Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Φ.Ο.ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ : ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΔΕΜΑ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΔΕΜΑ 
Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων του ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμυλων καλεί όλους να συμμετάσχουν στο κλάδεμα που διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων την Κυριακή 3 ΜΑΡΤΊΟΥ στις 10.30 π.μ στην περιοχή Σαραπιός στον δρόμο για Χίο μετά την διασταύρωση στο δρόμο με το Πιτυός.
Συγκέντρωση στην πλατεία των Άνω Καρδαμύλων στις 10.00π.μ.

OINΟΥΣΣΕΣ : ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ




Την αγωνία και αβεβαιότητα, που βιώνουν, οι μόνιμοι κάτοικοι των Οινουσσών και όλων των μικρών και απομονωμένων νησιών του Αρχιπελάγους, κατά τους χειμερινούς μήνες, αναφορικά με την κάλυψη των ιατρικών αναγκών τους, ανέδειξε η συζήτηση, που έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26 Φεβρουαρίου. Τα θέματα της μόνιμης στελέχωσης του Πολυδύναμου Ιατρείου Οινουσσών από ιατρό ειδικότητας παθολόγου προτάθηκαν της ημερήσιας διάταξης από δημοτικούς συμβούλους και των δύο παρατάξεων. Αναπτύχθηκε διάλογος, στον οποίο κατατέθηκαν θέσεις, ορισμένες των οποίων δεν δύνανται να εφαρμοστούν εντός του θεσμικού πλαισίου και των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ωστόσο και μέσα από τον αντίλογο επικαιροποιήθηκε το χρόνιο πρόβλημα της ιατρικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων του νησιού μας και ως εκ τούτου χρήζει περαιτέρω ενεργειών και δραστηριοποίησης. 

ΝΕΛ : ΔΙΠΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΥΨΟΥΣ 220 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ



Διπλή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, συνολικού ύψους 220 εκατ. ευρώ, αποφάσισε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ). 

Ειδικότερα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 50 εκατ. ευρώ με νέες εισφορές και την έκδοση 166.666.667 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία.

Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 126.637.880,00 ευρώ και διαιρείται σε 422.126.267 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία.

Αποφάσισε επίσης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 170 εκατ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους πιστωτές της και αντίστοιχη κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων με την έκδοση 566.666.667 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία για την υλοποίηση των όρων της από 13/09/2012 Συμφωνίας Εξυγίανσης.

Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται σε 296.637.880,00 ευρώ και θα διαιρείται σε 988.792.934 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία.




dealnews.gr
e-nautilia.gr

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΝ "ΙΩΝΩΝ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΟΜΗΡΟΥ"


     Με την ευκαιρία του τελικού Κυπέλλου Μπάσκετ Χίου, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στις ομάδες  ΄Ιωνες και ΄Ομηρο, που αγωνίστηκαν με πάθος και πείσμα για την κατάκτηση  της νίκης.

     Ο αγώνας διεξήχθη σε πνεύμα αθλητικής άμιλλας. Κυνήγησαν επάξια και δύο ομάδες το τίτλο του Κυπελλούχου μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.
      O αγώνας έχρησε ένα νικητή τους ΄Ιωνες, χωρίς  να  αποδυναμώνεται η αξία και της αντίπαλης ομάδας.

      Με την ευχή να συνεχιστούν οι προσπάθειες για όλο και περισσότερες διακρίσεις στο πλαίσιο του υγιούς  αθλητικού πνεύματος,  δεχτείτε τα συγχαρητήρια μου για καλή και δημιουργική πορεία.

   


                                                                     Με θερμές ευχές


                                                          ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ
                                                         ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ
                                                                                  


3η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ.

Δίκτυο Α. Μ. Α. Δ. Ε. Σ.

Τρίτη Περιβαλλοντολογική Δράση : Καθαρισμός Μονοπατιού.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το ξαναζωντάνεμα της πανέμορφης περιοχής του Πελινναίου και καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Δικτύου Αλληλεγγύης, Μελετών, Ανάπτυξης, Δημιουργίας, Έρευνας/Εκπαίδευσης, Συνεταιριστικής Παιδείας Επιχειρηματικότητας, - Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ να βρίσκονται
τη Κυριακή 10 Μαρτίου 2013
στις 09:00 π.μ. στην Δασκαλόπετρα για ομαδική μετακίνηση στις Αμάδες.
Αυτή τη φορά θα καθαρίσουμε το ιστορικό
μονοπάτι από τις Αμάδες για τον νερόμυλο του Σκυριώτη.
Στη συνέχεια θα περπατήσουμε αυτήν την εκπληκτική διαδρομή, που κινείται στο μοναδικό αυτό φυσικό περιβάλλον.
Μετά την επιστροφή στο χωριό θα γευματίσουμε πάλι στην ταβέρνα ¨ Πλάτανος ¨.


