Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΞΙΟΥΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΙΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ





ρεπορτάζ ΜΑΡΙΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στους άγριους και ταραγμένους καιρούς μας που ξένα πρότυπα ζωής κατακλύζουν τον τόπο και, επιχειρούν την αλλοίωση της υπερατομικής μας συνείδησης και αποκοπής από τις ρίζες, προβάλλει περισσότερο η ανάγκη δημιουργίας προτύπων.

Ένας φωτεινός φάρος αγάπης για τον τόπο του και προσφορά στην πατρίδα και στα κοινά, είναι και ο κ. Δημήτρης Ανδριάνας , εκλεκτός συνεργάτης της ΠΡΟΟΔΟΥ και φανατικός υπέρμαχος της προβολής της ιστορίας της ιδιαίτερης πατρίδας του, των Ψαρών. Με χιλιάδες άρθρα δημοσιευμένα, τόσο στον τοπικό τύπο όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο , έχει κατορθώσει να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της αγάπης για τα Ψαρά και να ενώσει τους συμπολίτες του, ενώ παράλληλα με τις προσπάθειες του, έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στην επίλυση προβλημάτων των Ψαρών.
Το ένδοξο νησί , έχει γίνει γνωστό πανελληνίως χάρη στις ακούραστες προσπάθειες του κ. Ανδριάνα , ο οποίος στην πορεία της ζωής του παράλληλα με αξιοζήλευτη και επιτυχή καριέρα στο ναυτικό επάγγελμα, εντρύφησε στην ιστορία , στις παραδόσεις, στα ήθη και έθιμα, στη λαογραφία, στην τέχνη, στον πολιτισμό, συγγράφοντας και δημιουργώντας ένα τιτάνιο έργο, που θα χρησιμεύσει και ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.
Η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Χίου και ο Πρόεδρος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Ανδριάνα, τον βράβευσαν σε μια μικρή τελετή .
«Το Λιμενικό Ταμείο Χίου , αναγνωρίζοντας το τιτάνιο έργο του εκλεκτού μας συμπατριώτη, θέλει να του απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ, κάτι που όφειλε να το κάνει η Πολιτεία, πολλά χρόνια τώρα. Ο ανιδιοτελής και ακούραστος σκαπανέας του πολιτισμού, ο άνθρωπος που αγαπά όσο τίποτε άλλο τον τόπο του , ο άνθρωπος που ανέδειξε μέσα από τα αναρίθμητα κείμενά του την λαμπρή ιστορία των Ψαρών, ο άνθρωπος που αγωνίστηκε για την επίλυση των προβλημάτων, αξίζει χιλιάδες ευχαριστώ. Αξίζει την αναγνώριση, αξίζει την επιβράβευση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης , προσθέτοντας ότι :
«Ο Δημήτρης Ανδριάνας υπήρξε και είναι μέχρι σήμερα «ενεργός πολίτης», δεκαετίες πριν εφευρεθεί ο όρος αυτός», αναφέροντας παράλληλα και τις αναρίθμητες συμμετοχές του σε συμβούλια και φορείς, αλλά και τα αμέτρητα βιβλία που έχει γράψει για τα Ψαρά και την ναυτοσύνη .
«Ανεξάντλητη , η προσφορά του κ. Ανδριάνα σε όλα τα πεδία. Πολυσχιδής η δραστηριότητά του ,καρποφόρο το αποτέλεσμα των πράξεών του. Έδωσε πολλά στον τόπο του», πρόσθεσε ο κ Κάρμαντζης,
H τελετή επισφραγίστηκε με την παράδοση των τιμητικών αναμνηστικών στον κ. Ανδριάνα, της εικόνας του Αγίου Δημητρίου , της Ελληνικής Σημαίας και των εκδόσεων του Λιμενικού Ταμείου
Επίσης αναγνώστηκε και εγκάρδια επιστολή του Δημάρχου Ψαρών κ. Βρατσάνου,με συγκινητικές αναφορές στο πρόσωπο του βραβευθέντα.