Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΕΚΕΒ





Ελάτε να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη με πεντανόστιμα ψητά σουβλάκια και λουκάνικα, σαλάτα, πατάτες, μπρουσκέτες, κρασί ή μπυρα BIOS με την παρέα της Θεατρικής ομάδας της ΠΕΚΕΒ. Σας περιμένουμε όλους για μια ξεχωριστή βραδιά!!! Τιμή κατά άτομο 10 €.

Xρυσοχοΐδης & Νέα Οδός βάζουν νέο «μπουρλότο» στα διόδια: Διαβάστε πως «δουλεύουν» τους κατοίκους του Ωρωπού


Σε «μπαλάκι» έχουν μετατρέψει τους κατοίκους του Ωρωπού ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςκαι η εταιρεία Νέα Οδός.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού, από την αύξηση των διοδίων υποτίθεται πως θα εξαιρεθούν και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή. Προϋπόθεση είναι, όπως ανέφερε, να πάρουν και αυτοί βεβαιώσεις από τους δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύει τη σχέση τους με την περιοχή, όπως οφείλουν να κάνουν άλλωστε και οι μόνιμοι κάτοικοι.
Πηγαίνοντας όμως στα ΚΕΠ Ωρωπού για να εξαιρεθούν από την αύξηση των διοδίων, όσοι έχουν εξοχικό στην περιοχή, έρχονται αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη.  Η Νέα Οδός ζητάει με έγγραφό της από τους πολίτες να προσκομίσουν και πιστοποιητικό μονιμου κατοίκου, σε αντίθεση με τα όσα δεσμεύτηκε ο υπουργός.
Η κατάσταση αυτή εξόργισε και τους κατοίκους, αλλά και τον Δήμο Ωρωπού, ο οποίος χτες εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση. Σήμερα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού και αναμένεται να παρθούν σχετικές αποφάσεις.

aftodioikisi.gr

Η νέα μέθοδος αξιολόγησης στο Δημόσιο δημιουργεί δυνατότητα 70.000 απολύσεων


Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στο Δημόσιο εκφράζουν την ανησυχία ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης που καθιερώνεται με το νομοσχέδιο του ΥΠΔΜ που συζητείται στη Βουλή θα δημιουργήσει δεξαμενή 70.000 απολύσεων. Θεωρούν, δηλαδή, ότι η βαθμολόγηση με ποσόστωση κατατείνει ακριβώς στον εντοπισμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα οδηγηθούν στην έξοδο και ότι το 15% που θα πάρει τη χαμηλότερη βαθμολογία θα βρεθεί στον προθάλαμο της απόλυσης. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Κ. Μητσοτάκη ότι σκοπός της ρύθμισης είναι να εμπεδωθούν κανόνες αξιοκρατίας, να δοθεί τέλος στο γενικευμένο «άριστα» και να δημιουργηθούν συνθήκες μετεκπαίδευσης και βελτίωσης εκείνων που το χρειάζονται, στις δημόσιες υπηρεσίες επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία.
Σημειώνεται ότι η βαθμολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνεται πλέον με ποσόστωση ως εξής:
-Από 9 έως 10 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων
-Από 7 έως 8 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων
-Από 1 έως 6 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων
Αυτό το 15% που θα παίρνει τη χαμηλότερη βαθμολογία θα βρεθεί στο στόχαστρο, σύμφωνα με τους φόβους που εκφράζονται. Πρόκειται για έναν αριθμό γύρω στους 70.000 υπαλλήλους που θα περιέλθουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Το κριτήριο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι υποκειμενικό αφού θα αφορά αποκλειστικά την γενική εργασιακή επίδοσή τους και όχι τα τυπικά προσόντα, δηλαδή την εκπαιδευτική βαθμίδα, τον αριθμό των πτυχίων τους, την οικογενειακή κατάσταση τους κλπ. Επομένως, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν πείθονται ότι η αξιολόγηση θα γίνει με διαφάνεια και αντικειμενικότητα και δεν θα επικρατήσουν κομματικά ή άλλα κριτήρια.

