Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 5,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ




- Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική σε απόσταση 247 χιλιόμετρα από την Αθήνα
- Το επίκεντρο είναι στον θαλάσσιο χώρο νότια της Λήμνου μεταξύ Λήμνου και Αη Στράτη
- Το εστιακό του βάθος είναι 29 χιλιόμετρα
- Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, λένε στο Newsit από το Α.Τ. της Μύρινας
- Τι λέει στο Newsit o Δήμαρχος Λήμνου
- Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο Newsit: "Δε ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός εαν δεν περάσει ένα 24ωρο"
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ισχυρός σεισμός έγινε στις 16:16 με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή στον θαλάσσιο χώρο αναμέσα στην Λήμνο και τον Αη Στράτη σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 29 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική.
Θύματα ή ζημιές δεν έχουν ακόμα αναφερθεί. Ωστόσο, όπως δήλωσαν από το Α.Τ. της Μύρινας της Λήμνου, ο σεισμός είχε ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια.
H στιγμή του σεισμού
Την ώρα που χτύπησε ο εγκέλαδος ήταν σε εξέλιξη η εκπομπή της Ειρήνης Κανλή με φιλοξενούμενη την Περιφερειακή Σύμβουλο Βορείου Αιγαίου Λίτσα Λύκου. Δείτε στο βίντεο πως αντέδρασαν οι δύο γυναίκες.
Οπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής "ο σεισμός ήταν αρκετά δυνατός και έγινε έντονα αισθητός καθώς κράτησε και πολύ ώρα. Βρισκόμαστε σε κινητοποίηση, ο έλεγχος ολοκληρώνεται τόσο στην πόλη της Μύρινας όσο και στα χωριά και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, τουλάιχιστον σημαντικές ουτε τραυματισμοί. Η διάρκεια του σεισμού ήταν εντυπωσιακή και είχε μια υπόκωφη βοή. Δεν είμαστε σε κατάσταση πανικού, όλα είναι ελεγχόμενα και οι πολίτες έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους".
Ακούστε τη δήλωση του Δημάρχου Λήμνου στο NewsIT:
Μιλώντας στο Newsit, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, είπε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός, γι' αυτο και έγινε τόσο αισθητός στην Αθήνα".
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε "αυτό δεν ειναι πρωτοφανές διότι η περιοχή στην οποία έγινε ο σεισμός, στο θάλασσιο χώρο μεταξύ Λέσβου και Λήμνου δε φιλοξενεί εστίες με σεισμούς σε βάθος, είναι μόνο επιφανειακοί σεισμοί. Εκτιμώ οτι ο σεισμός αυτός πρόερχεται από έναν από τους 3 κλάδους στους οποίους το μεγάλο ρήγμα της βορείας Ανατολίας εισέρχεται στο χώρου του βορείου Αιγαίου. Γνωρίζουμε απο τις ερευνες οτι ειναι 3 οι κλάδοι απο το Μαρμαρά και κάτω στο πολύ σπουδαίο αυτό ρήγμα της Ανατολίας και εγώ εκτιμώ πως αυτός ο σεισμός ανήκει στον 2ο ή στον 3ο κλάδο. Οι κλάδοι αυτοί έχουν δώσει στο παρελθόν πολύ μεγαλύτερους σεισμούς εως και 7,2 ριχτερ. Κατά συνέπεια αυτός ο σεισμός δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος για την περιοχή.
Ο ιδιος ο σεισμός δεν προκάλεσε αρνητικές συνέπειες. Για να μπορούμε όμως να απαντήσουμε εαν εμπνέει κάποια ανησυχία ο σεισμός θα πρέπει να περάσουν 24 ώρες για να μαζέψουμε τα στοιχεία. Επί του παρόντος δεν μπορούμε να πούμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Ακολούθησε μια σεισμική δονηση λίγα λεπτά μετά τον μεγάλο σεισμό, στις 16.23 με μέγεθος 3,5 ρίχτερ αλλά αυτό από μόνο του δε λέει πολλά πράγματα" είπε τέλος ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
newsit.gr

ΟΧΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ - Ερώτηση στη Βουλή του Κώστα Τριαντάφυλλου





Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε η εξασφάλιση των αναγκαίων για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου τομέα, όπως, για παράδειγμα, η εξασφάλιση του πετρελαίου για την κίνηση των δημοσίων οχημάτων και τη θέρμανση των δημόσιων σχολείων απαιτεί ορθολογική χρήση των δημοσίων πόρων και σχεδιασμό.

Στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των πόρων, η χρήση δημοσίων οχημάτων γίνεται με κάποιους κανόνες, ανάλογα με τα καθήκοντα των δημοσίων λειτουργών και το πόσο αναγκαία κρίνεται η χρήση των οχημάτων που τους διατίθεται.

Στο πλαίσιο χρηστής διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας και για να μην παρατηρούνται φαινόμενα χρήσης των δημοσίων οχημάτων ως ιδιωτικά,


ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί


1.      Υπάρχει κατάλογος με τον αριθμό και τον τύπο των οχημάτων που χρησιμοποιούνται στον Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα;
2.      Υπάρχει κατάλογος με τα δημόσιας χρήσης οχήματα, που δεν χρησιμοποιούνται, ενώ φέρουν πινακίδες;
3.      Με ποια κριτήρια καθορίζονται οι προϋπολογισμοί για το κόστος συντήρησης των οχημάτων και τα έξοδα για την κατανάλωση καυσίμων;

19 Οκτωβρίου 2012
Ο ερωτών βουλευτής



Κωνσταντίνος Δ. Τριαντάφυλλος

H KOΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΤΟΠΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ




«Ποδαρ'κό» για να πάει αλλιώτ'κα (καλύτερα) τούτη η χρονιά

Η πρώτη μαζική συνάντηση στην αίθουσα του Συλλόγου Μεσοτοπιτών, που δεν είναι άλλη από την κοπή της βασιλόπιτας με βασικούς «προσκεκλημένους» και «τιμώμενους» τα παιδιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 18.00 στην αίθουσα του συλλόγου(Εθνικής Αντιστάσεως 33-Δάφνη). Το Δ.Σ περιμένει συγχωριανούς και φίλους να ανταλλάξουν ευχές και να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά.

 Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τα δεκάδες παιδιά του συλλόγου.

Τα μουσικά κάλαντα από τα παιδιά του τμήματος σαντουριού και τη συμπαράσταση της δασκάλας τους Σταυρούλας Σπανού η οποία και πρότεινε τη συμμετοχή τους. 

Το έθιμο του «μεσοτοπίτικου ποδαρ'κού» με αναφορές στην πέτρα, στο ρόδι, στο νερό και στο κλαδί της ελιάς - σύμβολα αντοχής, ευτυχίας και δύναμης…

Τα «ταχυδακτυλουργικά» από τον Μεσοτοπίτη Πάνο Χρ. Πιπίνη που κάθε παρουσία του στο σύλλογο καθηλώνει τους πάντες με τα μαγικά κόλπα του.

Το κόψιμο της βασιλόπιτας και το μοίρασμά της σε όλα τα μέλη και τους καλεσμένους.

Τον «Άγιο Βασίλη» που πιστός στο ραντεβού του με τα χωριανά παιδιά του συλλόγου θα τους μοιράσει τα δώρα που έχουν αγοραστεί γι' αυτόν το σκοπό.

Τέλος θα γίνει και η κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου λαχνού του συλλόγου και θα διατίθεται το ημερολόγιο που είναι αφιερωμένο στα 100χρονα της ελευθερίας της Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ: ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ




Σύμφωνα με πληροφορίες κλειστό παρέμεινε το Γυμνάσιο της Βολισσού λόγω της κακακαιρίας, αλλά αντίθετα το Δημοτικό Σχολείο λειτούργησε κανονικά. Δύο μέτρα και δύο σταθμά για μαθητές και εκπαιδευτικούς

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ



Σεισμός έγινε στις 16.15 σήμερα, με επίκεντρο το θαλάσσιο  χώρο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Η ισχύς του ήταν 5, 8 ρίχτερ, και δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές

OΡΙΣΜΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ "ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε."


Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Χίου
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α   Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ
Εκ της υπ' αριθμ.4 της 31/01/2011 συνεδριάσεως του Δημ.Συμβουλίου Χίου
Αριθμός απόφασης
20/2011
3ο θέμα Η.Δ.
Περίληψη απόφασης
Η.Ορισμός εκλεκτόρων στη Γενική Συνέλευση της "Προμηθευτικής Εταιρείας Ομηρούπολης Α.Ε."
Στη Χίο και στην αίθουσα "Μ.Βουρνούς"Π.Β.Αιγαίου σήμερα την 31η Ιανουαρίου 2011 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 17:30 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο προήδρευσε ο κ. Ηλίας Κ.Κλεισσάς και ύστερα από πρόσκληση που έστειλε ο  ίδιος  με ημερομηνία 26/01/2011, που δόθηκε σε κάθε σύμβουλο και το Δήμαρχο Χίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 3582/2010 και αφού διαπιστώθηκε ότι υφίσταται νόμιμη απαρτία αφού σε σύνολο 41 μελών βρέθηκαν παρόντα 39 μέλη, δηλαδή:

EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΗΦΗ ΚΑΙ ΚΔΗΦ




Την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την άμεση παράταση των συμβάσεων προσωπικού που απασχολείται στα «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» και τα «Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας» των Δήμων και τη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών προς τους εξυπηρετούμενους μέχρι την έναρξη της νέας φάσης του συγχρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματος, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη και υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας Ν. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.

Ειδικότερα, ο κ. Ασκούνης αναφέρει στην επιστολή του ότι το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» - «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων» έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και ετοιμάζεται η πρόσκληση για το νέο έτος.
«Από τη λήξη όμως του προγράμματος, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  μέχρι την έναρξη του νέου, μεσολαβεί αρκετό διάστημα (τουλάχιστον 3 μήνες) με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των δομών αλλά και για το προσωπικό που απασχολείται σε αυτές, διότι όπως γνωρίζετε, με τη λήξη του προγράμματος λήγουν και οι συμβάσεις των εργαζομένων.
Σημειώνεται ότι σε όλη την επικράτεια χρηματοδοτούνται 68 δομές «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) που εξυπηρετούν 1.521 ηλικιωμένους και απασχολούν περί του 276 εργαζόμενους και 43 «Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας» που εξυπηρετούν 1.176 άτομα με αναπηρίες και απασχολούν 460 εργαζόμενους.
Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό του παραγόμενου κοινωνικού έργου, είναι αναγκαίο να υπάρξει, άμεσα, πρωτοβουλία για τη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών προς τους εξυπηρετούμενους και την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού μέχρι τη έναρξη της νέας φάσης του προγράμματος, κατά τα πρότυπα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ορατός ο κίνδυνος οι όποιες εξαγγελίες σας να είναι άνευ αντικειμένου» καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

ΟΡΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Χίου
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α   Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ
Εκ της υπ' αριθμ.13 της 12/05/2011 συνεδριάσεως του Δημ.Συμβουλίου Χίου
Αριθμός απόφασης
210/2011
42ο θέμα Η.Δ.
Περίληψη απόφασης
MA.Ορισμός Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Χίου
Στη Χίο και στην αίθουσα "Μιχ. Βουρνούς"Π.Ε.Χίου σήμερα την 12η Μαϊου 2011 ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 18.30 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο προήδρευσε ο κ. Ηλίας Κ. Κλεισσάς και ύστερα από πρόσκληση που έστειλε ο  ίδιος  με ημερομηνία 06/05/2011, που δόθηκε σε κάθε σύμβουλο και το Δήμαρχο Χίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 3582/2010 και αφού διαπιστώθηκε ότι υφίσταται νόμιμη απαρτία αφού σε σύνολο 41 μελών βρέθηκαν παρόντα 37 μέλη, δηλαδή:

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ


Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Χίου
Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών
Τμήμα Υπ/ξης Πολ. Οργάνων Δ. Χίου
Δημοτικό Συμβούλιο Χίου
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α   Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ
Εκ της υπ' αριθμ. 26 της 19/11/2012 συνεδριάσεως του Δημ.Συμβουλίου Χίου
Αριθμός απόφασης
576/2012
2ο θέμα εκτός Η.Δ.
Περίληψη απόφασης
(ΕΗΔ) Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου Κ.Ε.
Στη Χίο και στην αίθουσα «Μιχ. Βουρνούς»Π.Ε.Χίου σήμερα την 19η Νοεμβρίου 2012 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 18.00 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο προήδρευσε ο κ. Ηλίας Κ. Κλεισσάς και ύστερα από πρόσκληση που έστειλε ο  ίδιος  με ημερομηνία 15/11/2012, που δόθηκε σε κάθε σύμβουλο και το Δήμαρχο Χίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 3582/2010 και αφού διαπιστώθηκε ότι υφίσταται νόμιμη απαρτία αφού σε σύνολο 41 μελών βρέθηκαν παρόντα 36 μέλη, δηλαδή:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
α/α
Ονοματεπώνυμο Συμβούλου
α/α
Ονοματεπώνυμο Συμβούλου
 1
Κλεισσάς Κ. Ηλίας            
 2
Στεφάνου Παντελής            
 3
Μούνδρος Kωνσταντίνος         
 4
Νύκτας Νικόλαος              
 5
Γιαννάρας Μικές              
 6
Λαμπρινούδης Παντελής        
 7
Κλεισσάς Ηλίας τ.Θωμά        
 8
Θλιβίτου Αθηνά               
 9
Μυριαγκός  Βασίλειος         
 10
Ντομάτας Ισίδωρος            
 11
Φαρατζής Στέφανος            
 12
Καλαγκιάς Αντώνιος           
 13
Σουρέλας Σταμάτιος           
 14
Μαρτάκης Νικόλαος            
 15
Χρίτης Γεώργιος              
 16
Μάντικας Δημήτριος           
 17
Κοντούδης Μιχαήλ             
 18
Φυτούσης Μιχαήλ              
 19
Φλάμος Πέτρος                
 20
Ρισκάκης Πέτρος              
 21
Καμπούρης Στυλιανός          
 22
Λιγνός Γεώργιος              
 23
Βεϊογλάνης Ευστράτιος        
 24
Ξυδιάς Παντελής              
 25
Χαλλιορής Ιωάννης             
 26
Κατσιά-Καλλέργη Ελευθερία    
 27
Μιχαηλίδης Σταύρος           
 28
Ατσάλης Ευάγγελος            
 29
Πατούνας Ιωάννης             
 30
Μερούσης Χριστόφορος         
 31
Στείρος Πολύδωρος            
 32
Σεττάκη-Μπιλιράκη Λεμονιά     
 33
Καλλίκης Ιωάννης             
 34
Σκούφαλος Μάρκος             
 35
Βαρβάκης Σταύρος             
 36
Αμπαζή Στυλιανή              




ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και κλήθηκαν νόμιμα)
α/α
Ονοματεπώνυμο Συμβούλου
α/α
Ονοματεπώνυμο Συμβούλου
 1
Αποστολίδης Παντελής         
 2
Στρουμπής Ευστράτιος         
 3
Μισετζής Ιωάννης             
 4
Δενδρινού Μαρία(Μαριγούλα)   
 5
Κωστάλα Κλεάνθη                   


Aκολούθως o κ. Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης
Στην αρχή διαβάζονται και επικυρώνονται τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης τα οποία και υπογράφονται.
Στη συνεδρίαση παρευρέθη και ο Δήμαρχος
Αποχωρήσεις-Προσελεύσεις
Στο 1ο θέμα της Η.Δ. προσήλθαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μάντικας, Βαρβάκης και Σεττάκη.
Στο 2ο θέμα της Η.Δ. προσήλθε ο κ. Καλλίκης.
Ο κ. Μαρτάκης αποχώρησε κατά τη διάρκεια συζήτησης του 38ου θέματος της Η.Δ.
Τέθηκαν -3- θέματα εκτός ημερησίας διάταξης εκ των οποίων τα -2- πρώτα συζητήθηκαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης και το τρίτο μετά την ημερήσια διάταξη:
1. Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχής Παρθένη. (Είναι ανάγκη να αρχίσουν οι εργασίες λόγω της χειμερινής περιόδου.)
2. Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου Κ.Ε. (Έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τις συνεδριάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. λόγω της ποσόστωσης.)
3. Συγχωνεύσεις σχολείων. (Πρέπει να σταλεί η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Υπουργείο.)


