Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ 25.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ



Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Ιανουαρίου 11, 2013
Στροφή έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, και από…τη βεβαιότητα για τη μετακίνηση σε κενές θέσεις των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2013, υιοθέτησε επιφυλακτική στάση για το μέλλον τους.
Ο κ. Μανιτάκης άφησε εμμέσως πλην σαφώς ανοκτό το ενδεχόμενο να βρεθούν οι υπάλληλοι αντιμέτωποι με απομάκρυνση από το Δημόσιο, παραδεχόμενος για πρώτη φορά κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, πως η επιτυχία του σχεδίου κινητικότητας δεν είναι διασφαλισμένη.
«Αν όλοι καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακατανομή του προσωπικού στη δημόσια διοίκηση, εάν όλοι οι φορείς συνεργήσουν, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι συναισθανθούν αυτή τη στιγμή τη ευθύνη που έχουν απέναντι στη χώρα και συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελούν, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σχέδιο κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων» ήταν η αναφορά του κ. Μανιτάκη.
Τα Νέα

ΧΙΟΣ - ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΠΟΛΟ , ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ


ΝΟ Χίου - ΠΑΟΚ
Αρχίζει ξανά το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών με το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ του ΝΟ Χίου (3ος στη βαθμολογία) και του ΠΑΟΚ (4ος στη βαθμολογία). Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 12/1/2013 στις 18:00 στο Ιωνικό Κολυμβητήριο. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Σάββατο (12/1)ΝΟ Χίου - ΠΑΟΚ (Σπανούδης, Πολυχρονόπουλος): Κολ. "Ιωνικό" (18:00)
ΝΟ Πατρών - ΝΟ Αργοστολίου (Μοίραλης, Κουρέτας): Κολ. Γέρακα (18:30)
ΝΟ Βουλιαγμένης - ΓΣ Ηλιούπολης (Αχλαδιώτης, Κατσώνης):Κολ. "Λαιμού" (19:00)
Κυριακή (13/1)
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (Σκαλοχωρίτης, Μπιράκης): Κολ. ΟΑΚΑ (18:00)

Τετάρτη (16/1)
ΝΑΟ Κέρκυρας - Παλαιό Φάληρο (Βασιλείου, Σπανούδης): Κολ. Κέρκυρας (16:00)

Πέμπτη (17/1)
ΝΟ Χανίων - Πανιώνιος (Δαμιανάκης, Κωνσταντινίδης): Κολ. Ηλιούπολης (21:15)
noxiou.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2013 ΣΤΟ ΠΟΛΟ


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών 2013
Αναχώρησε την Πέμπτη το βράδυ η ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών (γεννηθέντες 1995 και νεώτεροι) του ΝΟ Χίου για να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το τριήμερο 11-13 Ιανουαρίου 2013. Ο προπονητής της ομάδας μας Μάκης Μικέδης θα έχει στη διάθεση του 13 υδατοσφαιριστές. Η ομάδα μας συμμετέχει στον Γ' Όμιλο Ατιικής και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, Νηρέα Γέρακα, Ηλυσιακό, Νηρέα Χαλανδρίου και Ηλιούπολη. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι 3 πρώτες ομάδες από τον όμιλο μας. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχεις ως εξής:
2η ΑγωνιστικήΠέμπτη 10/1/13
Ώρα 16:30ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΟ Νηρέας Γέρακα (Κολ. Ηλιούπολης)
1η ΑγωνιστικήΠαρασκευή 11/1/13
Ώρα 19:00Ολυμπιακός ΣΦΠ - Ηλυσιακός ΑΟ (Κολ. Ιλίσιο)
Ώρα 20:30ΑΟ Νηρέας Γέρακα - ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου (Κολ. Χαλανδρίου)
Ώρα 21:00ΝΟ Χίου - ΓΣ Ηλιούπολης (Κολ. Ιλίσιο)
2η ΑγωνιστικήΣάββατο 12/1/13
Ώρα 10:00Ηλυσιακός ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου (Κολ. Ιλίσιο)
Ώρα 12:00Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΝΟ Χίου (Κολ. Ιλίσιο)
3η ΑγωνιστικήΣάββατο 12/1/13
Ώρα 16:30ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου - ΓΣ Ηλιούπολης (Κολ. Χαλανδρίου)
Ώρα 17:30ΑΟ Νηρέας Γέρακα - Ολυμπιακός ΣΦΠ (Κολ. Γέρακα)
Ώρα 18:30ΝΟ Χίου - Ηλυσιακός ΑΟ (Κολ. Περιστερίου)
4η ΑγωνιστικήΚυριακή 13/1/13
Ώρα 09:00ΝΟ Χίου - ΑΟ Νηρέας Γέρακα (Κολ. Ν. Σμύρνης)
Ώρα 10:00Ηλυσιακός ΑΟ - ΓΣ Ηλιούπολης (Κολ. Ιλίσιο)
Ώρα 12:00Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου (Κολ. Ιλίσιο)
5η ΑγωνιστικήΚυριακή 13/1/13
Ώρα 16:30ΑΟ Νηρέας Χαλανδρίου - ΝΟ Χίου (Κολ. Ν. Σμύρνης)
Ώρα 18:00ΓΣ Ηλιούπολης - Ολυμπιακός ΣΦΠ (Κολ. Περιστερίου)
Ώρα 21:30ΑΟ Νηρέας Γέρακα - Ηλυσιακός ΑΟ (Κολ. Γέρακα)