aftodioikisi.gr

Πώς οι απολύσεις επηρεάζουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Η ΝΔ με το φόβο των καραμανλικών


Ο ανένδοτος αγώνας του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη εναντίον του π.δΠαυλόπουλου με το οποίο έγιναν χιλιάδες μονιμοποιήσεις την περίοδο 2006-2010 εκ των πραγμάτων φέρνει στο προσκήνιο το δημοσιονομικό εκτροχιασμό που συντελέστηκε επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή. Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο αδιαφορούν οι καραμανλικοί οι οποίοι έχουν εξαιρετική ευαισθησία σε ό,τι αφορά την παρακαταθήκη του πρώην πρωθυπουργού. Και παρόλο που δημοσίως έχουν αποφύγει να εκφράσουν ενόχληση, στο παρασκήνιο γίνονται ζωηρές συζητήσεις για τον κίνδυνο «τσαλακώματος» της εικόνας του Κ. Καραμανλή, ο οποίος δεν έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά αντίθετα ενθαρρύνεται από πολλές πλευρές να επιστρέψει. Η ένταση μεγαλώνει από το γεγονός ότι διαμορφώνεται σκηνικό σύγκρουσης μητσοτακικών-καραμανλικών, κάτι που ξυπνάει μνήμες και πολιτικά απωθημένα, χωρίς βέβαια να είναι αυτή η πρόθεση του ΥΠΔΜ που έχει βάλει στο μικροσκόπιο τα έργα και τις ημέρες του Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ο ρόλος για τον οποίο προορίζεται από τους πολιτικούς του φίλους ο Κ. Καραμανλής είναι αυτός του ηγέτη που θα επανενώσει την κατακερματισμένη κεντροδεξιά-δεξιά, η οποία, με αφορμή τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Οι διασπάσεις και οι ανταρσίες είναι ένα βασικό επιχείρημα για όσους πιστεύουν ότι πλησιάζει η ώρα μιας γενναίας παρέμβασης για την επανασυγκόλληση των κομματιών και την διασφάλιση της ενότητας της παράταξης που δοκιμάζεται. Στο επιτελείο Σαμαρά γνωρίζουν ότι ο Απ. Τζιτζικώστας είναι ακραιφνής καραμανλικός και ο Νικήτας Κακλαμάνης τα τελευταία χρόνια έχει πυκνώσει τις επαφές του με τον πρώην πρωθυπουργό. Επομένως, ο Κ. Καραμανλής είναι το πρόσωπο που θα μπορούσε να τους επηρεάσει. Και επειδή η Συγγρού περιμένει τις δημοσκοπήσεις του Μαρτίου, ελπίζοντας ότι οι αντάρτες μπορεί να αποσυρθούν, εφόσον διαπιστώσουν ότι η υποψηφιότητά τους δεν έχει δυναμική, προσβλέπουν και στη δραστηριότητα του πρώην πρωθυπουργού που, αν ήθελε, θα μπορούσε να βοηθήσει, όπως πιστεύουν.

aftodioikisi.gr

Μητσοτάκης: Έρχεται προς διαβούλευση το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων – τι είπε για ΑΣΕΠ


Παρουσιάστηκε από τον Κ. Μητσοτάκη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για κατάργηση 23 οργανισμών του Δημοσίου. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε στην ανάγκη εξορθολογισμού της δομής του Δημοσίου και του σεβασμού του χρήματος των φορολογουμένων, και πρόσθεσε ότι εισάγεται νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο με προκαθορισμένα ποσοστά ανά κλίμακα, ενώ επανελέγχονται σε βάθος χρόνου, όλες οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ που μετέτρεψαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για το νέο σύστημα αξιολόγησης, επανέλαβε πως δεν αποτελεί άλλοθι για σκοπούμενες απολύσεις – ενώ γνωστοποίησε πως εντός των δύο επόμενων εβδομάδων, θα δώσει προς διαβούλευση και πρόταση για ένα καινούργιο σύστημα επιλογής προϊσταμένων.
Σε ό,τι δε αφορά, την αναθεώρηση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ για τις μετατροπές των συμβάσεων, δήλωσε διαθέσιμος να βελτιώσει τη διάταξη ενσωματώνοντας παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης – αξιώνοντας ωστόσο σε κάθε περίπτωση, να αποδεχθεί η αντιπολίτευση την βασική της αρχή, ότι μονιμοποιήσεις που έγιναν χωρίς προϋποθέσεις, δεν είναι πλέον ανεκτές από το δημόσιο.

aftodioikisi.gr

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές (όλα τα κριτήρια)


Τον Μάρτιο ξεκινά η δεύτερη φάση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους». Ο Οργανισμός είχε από πέρυσι διαχωρίσει σε δύο φάσεις την υλοποίηση του προγράμματος 2013-2014. Η δεύτερη φάση ξεκινά τον επόμενο μήνα για να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, ενώ μετά τις 21 Φεβρουαρίου ο ΕΟΤ θα αναρτήσει τον κατάλογο των καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Όπως και πέρυσι, το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί μέσω δύο υποπρογραμμάτων, τις εξαήμερες διακοπές και την τρίτη ηλικία. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι έως 2 εκατ. ευρώ και για τα δύο υποπρογράμματα θα διατεθούν συνολικά 28.400 ατομικά δελτία «Τουρισμού για όλους» σε αντίστοιχους δικαιούχους.
Δείτε αναλυτικά τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
aftodioikisi.gr

Πόσο είναι το επίδομα τέκνων και πότε θα καταβληθεί (πίνακας)


Νωρίτερα ως και τρεις μήνες σε σχέση με πέρυσι θα αρχίσουν να πληρώνονται φέτος τα πρώτα επιδόματα τέκνων σε οικογένειες με ένα η περισσότερα παιδιά, καθώς η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τις 20 Μαρτίου και η αυτόματη εκκαθάρισή τους θα δώσει την δυνατότητα σε χιλιάδες δικαιούχους που θα υποβάλλουν ταυτόχρονα το έντυπο Α21 να πάρουν την πρώτη δόση για το α’ τρίμηνο του 2014 ακόμη και μέσα στον Απρίλιο.
Οι δικαιούχοι αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τους 700.000 φέτος και μάλιστα πολλοί που είχαν χαμηλότερα εισοδήματα το 2013 από το 2012 θα πάρουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα.
Δείτε τι δικαιούνται όσοι θα πάρουν επίδομα:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
aftodioikisi.gr

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ




Ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Χατζημάρκου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , θα είναι πιθανότατα ο εκλεκτός της ΝΔ. Έτσι, απομένει το όνομα του υποψήφιου για την Περιφέρεια Αττικής όπου «παίζουν» τα ονόματα του Γιάννη Σγουρού, του Ανδρέα Παχατουρίδη αλλά και του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά  ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ των υποψηφιοτήτων.
Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες στις περιφέρειες που έχουν κλείσει:  
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ο υποψήφιος του 2010 και πρώην νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης
Βορείου Αιγαίου: Η νυν γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χριστιάννα Καλογήρου
Δυτικής Ελλάδας: Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης που κατάγεται από την Πάτρα
Δυτικής Μακεδονίας: Ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Δακής
Ηπείρου: Ο νυν περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης
Θεσσαλίας: Ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός
Ιονίων Νήσων: Ο νυν περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου
Κεντρικής Μακεδονίας: Ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης και ως «αντάρτης» ο νυν περιφερειάρχηςΑπόστολος Τζιτζικώστας
Κρήτης: Ο πρώην γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας
Πελοποννήσου: Ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης
Στερεάς Ελλάδας: Ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης. Ωστόσο κατεβαίνει ως «αντάρτης» και ο πρωήν υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος

EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ν. Χρυσόγελος: Πρόταση μομφής των Πράσινων στην Κομισιόν αν επιβάλει αντιδημοκρατικά μεταλλαγμένη ποικιλία καλαμποκιού!


