Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Κ. Μητσοτάκης:«Θα είναι πλέον χρήσιμοι οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα μεταφερθούν στις φυλακές»


Στις φυλακές θα μεταφερθούν οι «εκπαιδευμένοι» δημοτικοί αστυνομικοί, επιτυγχάνοντας έτσι μια υγιή ανακατανομή του προσωπικού, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε στον Ant1: «Εκεί που καταργήσαμε ολόκληρους κλάδους, στην περίπτωση της δημοτικής αστυνομίας, μεταφέραμε αρμοδιότητα και πήραμε ανθρώπους οι οποίοι κατά την άποψή μου υπολειτουργούσαν και θα τους πάμε σε υπηρεσίες που θα είναι πολύ πιο χρήσιμοι. Θα πάρω δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι και θα τους πάω στις φυλακές. Είναι μία υγιής ανακατανομή του προσωπικού»
Αναφορικά με τις απολύσεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν τίθεται από την κυβέρνηση κανένα ζήτημα δέσμευσης σε ποσοτικούς στόχους που αφορούν απολύσεις από το 2015 και μετά».
Σχετικά με τους σχολικούς φύλακες, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ΚΥΑ, η οποία τους καλεί να κάνουν αίτησηγια 526 θέσεις στο υπουργείο Υγείας ως βοηθοί θαλάμου, τονίζοντας ότι έχουν τεθεί αυστηρά κοινωνικά κριτήρια.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, καταργούνται όλες οι επικυρώσεις δημοσίων εγγράφων, επισημαίνοντας ότι θα αρκεί η προσκόμιση ενός ευκρινούς φωτοαντιγράφου.
aftodioikisi.gr