Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

100% EΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ


  





ΘΕΜΑ:  Aπελευθέρωση του δυναμικού των αστικών οργανικών αποβλήτων

Προθεσμία υποβολής  7/03/2016
Ποσοστό επιδότησης 100%
Επιδοτούμενος  προϋπολογισμός μέχρι 3.000.000€, σε αξιόλογη και καινοτόμο πρόταση μπορεί να υπάρχει και υπέρβαση του ορίου.
Επιλέξιμα Θέματα : 
1.Καινοτομίες στην συλλογή , επεξεργασία, και χρήση οργανικών αποβλήτων και αστικών λυμάτων.
2. Συμβολή στις νέες εξελίξεις στην στρατηγική και την πολιτική σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, για την καινοτόμο χρήση των αστικών οργανικών αποβλήτων.
3.Ενισχύση της επενδύσης στην τοπική και περιφερειακή οικονομία στήριξης της διατηρήσιμης ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανάπτυξης.
4.Διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των τοπικών και περιφερειακών φορέων βιοοικονομία, για την παραγωγή των βιολογικών προϊόντων με βάση από τα αστικά οργανικά απόβλητα. Ειδικότερα, παρέχουν εισροές για την αντιμετώπιση που σχετίζονται με κανονιστικά κενά και εμπόδια.
Φορείς υλοποίησης: Δήμοι, Περιφέρειες και τοπικοί φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με εταίρους από δύο αλλά κράτη της Ε.Ε 

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στις τρεις τα ξημερώματα, σε ηλικία 67 ετών, ο γνωστός παράγοντας του αθλητισμού Μάκης Ψωμιάδης, στο νοσοκομείο «Ελπίς» από πνευμονικό οίδημα.

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης
Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε υποστεί έμφραγμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1948 στην Καβάλα, από πατέρα ιερέα. Το 1988 έγινε πρόεδρος στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Επειτα ασχολήθηκε με τη διοίκηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ της οποίας υπήρξε και πρόεδρος. Εκτός της ΑΕΚ ασχολήθηκε και με άλλες ομάδες, όπως οι Εθνικός, Ακράτητος και Καβάλα.
Τον Απρίλιο του 2014 είχε καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση 21.5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ στο διάστημα 2001 έως και 2003 όταν και ήταν πρόεδρος.
Παράλληλα ήταν και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 όταν και συνελήφθη στα Σκόπια όπου είχε διαφύγει. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή. Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2015.
Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.
Οι κορυφαίες ατάκες του "Μπιγκ Μακ" 
Έχουν αφήσει εποχή οι απίθανες ατάκες του Μάκη Ψωμιάδη κυρίως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τους στημένους αγώνες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Κατά τη διάρκεια των καταθέσων των μαρτύρων, και όταν η πρόεδρος σχολίασε: «Καλά, έτσι κι αλλιώς πριν από το ματς γίνονται όλα», ο Μάκης Ψωμιάδης απάντησε: «Οχι, κυρία πρόεδρε. Στα 90 λεπτά γίνονται. Το ακούσατε και από άλλους μάρτυρες ότι στο ημίχρονο παρεμβαίνουν παράγοντες...».
Άλλη μια στιχομυθία που προκάλεσε γέλιο και χάρισε λίγες στιγμές χαλάρωσης σε δικηγόρους, δημοσιογράφους και ακροατήριο στη διάρκεια της δίκης ήταν όταν το δικαστήριο προσπαθούσε να μάθει ποιος είναι ο... "μουστάκιας", ένας χαρακτηρισμός που αναφέρεται συνθηματικά σε μια από τις συνομιλίες που έχει καταγράψει η ΕΥΠ και περιλαμβάνονταν στη δικογραφία.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο "μουστάκιας" δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Μάκη Ψωμιάδη. "Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος παράγοντας με μουστάκι", είπε χαρακτηριστικά.
Τότε, ο Μάκης Ψωμιάδης για να βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου, είπε: "Κυρία πρόεδρε, εμένα κανείς δεν με λέει μουστάκια. Όλοι στη μπάλα, με λένε ή ψηλό, ή Big Mac"!
Σε άλλο σημείο της ακροαματικής διαδικασίας και ερωτηθείς γιατί διέφυγε στα Σκόπια, ανέφερε: «Πήγα 20 λεπτά μακριά από τη Θεσσαλονίκη για να ξανάρθω» και συνέχισε λέγοντας: «Τα Σκόπια είναι ένα προάστιο έξω από το Κιλκίς».
Συνηγορώντας δε υπέρ του γιου του Σταύρου και του προέδρου της Καβάλας, Γιάννη Παπακώστα, που κατηγορούνταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, είπε: «Αυτοί οι δύο είναι για κανένα Λούνα Πάρκ, για να παίξουν με τα αυτοκινητάκια, όχι για εγκληματική οργάνωση

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 46 ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ




Στην προκήρυξη διαγωνισμού κατάταξης 46 Δοκίμων λιμενοφυλάκων (ανδρών-γυναικών) έτους 2015 μέσω ΑΣΕΠ, όπως... αυτός δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31.12.2015 προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας. Σημειώνεται ότι το ΑΣΕΠ ορίζεται για πρώτη φορά εποπτεύων φορέας σε διαγωνισμό του λιμενικού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:00 έως 14:00, ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία στην Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης, στη Σχολή Λιμενοφυλάκων στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά, από τις 20−01−2016 έως και τις 17−02−2016.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο «σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνονται οι δομές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις διαδικασίες του διαγωνισμού, αλλά αντίθετα ενισχύονται και προστατεύονται τόσο με τη συμμετοχή συμβούλων του ΑΣΕΠ, όσο και με τη συμμετοχή καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά στην Επιτροπή Εξετάσεων, με πρόεδρο εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ».

Συγκεκριμένα για πρώτη φορά συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ στην Επιτροπή για τις αθλητικές δοκιμασίες, ενώ για πρώτη φορά επίσης, οι συμμετέχοντες στα αθλήματα προσυπογράφουν το αποτέλεσμα της επίδοσής τους μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης δοκιμασίας.

Επίσης όλα τα συλλογικά όργανα, είτε του ΑΣΕΠ, είτε του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., είτε των καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά, προκύπτουν μετά από κλήρωση.

Η βαθμολόγηση των μαθημάτων που εξετάζονται μέσω του συστήματος ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, θα γίνουν από το ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά, αφού οι φάκελοι των απαντήσεων των υποψηφίων θα αποσταλούν στον ΑΣΕΠ από την Επιτροπή Εξετάσεων, θα σαρωθούν (σκαναριστούν) και θα βαθμολογηθούν απευθείας, με πλήρη εξασφάλιση της ανωνυμίας των υποψηφίων.

Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο επιδιώκει να αποκλείσει «την παραμικρή υπόνοια για αδικίες στη βαθμολογία και για ευνοιοκρατία, προχωρώντας έτσι, στη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για ένα δικαιότερο σύστημα εισαγωγής στο Σώμα, που δε θα επιτρέπει καμιά αφορμή αμφισβήτησης των διαδικασιών, αντιθέτως θα προστατεύει και θα αναβαθμίζει το κύρος του Λιμενικού Σώματος, διαφυλάσσοντας το αδιάβλητο και τη διαφάνεια του διαγωνισμού». - See more at: http://ingossip.gr/paraxena/329940-proslepseis-49-limenophylakon-ti-prepei-na-kanoyn-oi-endiapheromenoi#sthash.HF4xwpYT.dpuf

10.000 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ




Ξεκινάει μέσα στις επόμενες μέρες το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ένα από τα δύο προγράμματα που ανακοίνωσε πριν απο λίγες μέρες η διοικητής του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη 

Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στους ωφελούμενους 

Το πρόγραμμα (συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ) θα οδηγήσει τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και θα ωφεληθούν άνεργοι άνω των 50 ετών, διάρκειας 12-24 μηνών. Η πρόσκληση του συγκεκριμένου προγράμματος αναμένεται να εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2016. 

Οι άνεργοι που θα μετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα καθ’ όλη τη διάρκεια εργασίας. 

Για τους εγγεγραμμένους άνεργους στον ΟΑΕΔ με χρόνο ανεργίας από 3 έως 12 μήνες επιδοτείται η πρόσληψη τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για 12 μήνες, ενώ για τους ανέργους με χρόνο ανεργίας άνω των 12 μηνών επιδοτείται η πρόσληψη τους για 24 μήνες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος δεν επιτρέπεται στις εταιρίες, που θα προσλάβουν τους ανέργους, να προβούν σε καμία απόλυση του προσωπικού τους.