Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΑΥΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ
Για την κατάργηση ναυτολογίου και ναυτικού φυλλαδίου. Για τελειωτικό και καίριο πλήγμα σε βάρος της ναυτικής εργασίας και των Ελλήνων Ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, καταγγέλλει την κυβέρνηση η ΠΝΟ με αφορμή την κατάργηση του ναυτικού φυλλαδίου και του ναυτολογίου του πλοίου, και την πλήρη εξίσωση του ναυτεργάτη με τους μισθωτούς της ξηράς.
Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, κυβέρνηση και τρόικα «αγνοώντας» και μη λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη φύση του ναυτικού επαγγέλματος και της ναυτικής εργασίας, η οποία εν πολλοίς προστατεύεται και ρυθμίζεται με ιδιαίτερες διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες έχει επικυρώσει η Χώρας μας, και υπερισχύουν κάθε άλλου εσωτερικού νόμου, επιδιώκουν να εξισώσουν, αυθαίρετα και αντισυνταγματικά αλλά και ενάντια στα διεθνώς κρατούντα, τη ναυτική εργασία και την συνεχή 24ωρη απασχόληση στη θάλασσα με την πενθήμερη και οκτάωρη εργασία στην ξηρά.
“Αίσχος και ντροπή είναι η απάντηση που αρμόζει στις νέες επιχειρούμενες ενέργειες σε βάρος των Ελλήνων ναυτεργατών, αφού με αυτές, στην ουσία, επιδιώκεται η πλήρης εξαφάνιση του Έλληνα Ναυτικού και η αντικατάσταση του με χαμηλόμισθους υπηκόους τρίτων χωρών με σημαίες ευκαιρίας.
Δεν γνωρίζουν οι «αρμόδιοι» του Υπουργείου Εργασίας ότι η ασφάλεια των πλοίων, των δρομολογίων, των επιβατών και του πληρώματος είναι και πρέπει να είναι υπεράνω κάθε πνεύματος επιχειρηματικής κερδοσκοπίας και δεν πρέπει για κανένα λόγο να θυσιάζεται στο βωμό της οποιασδήποτε σκοπιμότητας;
Οι Έλληνες Ναυτεργάτες δεν θα ανεχθούν καμιά περαιτέρω μείωση και υποβάθμιση των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και θα αγωνιστούν τόσο για την αποτροπή της διάλυσης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου όσο και για την επανάκτηση των προ μνημονίων δικαιωμάτων τους, τα οποία και κατέκτησαν με σκληρούς αγώνες, παλεύοντας με τις τρικυμίες και τα κύματα”.
Η ΠΝΟ δηλώνει και υπογραμμίζει ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει, θα εντείνει και θα κλιμακώσει τον αγώνα της για την διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, και μέχρι την τελική εξαίρεσή τους από τις επίμαχες διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου.
Ταυτόχρονα καλεί τους Έλληνες ναυτεργάτες να είναι πανέτοιμοι για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ANAKOIΝΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Με βάση την φετινή απόφαση, πρόκειται να εισαχθούν 575 Πλοίαρχοι και 568 Μηχανικοί (συνολικά 1143 σπουδαστές) συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών κατηγοριών.
Όλοι οι υποψήφιοι/ες, από την 08-06-2016 πρέπει να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες σύμφωνα με το Παράρτημα ΣΤ της προκήρυξης και στη συνέχεια να υποβάλλουν στην πλησιέστερη Α.Ε.Ν. τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση τους.

ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣΦρικιαστικό θάνατο σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ είχε ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Η Porsche την οποία οδηγούσε και είχε παραλάβει μόλις πριν λίγες ημέρες από την αστυνομία που την είχε κατάσχει, προσέκρουσε στο διάζωμα της Αττικης οδού και τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες καθώς εξερράγη ο μηχανισμός αερίου με τον οποίο κινούταν,
Ο Π. Μαυρίκος αν και τυλιγμένος στις φλόγες κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο αλλά σε πολύ μικρή απόσταση έπεσε νεκρός. 
Το αυτοκίνητο του εκδότη, δεν φέρει ίχνη σύγκρουσης, τουλάχιστον σφοδρής που να δικαιολογεί την ανάφλεξη εξαιτίας της. Παρ όλα αυτά, το όχημα είναι μεν κατεστραμμένο από τη φωτιά, αλλά έχουν καεί (όπως είναι φυσικό) όλα τα πλαστικά μέρη όπως προφυλακτήρας, ποδιές κτλ, αλλά το υπόλοιπο αμάξωμα δεν φαίνεται παραμορφωμένο από σύγκρουση.