Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟ




«Η ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ»



Άλλη μία φορά αποκαλύπτεται η τακτική του απατεώνα,  που εφαρμόζουν ακατάπαυστα οι πρασινογαλάζιες κυβερνήσεις από το 1985 μέχρι σήμερα και που εξακολουθούν να την ακολουθούν οι ίδιες, αλλά πλέον με τον σκληρό μνημονιακό μανδύα.

Μεταφέρουν αρμοδιότητες και βάρη στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς να τους μεταβιβάζουν και τα σχετικά κονδύλια.


Τελευταίο παράδειγμα η υπόθεση της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, που έχει ανασταλεί σε πολλές περιφέρειες της Ελλάδας, λόγω των πολύχρονων και πολύ υψηλών οφειλών στα ΚΤΕΛ και τα ταξί.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ασκεί και την βουλευτική εποπτεία του Κινήματος στις εκλογικές περιφέρειες της Λέσβου και της Σάμου, κατέθεσε πρόσφατα σχετικές Ερωτήσεις στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι απαντήσεις που πήρε χθες από τον Υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και για τις δύο Ερωτήσεις, είναι πιστά αντίγραφα:

«Από 1-1-11 δεν εγγράφονται πλέον πιστώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό για δαπάνες μεταφοράς μαθητών, αλλά ούτε και στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού διότι θα καλύπτονται από τους νέους Δήμους από τις πιστώσεις των Κ.Α.Π.

Με τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», η ισχύς του οποίου αρχίζει από 1-1-2011, οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για τη μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης, περιλαμβανομένης της μεταφοράς μαθητών σχολείων ειδικής αγωγής, καθώς και της μεταφοράς και σίτισης μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι Δήμοι βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση, καθώς η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, τους έχει τσακίσει στις περικοπές του συνόλου των κονδυλίων που δικαιούνται.

Τώρα, μετά από εβδομάδες ταλαιπωρίας μαθητών και γονέων, ο Υπουργός Εσωτερικών πετάει ψίχουλα για προκαταβολή, μπροστά στον τεράστιο όγκο του χρέους. Ψίχουλα που θα πέσουν επάνω τους οι μεταφορείς, με νύχια και δαγκωματιές, ποιός θα πρωτοπάρει ότι μπορεί περισσότερο. Και με πολλούς Αυτοδιοικούντες να μοιράζουν προκαταβολές με το γνωστό πελατειακό τους μυαλό.
Διαβάσαμε τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού, οι οποίες δεν πείθουν. Το έχουμε ξαναδεί άπειρες φορές το έργο  των υποσχέσεων. Και υπόσχεται και άλλα ψίχουλα τον άλλο μήνα, που σίγουρα θα ξαναβγάλει τη ψυχή των μεταφορέων, μέχρι να τους τα δώσει.

Δοξάστε τους, όπως θα έλεγε και ο Χάρρυ Κλύνν!