"Η Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο θα υποβάλει πρόταση μομφής στην Κομισιόν αν αυτή προχωρήσει στην έγκριση καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένης (ΓΤ) ποικιλίας καλαμποκιού. Παρά την  απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην οποία ένας αριθμός ρεκόρ κρατών-μελών της ΕΕ αντιτάχθηκε στην προτεινόμενη έγκριση της ποικιλίας ΓΤ αραβόσιτου 1507, - αν και δεν συγκεντρώθηκε η αυξημένη πλειοψηφία που απαιτούνταν για την απόρριψη- ο ευρωπαίος Επίτροπος  για την υγεία και την πολιτική καταναλωτών, Tonio Borg, δήλωσε ότι η Επιτροπή θα προχωρήσει ούτως ή άλλως. Αυτό δεν θα περάσει, δεν θα αφήσουμε την Κομισιόν μερικούς μήνες πριν τη λήξη της θητείας της να ανοίξει την πόρτα στα μετραλλαγμένα. Αποτελεί πρωτοφανή αντιδημοκρατική κίνηση η επιμονή της να δώσει έγκριση σε μια γενετικά τροποποιημένη ποικιλία, στην οποία αντιτίθεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Ευρώπης, των ευρωβουλευτών και των κυβερνήσεων. Η εξόφθαλμη παρέμβαση εξωθεσμικών επιχειρηματικών συμφερόντων που επιδιώκουν να εξαναγκάσουν τα μέλη της Κομισιόν σε μια βαθιά αντιδημοκρατική κίνηση πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο για λόγους περιβαλλοντικούς ή υγείας αλλά και δημοκρατίας",  δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων.
 
Σχολιάζοντας την κατάσταση, ο συμπρόεδρος των Πράσινων Ντάνυ κον Μπεντίτ δήλωσε: «Τυχόν έγκριση της εν λόγω ΓΤ ποικιλίας, παρά τη σαφή αντίθεση στο Συμβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο, θα επιδείξει μια περιφρόνηση για τη δημοκρατική διαδικασία από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πολύ περισσότερο, όταν είναι γνωστή η αποφασιστική αντίθεση της κοινής γνώμης στους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς στην Ευρώπη. Το θέμα αυτό αποτελεί δοκιμασία για την ευρωπαϊκή δημοκρατία και, αν η Επιτροπή επιδιώξει πεισματικά την έγκριση του ΓΤ αραβόσιτου 1507, οι Πράσινοι θα καταθέσουν πρόταση μομφής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο [1]».

Η συν- πρόεδρος των Πράσινων Ρεβέκκα Χαρμς συνέχισε: «Υπάρχει ισχυρή και δημόσια αντίθεση στην έγκριση της εν λόγω γενετικά τροποποιημένης ποικιλίας καλαμποκιού. Αντίθεση εξέφρασαν στο Συμβούλιο οι 19 κυβερνήσεις των κρατών μελών που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του πληθυσμού της ΕΕ ενώ 4 απείχαν. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο, με πλειοψηφία δύο τρίτων, ψηφίσματος κατά της έγκρισης της καλλιέργειας. Θα ήταν, λοιπόν, κυνικό εκ μέρους της Επιτροπής να προχωρήσει και να εγκρίνει για καλλιέργεια τη ΓΤ ποικιλία αραβόσιτου 1507. Καλούμε την Κομισιόν να αναγνωρίσει αυτή την πραγματικότητα και να αποσύρει την πρότασή της,  αλλιώς θα αντιμετωπίσει  πρόταση μομφής. Η διαδικασία της ΕΕ για την έγκριση των ΓΤΟ είναι σαφές ότι είναι ακατάλληλη για τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Δεν πρέπει να προχωρήσει η σημερινή Κομισιόν σε περαιτέρω εγκρίσεις μέχρι η διαδικασία να αναθεωρηθεί και να ληφθεί υπόψη η συνεχής και νόμιμη αντίθεση σε αυτή την αμφιλεγόμενη τεχνολογία».
 
