Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ-28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΡΩΤΗ



Σε τετράωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών των δήμων (γκαράζ, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κλπ) προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
Το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν στους παραπάνω χώρους, συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.
Εξάλλου, η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στη 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ




Οι Eυρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν ένα δραστικό σχέδιο για να σταματήσουν τη ροή προσφύγων μπλοκάροντας το πέρασμα στην ΠΓΔΜ, αυξάνοντας τις ανησυχίες στην Αθήνα ότι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.
Η Κομισιόν και το Βερολίνο είναι έτοιμοι να στηρίξουν την πρόταση να βοηθηθεί η ΠΓΔΜ, μια χώρα που δεν ανήκει στην ΕΕ, η οποία στην πράξη απομονώνει την Ελλάδα, χώρα μέλος της ΕΕ, που είναι οικονομικά αδύναμη και ήδη κατακλυσμένη από μετανάστες.
Η κίνηση να «φραχτεί» (ringfence) η Ελλάδα έρχεται καθώς οι φόβοι πληθαίνουν στην ΕΕ ότι η συμφωνία για να πείσουν την Τουρκία να μπλοκάρει τη ροή μεταναστών που έρχονται στην Ευρώπη με αντάλλαγμα 3 δισ. ευρώ βοήθειας απέτυχε να περιορίσει τη ροή μεταναστών.
Την Παρασκευή τουλάχιστον 43 πρόσφυγες, περιλαμβανομένων 17 παιδιών, πνίγηκαν όταν η ξύλινη βάρκα τους βυθίστηκε ανοικτά δυο ελληνικών νησιών κοντά στην Τουρκία.
Η νέα πολιτική θα μεταφέρει την πρώτη γραμμή της ΕΕ από τις τουρκικές ακτές και το Αιγαίο στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας, που φοβόταν μια τέτοια κίνηση έχει προειδοποιήσει ότι η χώρα του θα μπορούσε να γίνει «μαύρο κουτί» για τους πρόσφυγες.
Το πλάνο συζητήθηκε την Τετάρτη από πρέσβεις στην ΕΕ μετά την αποστολή επιστολής από τον Σλοβένο πρωθυπουργό Miroslav Cerar προς τους εταίρους όπου γίνεται έκκληση για «άμεση βοήθεια» στην ΠΓΔΜ «ώστε να αποφευχθεί συγκεκριμένοι παράνομοι μετανάστες να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα».
«Ολες οι χώρες της ΕΕ πρέπει να προσφέρουν τη μέγιστη βοήθεια στις αρχές της ΠΓΔΜ για να ελέγξουν τα συγκεκριμένα σύνορα με απόσπαση αστυνομικών, παροχή εξοπλισμού και άλλα κατάλληλα μέτρα», έγγραψε.
Η Κομισιόν έστειλε ομάδα αξιωματικών στην περιοχή αυτή την εβδομάδα για να εκτιμήσει τι προσωπικό και εξοπλισμό θα χρειάζονταν η ΠΓΔΜ για να ενισχύσει τον έλεγχο στα σύνορα με την Ελλάδα.
Αν και η ΕΕ έχει προσφέρει στην ΠΓΔΜ οικονομική βοήθεια στο παρελθόν, αξιωματούχοι λένε ότι αυτό θα πάει πολύ ποιο πέρα από προηγούμενο σχέδιο να βοηθηθεί η χώρα να επεξεργαστεί τις αφίξεις και να σταματήσει «παράτυπους μετανάστες» στα σύνορά της.
Ο Mujtaba Rahman, αναλυτής στο Eurasia Group δήλωσε: «Η πίεση είναι να χτιστεί τοίχος ώστε να μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, καθώς οι άλλες πολιτικές της ΕΕ αποτυγχάνουν. Με αυτή την κίνηση οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά οδηγούν την Ελλάδα εκτός της Σένγκεν».
Το σχέδιο της Σλοβενίας πιστεύεται ότι έχει στη στήριξη του Βερολίνου, ενώ άνθρωποι που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις λένε ότι ο Ντ. Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επίσης εξετάζει την ιδέα.
Η προσφυγική κρίση έχει αποκτήσει χαρακτήρα επείγοντος μετά την αποτυχία των περισσότερων μέτρων που ελήφθησαν προηγουμένως από την ΕΕ, περιλαμβανομένης της συμφωνίας με την Τουρκία και του σχεδίου να δημιουργηθούν κέντρα καταγραφής σε Ελλάδα και Ιταλία που εν συνεχεία θα οδηγούσαν σε μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ως τώρα μόλις 331 μετεγκαταστάθηκαν.
Ο κος Τουσκ και άλλοι ηγέτες της ΕΕ έδωσαν στους εαυτούς τους προθεσμία έως το Μάρτιο να οργανώσουν ένα νέο σχέδιο. Ο Μαρκ Ρούτε, Ολλανδός πρωθυπουργός, προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξει λειτουργική λύση εντός έξι-οκτώ εβδομάδων, η Συνθήκη Σένγκεν θα μπορούσε να καταρρεύσει. Προσωρινοί έλεγχοι έχουν ήδη επιβληθεί στα σύνορα Σλοβενίας, Αυστρίας, Γερμανίας, Δανίας και Σουηδίας.
Η de facto απομάκρυνση της Ελλάδας από την ζώνη ελεύθερης μετακίνησης της ΕΕ τέθηκε την προηγούμενη χρονιά αφότου η Αθήνα αποδείχτηκε ανεπαρκής στο να αντιμετωπίσει την άφιξη από θαλάσσης περισσότερων από 850.000 προσφύγων.
Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα εκνεύρισε τόσο το Βερολίνο, όσο και τις Βρυξέλλες. Η Αθήνα όμως συνεχώς επαναλάμβανε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ροές μεταναστών που δεν έδειξαν κανένα σημάδι μείωσης. Περισσότεροι από 35.000 έφτασαν μόνο φέτος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Το μπλοκάρισμα των προσφύγων στα βόρεια σύνορα με την ΠΓΔΜ θα είναι το περισσότερο σοβαρό μέτρο που πάρθηκε ως τώρα στην περίοδο της κρίσης. Στη θεωρία θα μπορούσαν οι πρόσφυγες να μπουν στην ΠΓΔΜ για να ζητήσουν άσυλο εκεί. Αλλά οι χώρες δεν είναι υποχρεωμένες να αφήσουν τους ανθρώπους να ταξιδέψουν ώστε να ζητήσουν άσυλο αλλού. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που περνούν από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ κατευθύνονται αλλού, κυρίως στη Γερμανία.
Η κίνηση θα αυξήσει την πίεση στο ήδη πιεσμένο σύστημα ασύλου της Ελλάδας, ενώ δυνητικά θα δημιουργήσει περισσότερα νομικά προβλήματα. Το 2011 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προειδοποίησε ότι το ελληνικό σύστημα ήταν «υποβιβασμένο». Αυτή η απόφαση ουσιαστικά απαγόρευσε στις χώρες της ΕΕ να μεταφέρουν πρόσφυγες πίσω

