ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΧΙΟΥ 2013
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ 
Πρωταθλητής Χίου Α΄ Ανδρών 2012-2013, είναι πλέον ο ΒΑΟΛ μετά την επικράτησή του με 82-65 επί των ΙΩΝΩΝ στο κατάμεστο Βούρειο. Με τη σημερινή ιστορική κατάκτηση του τίτλου, η ομάδα του Παντελή Βούλικαφτάνει τις 6 κατακτήσεις τοπικών τίτλων (όλες με τον ίδιο κόουτς) και γίνεται πλέον η 1η εν ενεργεία ομάδα της Χίου, αφήνοντας τον ΟΜΗΡΟ στη 2η θέση (5 τίτλοι) ενώ «κυνηγάει» τον ΝΟΧ (9 τίτλοι). Στον σημερινό αγώνα ο Βούρειος μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά και με ένα επιθετικό κρεσέντο (32-16) πήρε καθαρή διαφορά από το 1ο δεκάλεπτο. Μέχρι το ημίχρονο (50-33) η διαφορά είχε συντηρηθεί στα ίδια διψήφια επίπεδα και, καθώς οι 2 μονομάχοι είχαν αφήσει την όρεξη για μεγάλες ανατροπές στον προηγούμενο αγώνα, η κόρνα της λήξης έφερε φυσιολογικά το τελικό 82-65, μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιραΏριμες επιθετικές επιλογέςκαλή αμυντική λειτουργία και καθαρό μυαλόκάθε φορά που η ψαλίδα έκλεινε κοντά στο +10 ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα. Ο Στέργιος Μυτιληνού, με μία ακόμηκαταλυτική εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση, σταμάτησε στους 24(2), με τον Μανώλη Χατζηλάμπρου (13(3)) να ακολουθεί αλλά να διακρίνεταικαι στον αμυντικό τομέα. Από κοντά ο… γερο-Αντώνης Καλιμανάς (11(3)), που συνέχισε το απίστευτο σερί του (έχει κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα Χίου στα οποία έχει λάβει μέρος), ενώ ο ΤάσοςΤροβάς (10(1)) πρόσφερε τα μέγιστα και έκλεισε το καρέ των διψήφιων σκόρερ της ομάδας μας. Από κει και πέρα, ο Γιώργος Κατσούρης (8π.)και ο Γιώργος Πατελίδας (6π.) γέμισαν τις ρακέτες την ώρα που ο Σπύρος Θεοδώρου (2π.) αντικαθιστούσε επάξια και τον τραυματία Μιχάλη Σουλίκα (6(1)). Μερίδιο στη νίκη και στον τίτλο βέβαια αξίζει σε όλους τους αθλητές του ΒΑΟΛ, όχι μόνο σε εκείνους που έπαιξανσήμερα, αλλά και σε εκείνους που βοήθησαν την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Από τους ΙΩΝΕΣ, που πάλεψαν παλικαρίσια,ξεχώρισε ο Π. Μενδώνης (13π.) και ακολούθησαν με 10π. ο καθένας οιΒ. ΣταμέλοςΚ. Μουζακίτης και Γ. ΚώσταλοςΣυγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες της Ανδρικής ομάδας του ΒΑΟΛ για την κατάκτηση του τίτλου, και βέβαια, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας για τα μπαράζ ανόδου και μιας και σήμερα είναι βραδιά eurovision… alcoholisfree !!! Μπράβο σε όλους σας.

Τα δεκάλεπτα: 32-16, 50-33, 65-52, 82-65.

Διαιτητές: Στέλιος Μυλωνάς – Παναγιώτης Μπαμπανιώτης.

ΒΑΟΛ (Βούλικας) Τσουκάλης 2, Κατσούρης 8, Σακελλάρης, Σουλίκας 6(1), Πατελίδας 6, Θεοδώρου 2, Χατζηλάμπρου 13(3), Καλαμάρης, Μιχαλιός, Τροβάς 10(1), Καλιμανάς 11(3), Μυτιληνού 24(2).

ΙΩΝΕΣ (Λαγός – Συριάνης) Σαμιώτης 6(1), Αλεξάκης, Λαμπρινούδης 7(1), Σταμέλος 10(2), Ρούσσης, Δρόσος, Γραικός, Κέλογλου 9(1), Γιαννακός, Μουζακίτης 10, Μενδώνης 13, Κώσταλος 10.