Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ




Ρουσφέτια με αποσπάσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο...
Αλλη μία περίπτωση κατάχρησης του δικαιώματος ενίσχυσης του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με αποσπασμένους υπαλλήλους από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, αποκαλύπτει σήμερα το...
"Secret" γεγονός που επιβεβαιώνει το πάρτι "ημετέρων" που συνεχίζεται στη Δημόσια Διοίκηση. Ο λόγος για την ένταξη της Μ.Ν. στο πολιτικό γραφείο του Ευ. Βενιζέλου με τη διαδικασία της απόσπασης από το υπουργείο Πολιτισμού, όπου διατηρεί θέση μόνιμης υπαλλήλου. Μέχρις εδώ καλά.
Το περίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος προσελήφθη στο υπoυργείο Πολιτισμού, το 2010, με απόφαση του τότε υπουργού, Παύλου Γερουλάνου, ως φύλακας αρχαιοτήτων, μαζί με άλλους οκτώ συναδέλφους της, 15 αρχαιολόγους και 7 συντηρητές αρχαιοτήτων. 

Τώρα , τι αρχαιότητες θα φυλάει στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης η εν λόγω υπάλληλος είναι κάτι που χρήζει εξηγήσεων.
Για την ιστορία, πάντως, ο κ. Βενιζέλος από τη έναρξη της θητείας της κυβέρνησης συνεργασίας έχει φροντίσει να θεσμοθετήσει συνολικά 20 θέσεις εργαζομένων στο γραφείο του, μεταξύ των οποίων 10 μετακλητοί υπάλληλοι, 5 αποσπασμένοι του Δημοσίου και 5 ειδικοί σύμβουλοι.


πηγη ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τίμησε Τον Κώστα Βούλικα Ο ΝΟΧ


Κώστας ΒούλικαςΟ Ναυτικός Όμιλος Χίου τίμησε το Σάββατο 1/11/2014 με φιλικό αγώνα πόλο μεταξύ των ομάδων ΝΟΧ - I.Y.I.K τον αείμνηστο πρώην πρόεδρο του, Κώστα Βούλικα. Ο Κώστας Βούλικας διετέλεσε μέλος του ΔΣ και έφορος υδατοσφαίρισης του ΝΟΧ επί σειρά ετών. Την τιμητική πλακέτα απένειμε στον γιο του Παντελή, η Βουλευτής Χίου κ. Μαρία Σταυρινούδη.
Η κ. Μαρία Σταυρινούδη απονέμει την τιμητική πλακέτα στον γιο του Κώστα Βούλικα, Παντελή.
Βούλικας-Σταυρινούδη Βουλευτής Χίου


noxiou.

Το νέο εποπτικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ


Μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος στις εκλογές της Γ.Σ. της ΚΕΔΕ για το ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,Κωνσταντίνου Τζανακούλη δημοτικού συμβούλου Λαρισαίων, το εποπτικό συμβούλιο εξέλεξε το προεδρείο του ως εξής :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΒΛΑΣΙΟΣ ΣΙΩΜΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


aftodioikisi.gr

«Φρένο» στις κατασχέσεις – Ποιοι την… γλιτώνουν


Πάγο στις κατασχέσεις για τους «μικρούς» μέχρι τα Χριστούγεννα βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Με άτυπη εντολή της Κατερίνας Σαββαΐδου προς τον εισπρακτικό μηχανισμό της Φορολογικής Διοίκησης, ώσπου να ανοίξει η ειδική εφαρμογή για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών σε έως και 100 δόσεις και να αρχίσει να τρέχει η ρύθμιση, οι εφορίες θα σταματήσουν να βάζουν χέρι σε καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις, ενοίκια και γενικότερα απαιτήσεις σε χέρια τρίτων για φορολογουμένους με συσσωρευμένα χρέη έως 300.000 ευρώ.
«Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους φορολογουμένους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους χωρίς το άγχος της κατάσχεσης», τονίζει στα «ΝΕΑ» η ΓΓΔΕ Κ. Σαββαΐδου, εξηγώντας ότι το πάγωμα των κατασχέσεων δεν αφορά τους πολύ μεγάλους οφειλέτες.
Για όσους χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ, οι κατασχέσεις δεν αδρανοποιούνται. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, συνήθως επιστρατεύονται τα μεγάλα μέσα, όπως κατασχέσεις ακινήτων, τα οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να  ακυρώσουν με μία απλή κίνηση: Μπαίνοντας στη ρύθμιση. Ούτως ή άλλως, από την κατάσχεση ενός περιουσιακού στοιχείου έως και τον πλειστηριασμό του μεσολαβούν αρκετοί μήνες.
Το δίχτυ προστασίας που απλώνεται αφορά, κυρίως, όσους οφείλουν φόρο εισοδήματος ή φόρους ακινήτων και περιμένουν τη ρύθμιση, για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις.
Και είναι πάρα πολλοί. Κάτι λιγότερο από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι – 3.928.140 για την ακρίβεια – χρωστούν έως 20.000 ευρώ βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 1η Οκτωβρίου.
Όλοι αυτοί, έως τα Χριστούγεννα, θα μπορούν να είναι ήσυχοι έναντι του ενδεχόμενου κατασχέσεων. Αν δεν ενταχθούν στη ρύθμιση στη συνέχεια, θα πρέπει μάλλον να ανησυχούν.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

