Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΝΑ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


«Επέλεξα, με την απουσία μου από την παρέλαση, να μην γίνω η αφορμή και μέρος μιας κατασκευασμένης παράστασης, η οποία σχεδιαζόταν με κεντρική καθοδήγ ηση, μέρες πριν. Μιας παράστασης διχασμού κα εμπάθειας, την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου.

Ελπίζω και εύχομαι η βία και οι ακραίες αντιδράσεις ορισμένων μειοψηφιών να μην αντιπροσωπεύουν την άποψή τους για τη δημοκρατία».




xiakifoni.gr

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΑΝΤΖΗ



ΕΒΓΑΖΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ!
Σήμερα στις 11:00 το πρωί ήταν η συγκέντρωση – ομιλία του βουλευτή Β΄Πειραιώς Τ.Νεράντζη, σε γνωστό καφέ του Κορυδαλλού. Τέτοια πανωλεθρία δεν την έχει ξανά πάθει ο Τάσος. Πήγε με καθυστέρηση μιας ώρα μπας και μαζευτεί κόσμος αλλά τζίφος. Τελικά είχαν μαζευτεί μόνο οι....

υπάλληλοι του γραφείου του και καμιά δεκαριά γεροντάκια που δεν είχαν που να πάνε...
Μεγάλη πανωλεθρία λέμε. Ακόμα στις εποχές των συγκεντρώσεων έχει μείνει ο Τάσος.

http://dimotikosafari.blogspot.com/

ΤΕΛΙΚΑ Ο κ.ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΕΛΕΓΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, Ή ΔΕΝ ΉΞΕΡΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ;


Προσπάθησαν στην αρχή να μας πείσουν ότι για όλα τα..."δεινά της παρελάσεως της 28ης Οκτωβρίου 2011" φταίει κάποιο... κοινοβουλευτικό κόμμα, φοβούμενοι να πούνε το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ...Βγήκαν λοιπόν όλοι οι "μεγάλοι με τα τσοντοκάναλά τους- συγγνώμη, τα μεγαλοκάναλά τους ήθελα να πω- " και "φωτογράφιζαν" τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι κατάφερε δήθεν να ξεσηκώσει τόσες και τόσες χιλιάδες επί χιλιάδων ανά την Ελλάδα, "κράζοντας" τους πολιτικούς και μη αφήνοντά τους σε χλωρό κλαρί, αδυνατώντας ή μη θέλοντας να καταννοήσουν το μέγεθος της λαϊκής οργής και της επικείμενης κοινωνικής έκρηξης, ύστερα από τα ιδιαζόντως ειδεχθή αντιλαϊκά μέτρα που έχουν πάρει οι τροϊκανοί και οι εδώ κυβερνητικοί εκπρόσωποί τους...
Κάπου όμως το γλυκό δεν έδενε και αυτό φαινόταν από μίλια μακριά, έως ότου αναγκάσθηκαν να παραδεχθούν και οι κυβερνώντες και τα επικοινωνιακά τους τσιράκια στα μεγαλοκάναλα, ότι οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι δέρνουν τους ΠΑΣΟΚους...
Ο κ. Δαλαμάγκας στα Τρίκαλα που χτύπησε πισώπλατα τον βουλευτή Μαγκούφη, είναι εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ και στις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος με το πράσινο δημοτικό ψηφοδέλτιο. Ο νεαρός που πριν λίγο καιρό, πάλι στα Τρίκαλα είχε διακόψει την συνέντευξη τύπου της χρυσοποίκιλτης και ιλουστρασιόν βουλευτού Μερεντίτη, είναι γραμματέας - τουλάχιστον μέχρι τότε ήταν- της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Τρικάλων....
Ευτυχώς που βγήκαν όλα αυτά στον "αέρα" και είδαν το φως της δημοσιότητας, έτσι για να καταλάβει ο κόσμος το μέγεθος της απόγνωσης των πολιτών, ανεξάρτητα από κόμματα και χρώματα,να καταλάβει ο κόσμος σε τι δύσκολη θέση βρίσκονται μέσα στην κοινωνία οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι και πόσοι... κοψοχέρηδες έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας, αλλά και για να καταλάβει ο κόσμος ότι οι λαϊκές αντιδράσεις δεν καθοδηγούνται από κάποιο κόμμα, αλλά από την συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή...
Σαφώς και λυπάμαι τον κ. Μαγκούφη, για τα συνειδητά του ψεύδη, μιας και στην αρχή έλεγε ότι αυτός που τον χτύπησε τον γνωρίζει και προέρχεται από τον ΣΥΝ και σιγά -σιγά άρχισε να ψελλίζει ότι είναι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι που παραδέχθηκε την αλήθεια... Αυτή είναι κατάντια βουλευτή... Εκτός και αν ο άνθρωπος ήταν ζαλισμένος από τα πισώπλατα χτυπήματα και δεν ήξερε τι έλεγε...
το ΚΕΝΤΡΙ

Η ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ελληνικός λαός υφίσταται σήμερα τις συνέπειες μιας πολιτικής, η οποία: Φέρνει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Κατεδαφίζει τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και της εργασίας. Ακυρώνει το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Εξοντώνει τους εργαζόμενους και καταστρέφει κάθε παραγωγικό και κοινωνικό ιστό.

Σε αυτές τις κρίσιμες για το μέλλον του έθνους και του λαού μας στιγμές, είναι ανάγκη να επαναεπιβεβαιώσουμε την πίστη και την προσήλωσή μας στις αρχές του σοσιαλισμού και των ανθρώπινων αξιών.

Η ΠΑΣΚ Καθηγητών ΔΕ είχε και έχει κινηματική αντίληψη και δράση. Πιστεύει σε έναν συνδικαλισμό διεκδίκησης αλλά και δημιουργίας.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους–γιατί τα προβλήματα είναι κοινά– πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης νέο-φιλελεύθερης πολιτικής και να αναδείξουμε το ρόλο του εκπαιδευτικού και της δημόσιας εκπαίδευσης για την πρόοδο της χώρας.

§ Με συνείδηση της ευθύνης μας για το παρόν και το μέλλον

§ Χωρίς ανέξοδη ρητορεία και μαξιμαλιστικούς σχεδιασμούς, που αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες και τις δυνατότητες του κινήματος

Απαιτείται συντονισμένη δράση στηριγμένη στην ενότητα, στην εκτίμηση των καταστάσεων, στους συλλογικούς μας θεσμούς.

Ακραίες συνδικαλιστικές αντιδράσεις, δεν ενισχύουν το εργατικό κίνημα. Αντίθετα το αποδυναμώνουν, το συκοφαντούν και το δυσφημούν.

Η Παράταξή μας, σεβόμενη τη βούληση των συναδέλφων, όπως αυτή διαμορφώθηκε και από τις τελευταίες Γ.Σ. του κλάδου, συνεχίζει να υιοθετεί τις μορφές δράσης που συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους.

Αγωνιζόμαστε συλλογικά με πίστη στα δικαιώματά μας.

Σε μια οριακή και κρίσιμη ιστορική στιγμή η ελπίδα μας είναι τα κοινωνικά κινήματα.





Π.Α.Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Με την αυθόρμητη και ειρηνική παρέμβαση του, ο λαός της Χίου απαίτησε την αποχώρηση από την εξέδρα των επισήμων, όλων των εκπροσώπων του δικομματισμού και ιδιαίτερα του κυβερνητικού εκπροσώπου, ως διαχρονικά υπαίτιοι και υπόλογοι.

Η παρέλαση έγινε χωρίς αυτούς, και ζύγωσε στο πραγματικό νόημα της επετείου.

Το μήνυμα ήταν σαφές να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας, να σταματήσει ο κατήφορος της πατρίδας μας, να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας.

Να φύγει αυτή η κυβέρνηση της βαρβαρότητας

Η λαϊκή εκδήλωση της ιερής αγανάκτησης είναι παρακαταθήκη στις σύγχρονες αγωνιστικές παραδόσεις του Χιώτικου λαού για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και προκοπή.

Χαιρετίζουμε τη μαζική και ενωμένη αντίσταση των πολιτών της Χίου, και των πρωτοβάθμιων συνδικάτων που βρέθηκαν ενωτικά και αγωνιστικά δίπλα στην κοινωνία.

Η Χίος έστειλε και χθες το δικό της μήνυμα.

Είπε το δικό της συμβολικό , ουσιαστικό και επίκαιρο ΟΧΙ

ΟΧΙ στην υποτέλεια του μνημονίου,

ΟΧΙ στην κυβέρνηση της τρόικας,

ΟΧΙ στην νέα κατοχή που έρχεται

Αποκαταστάθηκε έτσι το πραγματικό νόημα της επετείου (Μανολης Γλέζος)



ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ - ΜΥΡΣΙΝΙΔΙ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ούτε θαλάσσια ρύπανση, από τη σύγκρουση του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου "Elka Apollon" με το φορτηγό πλοίο με σημαίας Παναμά "Nederland" στο κανάλι του Χιούστον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φωτό αρχείου
Μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης των δύο πλοίων, στα οποία μάλιστα επέβαιναν πλοηγοί, παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στο οποίο επιβαίνουν εικοσιτέσσερα άτομα πλήρωμα εκ των οποίων δέκα Ελληνες υπέστη υλικές ζημιές και βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από λιμάνι του Χιούστον για επιθεώρηση. Ζημιές υπέστη και το φορτηγό πλοίο το οποίο βρίσκεται εντός του λιμανιού.