Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ANAΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΑΡΚΑΙΝΑ

     Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για το έργο «Ανάπλαση δημοτικού χώρου στην περιοχή «Φάρκαινα». Το έργο εντάχθηκε στις «Ολοκληρωμένες Αστικές Παρεμβάσεις» του ΕΣΠΑ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
      Να σημειωθεί ότι για το έργο αυτό μελετήθηκε από το Δήμο Χίου η συνολική ανάπλαση του χώρου, που περιλαμβάνει ενδεικτικά την επισκευή και αναβάθμιση των χώρων δραστηριότητας του κοινού, τη χάραξη διαδρόμων για τους πεζούς, την κατασκευή τριών παιδικών χαρών, την περίφραξη του χώρου,  όπως και την τοποθέτηση καλαθιών απορριμμάτων, υποδοχών πρόσδεσης ποδηλάτων και πληροφοριακών πινακίδων.
     Παράλληλα, θα κατασκευαστεί βραχόκηπος με καταρράκτη, θα φυτευτούν δέντρα, θάμνοι και λοιπά φυτά και θα τοποθετηθεί δίκτυο άρδευσης και φωτισμού του χώρου.
     Συνολικά, στην περιοχή θα δημιουργηθεί ένας πολυχώρος αναψυχής και ξεκούρασης, για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα.
     Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1,100,000.00
 ευρώ.
   

     

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ " ΣΥΜΠεΘΕΡΟΙ ΑΠ΄ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ"

Παροχή εκπτωτικών κουπονιών  σε εργαζόμενους και ανέργους για την παράσταση «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ’ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ» στις 14 Φεβρουαρίου 2014.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου σε συνεργασία με την επιχείρηση ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ παρέχει εκπτωτικά κουπόνια στους εργαζόμενους και άνεργους του νησιού μας για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ’ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 στο κινηματοθέατρο ΔΙΑΝΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στη γραμματεία του Εργατικού Κέντρου κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του ούτως ώστε να προμηθευτούν το ειδικό κουπόνι.

Με την επίδειξη του κουπονιού στην είσοδο του θεάτρου ο δικαιούχος πληρώνει το αντίτιμο των 15 ευρώ για την παρακολούθηση της παράστασης, αντί το ποσό των 20 ευρώ που ισχύει κανονικά.

Οι εγγραφές θα γίνονται στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου στις ώρες λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 08:00-14:00 & 17:30-19:30 και Τετάρτη 08:00-14:45.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου στο τηλ. 22710-23550 και e-mail. ekechios@otenet.gr   κατά τις προαναφερθείσες ημέρες και ώρες.


ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Κ. Μητσοτάκης:«Θα είναι πλέον χρήσιμοι οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα μεταφερθούν στις φυλακές»


Στις φυλακές θα μεταφερθούν οι «εκπαιδευμένοι» δημοτικοί αστυνομικοί, επιτυγχάνοντας έτσι μια υγιή ανακατανομή του προσωπικού, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε στον Ant1: «Εκεί που καταργήσαμε ολόκληρους κλάδους, στην περίπτωση της δημοτικής αστυνομίας, μεταφέραμε αρμοδιότητα και πήραμε ανθρώπους οι οποίοι κατά την άποψή μου υπολειτουργούσαν και θα τους πάμε σε υπηρεσίες που θα είναι πολύ πιο χρήσιμοι. Θα πάρω δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι και θα τους πάω στις φυλακές. Είναι μία υγιής ανακατανομή του προσωπικού»
Αναφορικά με τις απολύσεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν τίθεται από την κυβέρνηση κανένα ζήτημα δέσμευσης σε ποσοτικούς στόχους που αφορούν απολύσεις από το 2015 και μετά».
Σχετικά με τους σχολικούς φύλακες, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ΚΥΑ, η οποία τους καλεί να κάνουν αίτησηγια 526 θέσεις στο υπουργείο Υγείας ως βοηθοί θαλάμου, τονίζοντας ότι έχουν τεθεί αυστηρά κοινωνικά κριτήρια.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, καταργούνται όλες οι επικυρώσεις δημοσίων εγγράφων, επισημαίνοντας ότι θα αρκεί η προσκόμιση ενός ευκρινούς φωτοαντιγράφου.
aftodioikisi.gr