1. Μια πρόταση μομφής μπορεί να ξεκινήσει από το ένα δέκατο των μελών που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (δηλαδή 77 ευρωβουλευτές)
 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΣΤΙΣ 18/2/2014 ΗΜΡΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00, ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Βορείου Αιγαίου ( Μυτιλήνη ) την 18-02-2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 για συνεδρίαση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:
Α) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Σ.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
ΘΕΜΑ:1ο ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2013 – 2014 ΚΑΙ ΕΩΣ 30-06-2014 ΣΕ ΟΣΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ ( ΙΔΙΩΤΙΚΑ ή ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Εισηγητής: κ. Νικόλαος Μάρκου Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
ΘΕΜΑ:2ο ΈΓΚΡΙΣΗ 2ΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014
Εισηγητής: κ. Αντώνιος Γιαννάκης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
ΘΕΜΑ:3ο ΈΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ.
Εισηγητής: κ. Αντώνιος Γιαννάκης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
ΘΕΜΑ:4ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΣΑΕΠ Ο88 ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.
Εισηγητές: Α) : κ. Χρήστος Μαλακός Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.
Β) : κ. Γεώργιος Σπανέλλης Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών
ΘΕΜΑ:5ο ΈΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΠΕΣ ( ΕΡΓΟ 2003ΣΕ05500005 ).
Εισηγητές: Α) : κ. Χρήστος Μαλακός Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.
Β) : κ. Γεώργιος Σπανέλλης Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών
ΘΕΜΑ:6ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ Ο.Σ.Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ – ΛΗΜΝΟΥ.
Εισηγητές: Α) : κ. Χρήστος Μαλακός Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.
Β) : κ. Γεώργιος Σπανέλλης Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών
ΘΕΜΑ:7ο ΈΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 2011ΕΠ0882005 ΤΗΣ ΣΑΕΠ 088/2.
Εισηγητές: Α) : κ. Χρήστος Μαλακός Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.
Β) : κ. Γεώργιος Σπανέλλης Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών
ΘΕΜΑ:8ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΥΠΕΧΩΔΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ – ΛΗΜΝΟΥ.
Εισηγητές: Α) : κ. Χρήστος Μαλακός Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.
Β) : κ. Γεώργιος Σπανέλλης Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος & Υποδομών
ΘΕΜΑ:9ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΕΝΑΡΙΘΜΟΥ ΕΡΓΟΥ 2012ΕΠ08800000 ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΔΕ – 00 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 2014.
Εισηγητής: κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου..
ΘΕΜΑ:10ο ΥΠΕΡΜΕΤΡΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΟΥΡΝΩΝ.
Εισηγητής: κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου..
ΘΕΜΑ:11ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ << ΦΑΡΟΣ >>.
Εισηγητής: κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου..
ΘΕΜΑ:12ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ << ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ >> ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ.
Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
ΘΕΜΑ:13ο ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ.
Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
ΘΕΜΑ:14ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΙΟΥ.
Εισηγητής: κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
ΘΕΜΑ:15ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΩΝ – ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.
Εισηγητής: κ. Σταύρος Δημηρούδης Πρόεδρος Π.Σ.Β.Αιγαίου.
ΘΕΜΑ:16ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΕΛΚΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΝΑΥΑΓΙΩΝ ή ΠΛΟΙΩΝ

Εισηγητής: κ. Σταύρος Δημηρούδης Πρόεδρος Π.Σ.Β.Αιγαίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΓΕΡΑΚΗ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, για τον αιφνιδιαστικό θάνατο του Παναγή Γεράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας καλός φίλος, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παναγής Γεράκης, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας.
Υπηρέτησε, με τους αγώνες του, την Παράταξή μας και τίμησε, μαχόμενος ως την τελευταία στιγμή, τόσο τη δικηγορία, όσο και την ιδιαίτερη Πατρίδα του την Κεφαλονιά.
Διακρινόταν για την ανιδιοτέλεια, την προσήλωσή του σε αρχές και αξίες, το ήθος και την αξιοπρέπειά του.
Υπήρξε αγωνιστής για τους συμπολίτες του και την Ελλάδα.

