Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!

Γιορτάζουν:
Ισίδωρος, Ισιδώρα.

Γεγονότα

362: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουλιανός εκδίδει έδικτο (διάταγμα), με το οποίο αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα σε όλες τις θρησκείες στην επικράτειά του.
1900: Μολυσμένο βρέθηκε το νερό που πίνουν οι Αθηναίοι από το Αδριάνειο υδραγωγείο. Το πρόβλημα προκαλεί τεράστιος βόθρος που βρέθηκε δίπλα στο υδραγωγείο.
1943: Εκτελείται από τους Γερμανούς ο Κώστας Περρίκος, αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας, που είχε αναπτύξει αντιστασιακή δράση στην Αθήνα, με αποκορύφωμα την ανατίναξη του κτιρίου της φιλοναζιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ.
1950: Έξι μήνες μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου, στελέχη της Αριστεράς ιδρύουν τη «Δημοκρατική Παράταξη», που θα αποτελέσει τον πρόδρομο της ΕΔΑ.
1956: Οι Άγγλοι κλείνουν στην Κύπρο επτά δημοτικά σχολεία, επειδή ύψωσαν τη γαλανόλευκη.
1974: Η 19χρονη Πατρίτσια Χιρστ, γόνος της πιο γνωστής οικογένειας εκδοτών στις ΗΠΑ, απάγεται από τον Συμβιωτικό Απελευθερωτικό Στρατό. Στη συνέχεια θα ασπαστεί τις ιδέες του και θα γίνει μέλος της οργάνωσης, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων και σε ένοπλες ληστείες.

Γεννήσεις

1902: Τσαρλς Λίντμπεργκ, αμερικανός αεροπόρος, ο πρώτος άνθρωπος που πέρασε με το αεροπλάνο του τον Ατλαντικό. (Θαν. 26/8/1974)
1906: Ντίτριχ Μπονχόφερ, γερμανός πάστορας και θεολόγος, που εκτελέστηκε από τους Ναζί για την αντιστασιακή δράση του. (Θαν. 9/4/1945)
1913: Ρόζα Παρκς, η μαύρη μοδίστρα που αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σ' ένα λευκό άνδρα τη δεκαετία του '50, σηματοδοτώντας την αφετηρία της πορείας για την κατάργηση των νόμων περί φυλετικού διαχωρισμού στις ΗΠΑ. (Θαν. 24/10/2005)

Θάνατοι

1843: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης. (Γεν. 3/4/1770)
1991: Ελένη Σκούρα, η πρώτη ελληνίδα βουλευτής. (Γεν. 1896)
2001: Ιάννης Ξενάκης, συνθέτης πρωτοποριακής μουσικής. (Γεν. 29/5/1922)

ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ



Εν όψει του φετινού πανηγυρικού εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Χίου (11 Νοεμβρίου 1912), παρακαλούμε όποιος δημότης διαθέτει αρχειακό υλικό, σχετικό με την ιστορική επέτειο, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Χίου ,(πληρ: Ρένα Δαμίγου τηλ.227135866 & 227135874), προκειμένου το υλικό αυτό να χρησιμοποιηθεί σε περιοδική έκθεση, που θα διοργανωθεί γι’ αυτό το σκοπό, μαζί με άλλες εκδηλώσεις, από το Δήμο Χίου.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ




Το Εργατικό Κέντρο Χίου, στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τους εργαζόμενους για την προστασία του περιβάλλοντος, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 θα μεταφέρει για ανακύκλωση ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές του Κέντρου και των συστεγαζόμενων υπηρεσιών.
Το Εργατικό Κέντρο Χίου, σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αποτελέσματος, ενημερώνει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Εργατικού Κέντρου αν έχουν τέτοιες συσκευές και ενδιαφέρονται, να έρθουν σε επαφή με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ούτως ώστε να μεταφερθού