Ελεγκτικό Συνέδριο: «Σουρωτήρι» Δημόσιο και ΟΤΑ


Σουρωτήρι εξακολουθούν να είναι οι υπηρεσίες του δημοσίου και ειδικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) καθώς από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κατατέθηκε στη Βουλή διαπιστώνεται πως εν μέσω κρίσης συνεχίζεται το μεγάλο φαγοπότι.
Σε 502 σελίδες, η ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου περιγράφει απίστευτα περιστατικά για μια χώρα που βρίσκεται εδώ και σχεδόν έξι χρόνια σε βαθιά οικονομική κρίση, εν μέσω δηλώσεων για βελτίωση των διαδικασιών ελέγχου στο δημόσιο. Καταγράφονται εκατοντάδες περιπτώσεις στις οποίες οι υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ενέκριναν δαπάνες ή συμβάσεις που ήταν από χαριστικές έως ύποπτες, με το συνολικό τους ύψους να ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Εκτός από τους ΟΤΑ, πρωταθλητές σε αιτήματα δαπανών που απορρίφθηκαν είναι οι υπηρεσίες υγείας (νοσοκομεία), αλλά και τα πανεπιστήμια.
Με βάση την έκθεση, καλά κρυμμένες πίσω από συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ (κυρίως στο χώρο της υγείας και των δημοσίων έργων), που δεν προχώρησαν επειδή στο Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωσαν στημένους διαγωνισμούς και ύποπτες μεθοδεύσεις, βρίσκονται περιπτώσεις μικροδιαφθοράς οι οποίες είναι ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η δημόσια διοίκηση στη χώρα μας.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
* Υπάλληλος στη υγειονομική περιφέρεια (Δ.Υ.ΠΕ.) Πειραιά που είχε αποσπαστεί σε γραφείο βουλευτή επρόκειτο να λάβει ποσό 2.676,35 ευρώ για υπερωρίες από την παλαιά του υπηρεσία στην οποία δεν εμφανίζονταν! Η δαπάνη δεν εγκρίθηκε από την αρμόδια επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η υπηρεσία δεν είχε το θράσος να επανέλθει με νέο αίτημα.
* Νυχτοφύλακες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εμφανίζονταν την ίδια ώρα να έχουν βάρδια σε δύο διαφορετικές πόλεις! Πρόκειται για δαπάνη 34.702,80 ευρώ του Πανεπιστημίου για τη φύλαξη των Σχολών ΤΕΦΑΑ και Κτηνιατρικής που βρίσκονται σε Τρίκαλα και Καρδίτσα. Η διοίκηση του Ιδρύματος είχε στείλει μαζί με τα εντάλματα πληρωμής και το πρόγραμμα βαρδιών από το οποίο προέκυπτε «παράλληλη απασχόληση των δύο φυλάκων στις δύο σχολές».
* Μόνιμοι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας Αγίας Παρασκευής επρόκειτο να λάβουν 11.321,16 ευρώ ως υπερωρίες με το αιτιολογικό πως εργάζονταν νυκτερινές ώρες για να ελέγχουν αν εφαρμόζεται ο νόμος για το κάπνισμα. «Το προσωπικό μπορεί να απασχολείται σε βάρδιες και κατά τις νυκτερινές ώρες» αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν ενέκρινε τη δαπάνη.
* Στο δήμο Μυκόνου δεν εγκρίθηκε η δαπάνη για αγορά γάλακτος του προσωπικού (προβλέπεται από τη νομοθεσία) επειδή η δημοτική αρχή δεν προμηθεύτηκε φρέσκο, αλλά μακράς διαρκείας.
* Ο υπερχρεωμένος διαδημοτικός σύνδεσμος ΕΔΣΝΑ (πρώην ΕΔΣΚΝΑ), που μεταξύ άλλων διαχειρίζεται τη χωματερή Φυλής, εμφανίζεται να πληρώνει δικηγόρο με το ποσό του 1.343.528 ευρώ χωρίς προηγουμένως να έχει ζητήσει την έγκριση της δαπάνης από το Ελεγκτικό Συνέδριο όπως ορίζει ο νόμος. Σημειώνεται πως πρόκειται για υπόθεση του 2011.
* Σε αρκετές περιπτώσεις οι διαγωνισμοί τεμαχίζονται σε μικρότερα τμήματα ώστε να μην απαιτείται υποβολή των συμβάσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Δήμος Περάματος που είχε κόψει σε μικρότερες συμβάσεις τις εργασίες βελτίωσης, επισκευής και συντήρησης του οδοστρώματος σε αρκετούς δρόμους.
* Δεκάδες αιτήματα για πληρωμή εξόδων μετακίνησης καθηγητών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στο εξωτερικό απορρίφθηκαν είτε επειδή είχαν υποβληθεί εκπρόθεσμα, είτε επειδή δεν είχαν ληφθεί οι νόμιμες εγκρίσεις. Το ίδιο είχε συμβεί με αιτήματα για πληρωμή εξόδων μετακίνησης εντός της χώρας με ιδιωτικό αυτοκίνητο και κάλυψη των δαπανών βενζίνης.
* Υπάλληλος του δήμου επαρχιακής πόλης επρόκειτο να πάρει επιδότηση για ανέγερσης κατοικίας σε προβληματική περιοχή (όπως προβλέπεται για δημοσίους υπαλλήλους) αν στην ίδια υπό ανέγερση πολυκατοικία είχε ήδη προαγοράσει άλλα δύο διαμερίσματα!
* Μη νόμιμες θεωρήθηκαν και αποφάσεις του δήμου Πειραιά για καταβολή αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης σε πρώην υπαλλήλους της Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΔΕΠΕΠ), η οποία είχε λυθεί και τελούσε υπό εκκαθάριση. Οι εν λόγω υπάλληλοι δεν δικαιούνταν αποζημίωσης γιατί «ουδέποτε υπήρξαν υπάλληλοι του δήμου».
* Επεστράφη χωρίς να εγκριθεί αίτημα του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΥΠΑΔ Κεντρικής Αθήνας), το οποίο αφορούσε σε δαπάνη για φαρμακευτική περίθαλψη ασφαλισμένων Δημοσίου, με την αιτιολογία ότι είχε υπογραφεί νωρίτερα αίτημα με τον ίδιο αριθμό, για τον ίδιο δικαιούχο, με το ίδιο ποσό και την ίδια αιτία!
Τα γλαφυρά περιστατικά είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Στη διάρκεια του 2011, το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε συμβάσεις ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για προμήθειες υγειονομικού υλικού και άλλου εξοπλισμού σε νοσοκομεία καθώς και μεγάλο αριθμό συμβάσεων δημοσίων έργων σε δήμους. Και στις δύο περιπτώσεις οι διοικήσεις ή οι δημοτικοί άρχοντες εφάρμοζαν διάφορα κόλπα είτε για να αποκλείσουν τους πρώτους μειοδότες στους διαγωνισμούς, είτε για να περιορίσουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων.
Οι σπατάλες των ΟΤΑ και οι δημόσιες σχέσεις
Στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρεται πως οι κρατικοί οργανισμοί και οι ΟΤΑ πρέπει να λάβουν να λάβουν μέτρα περιορισμού του ύψους των δαπανών τους, που αφορούν δημόσιες σχέσεις και εκδηλώσεις, καθώς και για κινητά τηλέφωνα γιατί διαμορφώνονται σε προκλητικά υψηλά επίπεδα σε περίοδο κρίσης.
Προτείνεται η κατάρτιση νέου Κανονισμού Προμηθειών ΟΤΑ, ο οποίος θα εφαρμόζεται για όλες ανεξαιρέτως τις προμήθειες που διενεργούνται από τους ΟΤΑ, καθόσον υπάρχουν διάσπαρτες και αλληλοκαλυπτόμενες διατάξεις περί προμηθειών που καθιστούν δυσχερή το σχετικό έλεγχο.
Επίσης, προτείνεται να περιοριστούν τα έξοδα των ΟΤΑ για εθνικές, θρησκευτικές, τοπικές κ.λπ. εκδηλώσεις, καθώς και οι δαπάνες δημοσίων σχέσεων, με τη θέσπιση ανωτάτου ορίου δαπανών ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου, ώστε να αποφεύγονται υπερβολικές δαπάνες σε γεύματα, αμοιβή καλλιτεχνών, δώρα κ.λπ., ιδιαίτερα σε μικρούς Δήμους με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα.
Το χάος του πρώην Ταμείου Ασφαλίσεως Εμπόρων
Οπως αναφέρεται στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τον κατασταλτικό έλεγχο των οικονομικών χρήσεων από το 1989 έως το 1997 του Ταμείου Ασφαλίσεως Εμπόρων (σήμερα ΟΑΕΕ), διαπιστώθηκε ότι στον απολογισμό εκάστης οικονομικής διαχείρισης δεν υπήρχαν αναλυτικές καταστάσεις εσόδων – εξόδων κατ” αντιστοιχία προς τον προϋπολογισμό και ισοζύγιο χρηματικής διαχείρισης, οπότε κατόπιν σχετικής υπόδειξης, αυτές συνετάχθησαν προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος.
Περαιτέρω, «διαπιστώθηκε ότι οι ελεγχθείσες δαπάνες διενεργήθηκαν για τους σκοπούς του ΤΑΕ και για να καλύψουν λειτουργικές του δραστηριότητες, ενώ ο έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε για τις χρήσεις από το έτος 1998 έως και το 2006, για το λόγο ότι υπήρξαν αμφιβολίες εάν οι υποβληθέντες στο Β” Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου 490 λογαριασμοί από το έτος 1989 μέχρι και 1997 θα κηρυχθούν ως ορθώς έχοντες, λόγω αναντιστοιχίας του ποσού των εξόδων που αναφέρεται στον απολογισμό εσόδων – εξόδων του φύλλου επεξεργασίας και του προσχεδίου της πράξης με εκείνο που αναγράφεται στον απολογισμό του Ταμείου».
ΠΗΓΗ Euro2day.gr (Φώτης Κόλλιας)
aftodioikisi.gr

