Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ 26 ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ


Στην προσωρινή δικαίωση των 26 σχολικών φυλάκων του Δήμου Αγίων Αναργύρων προχώρησε το Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το δικαστήριο οι σχολικοί φύλακες του δήμοικά υ εξαιρούνται της διαθεσιμότητας και παραμένουν στις θέσεις τους έως  τις 2 Οκτωβρίου που θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.
Πάντως, η συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο πρόκριμα και για άλλες παρόμοιες, καθώς κάθε δικαστήριο και κάθε δικαστής αποφασίζουν με βάση το δικό τους σκεπτικό.

aftodioikisi.gr

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΗΡΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 72χρονος Γερμανός που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στα Αρμόλια Χίου, γιατί τα τρία τελευταία χρόνια φωτογράφιζε στρατόπεδα στη Χίο και εγκαταστάσεις κοινωφελών Οργανισμών και το υλικό το παρέδιδε, όπως ομολόγησε, σε πέντε Τούρκους.

Χάρτες και στικάκια μνήμης που βρέθηκαν στην κατοχή το Γερμανού κατασκόπου των Τούρκων που συνελήφθη να φωτογραφίζει στρατόπεδα στη Χίο
Χάρτες και στικάκια μνήμης που βρέθηκαν στην κατοχή το Γερμανού κατασκόπου των Τούρκων που συνελήφθη να φωτογραφίζει στρατόπεδα στη Χίο
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε γίνει γνώστης της δράσης του Γερμανού και είχε ενημερώσει την αστυνομία του νησιού, η οποία προσπαθούσε να συγκεντρώσει στοιχεία για να τον συλλάβει.
Τον παρακολουθούσε και διαπίστωσε ότι ο συνταξιούχος από τη Γερμανία που διέμενε τα τέσσερατελευταία χρόνια στη Χίο, συναντούσε διάφορα άτομα σε πολυσύχναστα σημεία και τους παρέδιδε τις φωτογραφίες που τραβουσε.
Η σύλληψη του 72χρονου έγινε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Μαστιχοχωρίων, οι οποίοι τον εντόπισαν λίγες ώρες μετά τη φωτογράφιση που είχε κάνει σε στρατόπεδο της περιοχής.
Οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι ο Γερμανός εργαζόταν για περισσότερα από τρία χρόνια για λογαριασμό των Τούρκων, οι οποίοι του προσέφεραν 500 ως 1.500 ευρώ για να τους παραδίδει φωτογαφίες των στρατοπέδων του νησιού.

ethnos.gr

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ


Τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα θυμίζει, με κυνικό είναι αλήθεια τρόπο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας«Αν δεν γίνουν απολύσεις, δεν θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις»,δηλώνει χαρακτηριστικά στη Real News ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για 4.000 απολύσεις το 2013 και ακόμη 11.000 το 2014.
Με τη συνέντευξή του ο κ. Στουρνάρας μεταφέρει και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους δανειστές μας, όπως διαφάνηκε και από το πρόσφατο Euroworking Group, που δεν ενέκρινε τη δόση καθώς έλειπαν 80 εκπαιδευτικοί ώστε να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των «διαθέσιμων» του Ιουλίου.

aftodioikisi.gr

NEΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ


ΝΕΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΣΥΜΕΧΙΖΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ, ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ»

Νέα τετραήμερη περιοδεία, με πρώτο σταθμό τη Σάμο ξεκινά από τη Δευτέρα (5/8/2013) ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Πριν την αναχώρησή του θα έχει και νέα συνάντηση με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας, προκειμένου να γίνει αναλυτικότερη ενημέρωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα – απόλυση 350 εργαζόμενους στη συντήρηση και επισκευή του στόλου και των ναυστάθμων Σαλαμίνας- Σούδας.

Σε σχέση με την περιοδεία του ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Συνεχίζω τις προσπάθειές μου να επικοινωνήσω σε όσες περισσότερες περιοχές της Ελλάδας μπορώ τις προτάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τις οποίες θεωρώ και τις καλύτερες και παραγωγικότερες για να βρει η Ελλάδα λύσεις από τα μνημόνια της ύφεσης, της ανεργίας, της μετανάστευσης και των αυτοκτονιών.

Είναι και μία ανάγκη μου, ξεκινώντας από τη Σάμο, δίπλα στους αγωνιστές της βάσης του Κινήματος, Πολιτευτές, Συντονιστές, μέλη και φίλους, όπως κάνω εδώ και ενάμιση χρόνο.

Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να τηρήσω την υπόσχεση που έχω δώσει στην πατρίδα και τα παιδιά μου».


ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ


Από το Δίκτυο Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ  εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Δικτύου Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ.,
Το δημιουργικό και πρωτοποριακό έργο του δικτύου μας, εδώ κι ένα χρόνο περίπου,βασίζεται στην υπερβολική μας αγάπη για την Βορειανατολική Χίο, στον γνήσιο εθελοντισμό, στις δημοκρατικές αρχές, και στο πνεύμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Οποιοσδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο παραβαίνει έστω και μία από αυτές τις αρχές δεν έχει θέση στο Δίκτυο Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ.
Oκος. Πρόδρομος Γ. Μανωλάκης παραβίασε την αρχή της συλλογικότητας περισσότερες από μία φορές. Ως εκʼ τούτου, σας γνωρίζουμε ότι ο κος. Προδρόμος Μανωλάκης τουΓεωργίου ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ από ΟΛΕΣ τις διοικητικές θέσεις, κατηγορίες μελών, και δράσεις του Δικτύου Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την πίστη και αφοσίωση σας στο Δίκτυο Α.M.A.Δ..E.Σ.
Να έχετε όλοι σας ένα όμορφο καλοκαίρι!
ΔΙΚΤΥΟ Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ.