Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ.κ. ΜΑΡΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Συνέρχεται από την Τρίτη 4 έως και την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 156ης Συνοδικής Περιόδου, από 1/9/2012 έως 31/8/2013, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Η σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 156ης Συνοδικής Περιόδου, είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος,
Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:
Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος,
Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς,
Δράμας κ. Παύλος,
Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος,
Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας,
Κορίνθου κ. Διονύσιος,
Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος,
Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος,
Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος,
Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ,
Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης,
Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

EIKOΣΙ ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ



Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους δήμους της χώρας, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ επισημαίνεται πως το ποσό κατανέμεται από τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους).
protothema.gr

KAI ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΖΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΧΑ


     Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 31.08.2012, η επίσκεψη της ιαπωνικής καταγωγής φωτογράφου, κ. Miho Mukunoki στη Χίο.
     Η κα. Mukunoki επισκέφθηκε με δικές της δαπάνες το νησί μας σε συνεργασία με το Διευθυντή του Γραφείου  ΕΟΤ  Ιαπωνίας και Ν.Κορέας   , με σκοπό να φωτογραφίσει το μοναδικό παγκοσμίως προϊόν της μαστίχας και να αποτυπώσει με το φωτογραφικό φακό της το φυσικό της περιβάλλον.
     Πολύτιμη υπήρξε η συμβολή της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, που ξενάγησε τη φωτογράφο, καθώς και του κ. Βασίλη Μπάλλα από τα Μεστά (masticulture), ο οποίος τη μύησε στη βιωματική παραγωγή και καλλιέργεια της μαστίχας.
     Η οργάνωση της επίσκεψης καθώς και η ρύθμιση όλων των θεμάτων της άφιξης και παραμονής της στη Χίο υλοποιήθηκε από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου σε συνεργασία με το Τμήμα Απασχόλησης, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
     Το φωτογραφικό έργο θα παρουσιαστεί στην έκθεση που διοργανώνει η ίδια η φωτογράφος στην Ιαπωνία, όπου θα υπάρξει αφιέρωμα στη  Χίο και τη μαστίχα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ


Ξεκίνησε πρωτοποριακά από το Δήμο Χίου η εφαρμογή του Προγράμματος Αυτεπιστασίας με την πρόσληψη προσωπικού από τους οριστικούς κυλιόμενους πίνακες κατάταξης ανέργων έτους 2012, με προσωπικό που προσλαμβάνει ο Δήμος Χίου μέσω Α.Σ.Ε.Π. Η διάρκεια της απασχόλησης δε θα υπερβαίνει τις 135 ημέρες ετησίως, ενώ οι προμήθειες και τα υλικά παρέχονται από το πρόγραμμα. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτελούνται μικρά έργα στις γειτονιές των πόλεων και των οικισμών.

     Η πρώτη αυτεπιστασία ξεκίνησε σήμερα, 03.09.2012, με την υπογραφή συμβάσεων που αφορούν τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δ. Χίου, όπου και προσλήφθηκαν 9 εργάτες ΥΕ για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση και εξωραϊσμός δημοτικών κήπων και παρτεριών». Το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν άλλες δύο δράσεις από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, όπου και θα απασχοληθούν άλλα 50 περίπου άτομα.

Ο Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΙΟΥ



Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για την πορεία των έργων στο Νομό μας, ο βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος, κατέθεσε Ερώτηση για την εξέλιξη στις εργασίες για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου.

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαντά ότι: «Μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί εργασίες εκσκαφής και θεμελίωσης σε τμήμα (περίπου 40%) του περιγράμματος του κτιρίου…», «…..επειδή παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην εξέλιξη των εργασιών, σε σχέση με το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα του έργου, έχουν, ήδη, αποσταλεί στην ανάδοχο εταιρεία έγγραφες προειδοποιήσεις για την επιτάχυνση των εργασιών» και  «…..σε διαφορετική δε περίπτωση θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του ΚΑΕΕ της Εταιρείας ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε., περί ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ, λόγω αδικαιολογήτων καθυστερήσεων στην πορεία των εργασιών».

Ο βουλευτής αναφορικά με την εξέλιξη επί του θέματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Χίο αποτελεί μακροχρόνιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας και του νομικού κόσμου, το οποίο μετά από αγώνες έχει φθάσει στο στάδιο της υλοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω ότι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται θα ξεπεραστούν, σύντομα, και το έργο θα ολοκληρωθεί άμεσα. Σε κάθε περίπτωση υποχρέωσή μου είναι να παρακολουθώ από κοντά την πορεία υλοποίησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, προκειμένου αυτό να αποπερατωθεί άμεσα και να διασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στον τόπο μας, κάτι που αφορά όχι μόνο τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους αλλά και το σύνολο των πολιτών που κατά την ενάσκηση των δικαιωμάτων τους απευθύνονται στην Δικαιοσύνη».

MHNYTHΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ


http://myrovolosgreens.blogspot.gr/
 
Η μηνυτήρια αναφορά των Οικολόγων Πράσινων προς την Εισαγγελία Χίου
Επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες
 
 
 
Σας κοινοποιούμε τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Εισαγγελία Χίου για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την καταστρεπτική πυρκαγιά της Χίου. 
 

ΓΑΛΛΙΔΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΟΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ...




Μάχη με το χρόνο έδωσαν οι κάτοικοι  της Πάτμου προσπαθώντας να  μεταφέρουν εγκαίρως στη Σάμο  μια ηλικιωμένη Γαλλίδα κάτοικο του νησιού που την είχε δαγκώσει οχιά. Όμως, παρά τις προσπάθειές τους δεν πρόλαβαν να της σώσουν τη ζωή.

Η άτυχη  γυναίκα που αγαπούσε την Ελλάδα, είχε εγκατασταθεί μαζί με τον σύζυγό της στο σπίτι που διατηρούσε στον Γροίκο της Πάτμου. Όπως κάθε μεσημέρι, καθάριζε τον κήπο της από τα αγριόχορτα όταν ξαφνικά δέχθηκε την επίθεση του δηλητηριώδους ερπετού και έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Αρκετοί περίοικοι έτρεξαν κοντά της μαζί με τον σύζυγό της και, μόλις διαπίστωσαν τι είχε συμβεί, την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου οι γιατροί της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Όμως, το  οίδημα δεν υποχωρούσε και αποφασίστηκε η διακομιδή της στο νοσοκομείο της Σάμου. Για πιο γρήγορα, αποφασίστηκε να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος αλλά όσο περνούσε η ώρα η κατάστασή της χειροτέρευε… Μόλις έφτασε στο λιμάνι της Σάμου, η ηλικιωμένη Γαλλίδα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εισήχθη αμέσως στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ο οργανισμός της δεν άντεξε καθώς το δηλητήριο είχε προχωρήσει πολύ και άφησε την τελευταία της πνοή.
protothema.gr

 

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ 5.000 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ




Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι δήμοι καθώς τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ που σχεδιάζονται για τη διετία 2013-2014 προβλέπουν περικοπές ύψους 735 εκατ. ευρώ οι οποίες οδηγούν 5.000 εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε... «διαθεσιμότητα».

ΕΠΑΦΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ



 Επαφές  Γερμανού συμβούλου με την Περιφέρεια

Τον σύμβουλο του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας  Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, αρμόδιο της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα Αυτοδιοίκησης  Κριστόφ Σουμάχερ υποδέχτηκαν σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια, ο  Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης μαζί με τον Εκτελεστικό Γραμματέα Παναγιώτη Καπάρα, στο πλαίσιο των επαφών του Γερμανού συμβούλου με φορείς της αυτοδιοίκησης στη χώρα μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.