Για περισσότερες πληροφορίες:
network.amades@gmail.com
Facebook group: NETWORK AMADES

Τηλέφωνα: 6942411512 & 6947998030.

Σας περιμένουμε όλους!!!

KAΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦ ΄ΑΠΑΞ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ


Σε πρόσφατη απάντηση με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σε Ερώτηση του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου για την αργοπορία στην καταβολή του εφ’ άπαξ στους ναυτικούς (5842/14.01.2013), μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η αργοπορία αυτή οφείλεται και στην μεγάλη έλλειψη προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο βουλευτής επανήλθε με νέα Ερώτηση για το ίδιο θέμα, ζητώντας απαντήσεις  για τις ενέργειες, στις οποίες σκοπεύουν να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία για την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή του εφ’ άπαξ στους ασφαλισμένους στο ΝΑΤ.

Στην απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, η οποία σας κοινοποιείται, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι  υπάρχει αίτημα για την απορρόφηση 60 υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, από το ΝΑΤ, αίτημα το οποίο το Υπουργείο δεσμεύεται να επεξεργαστεί. 

ΟΦΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, σε επικοινωνία που είχε σήμερα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ενημέρωσε τον Υπουργό σχετικά με το θέμα των οφειλών για τη μεταφορά μαθητών του τρέχοντος σχολικού έτους, οι οποίες μόνο για το Ν. Λέσβου ανέρχονται περίπου στο ποσό του 1.000.000 ευρώ.
Το Υπουργείο άλλωστε έχει ζητήσει με σχετική εγκύκλιο να σταλούν από τις Περιφέρειες τα απολογιστικά στοιχεία για τις μέχρι στιγμής δαπάνες.
Ο Βουλευτής έλαβε την επίσημη πληροφορία πως έχει δρομολογηθεί ήδη η κατανομή μέρους αυτών των οφειλών άμεσα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ...

Η ομάδα "ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ" κάνει μια πρωτόγνωρη κίνηση για τα δεδομένα της Λέσβου. Προχωρά σε ίδρυση μη κερδοσκοπικής Θεατρικής εταιρείας. Η εταιρεία θα εχει πανελλήνια δράση και έδρα της θα είναι η Λέσβος. 

Για όσους δεν γνωρίζουν τη δράση της ομάδας μπορούν να ενημερωθούν στη συνάντηση που θα γίνει την πρώτη Μάρτη. Είναι πολύ σημαντικό για μας να υπάρχει εκπρόσωπος από όλους τους Λεσβιακούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα για να ενημερωθούν για τις δράσεις μας στη Λέσβο και να συζητήσουμε πώς θα καταφέρουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε το νησί μας και να μπορέσουμε τα πολιτιστικά δρώμενα των Λεσβίων της Αττικής να τα παρουσιάζουμε και στο νησί. 

Πρώτη Μάρτη, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7 θα γίνει η συνάντηση της ομάδας μας στο πολιτιστικό στέκι Ζπ, στη Ζωοδόχου Πηγής 87, Νεάπολη - Εξάρχεια. 
Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να παρευρεθείτε ενημερώστε μας στο 6973204475 ή μέσω 
e-mail  στο theatreman13@gmail.com

Μιχαήλ Δουκάκης Ηθοποιός - Καλλιτεχνικός συντονιστής της ομάδας "ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
__________________________________________________________________________

Κοπη πίτας και Μυτιληνιό γλέντι σε πλοίο της γραμμής την ερχόμενη Κυριακή

Την Κυριακή 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή μυτιληνιά ορχήστρα, στο πλοίο «ΠΑΤΜΟΣ» της BLUE STAR FERRIES το οποίο θα βρίσκεται στη γνωστή θέση στο λιμάνι του Πειραιά απ΄ όπου ξεκινούν τα πλοία για Μυτιλήνη…

Η επιβίβαση θα αρχίσει στις 10.30 πμ. και το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 2.45μμ.

Μυτιληνιό γλέντι σε πλοίο της γραμμής την ερχόμενη Κυριακή

Δημοσίευμα:

Η είσοδος θα γίνει με προσκλήσεις τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από μέλη του ΔΣ της ΟΛΣΑ καθώς επίσης και από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Κιάφας 9 Αθήνα 210 3847016 και Χριστόδουλος Τσακιρέλλης 6937110728) την Παρασκευή 22/2/2013 και την Παρασκευή 1/3/2013 7.00-9.00μμ.

Η τιμή της πρόσκλησης καθορίστηκε στα 15 ευρώ.

Ενημερώστε όσους συμπατριώτες μας μπορείτε. Σας περιμένουμε όλους.