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Θόδωρος Βενιάμης, μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης.
Σημείο αιχμής ήταν η υποχρεωτική φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών που θέσπισε με νόμο πρόσφατα η κυβέρνηση, ρύθμιση την οποία ο πρόεδρος της ΕΕΕ χαρακτήρισε «συνταγματική εκτροπή», ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία δημιουργεί «κλονισμό του κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και της ναυτιλιακής κοινότητας» όπως επίσης και τη δημιουργία ευρύτερα αρνητικού κλίματος για κάθε είδους επιχειρηματική επένδυση στην Ελλάδα.
Ο Θόδωρος Βενιάμης αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: « Είναι αξιοσημείωτο ότι κατά την επίσημη παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις 23 Απριλίου 2013 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, στο ίδιο αμφιθέατρο που βρισκόμαστε σήμερα, κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εξήρε το ρόλο της ναυτιλίας και την πολυδιάσταστη σημασία της για τον τόπο. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, που προσφάτως διατάραξε με νομοθετικές προτάσεις του οικονομικού επιτελείου του, το εδώ και δεκαετίες σταθερό θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας, το οποίο εκ του αποτελέσματος έχει αποδείξει την ορθότητα και ευρύτητα του πολιτικού οράματος των εμπνευστών του, που πράγματι κατάφεραν να συνδέσουν την 