173 YΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ



Τα αποτελέσματα των αναλύσεων για το νερό της Χίου από τις διάφορες πηγές και γεωτρήσεις, και κυρίως αυτές που παρουσιάζουν υψηλές τιμές σε βαρέα μέταλλα, ζητούν από τη ΔΕΥΑΧ με σχετική αίτηση 173 πολίτες που συγκέντρωσαν διαδικτυακά υπογραφές. Η συγκέντρωση υπογραφών ξεκίνησε από τα μέσα Δεκεμβρίου, με αφορμή την τελευταία είδηση για αρσενικό στην ευρύτερη περιοχή των Καμποχώρων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ


Επίκαιρη Ερώτηση
προς
τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου                                                            
Η οικονομική κρίση και οι πρόσφατες αλλαγές στον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους έχει επιβαρύνει και τον ρόλο του προσωπικού των ασφαλιστικών ιδρυμάτων και των νοσοκομείων, οι οποίοι εξυπηρετούν μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων από αυτόν που προβλέπεται να εξυπηρετούν. Στον αριθμό αυτό προστίθενται και οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, οι οποίοι απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία για υγειονομική περίθαλψη.
Οι διαθέσιμοι πόροι συρρικνώνονται, ενώ οι ανάγκες των νοσοκομείων αυξάνονται και οι προϋπολογισμοί πολλών νοσοκομείων είναι οριακοί για την κάλυψη των πάγιων αναγκών τους, όπως συμβαίνει και με το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, το οποίο είναι το μοναδικό νοσοκομείο για τα νησιά της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών.
Το κονδύλι για τις εφημερίες των ιατρών περιεκόπηκε κατά το ποσοστό 32%, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν κατακόρυφα τα εξυπηρετούμενα περιστατικά. Επισημαίνεται ότι το κονδύλι αυτό περιεκόπηκε περισσότερο απ’ ότι σε  μικρότερα, περιφερειακά Νοσοκομεία, τα οποία εξυπηρετούν πολύ μικρότερο αριθμό περιστατικών, δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ακριτικού νοσοκομείου.

Επιπλέον, για το Νοσοκομείο της Χίου δεν υπήρξε προκήρυξη, κατά τον Δεκέμβρη του 2012, όπως συνέβη για τα περισσότερα νησιωτικά νοσοκομεία για επικουρικούς ιατρούς, παρά τον ακριτικό χαρακτήρα των νησιών που εξυπηρετεί.
Η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου αποτέλεσε την προϋπόθεση, για την τροποποίηση του οργανισμού του, με επιπλέον προσωπικό, σε επίπεδο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό. Το ΦΕΚ 3461/28.12.12 περικόπτει σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό που προβλεπόταν στον τελευταίο οργανισμό, προκαλώντας ελλιπή στελέχωση των κλινικών και σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
1. Για ποιους λόγους προχώρησε το Υπουργείο στις παραπάνω ενέργειες, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της;
2. Ποιος ο σχεδιασμός και οι ενέργειες του Υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη;


10 Ιανουαρίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ



E-mailΕκτύπωσηPDF
Από τον Νοέμβριο του 2012 η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών συμβάλει στο κοινωφελές έργο φιλανθρωπίας της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου προσφέροντας κάθε μήνα δέματα με τρόφιμα σε ενδεείς οικογένειες με παιδιά. Ήδη έχουν διανεμηθεί δια των Εφημερίων των Ενοριών οι ποσότητες των δεμάτων που αφορούν στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2012 και Ιανουάριο του 2013. Από τον Ιανουάριο του 2013, μετά την εκ νέου επικαιροποίηση των στοιχείων, η ποσότητα αφορά σε 608 δέματα για 304 οικογένειες με περίπου 1200 άτομα.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ "ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ"



Σχετικά με επιστολή της Περιφερειακής Ενότητας για το «Φράγμα Κόρης Γεφύρι», διευκρινίζουμε ότι η αποστολή του εγγράφου απ'τον Δήμαρχο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ολιγωρία στην ολοκλήρωση του έργου ήταν επιτακτική και αναγκαία, λαμβάνοντας υπόψιν την μέχρι τώρα καθυστέρηση, που προβληματίζει τόσο την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και τους δημότες μας .
Απαντώντας στο δελτίο της Περιφερειακής Ενότητας λοιπόν θεωρούμε ότι ο Δήμος Χίου ως άμεσα εμπλεκόμενος σε θέματα ύδρευσης δικαιούται να είναι ο φορέας υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι όσο είναι Προϊστάμενη Αρχή , κεντρική υπηρεσία Υπουργείου, δύσκολα μπορεί να ολοκληρωθεί κάποιο έργο γι'αυτό άλλωστε το ιδανικότερο θα ήταν η εποπτεία του συγκεκριμένου έργου να περιέλθει στον Δήμο Χίου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ κ. ΓΑΝΙΑΡΗ , ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ "ΚΡΟΝΟΥ" ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ



Σε συνέχεια δηλώσεων του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ.Γανιάρη έχουμε να παραθέσουμε τα εξής:
Το ότι ο χώρος ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου το γνωρίζουμε πολύ καλά διότι ο σημερινός Δήμαρχος είχε διαχειριστεί το θέμα της εξαγοράς του συγκεκριμένου χώρου ως Νομάρχης Χίου.
Θεωρήσαμε λοιπόν σκόπιμο και εφόσον δεν χρησιμοποιείται πλέον ο χώρος αυτός ως αποθήκη και συνεργείο ,να παραχωρηθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου διότι δεν διαθέτει κατάλληλο χώρο για τα συνεργεία της. Η απάντηση στο εν λόγω αίτημα ήταν αρνητική.
Στη συνέχεια ο κ.Μαρτάκης ως υπεύθυνος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα υπέβαλε το αίτημα να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για την αποθήκευση ανακυκλώσιμων υλικών με αρνητική απάντηση και πάλι.
Διαφαίνεται εκ των πραγμάτων ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεργασίας από μέρους της Π.Ε. για ένα θέμα τόσο σημαντικό που αφορά όλη τη Χίο.
Επιιπρόσθετα αναφέρουμε ότι ο Δήμος Χίου υπέγραψε σύμβαση για την ανακύκλωση ξεπερνώντας πολλά εμπόδια, σε μία δύσκολη συγκυρία και αυτό το γεγονός θα έπρεπε να σχολιαστεί ως απορίας άξιο.
Ως εκ τούτου οποιαδήποτε αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο υπεγράφη η σύμβαση, η Περιφερειακή Ενότητα δεν έχει καμία αρμοδιότητα να σχολιάζει.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ : 100 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ ΤΟ 2012



Ολοκληρώθηκε η δύσκολη διαχειριστικά και αναπτυξιακά χρονιά του 2012 για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Παρά τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες, δεδομένου ότι το 2012 ήταν η χρονιά με την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση που γνώρισε η χώρα μας τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, «το πρόγραμμα πέτυχε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που φαίνεται και από την άνοδο της περιφέρειας κατά τρεις θέσεις σε σχέση με πέρυσι στις απορροφήσεις επί εκχωρήσεων όλων τωνπεριφερειών της χώρας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΒΑΙ:
Εντάχθηκαν έργα που προσεγγίζουν τα 100 εκατ. «και έτσι σήμερα το πρόγραμμα παρουσιάζει εντάξεις που ξεπερνούν το 150 % των διαθεσίμων πόρων του. Ο στόχος που είχε τεθεί από την Διαχειριστική Αρχή στις αρχές του έτους επιτεύχθηκε πλήρως»
Οι συμβάσεις στο έτος 2012 «αυξήθηκαν κατά επιπλέον 60 εκατ. και σήμερα αντιστοιχούν στο 60% του προϋπολογισμού του προγράμματος. Ο στόχος που είχε τεθεί από την Διαχειριστική Αρχή στις αρχές του έτους επιτεύχθηκε πλήρως».
Οι δαπάνες σήμερα ανέρχονται «στο 32% του προγράμματος και σε απόλυτα νούμερα έφτασαν στα 31 εκατ. το 2012 έναντι 26,7 εκατ. το 2011. Συνολικά οι δαπάνες ανέρχονται στα 124 εκατ.».
aftodioikisi.gr