Ακολούθως συζητήθηκε το πιο κάτω θέμα:
Β.(ΕΗΔ) Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου Κ.Ε.
Με την παρ.7 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 ορίζονται τα εξής :
"Ο πρόεδρος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται  υποχρεωτικά και όλα τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος, η εκτελεστική επιτροπή, καθώς και η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής. Το δημοτικό συμβούλιο έχει  δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση -εισήγηση του προέδρου ή του δημάρχου ή συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης και χωρίς συζήτηση, με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του ότι  ένα θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι' αυτό με την ίδια  πλειοψηφία, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έτσι όπως καταρτίστηκε από τον πρόεδρο και συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων που πρότεινε ο Δήμαρχος είναι τα αναγραφόμενα στην με αριθμ.πρωτ. 54603/15-11-2012 πρόσκληση. Εν τω μεταξύ έχει προκύψει ένα ακόμη θέμα, το οποίο θεωρείται κατεπείγον και αφορά στην αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου Κ.Ε. Το κατεπείγον έγκειται στο γεγονός ότι πρέπει να επισπευτεί η διαδικασία για να προλάβει να εκταμιευτεί η πίστωση εντός του έτους 2012.
Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του, την εισήγηση του προέδρου, την παρ.7 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, το περιεχόμενο του θέματος, το οποίο αν και δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη πρέπει να συζητηθεί κατά προτεραιότητα, λόγω της κατεπείγουσας φύσης του

Αποφάσισε ομόφωνα
Την συζήτηση και  λήψη σχετικής απόφασης για το θέμα  της επιχορήγησης αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων.

Στη συνέχεια τέθηκε υπόψη του Συμβουλίου ότι έχει δημιουργηθεί θέμα με τη σύνθεση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου Κ.Ε. το οποίο μετά την τελευταία τροποποίηση του που επήλθε με την αριθ. 458/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το εξής:
Δημοτικοί Σύμβουλοι:Σταμάτης Σουρέλας,Παντελής Ξυδιάς, Ατσάλης Ευάγγελος ως τακτικά μέλη με αναπληρωματικά μέλη τους δημοτικούς συμβούλους Φλάμο Πέτρο, Κοντούδη Μιχαήλ και Στείρο Πολύδωρο.
Δημότες:Θεόδωρος Τσατσαρώνης, Αναστασάκη Υρώ και Ζαχαριάδη Νικόλαο ως τακτικά μέλη με αναπληρωματκά μέλη τους δημότες Ψώρρα Ιουλία, Μανουρά Μαρία, Μάντικα Ντούλου Ευαγγελία και η κα.Μιμίδη Ιωάννα.
Κοινωνικός Φορέας: Χάψα Ελένη ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την κ.Κουτράκη Μαρία.
Πρόεδρος: κ.Θεόδωρος Τσατσαρώνης.
Αντιπρόεδρος: κ. Σταμάτης Σουρέλας.
Από τα ανωτέρω διαπιστώνεται ότι κατά την τελευταία τροποποίηση δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 6 παραγ. 1 περ. β του ν. 2839/00, σύμφωνα με τις οποίες το 1/3 των διοριζόμενων τουλάχιστον ανήκει σε κάθε φύλλο. Το υποχρεωτικό ποσοστό αφορά μόνο τα μέλη του Δ.Σ. που διορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι τα υπόλοιπα  μέλη, που υποδεικνύονται από φορείς ή το σωματείο των εργαζομένων. Τα διοριζόμενα μέλη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι -6-, επομένως πρέπει να οριστούν -2- από κάθε φύλλο.
Το λόγο έλαβε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Χαλλιορής ο οποίος έθεσε υπόψη του Συμβουλίου την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Ατσάλη από το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και πρότεινε την αντικατάσταση του από την δημοτική σύμβουλο κ. Ελευθερία Κατσιά-Καλλέργη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του τις αριθ. 22/2011, 377/2011, 458/2012 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το άρθρο -6-, παρ. -1-, περ. -β- του Ν. 2839/2000 και τις διατάξεις των Ν. 3463/2006 και 3852/2010
Αποφάσισε ομόφωνα
Αποδέχεται την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Ατσάλη Ευάγγελου από το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου Κ.Ε.
Τροποποιεί τις αριθ. 22/2011, 377/2011 και 458/2012 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ορίζει εκ νέου το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ως εξής:
Δημοτικοί Σύμβουλοι: Σταμάτης Σουρέλας, Παντελής Ξυδιάς, Ελευθερία Κατσιά-Καλλέργη ως τακτικά μέλη με αναπληρωματικά μέλη τους δημοτικούς συμβούλους Φλάμο Πέτρο, Κοντούδη Μιχαήλ και Στείρο Πολύδωρο.
Δημότες:Θεόδωρος Τσατσαρώνης, Αναστασάκη Υρώ και Ζαχαριάδη Νικόλαο ως τακτικά μέλη με αναπληρωματκά μέλη τους δημότες Ψώρρα Ιουλία, Μανουρά Μαρία, Μάντικα Ντούλου Ευαγγελία και η κα.Μιμίδη Ιωάννα.
Κοινωνικός Φορέας: Χάψα Ελένη ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την κ.Κουτράκη Μαρία.
Πρόεδρος: κ.Θεόδωρος Τσατσαρώνης.
Αντιπρόεδρος: κ. Σταμάτης Σουρέλας.