Η ελληνική ναυτιλία, που γιγαντώθηκε και μεγαλούργησε στο εξωτερικό, με τον τόπο της».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο συνυποσχετικό που υπέγραψε το καλοκαίρι ο ίδιος με τον πρωθυπουργό, μέσω του οποίου 3.000 πλοία δεσμεύτηκαν μέσω της διαδικασίας αυτής για τον εθελοντικό διπλασιασμό της φορολογίας τους για να καταλήξει στο «πρόβλημα» που δημιουργήθηκε: Τον Δεκέμβριο του 2013, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αιφνιδιαστικά και παρασυρόμενο από τις πιεστικές συνθήκες των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, προέβη σε κατάφωρη συνταγματική εκτροπή, ακυρώνοντας στην πράξη όλη την προαναφερόμενη διαδικασία του συνυποσχετικού το οποίο φέρει και την υπογραφή του πρωθυπουργού. Το άρθρο 14 που περιελήφθη στο νόμο για τη φορολογία των ακινήτων, επιβάλλει για την τρέχουσα τριετία τριπλασιασμό της φορολογικής υποχρέωσης όλων των πλοίων υπό ελληνική και ξένη σημαία, των διαχειριζόμενων από εταιρίες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.
«Πρόκειται για οξύμωρη ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης εάν σκεφθούμε ότι σφόδρα επιθυμεί την ανάπτυξη -και ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει- ενώ παράλληλα τορπιλίζει το ζητούμενο επενδυτικό κλίμα εμπιστοσύνης και σταθερότητας», πρόσθεσε.
Η δημιουργία ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης, ήταν το επόμενο πρόβλημα για τον πρόεδρο της ΕΕΕ καθώς – όπως είπε – αν και έγιναν εκτενείς συζητήσεις, εξελίξεις δυστυχώς δεν υπήρξαν. Κατά τον Θ. Βενιάμη η λειτουργία τους θα ενισχύσει το επίπεδο ποιότητας της ναυτικής εκπαίδευσης, λόγω του ανταγωνισμού που θα δημιουργηθεί.
Μίλησε επίσης για σχετικές προτάσεις της Ένωσης που θα οδηγούσαν σε άνοιγμα χιλιάδων θέσεων εργασίας για Έλληνες ναυτικούς στα πλοία μας, οι οποίες όμως δεν βρήκαν ανταπόκριση από την κυβέρνηση, αν και παραμένουν στην ατζέντα των συζητήσεων με τον υπουργό Ναυτιλίας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι σύντομα θα υπάρξει και η πολιτική βούληση ρύθμισης του θέματος.