aftodioikisi.gr

Στον «άερα» του Taxis τα τέλη κυκλοφορίας – Πώς θα τα πάρετε & πόσο θα πληρώσετε (πίνακες)


Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αναρτήθηκαν στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, τα οποία καλούνται να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων έως τα τέλη του χρόνου.
Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μπορούν να εκτυπώσουν από το διαδίκτυο τα τέλη κυκλοφορίας και να τα εξοφλήσουν σε τράπεζες και ΕΛΤΑ. Σημειώνεται ότι το δημόσιο προσδοκά να εισπράξει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ από τα τέλη
Για να τυπώσουν την ταυτότητα οφειλής, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων πρέπει να:
Επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.gsis.gr
Επιλέξουν υπηρεσίες προς πολίτες
Επιλέξουν την εφαρμογή (έντυπα τελών κυκλοφορίας)
Αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματος συμπληρώνοντας το ΑΦΜ και την πινακίδα του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας
Οσοι δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορούν με την άδεια κυκλοφορίας και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου να μεταβούν στις τράπεζες και να πληρώσουν απευθείας τα τέλη κυκλοφορίας και να παραλάβουν τη σχετική απόδειξη.
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015 με βάση τα κυβικά του κάθε Ι.Χ. και την εκπομπή ρύπων διαμορφώνονται ως εξής:
Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015
Από 51 έως 300 κυβικά εκατοστά, 22 ευρώ
Από 301 έως 785 κ.ε., 55 ευρώ.
Από 786 έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ.
Από 1.072 έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ.
Από 1.358 έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ.
Από 1.549 έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ.
Από 1.739 έως 1.928 κ.ε. 300 ευρώ.
Από 1.929 έως 2.357 κ.ε. 660 ευρώ.
Από 2.358 έως 3.000 κ.ε. 880 ευρώ.
Από 3.001 έως 4.000 κ.ε. 1.000 ευρώ.
Από 4.001 κ.ε. και άνω 1.320 ευρώ.
Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010 (με βάση τις εκπομπές ρύπων)
Από 0 – 100 (γραμμάριο ανά χιλιόμετρο) μηδενικό κόστος.
Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ.
Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ.
Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ.
Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ.
Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ.
Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) 2,80 ευρώ.
Ανω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Επιλογή Προϊσταμένων: Το «αξιοκρατικό σύστημα», το «κομματικό κράτος» και η αλλαγή κυβέρνησης