Η παρούσα απόφαση να διαβιβαστεί στο ΔΗΠΕΘΕ και να κοινοποιηθεί στην κ. Ελευθερία Κατσιά-Καλλέργη και στον κ. Ατσάλη Ευάγγελο.

H απόφαση αυτή πήρε α/α 576/2012

O Πρόεδρος                                                     Τα μέλη
Υπογραφή                                                       υπογραφές
Ακριβές απόσπασμα
Χίος 28/11/2012
Η επί των πρακτικών

Nίκη Κούτσουρα          

ΟΡΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Β΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ"


Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Χίου
Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών
Τμήμα Υπ/ξης Πολ. Οργάνων Δ. Χίου
Δημοτικό Συμβούλιο Χίου
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α   Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ
Εκ της υπ' αριθμ.6 της 28/02/2011 συνεδριάσεως του Δημ.Συμβουλίου Χίου
Αριθμός απόφασης
85/2011
6ο θέμα Η.Δ.
Περίληψη απόφασης
Δ.Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή προέδρου & αντιπροέδρου του νέου Ν.Π.Δ.Δ. "Ενιαία Σχολική Επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Χίου".
Στη Χίο και στην αίθουσα <Ανδρέας Λοϊζος> σήμερα την 28η Φεβρουαρίου 2011 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 19.00 συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο προήδρευσε ο κ. Ηλίας Κλεισσάς και ύστερα από πρόσκληση που έστειλε ο  ίδιος  με ημερομηνία 28/02/2011, που δόθηκε σε κάθε σύμβουλο και το Δήμαρχο Χίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 3582/2010 και αφού διαπιστώθηκε ότι υφίσταται νόμιμη απαρτία αφού σε σύνολο 41 μελών βρέθηκαν παρόντα 38 μέλη, δηλαδή:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΨΑΡΩΝ




Μόνο γυναίκες θα έχει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ψαρών, μετά τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στον ιστορικό Δήμο. Συγκεκριμένα πρόεδρος εκλέχθηκε η Βασιλική Κουτσοδόντη, αντιπρόεδρος η Ευαγγελία Καραγιώργη και γραμματέας η Άννα Ανδριάνα. 
Για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ψαρών, όπου πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Κώστας Βρατσάνος εκλεχθήκαν από την πλευρά της πλειοψηφίας οι κ.κ. Μαρίνος Γιαννάκος, Μάρκος Καραγιώργης, Δημήτρης Λεωτσινίδης και Γιάννης Παπαμιχάλης. Από την πλευρά της μειοψηφίας οι κ.κ. Νίκος Μπουρέκας και ΔέσποιναΦρατζέσκου. Επίσης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι χρέη αντιδημάρχου για το επόμενο διάστημα αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαμιχάλης.
Στο τέλος της συνεδρίασης έγινε και η κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας.

OΡΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ"


Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Χίου
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α   Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ
Εκ της υπ' αριθμ.6 της 28/02/2011 συνεδριάσεως του Δημ.Συμβουλίου Χίου
Αριθμός απόφασης
84/2011
5ο θέμα Η.Δ.
Περίληψη απόφασης
Γ.Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή προέδρου & αντιπροέδρου του νέου Ν.Π.Δ.Δ. "Ενιαία Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Χίου".
Στη Χίο και στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχ. Βουρνούς» σήμερα την 28η Φεβρουαρίου 2011 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 19.00 συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο προήδρευσε ο κ. Ηλίας Κλεισσάς και ύστερα από πρόσκληση που έστειλε ο  ίδιος  με ημερομηνία 28/02/2011, που δόθηκε σε κάθε σύμβουλο και το Δήμαρχο Χίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 3582/2010 και αφού διαπιστώθηκε ότι υφίσταται νόμιμη απαρτία αφού σε σύνολο 41 μελών βρέθηκαν παρόντα 38 μέλη, δηλαδή:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 1.Στεφάνου Παντελής       
 2.Μούνδρος Κωνσταντίνος   
 3.Νύκτας Νικόλαος         
 4.Γιαννάρας Μικές          
 5.Λαμπρινούδης Παντελής   
 6.Κλεισσάς Ηλίας του Θωμά 
 7.Θλιβίτου Αθηνά          
 8.Μυριαγκός Βασίλειος     
 9.Ντομάτας Ισίδωρος       
10.Φαραντζής Στέφανος      
11.Καλαγκιάς Αντώνιος      
12.Σουρέλας Σταμάτιος      
13.Μαρτάκης Νικόλαος        
14.Κλεισσάς Ηλίας του Κων/νο
15.Χρίτης Γεώργιος         
16.Μάντικας Δημήτριος      
17.Κοντούδης Μιχαήλ        
18.Φυτούσης Μιχαήλ         
19.Κάργατζης Παντελής      
20.Ρισκάκης Πέτρος         
21.Φλάμος Πέτρος           
22.Αποστολίδης Παντελής    
23.Λιγνός Γεώργιος         
24.Βεϊογλάνης Ευστράτιος   
25.Ξυδιάς Παντελής         
26.Χαλιορής Ιωάννης        
27.Μιχαηλίδης Σταύρος      
28.Ατσάλης Ευάγγελος       
29.Παπαληός Δημήτριος      
30.Χαλλιορής Ισίδωρος      
31.Στρουμπής Γεώργιος      
32.Στείρος Πολύδωρος       
33.Σεττάκη - Μπιλιράκη Λεμον
34.Καλλίκης Ιωάννης        
35.Σκούφαλος Μάρκος        
36.Αμπαζή Στυλιανή (Στέλλα)
37.Κωστάλα Κλεάνθη         
38.Βαρβάκης Σταύρος        
ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και κλήθηκαν νόμιμα)
 1.Μουσουρούλης Κωνσταντίνος
 2.Μισετζής Ιωάννης        
 3.Δενδρινού Μαρία (Μαριγούλ
Aκολούθως o κ. Ηλίας Κλεισσάς κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης
Στην αρχή διαβάζονται και επικυρώνονται τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης τα οποία και υπογράφονται.
Στη συνεδρίαση παρευρέθη και ο Δήμαρχος
Αποχωρήσεις-Προσελεύσεις
Προηγήθηκαν στη συζήτηση το 3ο, 4ο, 5ο, 6ο θέμα της Η.Δ.
Το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης "Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης" συζητήθηκε μετά το 6ο θέμα της ημερήσιας διάταξης
Το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης "Εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη" συζητήθηκε τελευταίο.
Ο κατεπείγων λόγος της συνεδρίασης έγκειται στο γεγονός ότι η 28η/2/2011 είναι, σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010, η καταληκτική ημερομηνία λήψης αποφάσεων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Το Δ.Σ. πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αποδέχτηκε ομόφωνα τον κατεπείγοντα λόγο των θεμάτων.
Ακολούθως συζητήθηκε το πιο κάτω θέμα:
Γ.Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή προέδρου & αντιπροέδρου του νέου Ν.Π.Δ.Δ. "Ενιαία Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Χίου".                                                                                             
Ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε την παρακάτω εισήγηση:
Με την υπ' αριθμ. 82/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστάθηκε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου - Σχολική Επιτροπή με την επωνυμία "Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου".  Σύμφωνα με την παρ 4 του άρθρου 103 του Ν. 3852/10 στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ορίζεται το διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου.
Για τον ορισμό του Δ.Σ. του Ν.Π. "Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου" έχουν ισχύ οι διατάξεις των άρθρων 240 & 243 του Ν. 3463/2006  καθώς και η προβλεπόμενη από το άρθρο 103 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αριθ.πρωτ. 8440/24-2-2011.
Σύμφωνα με την συστατική του πράξη, το Νομικό Πρόσωπο "Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου" διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο που ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και αποτελείται από:
1) Πέντε  δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων οι δύο ορίζονται από την μειοψηφία.
2) Δύο Διευθυντές εκ των πέντε αρχαιότερων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου
3) Ένα εκπρόσωπο της αντίστοιχης ένωσης γονέων, εφόσον υπάρχει τέτοιος σύλλογος και στην περίπτωση που δεν υπάρχει ένωση γονέων, ένα εκπρόσωπο των υφιστάμενων συλλόγων γονέων, κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 
4) Ένα δημότη ή κάτοικο με εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης
Κατά τις συνεδριάσεις της Σχολικής Επιτροπής, όταν συζητούνται θέματα τα οποία αφορούν συγκεκριμένη σχολική μονάδα, καλείται ο οικείος διευθυντής σχολικής μονάδας, ο οποίος συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο από τα μέλη αυτά εκλέγει τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου που μπορεί να είναι αιρετοί ή μη. Εάν στο Δ.Σ. μετέχει ο Δήμαρχος, τότε αυτοδίκαια καθίσταται πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Το Νομικό Πρόσωπο εκπροσωπείται στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή από τον Πρόεδρο και, όταν αυτός απουσιάζει η κωλύεται από τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία κατατέθηκε η άποψη η θητεία του Δ.Σ. να είναι διετής και η άποψη αυτή έγινε αποδεκτή.
Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του προέδρου και
"   την παρ.4 του άρθρου 103 του Ν.3852/2010
"   το άρθρο 240 του Ν. 3463/06, όπως ισχύει
"   το άρθρο 6, παρ 1, εδ.β, Ν 2839/2000
    την αριθ. 8440/24-2-2011 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ.
"   την αριθ. 82/2011 απόφαση του Δ.Σ. περί σύστασης του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου "Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου".
Αποφασίζει κατά πλειοψηφία
ψηφίσαντες -37- υπέρ της πρότασης του Δ.Σ. σε σύνολο -38- παρόντων
(Ψήφισε λευκό ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Χαλλιορής Ισίδωρος.)