Για πληροφορίες και προσκλήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους:
Μαρία Παπουτσή 6973806627
Πελαγία Αδαλή Βουλγαρέλλη 6932426427
Ιωάννα Δούκα 6945460577
Μανόλη Παπουτσή 2103641741

________________________________________________________________________

Βιβλιοπαρουσίαση από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής

«Ιστορία της Αρχαίας Λέσβου», του Απόστολου Γονιδέλλη

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) παρουσιάζουν το βιβλίο του Απόστολου Γονιδέλλη «Ιστορία της Αρχαίας Λέσβου», το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιολίδα», παρουσιάζει όλη την πολύχρονη ιστορική διαδρομή της Λέσβου, χωρισμένη σε χρονικές περιόδους και τομείς. Παρουσιάζονται οι μεγάλες πνευματικές προσωπικότητες του νησιού, όπως ο Τέρπανδρος, ο Αρίων, ο Πιττακός, ο Αλκαίος, η Σαπφώ, ο Ελλάνικος, ο Φανάς, ο Άλκιπος, ο Θεοφάνης, ο Θεόφραστος κ.ά., και για πρώτη φορά παρατίθενται κατάλογοι ονομασιών όλων των πόλεων, κωμών και τοποθεσιών, κατάλογοι φιλοσόφων, ιστορικών συγγραφέων, ποιητών, μουσικών, καλλιτεχνών, αθλητών, άγνωστων μέχρι τώρα.

Περισσότερα:
http://www.emprosnet.gr/article/42917-istoria-tis-arhaias-lesvoy-toy-apostoloy-gonidelli

__________________________________________________________________________

Ούζα και κοπή βασιλόπιτας από την Μυτιληνιά Διάλεκτο στην Αθήνα το Μάρτιο


Η ανακοίνωση της Μυτιληνιάς Διαλέκτου αναφέρει:


Η μέρα οριστικοποιήθηκε! Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013!! Ας συναντηθούμε ξανά όλοι οι Μυτιληνιοί που μένουμε στην Αθήνα (και όχι μόνο) για να γνωριστούμε, όσοι δεν ήσασταν στην προηγούμενη, να τα πιούμε, να περάσουμε καλά . να μιλήσουμε για το όμορφο νησί μας και να κόψουμε την πίτα μας!!!

ΟΛΕΣ οι ηλικίες είναι ευπρόσδεκτες!!

Απαραίτητα αξεσουάρ για την μέρα: Καλή διάθεση και φυσικά... Μυτιληνιά διάλεκτο! (και αρκετά λεφτά για να πιούμε πολλά ουζέλια! :P)
Μεζεδοπωλείο Ο Ανδρέας (Θεμιστοκλέους 18, εντός στοάς, Πλατεία Κάνιγγος), Θεμιστοκλέους 18.
  

Δημοσίευμα:
http://www.lesvospost.com/2013/02/blog-post_8398.html#.US3nWfIXXDQ

_______________________________________________________________________

Αποκριάτικη εκδήλωση από τους Αγιασώτες στην Αθήνα

Την Κυριακή του Ασώτου, 3 Μαρτίου 2013, το μεσημέρι (1:00), ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών διοργανώνει αποκριάτικη εκδήλωση στην «Παληά Ταβέρνα Κρητικού» στην Πλάκα (Μνησικλέους 24, τηλ. 210-32.22.809), κατά την οποία εκδήλωση θα εκφωνηθεί αγιασώτικη αποκριάτικη σάτιρα με θέμα: «Αντών’ς Ψουλεϊμάν ο Δουλαροπρεπής».

Το φάντασμα ενός Αγιασώτη που έζησε στα χρόνια του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή (1494 - 1566) κάνει χιουμοριστικές συγκρίσεις της σημερινής εποχής με τη δική του, και έχοντας απηυδήσει απ’ την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά τον έχει εξαναγκάσει να έρθει στο χορό των Αγιασωτών και να λογοδοτήσει, καθώς και να φανερώσει τα μελλοντικά του πολιτικά σχέδια.

Πριν την εκφώνηση της σάτιρας θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα παραδοσιακά αποκριάτικα «τριψίματα», όπως τραγουδιόντουσαν τα παλιά χρόνια στην Αγιάσο, ενώ μετά τη σάτιρα η διασκέδαση θα συνεχιστεί με το λαϊκό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο της ορχήστρας της ταβέρνας, καθώς και με χορό στην ειδική εξέδρα του καταστήματος.
Το φάντασμα ενός Αγιασώτη που έζησε στα χρόνια του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή (1494 - 1566) κάνει χιουμοριστικές συγκρίσεις της σημερινής εποχής με τη δική του, και έχοντας απηυδήσει απ’ την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά τον έχει εξαναγκάσει να έρθει στο χορό των Αγιασωτών και να λογοδοτήσει, καθώς και να φανερώσει τα μελλοντικά του πολιτικά σχέδια.