2oς ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΙΤΣΟΥ.





Θέμα του διαγωνισμού: «Οδική ασφάλεια-Κυκλοφοριακή Αγωγή»
Ενδεικτικές θεματικές ενότητες του διαγωνισμού: διάβαση πεζών, χρήση πεζοδρομίου, βιώσιμη μετακίνηση, ποδήλατο, χρήση ζώνης, χρήση κράνους, αλκοόλ και οδήγηση, ευγένεια στο δρόμο κ.ά.)
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές ή ομάδες μαθητών της πρωτοβάθμιας (Δ'- Ε'- ΣΤ' τάξης) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας μας αλλά και ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού).
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος: ένα μεμονωμένο τμήμα ενός σχολείου, μια τάξη ενός σχολείου, μια ομάδα μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις ενός σχολείου ή ένας μόνο μαθητής -τρια.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση της μαθητικής ομάδας ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει τη 10η Ιανουαρίου 2013 και λήγει στις 10 Μαρτίου του 2013. Έως την καταληκτική του ημερομηνία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί τα μαθητικά έργα στον φορέα που συντονίζει το διαγωνισμό με συστημένη επιστολή ή courier στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για το μαθητικό διαγωνισμό
«Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου. Αύριο εγώ θα οδηγώ» Κερασούντος 2, Γραφείο 7, 62110 Σέρρες

Τον Απρίλιο του 2013 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και οι καλύτερες μαθητικές εργασίες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση σε αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα. 
Tα σχολεία που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα και να τη στείλουν με e mail στο kykloforiaki@dipe.ser.sch.gr ως τις 8 Φεβρουαρίου 2013. Θα λάβουν e mail επιβεβαίωσης. 
Τεχνικά χαρακτηριστικά των έργων: Κάθε μαθητής ή ομάδα μαθητών μπορεί να υποβάλει μέχρι δυο έργα. Το μέγεθος των έργων πρέπει να είναι από 210 Χ 297 mm (Α4) έως 297 Χ 420 mm(Α3). Κάθε τεχνική είναι δεκτή (σχεδιασμός με ηλεκτρονικά μέσα, κόμικς, κ.τ.λ.). Τα έργα πρέπει να υποβληθούν χωρίς πλαίσιο ή κορνίζα.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης των έργων, η οποία θα οριστεί από τους συνεργαζόμενους φορείς και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού θα συνεδριάσει το Μάρτιο του 2013 για την επιλογή των έργων. 
• Θα δοθούν βραβεία στα τρία πρώτα επιλεγέντα έργα και δεκαεπτά τιμητικοί έπαινοι. 
• Οι βραβευθέντες μαθητές θα προσκληθούν στην Τελετή Βράβευσης
• Τα επιλεγμένα από την Επιτροπή έργα θα παρουσιαστούν σε έκθεση, καθώς και στο site της EDUCARTOON www.educartoon.gr, από όπου θα είναι δυνατόν να αναπαραχθούν, σε έντυπη μορφή ή ηλεκτρονικά ή με άλλο τρόπο, για λόγους προβολής της έκθεσης. 
• Οι οργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ζημίες που τυχόν προκληθούν κατά την αποστολή των έργων.
• Η υπογραφή και υποβολή της συμπληρωμένης αίτησης συμμετοχής δηλώνει την πλήρη αποδοχή των όρων του διαγωνισμού. 
• Βεβαιώσεις συμμετοχής θα λάβουν οι σχολικές μονάδες, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί και φυσικά οι μαθητές.
• Το όνομα και το σχολείο των διαγωνιζόμενων να αναφέρεται υποχρεωτικά στο πίσω μέρος του έργου.