Α. Τον ορισμό των παρακάτω μελών του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία "Ενιαία Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Χίου", ως εξής:
-   Νύκτας Νικόλαος Δημοτικός σύμβουλος (πλειοψηφίας) με αναπληρωματικό τον δημοτικό σύμβουλο Κοντούδη Μιχάλη.
-   Ντομάτας Ισίδωρος δημοτικός σύμβουλος (πλειοψηφίας) με αναπληρωματικό τον δημοτικό σύμβουλο Στεφάνου Παντελή.
-   Ξυδιάς Παντελής δημοτικός σύμβουλος (πλειοψηφίας) με αναπληρωματική την δημοτική σύμβουλο Θλιβίτου Αθηνά.
-   Στείρος Πολύδωρος δημοτικός σύμβουλος (μειοψηφίας) με αναπληρωματικό τον δημότη Μόσχοβο Ιωάννη.
-   Σκούφαλος Μάρκος δημοτικός σύμβουλος (μειοψηφίας) με αναπληρωματική την δημοτική σύμβουλο Κωστάλα Κλεάνθη.
-   Οι εκάστοτε -2- από τους αρχαιότερους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπαίδευσης με τους αναπληρωτές τους.
-   Τζίκας Ιωάννης,  εκπρόσωπος της ένωσης γονέων με αναπληρωματική την Καρατζά Αναστασία.
-   Φιστουρής Αχιλλέας, δημότης με αναπληρωματικό τον δημότη Πολίτη Κώστα.

Β.  Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου εκλέγεται ο δημοτικός σύμβουλος Νύκτας Νικόλαος. Αντιπρόεδρος εκλέγεται ο  δημοτικός σύμβουλος Ξυδιάς Παντελής.
Τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αναπληρώνει ο  αντιπρόεδρος.
Γ. Το νομικό πρόσωπο εκπροσωπείται στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή από  τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και όταν αυτός κωλύεται ή απουσιάζει από τον  αντιπρόεδρο.
Δ. Η θητεία του Δ.Σ. ορίζεται διετής.
Η απόφαση αυτή πήρε α/α 84/2011
O Πρόεδρος                                                     Τα μέλη
Υπογραφή                                                       υπογραφές
Ακριβές απόσπασμα
Χίος 10/03/2011
Η επί των πρακτικών

Έλλη Κοντογιάννη