Πριν την εκφώνηση της σάτιρας θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα παραδοσιακά αποκριάτικα «τριψίματα», όπως τραγουδιόντουσαν τα παλιά χρόνια στην Αγιάσο, ενώ μετά τη σάτιρα η διασκέδαση θα συνεχιστεί με το λαϊκό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο της ορχήστρας της ταβέρνας, καθώς και με χορό στην ειδική εξέδρα του καταστήματος.

Περισσότερα:
http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/politismos/antons-psoyleiman-o-doylaroprepis-apokriatiki-ekdilosi-apo-toys

__________________________________________________________________________

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΑΤΤΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΦΛΙΩΤΩΝ


Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 θα γίνει ξενάγηση από την κ. Κατσιάνου Μαρία στην Στοά Αττάλου που είναι στην Αρχαία Αγορά.
Ραντεβού λοιπόν στις 11.30 π.μ. στο ισόγειο της Στοάς Αττάλου. Η είσοδος της Αρχαίας Αγοράς είναι επί της Αδριανού (η οδός αυτή ξεκινά από τον σταθμό του Ηλεκτρικού Θησείο)
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Ξενάγηση στο ισόγειο της Στοάς (ο όροφος είναι κλειστός)
Ξενάγησης στην Αρχαία Αγορά
Και στη συνέχεια κανένα σουβλάκι στου Μπαϊρακτάρη ή ότι άλλο θέλετε ή όπου αλλού θα συμφωνήσουμε.
Καλό είναι: Να φοράτε παπούτσια περιπάτου
Να έχετε ομπρέλα για τυχόν καμιά ψιχάλα
Η φωτογράφιση επιτρέπεται αλλά χωρίς φλάς και όχι κοντά στα εκθέματα.
Τις Τσάντες τις αφήνουμε στο βεστιάριο της Στοάς.

Από το ΔΣ του Συλλόγου Παφλιωτών Αθήνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΜΕΝ





Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 27/2/2013 μεταξύ ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) και της  ΠΝΟ για την ανανέωση της ΣΣΕ στην επιβατηγό ναυτιλία, οι εφοπλιστές πρότειναν προκλητικά μείωση των μισθών κατά 10% και επανεξέταση των επιδομάτων των ναυτεργατών για τα εξπρές δρομολόγια και των άγονων γραμμών.
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών, την απλήρωτη εργασία, την ανεργία, την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, την φοροληστεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις ανατροπές σε εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις, το σχέδιο προγράμματος για άνεργους του ΓΕΝΕ να δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ και ασφάλιση και τα πρόσθετα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του ΥΝΑ.
Η επιθετικότητα των εφοπλιστών σε βάρος των ναυτεργατών για παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης είχε διατυπωθεί στην εισήγηση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΕΝ (26/2/2013) καθώς και οι απαιτήσεις τους για ενίσχυση των κρατικών επιδοτήσεων στα καύσιμα και στην εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών. Στην εισήγηση του ΣΕΕΝ γίνεται αναφορά  ότι «το νέο υπουργείο και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Μουσουρούλης κληρονόμησαν όλο το βάρος των προβλημάτων χωρίς να έχουν ευθύνη για την δημιουργία τους», παραποιώντας την πραγματικότητα ότι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κυβερνούν από το 1974, στηρίζοντας όλες τις πολιτικές τους αποφάσεις. Στην συνέλευση του ΣΕΕΝ παραβρέθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας που στην  τοποθέτηση του δήλωσε ότι το νομοσχέδιο οδεύει προς κατάθεση στη βουλή και θα ικανοποιήσει τις εφοπλιστικές αξιώσεις.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, με την πείρα των απεργιακών αγώνων να ανοίξει η συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε νησί, με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, να μην υποκύψουμε στα αντεργατικά μέτρα κεφαλαίου – κυβέρνησης,  να συνεχίσουμε με καλύτερη οργάνωση, συσπείρωση δυνάμεων για την ανάπτυξη  πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, να μην προωθηθούν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, διεκδικώντας την εφαρμογή των ΣΣΕ, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους επί μήνες απλήρωτους ναυτεργάτες, υπογραφή και ανανέωση της Εθνικής Γενική Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την «Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ».
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ




Συνεχίζουν να μειώνουν ταχύτητες τα πλοία σε μία προσπάθεια των πλοιοκτητών να μειώσουν τα κόστη και την προσφερόμενη χωρητικότητα. 

