Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΗΡΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 72χρονος Γερμανός που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στα Αρμόλια Χίου, γιατί τα τρία τελευταία χρόνια φωτογράφιζε στρατόπεδα στη Χίο και εγκαταστάσεις κοινωφελών Οργανισμών και το υλικό το παρέδιδε, όπως ομολόγησε, σε πέντε Τούρκους.

Χάρτες και στικάκια μνήμης που βρέθηκαν στην κατοχή το Γερμανού κατασκόπου των Τούρκων που συνελήφθη να φωτογραφίζει στρατόπεδα στη Χίο
Χάρτες και στικάκια μνήμης που βρέθηκαν στην κατοχή το Γερμανού κατασκόπου των Τούρκων που συνελήφθη να φωτογραφίζει στρατόπεδα στη Χίο
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε γίνει γνώστης της δράσης του Γερμανού και είχε ενημερώσει την αστυνομία του νησιού, η οποία προσπαθούσε να συγκεντρώσει στοιχεία για να τον συλλάβει.
Τον παρακολουθούσε και διαπίστωσε ότι ο συνταξιούχος από τη Γερμανία που διέμενε τα τέσσερατελευταία χρόνια στη Χίο, συναντούσε διάφορα άτομα σε πολυσύχναστα σημεία και τους παρέδιδε τις φωτογραφίες που τραβουσε.
Η σύλληψη του 72χρονου έγινε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Μαστιχοχωρίων, οι οποίοι τον εντόπισαν λίγες ώρες μετά τη φωτογράφιση που είχε κάνει σε στρατόπεδο της περιοχής.
Οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι ο Γερμανός εργαζόταν για περισσότερα από τρία χρόνια για λογαριασμό των Τούρκων, οι οποίοι του προσέφεραν 500 ως 1.500 ευρώ για να τους παραδίδει φωτογαφίες των στρατοπέδων του νησιού.

ethnos.gr