Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

53.000 ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ





Δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός των παιδικών σταθμών
των δήμων, εξαιτίας των περικοπών στην κρατική χρηματοδότηση. Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Ν.
Σαράντης.

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗς ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΡΠΑΝΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ





Απαγορεύουμε την κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών και την παραμονή τους στο δάσος στην περιοχή Πάρπαντα της δημοτικής ενότητας Καρδαμύλων του Δήμου Χίου από σήμερα 08 Αυγούστου 2012 έως και τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.
Εξαιρούνται, κατόπιν αδείας που θα εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και τη Δνση Δασών Χίου, της απαγόρευσης αυτής οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, οι διαμένοντες στις περιοχές αυτές και το προσωπικό των εργοταξίων, των εργοληπτικών εταιριών που εκτελούν έργα ή εργασίες, κατόπιν σχετικής αδείας των αρμοδίων Υπηρεσιών.
Οι παραβάτες του μέτρου αυτού θα διώκονται σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον Ποινικό Κώδικα.
Την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης θα παρακολουθούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, η Δνση Δασών Χίου, η Αστυνομική Δνση Χίου, η Στρατιωτική Διοίκηση Χίου, ο Δήμος Χίου με τις υπηρεσίες του(Δημοτική Αστυνομία κλπ)και γενικά όλοι οι φορείς που συμμετέχουν σε εντεταλμένη υπηρεσία για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
Ο Δήμος Χίου παρακαλείται να ανακοινώσει το περιεχόμενο της απόφασης στην εν λόγω δημοτική ενότητα αρμοδιότητας του αλλά και όλου του Δήμου ότι η απόφαση αυτή θα ισχύει επί εικοσιτετραώρου .
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ : "ΖΩΝΤΑΝΗ" Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ



«Η ιδέα της διεκδίκησης παραμένει ζωντανή τόσο για τους πολίτες, τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και για ολόκληρη τη χώρα...», σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο δήμος του οποίου ανέλαβε την προεδρία του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας. «Γνωρίζουμε πως μια μάχη κερδίζεται με κόπο, αλλά εμείς συνεχίζουμε, χωρίς να κάμπτεται το ηθικό μας, μιας και τελικός στόχος μας, είναι η ηθική δικαίωση και η αξιοπρέπεια ενός αγώνα που δεν πρέπει να ξεχαστεί», συμπληρώνει.

ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠ ΛΟΓΩ ... e-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ


Υπολειτουργία των ΚΕΠ λόγω... e-αναβάθμισης

Με μικροπροβλήματα θα λειτουργήσουν την ερχόμενηΠαρασκευή 10 και Σάββατο 11 Αυγούστου τα ΚΕΠ, λόγω των εργασιών που θα πραγματοποιήσει η «Κοινωνίατης Πληροφορίας Α.Ε.» για τη μετεγκατάσταση των υπολογιστικών δομών που υποστηρίζουν τη λειτουργία του συστήματος «ΕΡΜΗΣ-ΚΕΠ» στο νέο σύγχρονο κτήριο, υψηλών προδιαγραφών και διαθεσιμότητας του Κέντρου Δεδομένων Φιλοξενίας Κεντρικών Υπολογιστικών Συστημάτων. Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι παραπάνω ενέργειες αποσκοπούν στην εξοικονόμηση πόρων, όπως επίσης και στη βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Σημειώνει δε ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών στα ΚΕΠ θα συνεχιστεί σε όλες τις πιστοποιημένες υπηρεσίες, πλην των λειτουργιών του ΕΡΜΗ, που αφορούν την Υποδομή Δημοσίου Κλειδιού, του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης για τις διαδικασίες της Οδηγίας των Υπηρεσιών, της υποβολής αιτήσεων μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1500 και της διάθεσης των δελτίων Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΑΠΟ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ... ΧΡΕΟΚΡΑΤΗΣ


Από «Καλλικράτης»... Χρεοκράτης

Ο αρχιτέκτονας της Αρχαίας Αθήνας Καλλικράτης άφησε σε εμάς τους επιγόνους του τα Μακρά Τείχη και ένωσαν την Αθήνα με τον Πειραιά, αφήνοντας έτσι το όνομά τους με θετικό τρόπο στην αιωνιότητα. Ο σύγχρονός του, ο «Καλλικράτης», φαίνεται πως θα αφήσει... χρέη και λουκέτα στους δήμους.
Χαρακτηριστική η δήλωση του ενός εκ των καλυτέρων δημάρχων της χώρας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», του δημάρχου Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, με αφορμή τη νέα μείωση των ΚΑΠ, που αναμένεται να πιάσουν... πάτο μέχρι το τέλος του χρόνου:
«Εφόσον παραμείνουν τα δυσάρεστα αυτά δεδομένα, δε νομίζω ότι θα μπορούμε να μιλάμε για "Καλλικράτη"» στην Αυτοδιοίκηση, αλλά για "Χρεοκράτη"».
aftodioikisi.gr

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΕ ΣΕ ΛΕΣΒΟ , ΛΗΜΝΟ , ΧΙΟ .


Συνοπτική παρουσίαση της θέσης της περιφερειακής οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές καθώς και την πρόταση της εταιρείας Ροκας – Ibedrola για αιολικά πάρκα 706 ΜW σε Λέσβο, Λήμνο και Χίο

Το ενεργειακό αποτελεί ένα θέμα για το οποίο οι Οικολόγοι Πράσινοι σε κεντρικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο έχουν καταθέσει επανειλημμένα τις απόψεις τους. Εξ΄αρχής οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουμε ότι είναι αναγκαία η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, η εξοικονόμηση ενέργειας και η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για λόγους περιβαλλοντικούς-κλιματικούς, δημοσιονομικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ


ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ‘ΑΡΩΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ’
Συναυλία  Γλυκερίας ‘ΑΡΩΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ’
 Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 9.00μ.μ.
 Ανοικτο Θέατρο Καρδαμύλων   ‘Αδαμάντιος Λεμός’.
.
Το ‘Άρωμα Αιγαίου’ είναι μια  βραδιά με μουσικές που μας ταξιδεύουν  κουβαλώντας ιστορικές μνήμες, αγαπημένες μελωδίες αλλά και σύγχρονη εμπνευσμένη μουσική, ενώνοντας το χθες με το σήμερα. Η Γλυκερία, μετά από έναν πετυχημένο χειμώνα, συνεχίζει το μουσικό της ταξίδι με  αμέτρητες επιτυχίες  στο βιογραφικό της αλλά και με τραγούδια που θα μας παρασύρουν σ’ αυτό που λέγεται γνήσια διασκέδαση προσφέροντας ταυτόχρονα στιγμές μεγάλων συγκινήσεων. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας συμμετέχει η  Σμυρνιά τραγουδίστρια Φιντέ Κοκσάλ.
 ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 22 ΜΟΥΣΙΚΟΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ. Προπωλήσεις στην είσοδο της Απλωταριάς, στα Δρακοοπτικά στην Απλωταριά και φαρκακείο Μάππα Καρδάμυλα. ΕΙΣΟΔΟΣ 15€
                Απο Δ.Σ. του Φ.Ο.Κ.