aixmi.gr

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΕ 200.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ






















Οεπενδυτικός οίκος Japonica Partners αναζητεί το …δικό του “υπουργό Οικονομικών”, έναν “Executive Turnaround Manager” ειδικά για την Ελλάδα και εξηγεί τί θα πρέπει να κάνει για να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, να μειώσει τα επιτόκια των ομολόγων, να φέρει ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας σε δύο χρόνια.
Συγκεκριμένα, η Japonica που  αποτελεί επί σειρά ετών έναν από τους μεγαλύτερους ιδιώτες επενδυτές σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τις τελευταίες δύο εβδομαδιαίες έχει προχωρήσει σε δημοσίευση καταχωρήσεων στις εφημερίδες Financial Times και New York Times που αφορούν στην αναζήτηση Εκτελεστικού Διευθυντή Επανάκαμψης (Executive Turnaround Manager – ΕΤΜ) για την Ελλάδα.
Η εταιρεία επιθυμεί τον ορισμό ενός ΕΤΜ παγκόσμιας κλάσης, γιατί όπως λέει, ο P.Kazarian η κρίση στην Ελλάδα προκλήθηκε από λάθος μάνατζμεντ, και τώρα για να αντιστραφεί η αρνητική πορεία χρειάζεται επαγγελματική διαχείριση, δηλαδή ένα κατάλληλο και ικανό  στέλεχος που θα κάνει τη μεταστροφή και θα μπορέσει να εκκινήσει τη διαδικασία της αλλαγής. Αυτό το πρόσωπο που θα επιλεγεί, θα πρέπει να είναι ανεξάρτητο από τα πολιτικά κόμματα και να αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.
Ο βασικός στόχος του θα είναι να συμβάλει ώστε να μηδενίσει η Ελληνική κυβέρνηση το spread στις αποδόσεων των διετών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα πορτογαλικά και να θα ξεκινήσει ένα ράλι για την ελληνική οικονομία.
Ποιά θα είναι η δουλειά του; Εδώ και τώρα να μειώσει τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, καθώς όπως τονίζει, δε υπάρχει καμιά ελπίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αν δεν κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των ελληνικών ομολόγων το 9% και των Πορτογαλικών του 2%. τα σημερινά επιτόκια πνίγουν την ελληνική οικονομία μειώνουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις τράπεζες και νοικοκυριά και βυθίζουν τις τιμές των ακινήτων.
Και για να το πετύχει αυτό το πρώτο βήμα είναι ένας ισολογισμός του δημοσίου τομέα σύμφωνα με Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Αν γίνει αυτός ο ισολογισμός, ο κ. Kazarian πιστεύει ότι θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία γιατί τότε θα φανεί ότι η σημερινή αξία του καθαρού χρέους της χώρας, είναι μόνο ένα κλάσμα της μελλοντικής  της αξίας , αποδεικνύοντας ότι το πραγματικό χρέος της χώρας είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό άλλων χωρών σε πρόγραμμα όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία.
Ένας τέτοιος ισολογισμός θα φέρει διαφάνεια και θα βοηθήσει τη μάχη με τη διαφθορά, θα προωθήσει το καλό μάνταζμαντ αφού ότι μπορούμε να μετρήσουμε μπορούμε και να διαχειριστούμε “What gets measured gets managed.” Η δημοσίευση ενός πρώτοπυ ισολογισμού για τη χώρα θα μπορούσε να γίνει σε 60 ημέρες και να μειώσει σε 6 μήνες τα επιτόκια κατά 300 μονάδες βάσεις εξασφαλίζοντας 200.000 νέες θέσεις εργασίας σε 2 χρόνια. Επίσης θα πρέπει να προσελκύσει μακροχρόνιες επενδύσεις για τη χώρα.
Τα απαιτούμενα προσόντα για τον εν δυνάμει υποψηφίους που αναζητεί η Japonica είναι:
1. Τουλάχιστον δέκα χρόνια εμπειρίας σε projects επανάκαμψης, συνδυαζόμενα με άψογη επαγγελματική ακεραιότητα.
2. Σημαντικές επιτυχίες σε projects επανάκαμψης.
3. Να έχει υπάρξει προϊστάμενος διαχείρισης άνω των 5.000 υπαλλήλων.
4. Άψογη γνώση της ελληνικής οικονομικής κατάστασης αλλά και των αντιστοίχων οικονομικών μεγεθών των άλλων χωρών της ΕΕ.
5. Άριστη γνώση των διεθνών λογιστικών προτύπων και των μακροοικονομικών χρηματοπιστωτικών στατιστικών και των κανόνων εκθέσεων.
6. Αγαστή συνεργασία με τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και λεπτομερής γνώση των μεθόδων αξιολόγησης κρατικών οικονομικών μεγεθών.
7. Να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης στελεχών των κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων.
Για την αποτελεσματικότερη επιλογή ΕΤΜ, η Japonica Partners σημειώνει ότι θα προωθήσει τις υποψηφιότητες και τα βιογραφικά σημειώματα στους βασικούς της μετόχους.
Όπως είναι γνωστό, η Japonica Partners και είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές την αναγκαιότητας επανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου αυτή να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να δημιουργήσει εχέγγυα εμπιστοσύνης, ούτως ώστε να επανέλθει σε ανάπτυξη.