Μία έρευνα του οίκου αναλύσεων RS Platou σε περισσότερα σε 5.500 πλοία, έδειξε ότι η μέση ταχύτητα του πλοίου το 2012 μειώθηκε κατά 3,3% σε σύγκριση με το 2011.

Στα δεξαμενόπλοια η ταχύτητα μειώθηκε κατά 2,7% στους 11,8 κόμβους. Ειδικότερα σε ότι αφορά τα VLCC ο Platou αναφέρει ότι ο στόλος πλέει με μία ταχύτητα 12,3 κόμβων, μειωμένη κατά 2% σε σύγκριση με ένα έτος πριν. 

Αντίστοιχα στα πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου η επιβράδυνση της ταχύτητας είναι στα επίπεδα του 2,5% το τελευταίο τρίμηνο, ενώ στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων η μείωση είναι 1%. Τα πλοία αυτής της κατηγορίας κινούνται με μία μέση ταχύτητα 14,5 κόμβους.

Η μείωση ταχύτητας είναι το πρώτο μέτρο που λαμβάνουν οι ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της υπερπροσφοράς χωρητικότητας αλλά και το αυξημένο κόστος καυσίμων.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η μειωμένη ταχύτητα συμβάλλει και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία.




naftemporiki.gr

"ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ"


Ομιλία Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη




«Κυρίες και κύριοι,

Θα αποφύγω τις τυπικές, συμβατικές, προσφωνήσεις, γιατί ειλικρινά αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε πολλούς και καλούς φίλους. Σας καλωσορίζω λοιπόν όλους και σας ευχαριστώ που ήρθατε στο Hellas Liberty. Σ’ αυτό το βαπόρι - σύμβολο της αναγέννησης της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, το «ευλογημένο πλοίο», όπως το αποκάλεσαν οι άνεργοι ναυτικοί μας, όταν, αμέσως μετά τον πόλεμο, έμαθαν ότι 100 σαν κι’ αυτό θα περάσουν σε ελληνικά χέρια.

Σε μια ανταγωνιστική βιομηχανία όπως η ναυτιλία, που συνεισφέρει καθοριστικά στην οικονομία και προσδίδει στη χώρα μεγάλη, διπλωματική και πολιτική, ισχύ, οφείλεται ένα σταθερό σημείο αναφοράς. Γι’ αυτό και ακούσατε με ικανοποίηση την απόφαση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, μιας μοναδικής, σε παγκόσμιο επίπεδο, κυβερνητικής δομής υπέρ της ναυτιλίας.

Πολιτεία και θεσμικοί φορείς, ενώνουμε ξανά τις δυνάμεις μας και βαδίζουμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε συντονισμένα όλα τα μεγάλα θέματα σε διεθνές επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην προσπάθεια αυτή, οι συμβουλές σας μας είναι πολύτιμες, γιατί μόνο εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα να αποκωδικοποιείτε και να αντιμετωπίζετε τις παγκόσμιες επιχειρηματικές προκλήσεις.

Με το Σχέδιο Νόμου που καταθέτουμε την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή και με το Προεδρικό Διάταγμα που θα ακολουθήσει, αποκαθιστούμε την ενότητα του Υπουργείου και εκλογικεύουμε τη δομική του οργάνωση, καλύπτοντας την υστέρηση και ενισχύοντας τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους.

Παράλληλα, παρεμβαίνουμε βελτιωτικά σε πολλά και σημαντικά ζητήματα για το λεγόμενο ναυτιλιακό πλέγμα: από τη ναυτική εκπαίδευση και εργασία ή την κωδικοποίηση και αναμόρφωση του Κώδικα Δημόσιου και Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου, μέχρι και τη ναυπηγοεπισκευή. Θα αναφέρω μια συγκεκριμένη απλούστευση: Για τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης  αλλοδαπής  εταιρίας, διαχωρίζουμε τις αμιγώς διοικητικές αρμοδιότητες από εκείνες που έχουν και οικονομικό αντικείμενο, προκειμένου να διεκπεραιώνονται άμεσα μόνο από τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Ασφαλώς και αυτά δεν είναι αρκετά. Χρειαζόμαστε ένα Εθνικό Σχέδιο που να αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες όλου του ναυτιλιακού πλέγματος αλλά και να δεσμεύει τις κυβερνήσεις, διασφαλίζοντας συνέχεια στις πολιτικές τους. Με δυο λόγια, ένα master plan μέσω του οποίου θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι δεσμοί της ναυτιλίας με την εγχώρια οικονομία, εστιάζοντας στην προστιθέμενη αξία της ναυτιλίας και σε οικονομικές δράσεις ξηράς, για την καταπολέμηση της γάγγραινας της ανεργίας που κατατρώει τον κοινωνικό μας ιστό. Γι’ αυτό, στον νέο οργανισμό του Υπουργείου θα υπάρχει μια διακριτή οργανωτική δομή με αυτόν ακριβώς το ρόλο.

