Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟ




«Η ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ»



Άλλη μία φορά αποκαλύπτεται η τακτική του απατεώνα,  που εφαρμόζουν ακατάπαυστα οι πρασινογαλάζιες κυβερνήσεις από το 1985 μέχρι σήμερα και που εξακολουθούν να την ακολουθούν οι ίδιες, αλλά πλέον με τον σκληρό μνημονιακό μανδύα.

Μεταφέρουν αρμοδιότητες και βάρη στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς να τους μεταβιβάζουν και τα σχετικά κονδύλια.

"ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ" Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ




Λόγω της αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής σημασίας του, ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής Λέσβου χαρακτηρίστηκε με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων ως «ιστορικός τόπος».
Η Αγία Παρασκευή, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον κόλπο της Καλλονήςκατοικείται αδιαλείπτως από τον 7ο αιώνα π.Χ., ενώ πολλά από τα 1564 κτήριά της θεωρούνται πολύ αξιόλογα ή με σημαντικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.
Μεταξύ αυτών είναι τα Εκπαιδευτήρια της Αγίας Παρασκευής(1925), το δημαρχείο - πρώην οικία Λημνιού (1930), τοΚοινοτικό Ελαιοτριβείο - Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας (1910), ο ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών(1867), καθώς και πλήθος αρχοντικών και βιομηχανικών κτηρίων του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου αιώνα.
newsbomb.gr

YΠΟΓΡΑΦΩ, ΑΠΑΙΤΩ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ


Το ΚΚΕ ανταποκρινόμενο στη δίκαιη απαίτηση του λαού και υλοποιώντας την προεκλογική του δέσμευση, κατέθεσε στις 12 Ιούλη στη Βουλή πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015, των εφαρμοστικών τους νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».
Αυτήν την πρόταση νόμου έχει συμφέρον και χρέος να την υποστηρίξει κάθε εργαζόμενος, νέος που θέλει να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα νέα ολέθρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση – ΕΕ και καταδικάζουν εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μόνιμα στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση.
Η λαϊκή απαίτηση για κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων μπορεί να γίνει βήμα λαϊκής χειραφέτησης, να μπει τέλος στις οδυνηρές για το λαό θυσίες.
Γι’ αυτό υπογράφω και απαιτώ και εγώ να ψηφιστεί στη Βουλή, να υποστηριχτεί από το λαό η πρόταση του ΚΚΕ

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ



Ερώτηση
προς
τον Υπουργό Οικονομικών
και
τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Λαθρεμπόριο καυσίμων
Πρόσφατη έρευνα του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το λαθρεμπόριο και τη νοθεία στα καύσιμα παρουσιάζει στοιχεία που αφορούν λαθρεμπορία καυσίμων με εικονικές εξαγωγές, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών παραδέχεται ότι με την εξίσωση των ΕΦΚ ντίζελ κίνησης και πετρελαίου  θέρμανσης θα αυξηθεί το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου. Παράλληλα, εκφράζεται η άποψη ότι ούτε ο κρατικός μηχανισμός, ούτε οι πρατηριούχοι θα είναι έτοιμοι για την τοποθέτηση του συστήματος εισροών – εκροών στις δεξαμενές τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ Blue Star Ferries


     Μετά τη θετική ανταπόκριση της ναυτιλιακής εταιρείας «Blue Star Ferries» στην πρωτοβουλία του Δήμαρχου Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη και του Προέδρου της Δημοτικής Τουριστικής Επιτροπής Κωνσταντίνου Μούνδρου, για την επίτευξη εκπτώσεων στα εισιτήρια όσων επισκέπτονται τη Χίο, έχει προγραμματιστεί συνάντηση για την ερχόμενη Πέμπτη, 18-10-2012.
     Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η ανάληψη δράσεων και η παροχή κινήτρων προκειμένου να τονωθεί η τουριστική αγορά του νησιού μας, μετά τις πρόσφατες καταστρεπτικές πυρκαγιές.
     Στη συνάντηση, η οποία θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο, θα συμμετάσχει ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Blue Star Ferries» κ. Μιχάλης Σακέλλης, ο εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Διονύσης Θεοδωράτος, εκπρόσωπος από την Ένωση Ξενοδόχων Χίου, καθώς και από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου.  
     Ο Δήμος Χίου έχει αποτανθεί και σε άλλες ναυτιλιακές εταιρείες για την ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών.