Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΠΕΜΕΝ : ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ



H Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ στη σημερινή συνεδρίαση του ανέδειξε την διαρκή όξυνση των προβλημάτων σε βάρος των Μηχανικών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε.



Αντιλαϊκοί νόμοι και ψευτοπρογράμματα για ανέργους προωθούνται για την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, στην κατεύθυνση του «εργάτης χωρίς δικαιώματα – δουλειά να είναι και όπως να’ναι».

Με την βία και την καταστολή θέλουν να τσακίσουν την ανάπτυξη των αγώνων, στους ήδη επιστρατευμένους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο Μετρό, στους ΟΤΑ, πρόσθεσαν τους καθηγητές του Δημοσίου.

Καταδικάζουμε την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που αποδέχτηκε και νομιμοποίησε την μείωση των κατώτερων μισθών, την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, την εφαρμογή των αντεργατικών μνημονιακών νόμων που επιβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση στους μισθούς και στις Συλλογικές Συμβάσεις.

Συμπαραστεκόμαστε στον απεργιακό αγώνα των εργατών της ΜΕΒΓΑΛ που εδώ και 22 μέρες απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του ομίλου, δίχως καμιά μείωση μισθών.

Καμία συμμετοχή της χώρας μας και καταδίκη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για μεγαλύτερη αιματοχυσία στη Συρία, στο Ιράν, εξελίξεις που διαμορφώνονται με το βάθεμα και την ένταση της καπιταλιστικής κρίσης, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εξελίσσονται στην περιοχή για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και δρόμων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ καταδικάζει τις ποινικές διώξεις σε βάρος του Προέδρου της ΠΕΜΕΝ Τσιμπόγλου Σάββα και του πρώην προέδρου του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» Μανουσογιαννάκη Γιάννη, που δικάζονται στις 22 Μάη 2013, κατηγορούμενοι από τον εφοπλιστή Σπανό Γ. ο οποίος ζητάει αποζημίωση 1.000.000 ΕΥΡΩ από τον κάθε έναν, επειδή στις 28/09/2009 σε συνέντευξη τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ ανέφεραν ενδεικτικά οφειλές ναυτιλιακών εταιρειών για ασφαλιστικές εισφορές προς το ΝΑΤ και στην αναφορά τους συμπεριέλαβαν και την εταιρεία του «KALLISTI FERRIES».

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, με καλύτερη οργάνωση και συσπείρωση δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα αντεργατικά μέτρα που θέλουν να καταργήσουν τις ΣΣΕ, την κοινωνικοασφαλιστική προστασία.

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη για την κοινωνική ασφάλιση, την Δευτέρα 20 Μάη 2013 και ώρα 7:00μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που διοργανώνουν οι δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας Π.Α.ΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΜΑΣ – ΟΓΕ – ΠΑΣΥ.

Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ την Πέμπτη 23 Μάη στις 7μμ στην Ομόνοια».
e-nautilia.gr