Η ΛΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ




Συνεχίζει η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ τον εμπαιγμό του λαού μας και με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που χαρατσώνει και πάλι άγρια το πενιχρό μας εισόδημα.
Οι μειώσεις που εξήγγειλε είναι ελάχιστες, δεν αφορούν τους μικροκαταναλωτές που στις περισσότερες περιπτώσεις πληρώνουν και παραπάνω και το κύριο και βασικό διατηρείται το ειδικό τέλος, ο διπλός ΦΠΑ και το νερό από φυσικό αγαθό αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα για την καφαλαιοποίηση της εταιρείας.
ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ αλχημείες , σε συνδυασμό με τα ψέματα της Δημοτικής αρχής για μελέτες από το πανεπιστήμιο Αιγαίου περί δήθεν κατάργησης της ΔΕΥΑΧ, αποτελούν το νέο συνδυασμό για να κοροϊδέψουν το λαό, για να τον χαρατσώνουν αδίστακτα.
Ανερυθρίαστα μάλιστα κάνουν τη χάρης σε όλους μας, να μας πληροφορούν ότι αυτό θα γίνεται μέχρις ότου υπάρχει η επιδότηση της αφαλάτωσης υπονοώντας ότι «φίδι κολοβό» που μας έφαγε μετά.
Με σημαία το φορομπηχτικό νόμο που προβλέπει το ειδικό τέλος γι αυτές τις εταιρείες που φτάνει το 80% του λογαριασμού ύδρευσης αποχέτευσης, ο πρόεδρος της εταιρείας προσποιείται τον Πόντιο Πιλάτο, με τη γνωστή ΠΑΣΟΚΙΚΗ τακτική του «τι να κάνουμε δεν μπορούμε να παραβούμε το νόμο» , λες και διαφωνούν μ’ αυτόν ή λες και ο βίος και πολιτεία των ίδιων και του κόμματός τους είναι φιλολαϊκή.
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ : ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!!!!!!!!!
Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά:
Τη στιγμή που κορυφώνεται η αντιλαϊκή επίθεση της Ιερής συμμαχίας Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, με τη συγκυβέρνηση του Μαύρου μετώπου πΑΣΟΚ_ΝΔ_ΛΑΟΣ, αυτή τη στιγμή επιλέγει η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ να σαρώσει ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα.
Βαριά ευθύνη γι αυτή την κατάσταση φέρει η Δημοτική Αρχή τους ΠΑΣΟΚ και ό ίδιος ο Δήμαρχος, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, που δέχτηκαν να διατηρηθεί η ΔΕΥΑΧ σε επίπεδο νομού, αντί να διαλυθεί όπως πρότεινε η παράταξη μας και όπως έδινε τη δυνατότητα και ο ίδιος ο αντιλαϊκός νόμος «Καλλικράτης».
Αντ’ αυτού επέλεξαν τη δημιουργία της νέας ΔΕΥΑΧ με τη λειτουργία ανώνυμης εταιρείας , με τα γνωστά καπιταλιστικά χαράτσια, με το νερό να είναι εμπόρευμα.
• Απαιτούμε τώρα λογαριασμούς ύδρευσης χωρίς το ειδικό τέλος ύδρευσης αποχέτευσης, χωρίς το διπλό ΦΠΑ για όσο υπάρχει ΔΕΥΑΧ.
• ΤΩΡΑ να ενεργοποιηθεί ο νόμος και να δημιουργηθεί υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Χίου με ταυτόχρονη διάλυση της ΔΕΥΑΧ και οι εργαζόμενοι να περάσουν ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο δήμο.
• Απαλλαγή των πολυτέκνων, των ανέργων και των ΑΜΕΑ από τις χρεώσεις ύδρευσης και τα ανταποδοτικά τέλη.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί για άλλη μια φορά όλους τους δημότες στη Χίο και στους οικισμούς να κινητοποιηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με το ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές επιτροπές, για να μην περάσει και η τοπική λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ με τους συναινούντες της ΝΔ.
Καλεί το λαό μας στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 7 Φλεβάρη στις 5:30 μμ να παρευρεθεί και να ανατρέψει στην πράξη την πολιτική αυτών που μακελεύουν τη ζωή του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ

Σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 12.30 μμ η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ.Χίου της ΑΔΕΔΥ, θα δώσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του ΜΙΧ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ ( Νομ. Συμβουλίου) της Π.Ε.Χίου με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της.
Θέμα της συνέντευξης τύπου η ενημέρωση όλων των συναδέλφων και των συμπολιτών μας για το πρόγραμμα δράσης μας με στόχο την κοινή αντιμετώπιση των σωρευτικών προβλημάτων που έχουν καταποντίσει την ποιότητα ζωής μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο Σύλλογος Δασοπροστασίας & Δασοπυρόσβεσης
Δήμου Ιωνίας σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας του.
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 ώρα 18:30
στην αίθουσα του κινηματογράφου των Νενήτων.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι, όσον αφορά τη μονοδρόμηση της οδού Κων/νου Μονομάχου, στην περιοχή Φραγκομαχαλά, στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, για το έτος 2012, έχει ενταχθεί έργο για το σκοπό αυτό.

Η μελέτη της μονοδρόμησης έχει ωριμάσει σε επίπεδο Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και υπολογίζουμε ότι στις 15-17 Φεβρουαρίου θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία εκπροσώπων των κατοίκων της περιοχής.

Ως εκ τούτου, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ικανοποιηθεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Φραγκομαχαλά, και θα βελτιωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή.

45 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Ο Δήμος Χίου, σύμφωνα με την υπ' αριθμό 1/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προβεί στην πρόσληψη σαράντα πέντε (45) ΥΕ εργατών καθαριότητας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου δίμηνης διάρκειας.



Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να εργασθούν, μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου ή στη Δ/νση Καθαριότητας .

Στην αίτηση θα αναγράφονται, ο αριθμός ΑΜΚΑ, Α.Φ.Μ., ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας και συνημμένα θα υποβάλλουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ

Το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Φεβρουαρίου 2012, ήταν η έγκριση του Προϋπολογισμού του Δήμου Χίου για το 2012.
Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προϋπολογισμού, ύψους 57 εκ. ευρώ, χαρακτηρίζοντας τον συντηρητικό, προσαρμοσμένο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει η χώρα μας.

Το Τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί τον κύριο κορμό του προϋπολογισμού, περιλαμβάνει μικρά και μεγάλα έργα για το δήμο μας, 10 εκ. ευρώ για μικρά έργα και 37 εκ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, αποπληρωμή των έργων ΘΗΣΕΑΣ, αναπτυξιακές δράσεις μέσω ΟΠΑΑΧ, τοπικές πρωτοβουλίες απασχόλησης και έργα αυτεπιστασίας, τα οποία θα τονώσουν την τοπική οικονομία και θα καταπολεμήσουν την ανεργία.

Η δημοτική αρχή, παρά τις περικοπές που έχουν γίνει στους ΟΤΑ, θα συνεχίσει να διεκδικεί, ενώ ο βασικός στόχος του προϋπολογισμού είναι ο κοινωνικός του χαρακτήρας και η διάθεση 14,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των δημοτών με προνοιακά επιδόματα, με έκτακτα οικονομικά βοηθήματα, με διάθεση τροφίμων μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, με την κάλυψη των προγραμμάτων «ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ» και «Βοήθεια στο σπίτι».

H MAΡΙΑ ΣΟΔΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας και η Μαρία Σόδη θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Το όνομά της άλλωστε "έπαιζε" εδώ και πολύ καιρό ότι θα συμμετέχει στο Νεοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, απλώς τώρα "κλείδωσε" και αυτή η υποψηφιότητα.