Με την χθεσινή προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Γενικών Διευθυντών, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του πάγιου συστήματος επιλογής προϊσταμένων, όπως προβλέπεται από το νόμο 4275/2015.
Το ΥΔΜΗΔ κάνει λόγο για ένα αξιοκρατικό σύστημα, το οποίο καταργεί το προηγούμενο ιεραρχικό, της επετηρίδας, των μορίων και της πολιτικής παρέμβασης, όπως λέει. Η αντικειμενικότητά του εμφανίζεται να διασφαλίζεται με την ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στη συνέντευξη ως κύριο εργαλείο αξιολόγησης των υποψηφίων. Για τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας αυτής, εισάγονται δύο δικλείδες ασφαλείας: α) η συνέντευξη θα είναι «δομημένη», δηλαδή θα αξιολογεί με ενιαίο τρόπο συγκεκριμένες δεξιότητες όπως προκύπτουν από τα βιογραφικά των υποψηφίων και από τις δηλώσεις ενδιαφέροντος και β) η συνέντευξη θα διεξάγεται από έμπειρα και πιστοποιημένα στελέχη, που θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ.
Καινοτόμο στοιχείο του νέου συστήματος αποτελεί και το γεγονός ότι στις διαδικασίες αξιολόγησης πέραν των εκπροσώπων του ΑΣΕΠ και του Δημοσίου, θα συμμετέχουν και επιλεγμένα στελέχη του ιδιωτικού τομέα ως μέλη των συλλογικών οργάνων. Τα στελέχη αυτά θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ και θα έχουν πιστοποιηθεί σχετικά από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Αυτή η καινοτομία εισάγεται κυρίως για να μεταφέρεται σχετική τεχνογνωσία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού από τον ιδιωτικό τομέα στο κράτος. Επιπλέον όμως συμβάλλει και στην περαιτέρω διασφάλιση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας της διαδικασίας.
Το χρονοδιάγραμμα και οι μεταβατικές διατάξεις
Η εφαρμογή του νέου συστήματος, για το οποίο εκφράζεται η άποψη ότι ο σκελετός του θυμίζει το πλαίσιο του 3839/2010, μόνο που αφαιρεί τη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων, ξεκίνησε με την πρόσφατη προκήρυξη, η οποία όμως αφορά ένα μικρό τμήμα θέσεων προς πλήρωση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων (συγκρότηση ειδικών υπηρεσιακών συμβουλίων, γραπτές εξετάσεις, συνέντευξη κ.λπ.) μπορεί να απαιτήσει έως και δύο χρόνια. Μέχρι τότε, τις θέσεις ευθύνης θα κατέχουν όσοι προϊστάμενοι έχουν τοποθετηθεί με υπουργικές αποφάσεις. Εν ολίγοις, όπως υποστηρίζουν τεχνοκράτες της δημόσιας διοίκησης, όχι μόνο θα παραμείνουν στις συγκεκριμένες θέσεις οι «αρεστοί» αντί των «αρίστων», αλλά ενδεχόμενες περιπτώσεις που αποτελούν απόδοση ευθυνών βάσει του πελατειακού συστήματος και του κομματικού κράτους, θα έχουν, πλέον και κομματική εξουσιοδότηση.
Προς επιβεβαίωση της άποψης που θέλει το πάγιο σύστημα να ολοκληρώνεται πλήρως σε ένα μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα είναι η εκτίμηση ότι η εφαρμογή του προϋποθέτει την έκδοση δεκατριών δευτερογενών ρυθμίσεων και την σύσταση τριάντα επιτροπών.
Η αλλαγή κυβέρνησης
Όπως φαίνεται οι επικείμενες εκλογές τοποθετούνται χρονικά στην άνοιξη του 2015. Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω εκτιμήσεις, θα παραμένουν μέχρι τότε οι κάτοχοι θέσεων ευθύνης που τοποθετήθηκαν με αποφάσεις των οικείων υπουργών.
Μία νέα κυβέρνηση θα κληθεί να συνεργαστεί με διευθυντές της προηγούμενης κυβέρνησης. Μία δύσκολη περίπτωση στο ενδεχόμενο που υπάρχει πολιτικό όσο και ιδεολογικό χάσμα ανάμεσά τους.
Επομένως θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο αφορά την κωλυσιεργία στην εφαρμογή της πολιτικής της. Το δεύτερο να προχωρήσει σε μια νέα εκκαθάριση προϊσταμένων, με όποιο πρόσχημα. Και σε αυτήν την περίπτωση, το κομματικό κράτος θα διαιωνίζεται….

aftodioikisi.gr

Οι ανισότητες στο μισθολόγιο του Δημόσιου – Έως και 2.000 ευρώ παραπάνω στις αποδοχές «προνομιούχων»