Κυρίες και κύριοι,

Η περαιτέρω προσέλκυση πλοίων στην ελληνική σημαία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και επέκταση του ναυτιλιακού μας πλέγματος. Θα αναφέρω ένα στοιχείο. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, 8 στα 10 πλοία ελληνικών συμφερόντων έφεραν την Ελληνική σημαία. Σήμερα,στα 4 πλοία ελληνικών συμφερόντων, μόνο το 1 φέρει τη σημαία μας.

Τη σχέση αυτή θέλουμε να αντιστρέψουμε, με μέτρα υποστήριξης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, όπως η κατάργηση γραφειοκρατικών και χρονοβόρων διαδικασιών, που, με τις σύγχρονες συνθήκες ανταγωνισμού, δεν είναι φιλικές προς τη ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα.

Με την Ομάδα Έργου που συγκροτήσαμε το περασμένο φθινόπωρο, μελετήσαμε σε βάθος προβλήματα όπως: η πολυδιάσπαση της διαδικασίας νηολόγησης σε μεγάλο αριθμό εμπλεκόμενων υπηρεσιών και στελεχών εντός των συναρμόδιων υπουργείων, η έλλειψη συνολικής ευθύνης για το συντονισμό και την παρακολούθηση όλων των σταδίων και η ελλιπής αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Σε όλα αυτά, που φαίνονταν ως άλυτα προβλήματα, θέσαμε τέλος. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ότι δεν λύνεται, κόβεται. Με πολύ συγκεκριμένες ενέργειες που θα σας παρουσιάσουμε σε λίγη ώρα, κόψαμε τα δεσμά της γραφειοκρατίας.

Συνοπτικά:

-     Απλοποιήσαμε και τυποποιήσαμε όλες τις διαδικασίες για την έκδοση της εγκριτικής πράξης νηολόγησης.

-     Μειώσαμε κατά 80% περίπου τις απαιτούμενες υπογραφές στα συναρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης για την έγκριση της επένδυσης.

-     Μειώσαμε το χρόνο από αρκετούς μήνες σε λίγες μόλις ημέρες, πλέον του χρόνου δημοσίευσης του σχετικού ΦΕΚ.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τους αρμόδιους Υπουργούς κκ Στουρνάρα και Χατζηδάκη για την ουσιαστική συμβολή τους.

-     Παράλληλα, δημιουργήσαμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας μιανέα «υπηρεσία μιας στάσης». Η υπηρεσία αυτή, θα αποτελεί το ένα και μοναδικό σημείο γιατην υποδοχή των αιτήσεων νηολόγησης, την εσωτερική παρακολούθησηκαι διεκπεραίωσή τους καθώς και για την παροχή εξυπηρέτησης και πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο.

Και αυτά, άμεσα, από σήμερα. Με την πλήρη ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήδη προετοιμάζουμε, η διεκπεραίωση των αιτήσεων - από την υποβολή τους μέχρι την έκδοση του εγγράφου εθνικότητας του πλοίου - θα γίνεται ηλεκτρονικά και οι χρόνοι θα ελαχιστοποιηθούν περαιτέρω. Ως πρώτο βήμα,από τις 15 Μαρτίου, τίθεται σε λειτουργία η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης νηολόγησης.

Φίλες και φίλοι,

Η Ελλάδα αποκτά πλέον ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο νηολόγησης πλοίων. Η Ελληνική σημαία γίνεται ακόμα πιο ελκυστική και η φωνή μας, η φωνή σας, ακόμα πιο ισχυρή σε διεθνές επίπεδο. Για την οργανωμένη και συστηματική αυτή δουλειά, συνέδραμαν καθοριστικά: η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Εθνική Τράπεζα καθώς και τα έμπειρα στελέχη των τριών Υπουργείων. Θα ήταν παράλειψή μου να μην τους ευχαριστήσω όλους.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κύριο Θεόδωρο Βενιάμη, για την προσωπική του συμβολή στην υλοποίηση αυτού του έργου.Τόσο για το χρόνο που αφιέρωσε ο ίδιος στην προετοιμασία της προσπάθειας αυτής, όσο και για τις πολύτιμες τεχνικές συμβουλές του.

