Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΕΝΙΑΙΟ ΦΠΑ 23% ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ





Τις διαθέσεις των δανειστών στη διαπραγμάτευση δείχνει η πληροφορία που διέρρευσε ότι οι δανειστές έριξαν στο τραπέζι απαίτηση για ενιαίο ΦΠΑ 23%.
Την πρόταση αυτή έκανε το ΔΝΤ κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης των δανειστών με την Αθήνα.
Σε άλλη στιγμή της διαπραγμάτευσης ακολούθησε νέα πρόταση των δανειστών για ενιαίο ΦΠΑ στο 20%, με την Αθήνα να επανέρχεται με διπλό συντελεστή με 8% και 16% ή με 9% και 18%.



- See more at: http://arouraios.gr/eniaio-fpa-23-proteine-to-dnt/#sthash.M8p4ZDcT.dpuf

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




Θέματα φορολογικού ενδιαφέροντας που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση θα συζητηθούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην νέα συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Η ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο σε όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ης του Φλεβάρη. Έχει κάνει όσα περισσότερα βήματα είναι δυνατόν να γίνουν προς την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο χθεσινό κυβερνητικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα». Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «διαπραγματευόμαστε σκληρά, διασφαλίζοντας πάντα την ομαλή λειτουργία της χώρας»