OI EKΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014
- Χιακή Ένωση Ελευσίνας
1013173_447486018714498_464119215_nH Xιακή Ένωση σας προσκαλεί την Κυριακή 09/02/2014 στις 10.00 πμ στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στην οποια θα παραστεί και θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου , Ψαρρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.
Mετά το πέρας της αρχιερατικής δοξολογίας θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας απο τον πρόεδρό και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου .Έπειτα θα ακολουθήσει κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους ! Σας περιμένουμε όλους ! Όλα αυτά στη διεύθυνση Ικονίου & Τραπεζούντος 45 , 19200.
Δείτε την εκδήλωση στο facebook : https://www.facebook.com/events/613740728681576/?source=1
—————————————————–
- Σύλλογος Βολισσιανών Αττικής
Ο Σύλλογός μας σας εύχεται Χρόνια Πολλά και σας προσκαλεί στην καθιερωμένη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2014, στο ξενοδοχείο «Metropolitan» (πρώην Χανδρής) στη Λεωφόρο Συγγρού στις 11.00 πμ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα παρουσιαστεί ο απολογισμός των πεπραγμένων καθώς και των οικονομικών του συλλόγου μας. Θα τεθεί προς έγκριση ο προϋπολογισμός του ερχόμενου έτους και θα ακολουθήσουν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ να δηλώσετε συμμετοχή για την νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η προθυμία σας κρίνεται απολύτως απαραίτητη, καθώς ανανέωση του Δ.Σ. βοηθά στην καλύτερη αποδοτικότητα αυτού, σε καινοτόμες ιδέες και σε εκσυγχρονισμό των ενεργειών του. Με την συμμετοχή σας βοηθάτε την ίδια τη Βολισσό.
Η ίδρυση του συλλόγου το έτος 1974, είχε κίνητρο την στήριξη της Βολισσού από τους διαμένοντες βολισσιανούς στην Αττική και την διατήρηση των στενών σχέσεων. Η συμμετοχή στο σύλλογο και στη Διοίκησή του δεν είναι έργο προσωπικό, είναι συλλογικό και εμπνεόμενο από συναισθήματα αγάπης για τον τόπο μας. Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας κρίνεται όσο ποτέ αναγκαία για την ύπαρξη του συλλόγου και περαιτέρω για την συνέχεια αυτού.
—————————————————–
- Σύλλογος Ολύμπων Αττικής και Σύλλογος Μεστών Αττικής
sillogos olimpwn chiou
Ο Σύλλογος Ολύμπων Αττικής «Ο Άγιος Γεώργιος» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μεστών Αττικής «Ο Ταξιάρχης» σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό και κοπή πίτας που θα γίνει στην Αίθουσα δεξιώσεων ο «Ο Καταρράκτης» (Κωνσταντινουπόλεως 74 & Ομήρου 30, Μοσχάτο) την Κυριακή 9 Φλεβάρη 2014 και ώρα12.00μμ.
Ελάτε να διασκεδάσουμε με την ορχήστρα του Βσίλη Σδούκου, φωνή Μαρία Μαραγκουδάκη και στο βιολί ο Νίκος Κονιτόπουλος!
Τιμή ανα άτομο 20€ (πλήρες μενού με απεριόριστη κατανάλωση ποτών) , παιδικό μενού 12€
Για κρατήσεις : 6947688425
Δείτε την εκδήλωση στο facebook : https://www.facebook.com/events/210821825772353/?ref_newsfeed_story_type=regular
—————————————————–
Σωματείο των εν Αττική εξ Αρμολίων Χίου «Ο Άγιος Δημήτριος»
1505148_616663885067951_1481566160_nΠρoσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου μας, στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα17:30, στον Πολυχώρο Δεξιώσεων “Ελαιών Loft”. Σας περιμένουμε να βρεθούμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, για να ευχηθούμε για την νέα χρονιά, με θέα την καταφώτιστη Ακρόπολη!
Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας !
Με εκτίμηση
το Διοικητικό Συμβούλιο
Ελαιών Loft- Βέλους 3 & Ναυτικού – Βοτανικός,
Τηλ. 210 32.19.600
Ο Πολυχώρος Ελαιών Loft βρίσκεται στην oδό Βέλους 3 & Ναυτικού στο Βοτανικό (στο ύψος λίγο πριν το Χρηματιστήριο Αθηνών – Λ. Αθηνών/Καβάλας) και είναι προσβάσιμος με :
• Ι.Χ. – Έχει άπλετο χώρο για στάθμευση
• Μετρό – Στάση Ελαιώνας (Μαρκόνι & Ιερά Οδός – 300 μέτρα απόσταση)
• Λεωφορείο γραμμή Γ16 (Πλ. Κουμουνδούρου – Ασπρόπυργος) – Στάση Παλιατζίδικα (Επί της Λ. Αθηνών – 150 μέτρα απόσταση)
• Λεωφορείο γραμμή Α15 (Στ. Λαρίσης – Δάσος) – Στάση Παλιατζίδικα
• Λεωφορείο γραμμή Β15 (Στ. Λαρίσης – Παλατάκι) – Στάση Παλιατζίδικα
—————————————————–
- Σύλλογος Πισπιλουντιανών Αττικής
pispilountaΟ Σύλλογος Πισπιλουντιανών Αττικής θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 19.00μμ στο ξενοδοχείο Στάνλεϊ που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Δείτε τη σελίδα του χωριού στο facebook εδώ:  https://www.facebook.com/groups/26251642150/