Εκφράζω στους οικείους του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου». 

Άμεσα, να πληρωθούν οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ (Ολοήμερου)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΧΙΟΥ «Ο ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ»



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν. Χίου «ο Αδαμάντιος Κοραής», διαμαρτύρεται έντονα γιατί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι μισθοί των εργαζομένων εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα του Ολοήμερου, από τις 13 Δεκέμβρη 2013.
Προγράμματα που αποτελούν οδηγία της Ε.Ε. κι έχουν ήδη εφαρμοστεί στις χώρες της για να ανακυκλώνουν την ανεργία.
Δεκάδες νέοι εργαζόμενοι του νησιού μας, που προσφέρουν ένα κομμάτι απ΄ τη ζωή τους, κάτω από δύσκολες οικονομικές και εργασιακές συνθήκες, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη ζωή, αφού η κυβέρνηση δείχνει για μια ακόμα φορά την απαξίωσή της στο λειτούργημα του εκπιδευτικού, αφήνωντάς τους απλήρωτους μέσα σ΄ αυτή την αδίστακτη κρίση, όταν γνωρίζει ότι «τρέχουν»  νοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, σίτιση κλπ.
Απαιτούμε
Ø     Την άμεση υλοποίηση των υποχρεώσεων της πολιτείας απέναντι στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Ø     Την άμεση πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Ø     Τη μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που δουλεύουν με ελαστικές μορφές απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γραμματέας


Αμπαζής Γιώργος                                                            Τσίγκος Στέφανος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΟ|




Η κίνηση πολιτών "Πρωτοβουλία για τη Χίο" σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:00 στο π. Δημαρχείο Αγ. Μηνά,

Ληστεύουν το εφάπαξ των εργαζομένων Μέχρι στιγμής έχουν κλέψει πάνω από το 50% του ΕΦΑΠΑΞ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΧΙΟΥ «Ο ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡAHΣ>>

Σε νέα κλεψιά στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, προχωρά η κυβέρνηση, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα (Δείτε το έγγραφο : Προσθήκη στην ΥΑ 30854/3809/31.12.2012.3498Β΄. Ανασχεδιασμός τεχνικής βάσης Εφάπαξ Παροχών). Με τη συγκεκριμένη απόφαση το ΕΦΑΠΑΞ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο εξής θα εξαρτάται από τα έσοδα του κάθε ταμείου και τον αριθμό των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτούνται.
Η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ κατά πώς βολεύει τον κλέφτη. Έτσι, ενώ ο εργαζόμενος – ασφαλισμένος υποχρεούται να καταβάλλει κάθε χρόνο τις εισφορές του στο Ταμείο, όχι μόνο δε δίνεται η παραμικρή εγγύηση για το ύψος του ΕΦΑΠΑΞ,  που θα πάρει στο τέλος του εργάσιμου βίου του, αλλά υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να καταργηθεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ, να του κλέψουν όλες τις κρατήσεις¸ υλοποιώντας ντιρεκτίβες και αποφάσεις της ΕΕ και του Δ.Ν.Τ.
Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η κρατική χρηματοδότηση στα Ταμεία, αλλά και οποιοσδήποτε δανεισμός των Ταμείων του ΕΦΑΠΑΞ.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται για τη βιωσιμότητα των Ταμείων.

Ο Σύλλογος Δ/Ν Χίου «Ο Αδαμάντιος Κοραής» καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα και απάντηση.
Καλούμε  όλους  τους εργαζόμενους και τους Συλλόγους, ν΄ απαντήσουν και να απαιτήσουν:

·               Εδώ και τώρα όλο το ΕΦΑΠΑΞ και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην καταβολή του.  
·               Εδώ και τώρα αύξηση της κύριας κι επικουρικής σύνταξης. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία, επιστροφή των λεηλατημένων από τα Ταμεία (χρηματιστήριο, PSI, κ.α), κρατική εγγύηση στις συντάξεις.

Κανένας μόνος του!
Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Για να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει.

·               Εδώ και τώρα όλο το ΕΦΑΠΑΞ και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην καταβολή του.  
·               Εδώ και τώρα αύξηση της κύριας κι επικουρικής σύνταξης. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία, επιστροφή των λεηλατημένων από τα Ταμεία (χρηματιστήριο, PSI, κ.α), κρατική εγγύηση στις συντάξεις.

Κανένας μόνος του!
Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Για να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει.

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                                            Τσίγκος Στέφανος



ΟΝΝΕΔ ΧΙΟΥ : 9 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ




Είναι γεγονός, ότι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς. Τέτοια φαινόμενα, έχει βιώσει ο καθένας από εμάς στην καθημερινότητά του. Το πελατειακό κράτος, η φοροδιαφυγή, το πολιτικό χρήμα, η παραοικονομία και η κατάχρηση δημοσίου χρήματος οδήγησαν το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση και την κοινωνία σε αναβρασμό.

Σύμφωνα με όλες τις εκθέσεις και αξιολογήσεις διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΟΣΑ, η διαφθορά αποτελούσε για πολλά χρόνια λογο ﷽﷽﷽﷽﷽παξτικνς και οδή μία από τις βασικές αιτίες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, γεγονός που κάνει την προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης ακόμα σημαντικότερη για την ανάκαμψη της χώρας.

Στο πλαίσιο λοιπόν, της 9ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς, καταθέτουμε στο δημόσιο διάλογο τις προτάσεις μας για την καταπολέμηση της διαφθοράς:

Ø      Πλήρης ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα με σκοπό τον έλεγχο, την ταυτοποίηση και τη διασταύρωση στοιχείων απαραίτητων για τη διεκπεραίωση των εργασιών.

Ø      Υιοθέτηση της ηλεκτρονικής υπογραφής σε όλο το Δημόσιο.΄ο﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽λιτρψη φαινομένων δωρο

Ø      Πόθενέσχες για όλα τα πρόσωπα που βρίσκονται σε κομβικές θέσεις και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Αυστηροποίηση της νομοθεσίας σχετικά με τη διαχείριση δημοσίου χρήματος με υποχρεωτική δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο.

Ø      Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και καμία σύνδεση της βουλευτικής ασυλίας με θέματα που δεν αφορούν τη βουλευτική ή υπουργική τους ιδιότητα.

Ø       Άμεση δήμευση της περιουσίας (αναλογικά με το ποσό που ζημιώθηκε το δημόσιο) όλων των πολιτικών προσώπων και μη,που αποδεδειγμένα βάσει δικαστικής απόφασης έχουν καταχραστεί Δημόσιο χρήμα και επιβαρύνει το κράτος. Κατάργηση της παραγραφής αδικημάτων για πολιτικά πρόσωπα που σχετίζονται με αδικήματα στη διαχείριση κρατικών κονδυλίων και έχουν προκαλέσει ζημία στο ελληνικό Δημόσιο.

Ø      Ανασυγκρότηση και εξορθολογισμός της νομοθεσίας που αφορά στην δίωξη της δωροδοκίας και την πάταξη της διαφθοράς ώστε να διαμορφωθεί ένα ενιαίο και ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο που να καθορίζει τις κυρώσεις στους παραβάτες.



Ø      Υλοποίηση του περιουσιολογίου, ενσωμάτωση του πόθεν έσχες σε αυτό και θωράκισή του από εξωτερικές παρεμβάσεις.

Ø      Επέκταση του συστήματος «Διαύγεια» ώστε να περιλαμβάνει εκτός από νομοθετικές πράξεις και οτιδήποτε σχετίζεται με πόρους από κρατικά κονδύλια.