Κυρίες και κύριοι,

Έχουμε επίγνωση ότι βρισκόμαστε σε περίοδο χαμηλών ναύλων και ότι αυτό επηρεάζει την απόφαση για επιστροφή στην Ελληνική σημαία. Γνωρίζετε όμως καλά πως η σημαία αυτή προσδίδει κύρος στα πλοία που τη φέρουν. Όχι μόνο γιατί βρίσκεται στη λευκή λίστα του Paris MOU. Υπάρχουν και τρείς άλλοι πολύ σοβαροί λόγοι για να την επιλέξει κανείς:

Πρώτον, υποστηρίζεται από ένα ολοκληρωμένο διοικητικό μηχανισμό σε εθνικόκαι σε διεθνές επίπεδο, που κανένα άλλο κράτος στον κόσμο δεν προσφέρει. Δεύτερον, στηρίζεται σε ανταγωνιστικά, διαφανή και σταθερά εδώ και 60 χρόνια κίνητρα για ναυτιλιακές επενδύσεις. Τρίτον, αφορά μια χώρα που διαθέτει τα καταλληλότερα στον κόσμο στελέχη για τη ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα.

Γνωρίζετε καλά πως ποιοτική σημαία σε μια διεθνή βιομηχανία όπως η ναυτιλία, σημαίνει καλύτερους επιχειρηματικούς όρους πρόσβασης στην παγκόσμια αγορά. Δηλαδή περισσότερους ναύλους.

Και κάτι τελευταίο, αλλά το πιο σημαντικό από όλα όσα σας είπα. Η πατρίδα μας διαθέτει τους καλύτερους ναυτικούς στον κόσμο.  Μπορεί το κόστος των ξένων να είναι μικρότερο και αυτό να επηρεάζει την απόφαση για επιστροφή στην Ελληνική σημαία. Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι οι δικοί μαςείναι ασυναγώνιστοι: Σε ναυτοσύνη. Σε ευρηματικότητα. Σε εργατικότητα. Σε υπευθυνότητα. Σε ευσυνειδησία. Σε θάρρος. Σε αυτοπεποίθηση. Στο φιλότιμο. Αυτός είναι ο Έλληνας ναυτικός, φίλες και φίλοι.

Και κάτι ακόμα που είχε πει σε μια ομιλία του ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, πρωτεργάτης της προσπάθειας να αποκτηθεί το Hellas Liberty: «Όταν ανεβαίνω στα καράβια μου, προτιμώ να ακούω “Γειά σου καπετάν Βασίλη! Τι κάνει η κυρά Κάρμεν και τα παιδιά;” από το “Good morning, Sir”.»

Αυτόν τον Έλληνα ναυτικό περιγράφει ο σπουδαίος  πεζογράφος μας Ανδρέας Καρκαβίτσας στα  «Λόγια της πλώρης» : «Ο πατέρας μου - μύρο το κύμα που τον ετύλιξε – δεν είχε σκοπό να με κάμη ναυτικό». «Και τα έλεγεν αυτά», συνεχίζει ο Καρκαβίτσας, «ο άνθρωπος που έφαγε τη ζωή του στο καράβι. Που ο πατέρας, ο πάππος, ο προπάππος, όλοι ως τη ρίζα της γενεάς, εξεψύχησαν απάνω στο παλαμάρι.»

Έτσι μεγάλωσαν και πρόκοψαν γενιές Ελλήνων ναυτικών. Να μην ξεχνάμε ότι Έλληνες ήταν οι πρώτοι ναυτικοί του κόσμου. Αυτοί ταξίδεψαν από την Ερμιόνη στη Μήλο και πίσω, μεταφέροντας πέτρωμα για να φτιάξουν εργαλεία και όπλα. Πολλούς αιώνες πριν από τη γνωστή φράση του Περικλή: «Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος». Το Αιγαίο ήταν η πρώτη τους Ναυτική Ακαδημία. Σε Ελληνικά καράβια σφυρηλατήθηκε το μέταλλό τους. Αυτοί διατήρησαν τη μοναδική στον κόσμο ναυτική μας παράδοση. Σε αυτούς βασίστηκε το μεταπολεμικό Ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα. Η παρουσία σήμερα εδώ πολλών συμπατριωτών μου, από τα Καρδάμυλα, το Βροντάδο, τις Οινούσσες, είναι μια ευκαιρία για να αναγνωρίσω τη δική τους μεγάλη συμβολή.

Η επιλογή της Ελληνικής σημαίας στα πλοία σας δεν θα είναι απλά μια αναγνώριση της προσφοράς τους,  αλλά θα ενισχύσει σημαντικά τους στενούς  δεσμούς που τους  ενώνουν με το πλοίο και την επιχειρηματικότητα.

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα αγωνίζεται. Η ναυτική μας ιστορία, μας δεσμεύει ώστε ο αγώνας αυτός να είναι νικηφόρος. Και θα είναι, αν κάνουμε αυτό που ξέρουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η πατρίδα αυτή μπορεί να γίνει ξανά πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Και επειδή η σημαία είναι αυτή που μπαίνει πάντα μπροστά στους αγώνες, από αυτόν εδώ το χώρο, υψηλού συμβολισμού για τη ναυτιλία μας, απευθύνομαι σε εσάς και σας καλώ να υψώσετε τη γαλανόλευκη σε όλα σας τα πλοία.