ΑΝΩ ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ




Αυτοδιοικητικό «θρίλερ» χαρακτήρισαν τα περισσότερα  μέσα ενημέρωσης την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.  Εδώ και μήνες τα ονόματα του Θεόδωρου Καράογλου, Αποστόλη Τζιτζικώστα, Γιάννη Ιωαννίδη φιγουράριζαν ως υποψήφιοι για το χρίσμα από το κόμμα της Ν.Δ.  είτε σε επίπεδο Δήμου  είτε σε επίπεδο Περιφέρειας και τα στοιχήματα  στο φόρτε τους στα πολιτικά πηγαδάκια της πόλης μας και όχι μόνο.
Και ενώ κάποιοι στήνανε μηχανισμούς, προσπαθούσαν να στήσουν ψηφοδέλτια….ξαφνικά ήρθαν τα πάνω κάτω και χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  που έκανε το γύρω  των Media, ο Θανάσης Μπούρας είχε τον άχαρο ρόλο να ενημερώσει  τον σημερινό περιφερειάρχη πως εντολή του κόμματος ήταν να μετακομίσει στον Δήμο και όχι στην Περιφέρεια όπως  είχε εκφράσει την επιθυμία ο ίδιος.
Όλα δείχνουν πως η υποψηφιότητα για τον Δήμο από πλευράς Ν.Δ. είναι ένα σταυρόλεξο για γερούς λύτες, μιας και όσοι θα μπορούσαν να «τραβήξουν» την «έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια»  και σύμφωνα με τη λαϊκή μας παροιμία ο κλήρος πέφτει στον γενναίο.  Και αυτόν τον γενναίο τον βρήκαν στο πρόσωπο του Αποστόλη Τζιτζικώστα σύμφωνα με τα δημοσκοπικά θέλω. 
Και ενώ κατά καιρούς ο ίδιος εξέφραζε ότι επιθυμία του είναι η Περιφέρεια και όχι ο Δήμος, χθες αναγκάστηκε να προβεί σε έκτακτη ανακοίνωση της υποψηφιότητας τους. Αμέσως τα μεγάλα  αθηναϊκά μέσα  και όχι μόνο  ποστάρισαν ως πρώτο θέμα ότι το  χρίσμα της Ν.Δ. το παίρνει τελικά ο Γιάννης Ιωαννίδης και οι υποστηρικτές της Ν.Δ. διχάζονται.
Είναι άξιο απορίας πως το ίδιο το κόμμα αποδυναμώνει το «Πουλέν» του, που μέχρι σήμερα στήριζε και προωθούσε; Οι «κακίες» γλώσσες πάντως πρόλαβαν να κάνουν τις αναλύσεις τους.  Κάποιες κάνουν  λόγο για στημένη στρατηγική από πλευράς Ν.Δ. ,   προσπαθώντας να περιορίσει τις διαρροές  της.  Γνωρίζοντας πως ένας πολιτικός που θα έχει το χρίσμα του κόμματος,  θα υποστεί  φθορά  λόγο της δυσαρέσκειας των πολιτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση.  Έτσι σκαρφίστηκαν τη δημιουργία ανεξάρτητου  πόλου που ακούει  στο όνομα Τζιτζικώστα ελπίζοντας να πάρει ψήφους από όλες τις υπόλοιπες κομματικές πλευρές.  Στόχος η δεύτερη Κυριακή και όποιος περάσει θα στηρίξει τον άλλον. Κάποιες άλλες έκαναν λόγο για «εκβιασμό» από πλευράς του απείθαρχου Τζιτζικώστα μιας και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του μπορεί να θεωρηθεί μια έμμεση πίεση για να πάρει το χρίσμα ακόμα και την τελευταία στιγμή. . Κάποιες άλλες προσπάθησαν να πιέσουν τις καταστάσεις υπενθυμίζοντας στον νυν Περιφερειάρχη  πως ο κομματικός μηχανισμός τον στήριξε και πως ήρθε η ώρα να ξεπληρώσει τα χρέη του, πειθαρχώντας στην κομματική γραμμή και να δεχθεί να είναι υποψήφιος για το Δήμο πιστεύοντας πως την νίκη την έχει στο τσεπάκι.
Για να δούμε τελικά πως θα εξελιχθεί το θέμα ως  ο δρόμος με …. τις ΛΕΥΚΕΣ κοστίζοντας την Περιφέρεια ή σε ευχάριστη εκδρομή λόγο  στρατηγικής;
Μια άποψη για τα χθεσινά δρώμενα της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα
- See more at: http://marketnews.gr/article/10569/h_nd_den_sthrizei_tzitzikwsta_politikh_strathgikh_h_politikh_timwria#sthash.7sqZ7E2L.dpuf

Τι αλλάζει στους μισθούς του Δημοσίου (πίνακες)


Μειώσεις από 4 ευρώ έως 65 ευρώ αλλά και αυξήσεις από 9 έως 17 ευρώ το μήνα θα δουν από τον ερχόμενο μήνα στους μισθούς τους οι δημόσιοι υπάλληλοι (που ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992) εξαιτίας των αλλαγών που θα έχουν στις κρατήσεις για την επικουρική σύνταξη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.
Οι μεταβολές αυτές προκαλούνται όχι τόσο από τη θέσπιση της ενιαίας εισφοράς 3% για την επικουρική ασφάλιση που ισχύει από την 1η 12/2013 σε όλα τα ταμεία αλλά από ένα τρικ που αποκαλύπτεται στην εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης για το πώς θα εφαρμοστούν οι νέα κρατήσεις.
Το κόλπο
Το τρικ είναι ότι πλέον οι κρατήσεις θα γίνονται όχι επί των ασφαλιστέων-συντάξιμων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που βάσει του νέου μισθολογίου διατηρούνται στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2011 (μόνο ως προς τις κρατήσεις), αλλά θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών τους και όχι στις συντάξιμες αποδοχές του Οκτωβρίου του 2011, όπως προβλέπει ο νόμος 4024/11.
Σύμφωνα με το νόμο, οι κρατήσεις για κύρια και επικουρική σύνταξη επιβάλλονται σε αποδοχές μέχρι τα 1666 ευρώ, ενώ οι τυχών υπέρτερες του ποσού αυτού αποδοχές δεν θεωρούνταν συντάξιμες, δηλαδή δεν αποτελούν τη βάση για τον υπολογισμό της σύνταξης.
Το ΕΤΕΑ με τη χθεσινή του εγκύκλιο «καταργεί» το όριο των 1.666 ευρώ και πλέον δίνει την εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες του Δημοσίου να επιβάλουν την εισφορά 3% στο σύνολο των αποδοχών, δηλαδή και σε αποδοχές που υπερβαίνουν τα 1.666 ευρώ.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
aftodioikisi.gr

Η ΑΔΕΔΥ ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη να αποσύρει το ν/σ για τα λουκέτα στο Δημόσιο


