Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΩΝ "3" , ... Η "ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ" ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΙΩΤΗΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ...

Το περιβόητο πια άρθρο που συνυπέγραψαν οι γνωστοί "3" - Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης,Λοβέρδος-, έχει περάσει στην ιστορία, αλλά και στην εσωκομματική διαπάλη του κυβερνώντος κόμματος-τουλάχιστον μέχρις στιγμής-, για την αναρρίχηση στην κυβερνητική και κομματική εξουσία.Είναι γνωστό ότι σε περιόδους κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών ανακατατάξεων, στα κόμματα εξουσίας κυρίως,αλλά όχι μόνον, συγκροτούνται ετερόκλητες ομάδες, ομαδούλες, ομαδίτσες κ.λ.π.,προκειμένου να διεκδικήσουν κομμάτι από την "πίτα" της εξουσίας, με καλύτερους όρους και μεγαλύτερη δυναμική.
Έτσι λοιπόν, στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτοί οι "3" συγκρότησαν ομάδα, με τους ακολουθητές τους βεβαίως, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι αφ'ενός, έχουν και εμπειρίες συγκρότησης ομάδων αρκετοί απ'αυτούς αφ'ετέρου. Τώρα θα μου πείτε, τι δουλειά έχει ο εκ Νάξου δήμαρχος Ραγκούσης να βρίσκεται στην ηγεσία αυτής της ομάδας, αλλά η πολιτική δεν έχει ως γνωστόν σχέση με την αξιοκρατία, αλλά με την εξουσιοκρατία... Οι προαναφερόμενοι "3", τοποθετούνται εσωκομματικά , στο λεγόμενο..."μεταρρυθμιστικό μπλογκ", λόγω κυρίως του καλλιεργηθέντος απ'αυτούς προφίλ, έχοντας μαζί τους και άλλα άτομα από την κοινοβουλευτική ομάδα, όπως για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, την "δικιά μας" Ελπίδα Τσουρή, τον Σαμιώτη Πυθαγόρα Βαρδίκο, τον Σαχινίδη,τον Μανιάτη, την Χριστοφιλοπούλου, τον Πρωτόπαπα, τον Κατρίνη, τον Αλευρά, τον Παντούλα, τον Παπακωνσταντίνου κ.α. Ο τελευταίος μάλιστα- γνωστός και μη εξαιρετέος-προορίζεται από τους επικεφαλής, για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας,πράγμα που φέρνει γκρίνιες και ενστάσεις, από τους Ρέππα και Λαμπρινίδη κυρίως.
Η σφαγή των αμνών λοιπόν γίνεται στα ανώτατα κομματικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πάρουν οι διάφορες ομάδες μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της εξουσίας.
Για να δούμε , η "δικιά μας Ελπίδα Τσουρή και ο Σαμιώτης Πυθαγόρας Βαρδίκος, θα είναι με την πλευρά των πιο κερδισμένων, ή όχι ;
Φυσικά οι διαψεύσεις θα πέφτουν σύννεφο...

ΗΛΙΑΣ ΦΥΛΛΑΣ

XIOΣ - ΜΑΣΤΙΧΑ

ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Απέχουν αύριο Πέμπτη, ημέρα εκδίκασης υποθέσεων του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης, από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Μυτιλήνης.
Ο λόγος είναι γιατί οι δικαστές επιμένουν να δικάζουν υποθέσεις του 2005, όταν οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους, με το αιτιολογικό ότι είναι υπό παραγραφή.

«Εμείς λέμε ότι οι υποθέσεις αυτές είναι υπό παραγραφή το 2013 και όχι τώρα, αφού παραγραφές γίνονται ύστερα από οκτώ χρόνια. Δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη στάση των δικαστών να δικάζουν, απουσία δικηγόρων», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Δημήτρης Καλλίας.

Όλα ξεκίνησαν από τις πανελλαδικές αποχές που είχαν τις προηγούμενες εβδομάδες οι δικηγόροι. Κάποιες υποθέσεις του 2005 δικάστηκαν τις ημέρες της αποχής, χωρίς την παρουσία δικηγόρων και αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Υπήρξε μάλιστα τότε και παρέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης στην πρόεδρο Πρωτοδικών, χωρίς όμως να βρεθεί λύση.

newpost.gr

ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία Δημοπράτησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του έργου Υπολειπόμενες Εργασίες ολοκλήρωσης κατασκευής του Φράγματος Κόρης Γεφύρι νήσου Χίου, προϋπολογισμού 4.950.000,00 €.
Σύμφωνα με τη Σύμβαση του έργου ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών έχει οριστεί σε 16 μήνες από την υπογραφή της.
Επίσης σύμφωνα με τη Σύμβαση επιβλέπουσα/διευθύνουσα υπηρεσία του έργου είναι το Τμήμα Δομών & Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΧΙΟ" , ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11/2011 ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ

«Στηρίζουμε τη Χίο»

Πρωινή συνεδρίαση – ώρα έναρξης 11π.μ.

• Χαιρετισμοί

• Σταμάτης Κριμιζής: Η Χίος σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ- ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ NASA

• Σταύρος Κουμπιάς: «Προοπτικές ανάδειξης και ανάπτυξης της Χίου - Μια ματιά στο μέλλον».