Ø      Δημιουργία ηλεκτρονικών υποδομών στις εμπορικές εισόδους της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμοί τρένων) που θα ελέγχουν και θα κωδικοποιούν τα εισαγόμενα προϊόντα, με σκοπό την πάταξη της παραοικονομίας και την εξάλειψη κυκλωμάτων διαφθοράς.


Η ΛΑΣ ΓΙΑ ΒΡΟΥΛΗ : "ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ"

Ως υποψήφιος του σωλήνα παρουσιάστηκε ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου ο κ. Βρουλής και μάλιστα , βλέποντας , όπως λέει το κενό της αντιπολίτευσης!!!
Όταν  είσαι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΩΝ  από τα δρώμενα της Χίου, αλλά και από τα δρώμενα της περιφέρειας , στην οποία τον έταξε ο χιώτικος λαός στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπηρετήσει τα συμφέροντά  του ,  είναι απολύτως φυσικό και για μας κατανοητό να μη βλέπεις όχι μόνο τον αγώνα των άλλων, αλλά κα να διεκδικείς ρόλο μεσσία.
Μεσσία  μάλιστα «ανεξάρτητου», αλλά με στήριξη ΝΔ και όποιου άλλου λάχει , αρκεί να κινείται μέσα στη γνωστή συνταγή «Ευρωπαϊκή Ένωση-ευρώ,  Καλλικράτης , υποταγή  στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τα δεκανίκια της και ο λαός στη γωνία».
Αυτό που ξεκάθαρα ο κ. Βρουλής μας λέει είναι ότι είμαι εδώ, πρόθυμος για όλα , ώστε ο λαός μας να συνθλίψει τα οράματα της ζωής του ανάμεσα σε Λαμπρινούδη –Βρουλή, να εγκλωβιστεί ξανά  σε ένα κάλπικο δίπολο που το μόνο που θα του προσφέρει είναι νέα δεινά, νέο τέλμα, νέο ιερατείο και παρατρεχάμενους μνηστήρες, νέα ρουσφέτια,  με λίγα λόγια να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς, άλλωστε δεν πέρασαν δα και αιώνες από τη θητεία Βρουλή ούτε από τις «τράμπες Λαμπρινούδη- Βρουλή» στις τελευταίες εκλογές τοπικής διοίκησης.
Οι εκθέσεις ιδεών , που αναφέρεται ο ίδιος και άλλοι επίδοξοι σωτήρες μας, αποδίδουν όρκους πίστης και στο νόμο Καλλικράτη, την ταφόπλακα της υπαίθρου και της όποιας  ελάχιστης αυτοδιοίκησης είχε απομείνει και στην ευνομία, δηλαδή, με μνημόνια και χωρίς μνημόνια ,υπακοή, γονυκλισία στις περικοπές της κεντρικής κυβέρνησης, στην ανταποδοτικότητα, στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και πολλά άλλα.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου το κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι σ ‘ αυτήν τη διπλή εκλογική μάχη, ο καθένας και η καθεμιά,  να ψηφίσει με κριτήριο τη ζωή του, τα προβλήματά του, τις δυσκολίες του, την πείρα του όλα αυτά τα χρόνια που βλέπει να τον κοροϊδεύουν οι τοπικοί εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι δήθεν ανεξάρτητοι ή αντιμνημονιακοί και να συνταχθεί,  να συμπορευτεί σε ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα που θα ανατρέψει όχι μόνο τη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη,  αλλά και τις πολιτικές της, ώστε ο Δήμος να γίνει πόλος αντίστασης για τα συμφέροντα του λαού, για τα δικαιώματά του και τις απαιτήσεις του.

Γι αυτό και η ψήφος παντού και στο δήμο και στην περιφέρεια και στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και των συμμάχων της, στο ΚΚΕ, τη μόνη εγγύηση για να ξεφύγει ο λαός  από μεσσίες και σωσίες που είναι νεροκουβαλητές και όψεις του σημερινού βάρβαρου συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.