Η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το οποίο θα κλείσουν 21 φορείς του Δημόσιου και θα αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνεχίζοντας το έργο της διάλυσης του Δημόσιου Τομέα, προχωρά σε νομοθετική πρωτοβουλία που προβλέπει το κλείσιμο δεκάδων φορέων και την απόλυση των εκεί εργαζόμενων.
Ο άξονας πάνω στον οποίο κινείται η Κυβέρνηση, είναι αυτός της υλοποίησης στο ακέραιο των μνημονιακών επιταγών αλλά και της ικανοποίησης των επιδιώξεων των εγχώριων οικονομικών παραγόντων οι οποίοι διεκδικούν το έργο του Δημοσίου.
Παράπλευρη, για την Κυβέρνηση, απώλεια οι εκατοντάδες εργαζόμενοι των υπό κατάργηση δομών, οι οποίοι προορίζονται να προστεθούν στη λίστα των χιλιάδων απολυμένων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Αποκαλυπτικό όμως για το μοντέλο του Δημόσιου Τομέα που ετοιμάζεται είναι το σχέδιο αξιολόγησης των εργαζομένων που προβλέπεται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση θεσμοθετεί ένα νέο τύπο πελατειακών σχέσεων, εκβιασμών και υποταγής. Στόχος τους η δημιουργία ενός μικρού και απόλυτα ελεγχόμενου κομματικά δημοσίου, όπου ο κατ΄ ανάθεση τοποθετημένος τμηματάρχης, θα αξιολογεί και θα κατατάσσει τους εργαζόμενους, σε ικανούς και σε προς απόλυση υπαλλήλους.
Η πρόβλεψη άλλωστε που υπάρχει στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία το 15% των υπαλλήλων πρέπει να κριθούν ουσιαστικά ως ακατάλληλοι, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον πραγματικό στόχο της συγκεκριμένης διαδικασίας.
H επίκληση των προβλημάτων δομής και λειτουργίας του Δημοσίου Τομέα, είναι προσχηματική. Στόχος της Κυβέρνησης, όπως αποτυπώνεται και στη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, δεν είναι η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, αλλά η νομιμοποίηση διαδικασιών που οδηγούν στην ανεργία εκατοντάδες υπαλλήλους, η δημιουργία μιας μεγάλης δεξαμενής με χιλιάδες υπό απόλυση εργαζόμενους και φυσικά η εκχώρηση νευραλγικών, αλλά και κερδοφόρων τομέων του δημοσίου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Παράλληλα προωθούνται οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που αποσκοπούν στην έμμεση κατάργηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων μέσα από την πρόσληψη «οφελούμενων» και άλλων με 480 ευρώ το μήνα με 5μηνες συμβάσεις.
To Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο που προωθεί το κλείσιμο δεκάδων φορέων του Δημοσίου και την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων.
Το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αγωνίζεται για να αναπτυχθεί ένα παλλαϊκό κίνημα αντίστασης και ανατροπής των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Ένα κίνημα υπεράσπισης του Δημόσιου Τομέα, των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και διεκδίκησης ενός δημοσίου φιλικότερου και αποτελεσματικότερου, στην υπηρεσία κυρίως των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας μας. Στον αντίποδα δηλαδή του Δημοσίου που χρόνια τώρα δημιουργούσαν και υπηρετούσαν οι σημερινοί εξυγιαντές του.

aftodioikisi.gr

Χρυσά παιδιά και χρυσά εφάπαξ στο Δημόσιο


Το ρεκόρ σε αριθμό υπαλλήλων σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης κατέχει η ελληνική Βουλή με 1.993 μόνιμους και έκτακτους εργαζόμενους. Αρνητική είναι και η πρωτιά στη διαδικασία των προσλήψεων -μέσω ρουσφετολογικών μηχανισμών- καθώς και στα προνόμια που απολαύουν οι «ημέτεροι», μεταξύ των οποίων τα «χρυσά» εφάπαξ.
Με άλλα λόγια, οι υπάλληλοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι υπεράριθμοι σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και προνομιούχοι σε σχέση με όλους τους άλλους εργαζομένους. Στη Γαλλία ο αντίστοιχος αριθμός είναι 1.300, στη Φινλανδία 420, στην Πορτογαλία 360.
Οι περισσότεροι δε από τους 1.993 υπαλλήλους της Βουλής (μόνιμοι και έκτακτοι) είναι διορισμένοι με τις πλέον αναξιοκρατικές διαδικασίες, αφού αποτελούν προσωπικές επιλογές των «πατέρων του έθνους».
Μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας εικοσαετίας δείχνει πως μία θέση στη Βουλή είναι ίσως ο καλύτερος ρουσφετολογικός διορισμός, κάτι που αποδεικνύεται από τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων της. Το 1993 οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν υπερέβαιναν τους 700, αλλά ο αριθμός τους άρχισε να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
aftodioikisi.gr

Απολύονται και έγκυες στους οργανισμούς του Δημοσίου που κλείνουν


«Πρωτοφανή υπόθεση» χαρακτηρίζει ο Συνήγορος του Πολίτη την απόλυση 39χρονης εγκύου που εργάζεται στο υπό κατάργηση Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, του υπουργείου Εργασίας. Προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ το 2003 και έχει διδακτορικό δίπλωμα. Η ίδια απευθύνθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος εδωσε την εξής απάντηση: «Είναι πρωτόγνωρη υπόθεση. Μέχρι σήμερα υπήρξαν μόνο περιπτώσεις εγκύων υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα». Την περίπτωσή της αναδεικνύει σήμερα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον άλλη μία έγκυος και δύο λεχώνες που εργάζονται σε κάποιους από τους 21 οργανισμούς στους οποίους μπαίνει λουκέτο με βάση το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Εργατολόγοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που προσβάλλει το δικαίωμα στη μητρότητα και η οποία μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια.

aftodioikisi.gr

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Ε.ΜΗ.