Έως και 2.000 ευρω, μεικτά, μηνιαίως, πέραν του μισθού τους λαμβάνουν ως άμοιβη κάποιοι «προνομιούχοι» δημόσιοι υπάλληλοι, με την αιτία, να φέρεται να είναι η πλημμελής εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και η ύπαρξη της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς η οποία εκτινάσσει μισθούς, όσο και μισθολογικές ανισότητες στο δημόσιο τομέα.
Τα παραπάνω συμπεράσματα καταγράφονται σε μελέτη για το μισθολόγιο που παρουσιάζει η «Καθημερινή της Κυριακής». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, τα συγκεκριμένα συμπεράσματα είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί, καθώς καταδεικνύεται με τον πλέον σαφή τρόπο ότι υπάρχουν μισθοί δύο ταχυτήτων για υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα.
Ως χαρακτηριστικό, παραθέτει η «Καθημερινή» το παράδειγμα των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι πέραν τους βασικού τους μισθού, λαμβάνουν μηνιαία προσωπική διαφορά μεγαλύτερη από τον μηνιαίο νεοδιοριζόμενου δασκάλου ή καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος ανέρχεται στα 1.092 ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

aftodioikisi.gr

ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μείωση της «ψαλίδας» υπέρ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αύξηση του ποσοστού εκείνων που δεν επιθυμούν πρόωρες Εκλογές... καταγράφειδημοσκόπηση της «METRISI», που δημοσιεύεται, σήμερα, στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται της Ν.Δ. με διαφορά 3,10%, ενώ το 51,60% δεν επιθυμεί "πρόωρες κάλπες".

Στα αξιοσημείωτα, η μέτρηση για πρώτη φορά της νέας Πρωτοβουλίας «Μεταρρυθμιστές» του Ανεξάρτητου Βουλευτή,
 Σπύρου Λυκούδη. 

Ειδικότερα, στην «πρόθεση ψήφου» τα ποσοστά έχουν ως εξής:
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 27,20%
Ν.Δ.: 24,10%
Χ.Α.: 6,40%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 5,50%
ΚΚΕ: 5,40%
ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 5,30%
ΑΝ.ΕΛ.: 2,30%
«ΚΟΜΜΑ» ΛΥΚΟΥΔΗΣ: 2,20%
ΛΑ.Ο.Σ.: 1,20%
ΔΗΜ.ΑΡ.: 0,90%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 4,60%
ΑΚΥΡΟ / ΛΕΥΚΟ: 2,30%
ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ: 1,60%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ: 7,90%
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ: 3,10%.

Στην «παράσταση νίκης» ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται με 39,30%, έναντι 30,10% της Ν.Δ., με «Άλλο Κόμμα» να απαντά το 5,50% και ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ / ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ το 25,20%.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξακολουθεί να προηγείται του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ΑλέξηΤσίπρα, στην «καταλληλότητα Πρωθυπουργού» με διαφορά 6,70% (39,90% έναντι 33,20%), ενώ επίσης προηγείται, τόσο ως ο «καταλληλότερος για να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα», με 46,70%, έναντι 27,30% του κ. Τσίπρα, όσο και για να προασπίσει τη χώρα από τις«κερδοσκοπικές επιθέσεις» στην πορεία εξόδου από την ύφεση (45,90% έναντι 24,50%, αντίστοιχα).

Επίσης, η Ν.Δ. θεωρείται καταλληλότερη από το 33,60% των ερωτηθέντων για να βγάλει τη χώρα από την ύφεση, έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που συγκεντρώνει 26,40%, αλλά και το Κόμμα που έχει «ισχυρή ομάδα» για τη διακυβέρνηση της Χώρας (29,20%, έναντι 23,80% που συγκεντρώνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).

Μπροστά στην “απειλή” των πρόωρων Eκλογών σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, διευρύνεται η διαφορά υπέρ της διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας. Συγκεκριμένα, ποσοστό 51,60% διαφωνεί με τις "πρόωρες κάλπες", έναντι του 39,80% που ζητά Εκλογές, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι το 23,50% των ψηφοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ο οποίος επιθυμεί Εκλογέςτον Μάρτιο - τάσσεται κατά της επιλογής του Κόμματός του. 

Η πολιτική της «ανατροπής της Κυβέρνησης» που ακολουθεί ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, δεν βρίσκει "ευήκοα ώτα" στην πλειοψηφία των ερωτηθέντων για έναν επιπλέον λόγο: Ότι - σύμφωνα με τα ευρήματα της ίδιας δημοσκόπησης - πιθανή εκλογική αναμέτρηση θα ανακόψει την πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την ύφεση, όπως πιστεύει το 54,80%.
Πηγή : inewsgr.com