Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



Την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 θα ενεργοποιηθεί για δεύτερη φορά η κάρτα αλληλεγγύης.
Η ημερομηνία είχε προγραμματιστεί εξαρχής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλλη­λεγγύης.
Να σημειωθεί πως η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε η κάρτα ήταν η 24η Ιουλίου, ενώ ο συνολικός προγραμματισμός της αφορά εννέα μήνες.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,9 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ



Όπως γράφει η εφημερίδα «τα Νέα», η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υπάρχει καμία παραγραφή για την υπόθεσή του και άρα πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι δικαστική επιμελήτρια πήγε στο γραφείο του για να του επιδώσει την απόφαση, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να αρνείται να το παραλάβει το έγγραφο με αποτέλεσμα τελικά η επιμελήτρια να το θυροκολλήσει έξω από το γραφείο του.
Στη συνέχεια, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατευθύνθηκε στην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία με τη σειρά της συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υπάρχει παραγραφή.
Είχε προηγηθεί προσφυγή του κ. Μητρόπουλου στo διοικητικό εφετείο Αθηνών, όπου διεκδικούσε παραγραφή του προστίμου που του είχε επιβληθεί, το οποίο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την αίτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από αντιδικία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργάτες του αφού οι τελευταίοι διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής για τη διεκπεραίωση κληρονομικών υποθέσεων, με τη διαμάχη να φτάνει στον Άρειο Πάγο δικαιώνοντας τους αντιδίκους του βουλευτή και υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει το ποσό των 750,000 δολαρίων.
Στο παρελθόν ο κύριος Μητρόπουλος είχε υποστηρίξει ότι για τα 750.000 δολάρια είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο βαθμό, κάνοντας χρήση του Νόμου Αλογοσκούφη που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν «ΤΑ ΝΕΑ», από τα παραστατικά που κατέθεσε δεν προέκυψε ότι ο λογαριασμός από όπου ήρθαν τα χρήματα ήταν ο ίδιος με τον λογαριασμό στον οποίο είχε κατατεθεί η αρχική αμοιβή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Κοινή Ερώτηση 7 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γεώργιο Σταθάκη σχετικά με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην διαδικασία υλοποίησης δαπανών των Κρατικών Αερολιμένων της Χώρας. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:


Κοινή Ερώτηση 7 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γεώργιο Σταθάκη σχετικά με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην διαδικασία υλοποίησης δαπανών των Κρατικών Αερολιμένων της Χώρας. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
Κύριε Υπουργέ,
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας προκύπτουν στα Αεροδρόμια της Χώρας, λόγω της εξαιρετικά χρονοβόρας διαδικασίας υλοποίησης δαπανών, όπως έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και τις υφιστάμενες διατάξεις. Διαδικασία η οποία απαιτεί την υποχρεωτική έγκριση όλων των  δαπανών από την αρμόδια ΥΔΕ.
Επειδή για την οποιαδήποτε προμήθεια, ακόμη και αναλώσιμων υλικών, απαιτείται προκήρυξη διαγωνισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων,
Επειδή από την έλλειψη συγκεκριμένων υλικών (πχ. ηλεκτρολογικών) απειλείται η ασφαλής και απρόσκοπτη λειτουργία των Αεροδρομίων,
Επειδή η διαδικασία που ακολουθείται είναι αποτελεσματική μόνον όταν πρόκειται για την κάλυψη παγίων, προβλέψιμων, προγραμματισμένων και προϋπολογισμένων αναγκών, ενώ δυσχεραίνει υπερβολικά την κάλυψη μη προβλέψιμων αναγκών, οι οποίες προκύπτουν καθημερινά (π.χ. κάλυψη έκτακτων υδραυλικών, ηλεκτρολογικών, ηλεκτρονικών και μηχανολογικών δαπανών),
Επειδή παραμένουν σε εκκρεμότητα αρκετές εγκρίσεις πιστώσεων και οι προμηθευτές του έτους 2014 παραμένουν ακόμη απλήρωτοι,
Επειδή οι έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν κατά την διάρκεια του χρόνου είναι πολλές και συνήθως απαιτούν άμεση αντιμετώπιση,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Τι προτίθεται να πράξει για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των έκτακτων δαπανών, ώστε να διασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία των αερολιμένων της Χώρας εν όψει κορύφωσης της μάλιστα της τουριστικής περιόδου;
2. Θα γίνει αποδεκτή η πρόταση αρκετών Διοικητών Αεροδρομίων, όπως πχ. του Διοικητού Αερολιμένα Κέρκυρας, να εγκρίνεται δηλαδή ετησίως ένα μικρό ποσό (μερικών χιλιάδων ευρώ) για την αντιμετώπιση έκτακτων και μη προβλέψιμων αναγκών των Αεροδρομίων, ώστε να αποφεύγονται οι υπερβολικές καθυστερήσεις που συνεπάγονται με την έγκριση των δαπανών από την ΥΔΕ;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Γκίκας Σωτηρίου Στέφανος
Αθανασίου Χριστόφα Χαράλαμπος
Γεωργαντάς Παύλου Γεώργιος
Γιόγιακας Νικολάου Βασίλειος
Κεδίκογλου Βασιλείου Συμεών (Σίμος)
Κόνσολας Νικία Εμμανουήλ (Μάνος)
Μηταράκης Αντωνίου Παναγιώτης (Νότης)
Πάντα με 9 υλικά: 1 πακέτο φαρίνα, 1 κουταλιά σούπας καννέλα, 1 ποτήρι νερού ζάχαρη,1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο, 1 ποτηράκι του λικέρ πορτοκάλι,σταφίδες λευκές, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 φλυτζάνι σιρόπι ( απο οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού),ζεστό νερό, όσο πάρει..Εκτέλεση: Βάζουμε τα υλικά, όλα μαζί σε μιά λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά ( ή με μιξεράκι χειρός στο σιγανό).Ψήνουμε στους 180 με αέρα και δοκιμάζουμε πάντα με το μαχαιράκι