π. Πρύτανης Παν. Πατρών

• Αριστείδης Μπελλές: Ο ρόλος του επιχειρείν και των επιχειρηματιών στη στήριξη της Χίου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΗΡΕΥΣ

• Αθηνά Ζαχαρού -Λουτράρη: Η Ομηρική κληρονομιά της Χίου και η σύγχρονη παγκόσμια προβολή της

ΔΡ. Φιλολογίας - συγγραφέας

Απογευματινή συνεδρία - ώρα έναρξης 18.00μ.μ.

• Θεόδωρος Βενιάμης: Επιστροφή στη Ναυτιλία και η συμβολή της στην ανάπτυξη της Χίου

Πρόεδρος ελλήνων εφοπλιστών

• Aγλαία Κυρίτση: Ο ρόλος των ΜΜΕ και των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών για την προβολή του νησιού

δημοσιογράφος NET

• Θοδωρής Σταυρινούδης: "Στρατηγική διοίκηση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων σε περιόδους κρίσης. Η περίπτωση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Χίου".

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ

• Ισαβέλλα Μπουρνιά - εκπρόσωπος χιακής ομογένειας: H συμβολή του Ελληνισμού της διασποράς στη στήριξη και προβολή της Χίου

ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΞΙΟΥΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΙΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ





ρεπορτάζ ΜΑΡΙΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στους άγριους και ταραγμένους καιρούς μας που ξένα πρότυπα ζωής κατακλύζουν τον τόπο και, επιχειρούν την αλλοίωση της υπερατομικής μας συνείδησης και αποκοπής από τις ρίζες, προβάλλει περισσότερο η ανάγκη δημιουργίας προτύπων.

Ένας φωτεινός φάρος αγάπης για τον τόπο του και προσφορά στην πατρίδα και στα κοινά, είναι και ο κ. Δημήτρης Ανδριάνας , εκλεκτός συνεργάτης της ΠΡΟΟΔΟΥ και φανατικός υπέρμαχος της προβολής της ιστορίας της ιδιαίτερης πατρίδας του, των Ψαρών. Με χιλιάδες άρθρα δημοσιευμένα, τόσο στον τοπικό τύπο όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο , έχει κατορθώσει να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της αγάπης για τα Ψαρά και να ενώσει τους συμπολίτες του, ενώ παράλληλα με τις προσπάθειες του, έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στην επίλυση προβλημάτων των Ψαρών.
Το ένδοξο νησί , έχει γίνει γνωστό πανελληνίως χάρη στις ακούραστες προσπάθειες του κ. Ανδριάνα , ο οποίος στην πορεία της ζωής του παράλληλα με αξιοζήλευτη και επιτυχή καριέρα στο ναυτικό επάγγελμα, εντρύφησε στην ιστορία , στις παραδόσεις, στα ήθη και έθιμα, στη λαογραφία, στην τέχνη, στον πολιτισμό, συγγράφοντας και δημιουργώντας ένα τιτάνιο έργο, που θα χρησιμεύσει και ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.
Η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Χίου και ο Πρόεδρος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Ανδριάνα, τον βράβευσαν σε μια μικρή τελετή .
«Το Λιμενικό Ταμείο Χίου , αναγνωρίζοντας το τιτάνιο έργο του εκλεκτού μας συμπατριώτη, θέλει να του απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ, κάτι που όφειλε να το κάνει η Πολιτεία, πολλά χρόνια τώρα. Ο ανιδιοτελής και ακούραστος σκαπανέας του πολιτισμού, ο άνθρωπος που αγαπά όσο τίποτε άλλο τον τόπο του , ο άνθρωπος που ανέδειξε μέσα από τα αναρίθμητα κείμενά του την λαμπρή ιστορία των Ψαρών, ο άνθρωπος που αγωνίστηκε για την επίλυση των προβλημάτων, αξίζει χιλιάδες ευχαριστώ. Αξίζει την αναγνώριση, αξίζει την επιβράβευση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης , προσθέτοντας ότι :
«Ο Δημήτρης Ανδριάνας υπήρξε και είναι μέχρι σήμερα «ενεργός πολίτης», δεκαετίες πριν εφευρεθεί ο όρος αυτός», αναφέροντας παράλληλα και τις αναρίθμητες συμμετοχές του σε συμβούλια και φορείς, αλλά και τα αμέτρητα βιβλία που έχει γράψει για τα Ψαρά και την ναυτοσύνη .
«Ανεξάντλητη , η προσφορά του κ. Ανδριάνα σε όλα τα πεδία. Πολυσχιδής η δραστηριότητά του ,καρποφόρο το αποτέλεσμα των πράξεών του. Έδωσε πολλά στον τόπο του», πρόσθεσε ο κ Κάρμαντζης,
H τελετή επισφραγίστηκε με την παράδοση των τιμητικών αναμνηστικών στον κ. Ανδριάνα, της εικόνας του Αγίου Δημητρίου , της Ελληνικής Σημαίας και των εκδόσεων του Λιμενικού Ταμείου
Επίσης αναγνώστηκε και εγκάρδια επιστολή του Δημάρχου Ψαρών κ. Βρατσάνου,με συγκινητικές αναφορές στο πρόσωπο του βραβευθέντα.