Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


Aποδοκιμασίες,αυγά, νερό, καφέδες, γιαούρτια, ματαιώσεις παρελάσεων κ.λ.π., ήταν τα στοιχεία που αντιμετώπισαν οι πολιτικοί κυρίως, σε όλη σχεδόν την χώρα, από τους πολίτες, την σημερινή μέρα, την επέτειο δηλαδή του ΟΧΙ, την επέτειο της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.
Ο κ. Μόσιαλος, θορυβημένος και αιφνιδιασμένος απ΄ όλα αυτά, είπε μπροστά στην κάμερα, "να πάρει θέση το πολιτικό σύστημα της χώρας"... Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται η μικρότητα των εκπροσώπων του σημερινού πολιτικού συστήματος της χώρας μας...Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η μικρότητα και ο φόβος των εκπροσώπων του πολιτικού μας συστήματος , μπροστά στην κοινωνία, μπροστά στον λαό, μπροστά στην οργή του λαού.Δεν αναφέρεται ο κ.Μόσιαλος και ο κάθε κ. Μόσιαλος στη θέση που πρέπει να πάρει η κοινωνία, ο λαός, αλλά στο πολιτικό σύστημα, στο άχρωμο, άοσμο, άγευστο, απρόσωπο πολιτικό σύστημα που διαχειρίζεται τα κοινά του λαού μας, με μια εντολή που παίρνει μεν από εκλογές, αλλά με τελείως διαφορετικό από το ισχύον, πολιτικό υπόβαθρο, όπως για παράδειγμα, η σημερινή κυβέρνηση... Με τελείως διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο απευθύνθηκε στον λαό το 2009 και υφάρπασε την ψήφο του και τελείως διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο, πολιτεύεται σήμερα, πράγμα που εκτός από αναξιόπιστη, την καθιστά και απόμακρη από την λαϊκή βούληση, η οποία είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος από την κυβερνητική πολιτική.
Οι αποδοκιμασίες που είχαμε σήμερα σε όλη την Ελλάδα, και στη Χίο φυσικά, δεν έχουν να κάνουν με τα συγκεκριμένα πρόσωπα που αποδοκιμάσθηκαν , αλλά με τους εκπροσώπους του σάπιου πολιτικού συστήματος διαχείρισης και εξουσίας της χώρας μας. Με τους εκπροσώπους του ισχύοντος πολιτικού συστήματος, που αρκούνται σε "δεκάρικους", σε ιλουστρασιόν συνευρέσεις, σε πολυτελή γραφεία και οικίες, σε δήθεν εξειδικευμένες αναλύσεις και παρουσιάσεις προγραμμάτων, σε ... σε πολλά "σε", πάντα όμως μακριά από τον λαό, μακριά από την κοινωνία...
Γι' αυτό και η κοινωνία αντιδράει πλέον μ' αυτόν τον τρόπο... Γι' αυτό και η κοινωνία είναι οργισμένη, είναι πολύ οργισμένη... Γιατί νοιώθει ότι το πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποί του - οι πολιτικοί όλων των βαθμίδων και των αποχρώσεων-, την κοροϊδεύουν... Δείχνει πλέον η κοινωνία, ότι δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί αυτήν την κοροϊδία και το δείχνει εμπράκτως... Και αυτό δεν έχει να κάνει με χρώματα και κόμματα... Γιατί, όπως αποδείχθηκε περίτρανα και στη Χίο σήμερα, οι πολίτες δεν αποδοκιμάζουν μόνο τους ασκούντες πολιτική διοίκηση και εξουσία, αλλά και αυτούς που θεωρούν ως επισκέπτες πολιτικούς, αυτούς που έρχονται στη Χίο , επειδή κάποια στιγμή ο λαός τους εξέλεξε αντιπροσώπους του.
το ΚΕΝΤΡΙ

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ - Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ "ΕΠΙΣΗΜΟΙ"

Επεισοδιακή ήταν η φετινή παρέλαση, αφού πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί αποδοκίμασαν τους επίσημους και ζήτησαν να αποχωρήσουν για να ξεκινήσει η παρέλαση πράγμα που και έγινε.

Από νωρίς μπροστά στο δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και συνδικαλιστικοί φορείς, ανάμεσα τους υπήρχαν και φοιτητές, οι οποίοι κατέλαβαν τον δρόμο μπροστά από το δημαρχείο και άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους επισήμους της πολιτικής ηγεσίας. Πρώτος έφτασε ο Κ. Μουσουρούλης που αποδοκιμάστηκε έντονα, ενώ επίσης αποδοκιμάστηκε και ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Δ. Χαλκιώτης, που αποχώρησε και αυτός. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να αποχωρήσουν και οι αιρετοί, Γανιάρης, Λαμπρινούδης, Λύκου κ.α. και μόνο όταν αποχώρησαν και αυτοί έφυγαν από το οδόστρωμα και άρχισε η παρέλαση με 40 λεπτά περίπου καθυστέρηση, με παρουσία μόνο του Μητροπολήτη Μυτιλήνης και αξιωματικών των τριών σωμάτων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης οι συγκεντρωμένοι που παρέμεναν στα πεζοδρόμια φώναζαν συνθήματα. Η αστυνομία πάρα την έντονη παρουσία της δεν προσπάθησε να απομακρύνει τον κόσμο με τη βία σε καμία στιγμή και έτσι δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη ένταση.


chiospress.gr

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ




Η καθυστερηση στην εναρξη της παρελασης οφείλεται σε διαμαρτυρόμενους για την πολιτική κατασταση και την παρουσία πολιτικών .Οι πολίτες που αντιδρούν βρίσκονται στο χωρο των επισημων με σκοπό να αποτρέψουντην διεξαγωγή της παρελασης.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΛΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΧΙΟ- ΨΑΡΑ- ΜΕΣΤΑ . ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΩ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Απαγορευτικό απόπλου επιβλήθηκε στο λιμάνι της Ραφήνας λόγω των ισχυρών ανέμων που σε ορισμένες περιοχές και το νότιο Ευβοϊκό φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, ωστόσο κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για Μαρμάρι.

Από το Λαύριο ακυρώθηκε το δρομολόγιο του πλοίου για Χίο, Ψαρά και Μεστά ωστόσο κανονικά πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο για Κέα και Κύνθο.

Τα δρομολόγια των πλοίων από το Λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούνται κανονικά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις και καλό θα ήταν οι επιβάτες να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, πριν ταξιδέψουν. Το πρωί ακυρώθηκε το δρομολόγιο του ταχύπλοου "flyιng dolphin 18" για Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες.

enet.gr