Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ κ. ΓΑΝΙΑΡΗ , ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ "ΚΡΟΝΟΥ" ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ



Σε συνέχεια δηλώσεων του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ.Γανιάρη έχουμε να παραθέσουμε τα εξής:
Το ότι ο χώρος ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου το γνωρίζουμε πολύ καλά διότι ο σημερινός Δήμαρχος είχε διαχειριστεί το θέμα της εξαγοράς του συγκεκριμένου χώρου ως Νομάρχης Χίου.
Θεωρήσαμε λοιπόν σκόπιμο και εφόσον δεν χρησιμοποιείται πλέον ο χώρος αυτός ως αποθήκη και συνεργείο ,να παραχωρηθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου διότι δεν διαθέτει κατάλληλο χώρο για τα συνεργεία της. Η απάντηση στο εν λόγω αίτημα ήταν αρνητική.
Στη συνέχεια ο κ.Μαρτάκης ως υπεύθυνος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα υπέβαλε το αίτημα να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για την αποθήκευση ανακυκλώσιμων υλικών με αρνητική απάντηση και πάλι.
Διαφαίνεται εκ των πραγμάτων ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεργασίας από μέρους της Π.Ε. για ένα θέμα τόσο σημαντικό που αφορά όλη τη Χίο.
Επιιπρόσθετα αναφέρουμε ότι ο Δήμος Χίου υπέγραψε σύμβαση για την ανακύκλωση ξεπερνώντας πολλά εμπόδια, σε μία δύσκολη συγκυρία και αυτό το γεγονός θα έπρεπε να σχολιαστεί ως απορίας άξιο.
Ως εκ τούτου οποιαδήποτε αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο υπεγράφη η σύμβαση, η Περιφερειακή Ενότητα δεν έχει καμία αρμοδιότητα να σχολιάζει.