Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

4 ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ




Πιο συγκεκριμένα, από δω και στο εξής, στα ΚΕΠ οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν:
- Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ
- Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ
- Πιστοποιητικά Δημοτολογίου:
- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης
- Βεβαίωση γέννησης
- Βεβαίωση ιθαγένειας
- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ
- Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ
Διαβάστε περισσότερα στο neolaia.gr

337 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΝΑ



Προκήρυξη για την κατάταξη 275 στελεχών στο ΛΣ θα εκδώσει, μέσα στο 2014, το ΥΝΑ ενώ θα προχωρήσει και στην πρόσληψη 62 ατόμων για το πολιτικό προσωπικό, από το οποίο οι 32 αφορούν τις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΝΑ.
Για τα παραπάνω ενημέρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τη διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΝ σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των Γενικών Γραμματέων Αθανάσιου Μπούσιου και Νικόλαου Ζωίδη
Ακόμα, ο υπουργός τους εκπροσώπους του πολιτικού προσωπικού για τα εξής θέματα:
1. Στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών θα συμπεριληφθεί το σύνολο των οικονομικών αρμοδιοτήτων του ΥΝΑ καθώς και οι Ειδικοί Λογαριασμοί οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί μέχρι σήμερα.
2. Για τις κρίσεις προϊσταμένων τμημάτων είναι σε ισχύ η σχετική Υπουργική Απόφαση και δεν έχει ανασταλεί με προφορική εντολή.
3. Θα υπάρξει από μέρους του παρέμβαση στο ΥΔΙΜΗΔ προκειμένου οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα να ενταχθούν στην κινητικότητα με τοποθέτηση τους σε άλλους φορείς.
4. Για τα σημεία ελέγχου της εισόδου θα λειτουργήσουν τα «τουρνικέ» και θα πιστοποιηθεί από επίσημο κρατικό φορέα η πύλη ελέγχου για την ασφαλή διάβαση του προσωπικού. Επίσης για την ασφάλεια του προσωπικού η πίσω πόρτα του κτιρίου θα είναι ανοιχτή και προσβάσιμη για όλο το ωράριο εργασίας.
Το ΔΣ έθεσε και επέμεινε στις θέσεις του για:
1. Την κατάρτιση του Οργανισμού του ΥΝΑ με βάση το Ν.4150/14 το γράμμα και το πνεύμα του οποίου προδιαγράφει ένα οικονομικό – παραγωγικό Υπουργείο και όχι στρατιωτικό, με τις αρμοδιότητες ακτοπλοΐας – ναυτικής εκπαίδευσης και εργασίας – επιθεώρησης πλοίων εκτός Αρχηγείου ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ.
Ο ορισμός των αρμοδιοτήτων και η συγκρότηση των Διευθύνσεων να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης με βάση την οποία η μείωση κατά 34% των οργανικών μονάδων προδιαγράφει 6 Διευθύνσεις τουλάχιστον αμιγώς στελεχωμένες με πολιτικό προσωπικό. Επίσης να συσταθεί τεχνικό τμήμα στην Πλοηγική Υπηρεσία.
2. Τη ΓΔΟΥ στην οποία πρέπει να συσταθεί τέταρτη Διεύθυνση εποπτευόμενων φορέων προκειμένου να υπάρξει αποδοτική λειτουργία της, λόγω του όγκου των αρμοδιοτήτων που εντάσσονται σε αυτή. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει η Διεύθυνση Μουσικής και όχι μία παραγωγική οργανική μονάδα στο ζωτικό τομέα των οικονομικών υπηρεσιών.
3. Τις μετακινήσεις προσωπικού και τους πειθαρχικούς ελέγχους οι οποίοι δεν γίνονται με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια και με διαφαινόμενη στοχοποίηση του πολιτικού προσωπικού του ΥΝΑ.
4. Την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου του ΥΔΙΜΗΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση του προσωπικού στο οποίο προβλέπεται υποχρεωτική αξιολόγηση του 15% του προσωπικού με βαθμό 6 και κάτω, που θα οδηγήσει σε συναδελφικό κανιβαλισμό.
5. Τις προσλήψεις προσωπικού, για τις οποίες απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες τόσο υπηρεσιακών παραγόντων όσο και της πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα.
pireas2day.gr