Σας ευχαριστώ θερμά. Για μένα αλλά και τη ναυτική οικογένεια της πατρίδας μου της Χίου, είναι τιμή που ήσασταν σήμερα εδώ και με ακούσατε.»

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ



Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 26ης Φεβρουαρίου 2013 αποφασίσθηκε η αποδοχή χρηματοδότησης και η ψήφιση πίστωσης ποσού 24.322,88€, για τη: "Μελέτη βελτίωσης λιμενικών εγκαταστάσεων Καρδαμύλων", προκειμένου να γίνει η εξόφληση της μελέτης, η οποία έχει ολοκληρωθεί.
Επίσης αποφασίσθηκε η ψήφιση πίστωσης ποσού 4.305,00 ευρώ, από πιστώσεις ΣΑΤΑ, για την αποπληρωμή της μελέτης "Μουσειογραφική Μελέτη για το Ναυτιλιακό Μουσείο Καρδαμύλων".

ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ 10% ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΟ



Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και της ΠΝΟ προκειμένου να συζητηθεί η υπογραφή της ΣΣΕ. Οι ακτοπλόοι ζήτησαν μείωση μισθών για όλους 10%.

Οι ναυτεργάτες δεν πήραν θέση παρ' όλα αυτά άφησαν ανοικτά όλα τα θέματα για τη συνάντηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα είτε Τετάρτη είτε Πέμπτη.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κατάργηση επιδομάτων όπως αυτά που αφορούν τα δρομολόγια εξπρές αλλά και τα διπλά μεροκάματα για όσους ναυτικούς δουλεύουν σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια στις άγονες γραμμές.




marinews.gr

ΦΡΑΓΜΑ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ - ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΟΜΗΡΟΣ Α.Ε."




Με έγγραφό του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί την εταιρεία «Όμηρος Α.Ε.» να απομακρύνει εντός 10 ημερών τα «εργαλεία, ικριώματα, τα μηχανήματα, προσωρινές εγκαταστάσεις μηχανημάτων από τον χώρο όπου θα λάβουν χώρο οι εργασίες της νέας εργολαβίας (Υπολειπόμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Φράγματος Κόρης Γεφύρι), ώστε να μπορέσει να εγκατασταθεί ο νέος εργολάβος».

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ



  Απο την Ε.Π.Σ Χίου έγιναν οι παρακάτω τροποποιήσεις αγώνων:
Α΄ Κατηγορίας:Λόγω τιμωρίας του Σωματείου Πύργος αγώνας μεταξύ των ομάδων Πύργος - Άτλας θα διεξαχθεί στις 10/03/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 15:30 μμ. στο γήπεδο των Νενήτων.
Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Ελάτα - Καλαμωτή θα διεξαχθεί στις 13/03/2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μμ. στο γήπεδο της Ε.Π.Σ Χίου αντί στις 17/03/2013.
Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Δάφνη - Βαρβασιακός θα διεξαχθεί στις 16/03/2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 15:30 μμ. στο γήπεδο της Ε.Π.Σ Χίου αντί στο Δημ.Στάδιο.

Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Λαίλαπας - Όμηρος θα διεξαχθεί στις 16/03/2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 μμ. στο γήπεδο Φαφάλειο αντί 15:30 μμ.

Β΄ Κατηγορίας:
Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Φάρκαινα - Δόξα θα διεξαχθεί στις 10/03/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:45 μμ. στο Δημ.Στάδιο αντί στο γήπεδο της Ε.Π.Σ Χίου.

Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Α.Ε Χίου/Βροντάδου - Κυβέλη/Λέων θα διεξαχθεί στις 10/03/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00 μμ. στο Δημ.Στάδιο αντί 12:00 μμ.

Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Κυβέλη/Λέων - Ένωση θα διεξαχθεί στις 13/03/2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μμ. στο γήπεδο Φαφάλειο αντί στις 17/03/2013.

Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Θύελλα - Α.Ε Χίου/Βροντάδου θα διεξαχθεί στις 17/03/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 μμ. στο γήπεδο των Θυμιανών αντί στις 13/03/2013.

Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Φάρκαινα - Κυβέλη/Λέων θα διεξαχθεί στις 03/04/2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:30 μμ. στο Δημ.Στάδιο αντί στις 20/03/2013.
 

ΚΟΠΗ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ -ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΥΚΟΥΣΗ





Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, αποτελούμενα από εργαζόμενους στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, προχώρησαν σε κοπή καμένων δέντρων και καθαρισμό ρέματος στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Συκούση.