Προς
-          Κ.Ε.Ε.Ε
-          Διοικήσεις Επιμελητηρίων
-          Συλλόγους Ο.Σ.Υ.Ε
-          Υπαλλήλους Επιμελητηρίων

ΚΟΙΝ:  -   Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
    κ. Κωστή Χατζηδάκη
-   Υφυπουργό Ανάπτυξης
     Κο Αθανάσιο Σκορδά
-   Γενικό Γραμματέα Εμπορίου
                                                                κ. Στέφανο Κομνηνό
                                                            -   Δ/νση Εμπορικών Οργανώσεων

 

Αρ. Πρωτ.: 6 Φεβρουαρίου 2014


            

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων εξέτασε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται τα Επιμελητήρια να υλοποιήσουν  την  Κ2 – 317 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης για την ψηφιοποίηση των Μητρώων Ανωνύμων εταιρειών , Ε.Π.Ε., Προσωπικών και λοιπών εταιριών που τηρούνταν σε διάφορους φορείς (Περιφερειακές ενότητες, Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία κλπ.) και προβαίνει στις εξής διαπιστώσεις και αποφάσεις:
Τα Επιμελητήρια διαθέτοντας υλικούς και ανθρώπινους πόρους και οι Επιμελητηριακοί Υπάλληλοι καταναλώνοντας εκατοντάδες ανθρωποώρες, πέραν του Δημοσιοϋπαλληλικού ωραρίου, με υπευθυνότητα, ζήλο και αυταπάρνηση, υπερβαίνοντας και τον εαυτό τους υλοποίησαν το τεράστιο έργο του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.
Το Γ.Ε.ΜΗ.  παρά την ελλιπή εκπαίδευση, τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, τις νέες μηχανογραφικές εφαρμογές και τον όγκο των  νομοθετικών ρυθμίσεων  λειτούργησε με τα όποια προβλήματά του.
Αυτή η προσπάθεια όχι μόνο δεν εκτιμάται από την κυβέρνηση αντιθέτως με τις τελευταίες παρεμβάσεις (κατάργηση εγγραφής, απεμπλοκή της σχέσης Επιμελητηρίων – ΓΕΜΗ, ουσιαστική κατάργηση πιστοποιητικών, κλπ.) επιχειρεί να υποβαθμίσει το ρόλο των Επιμελητηρίων και να τα οδηγήσει σε μαρασμό, συρρίκνωση και ουσιαστικό  κλείσιμο.
Η κατάργηση των συνδρομών και της δυνατότητας είσπραξής  των σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα Επιμελητήρια δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό συνεπάγεται την αδυναμία των Επιμελητηρίων να ανταποκριθούν στις ανάγκες μισθοδοσίας και  οι  Επιμελητηριακοί Υπάλληλοι να κινδυνεύουν με απολύσεις ή στην καλύτερη περίπτωση να εργάζονται χωρίς να αμείβονται. Ήδη αυτό συμβαίνει σε κάποια Επιμελητήρια.


Και ενώ η κυβέρνηση συρρικνώνει την οικονομική κατάσταση των Επιμελητηρίων, με την Υπουργική απόφαση τα επιβαρύνει με νέα κόστη και πρόσθετο φόρτο εργασίας, αφού αδυνατούν άλλοι φορείς να αναλάβουν αυτό το έργο, διατυπώνοντας παράλληλα θέσεις για αφαίρεση  της αρμοδιότητας του Γ.Ε.ΜΗ. από τα Επιμελητήρια.
Επειδή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, αυτό το καθεστώς ανασφάλειας, αβεβαιότητας και άγχους με το οποίο διακατεχόμαστε καλούμε την Κ.Ε.Ε.Ε.,  τις Διοικήσεις των Επιμελητηρίων και τους Επιμελητηριακούς Υπαλλήλους να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση της υπουργικής απόφασης για την ψηφιοποίηση των αρχείων μέχρι η Κυβέρνηση να πάρει καθαρή και αμετάκλητη θέση για τη βιωσιμότητα και το μέλλον των Επιμελητηρίων.
Είναι πλέον ο καιρός να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του. Οι Επιμελητηριακοί Υπάλληλοι ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.
                       

Για το Δ. Σ. της Ο.Σ.Υ.Ε.
                           Ο Πρόεδρος                                         Η Γεν. Γραμματέας

                        Μιχάλης Γιάγκας                                  Βούλα Γιοβανοπούλου