Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΝΟ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ- Η συνάντηση θα γίνει αύριο στις 5 το απόγευμα
- Τελευταία ευκαιρία για να βρεθεί λύση
- Διαμαντοπούλου: "Ελάτε να βρούμε τη χρυσή τομή"
- "Η απεργία θα δώσει τη χαριστική βολή - Τιμωρεί πολίτες και νησιά"
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης
   Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή που απέστειλε το μεσημέρι η υπουργός προς τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας των ναυτικών Γιάννη Χαλά, για νέες συνομιλίες και για εξάντληση όλων των περιθωρίων διαλόγου για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, έγινε δεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ.
Η υπουργός, στην επιστολή της αναφέρει ότι το υπουργείο δημοσιοποίησε θέσεις και δεσμεύσεις για όλα τα θέματα που έθεσαν οι ναυτεργάτες, μεταξύ των οποίων και αυτό που αφορά τον Οίκο Ναύτου.
Τη Δευτέρα, επιβεβαίωσε επίσης η υπουργός, η ΠΝΟ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για τον Οίκο Ναύτου, ένα θέμα που είναι από τα κυριότερα στις διεκδικήσεις των ναυτικών.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε χθες να πραγματοποιηθεί κανονικά η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις της υπουργού στα αιτήματα των ναυτεργατών και παρά τις έντονες αντιδράσεις τουριστικών φορέων και παραγωγικών ομάδων.
Η απεργία συμπεριλαμβάνει τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και από ώρα 00.01 μετά τα μεσάνυχτα και λήξη τη Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 24.00.
Πάντως η προαναγγελθείσα απεργία θέτει σε ομηρεία χιλιάδες εκδρομείς αλλά και τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά που περίμεναν επισκέπτες την περίοδο αυτή. Οι ίδιοι αναφέρουν πως η απεργία θα αποτελέσει "τη χαριστική βολή".
Να σημειωθεί ότι ειδικά τις δύο ημέρες που θα γίνει η απεργία αρχίζει η κίνηση προς τα νησιά και ο μεγάλος όγκος των επιβατών που έχει κόψει εισιτήρια θα είναι δύσκολο τις επόμενες ημέρες να μετακινηθεί με άλλα πλοία, λόγω των υψηλών πληροτήτων.
 Εμπορικοί φορείς μάλιστα κάνουν λόγο για καταστροφή στην τουριστική κίνηση των νησιών, αν τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία, ενώ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δέχονται συνεχώς ακυρώσεις και μεταθέσεις εισιτηρίων για άλλες ημέρες.
O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η απόφαση της ΠΝΟ αποτελεί «μνημείο αναλγησίας», ενώ την καλεί να αναλογιστεί το εργασιακό μέλλον των ίδιων των ναυτικών όταν οι εταιρείες στις οποίες απασχολούνται υφίστανται συνεχώς ζημίες.
Για οδυνηρές συνέπειες μιλούν δήμαρχοι και φορείς
Με φόβο και ανησυχία ότι μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική αντιμετωπίζουν δήμαρχοι και φορείς των νησιών την απεργία της ΠΝΟ. Παρά το γεγονός ότι κατανοούν, όπως λένε, τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, επισημαίνουν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν για τα νησιά τους και τους κατοίκους εξαιτίας της κινητοποίησης.
«Αν και προέρχομαι από οικογένεια ναυτικών και θέλω να καταλάβω τα αιτήματά τους, δυστυχώς δεν μπορώ να μη δω ότι με αυτήν την απεργία, και με δεδομένη την κρίση, η νησιωτική Ελλάδα θα απομονωθεί. Οι συνέπειες για όλους μας θα είναι οδυνηρές. Περιμέναμε πώς και πώς τις ημέρες του Πάσχα. Θα ήταν μία ένεση μέσα στην κατάσταση την οποία βιώνουμε... Αν δεν λυθούν τα προβλήματα, πολύ φοβάμαι ότι εμείς θα έχουμε Μεγάλη Εβδομάδα για πολύ καιρό...», λέει στην εφημερίδα “Έθνος”  ο δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης.
Μεγάλο θα είναι το πρόβλημα και για την Ικαρία, οι κάτοικοι της οποίας περίμεναν το Πάσχα για να δουλέψουν, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σταυρινάδη. «Πέρυσι είχαμε μόνο ένα πλοίο, αυτήν τη στιγμή μας έρχεται μόνο το ''Ιεράπετρα'', το οποίο είναι αργό και μεγάλης ηλικίας. Τώρα με την απεργία ούτε αυτό θα έχουμε. Η οικονομία μας, που περνάει μία από τις χειρότερες περιόδους της, τώρα θα καταποντιστεί».
Εκκληση να δοθεί μία λύση στο θέμα της απεργίας απευθύνει και ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Κώστας Μέριανος.  «Ηδη από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα της απεργίας των ναυτικών μέσα στη Μεγαλοβδομάδα είχαμε ακυρώσεις. Τώρα που αυτή οριστικοποιείται, φοβάμαι ότι θα πολλαπλασιαστούν. Θα είναι τεράστιο το πλήγμα για μας. Δεν φθάνει που λόγω της κατάστασης που βιώνει η χώρα δεν υπήρχαν κρατήσεις από τους Ελληνες όπως άλλες χρονιές, με την απεργία θα μαραζώσει ο τουρισμός».
«Σέβομαι απολύτως τα δικαιώματα των εργαζομένων», τονίζει ο δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης. «Αναγνωρίζω ότι περνούν δύσκολες στιγμές με δεδομένα τα οικονομικά θέματα, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι και στα νησιά εργαζόμενοι κατοικούν, οι οποίοι υποφέρουν από την κρίση και περιμένουν το Πάσχα ως μάννα εξ ουρανού για να... ανασάνουν». «Εχουμε φθάσει σε οριακό σημείο», συνεχίζει ο κ. Βλαχογιάννης. «Οι καταστάσεις αυτές μας πηγαίνουν ακόμα πιο πίσω ως χώρα, καθώς ενδυναμώνεται στους ξένους η αίσθηση ότι τα νησιά μας δεν μπορούν να αποτελούν πρώτης προτεραιότητας προορισμούς όταν κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν τις διακοπές τους».
newsit.gr

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΒΟΛΙΣΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Όπως γνωρίζετε, το σχολείο μας έχει τη μεγάλη τιμή να φέρει από το 2008 το όνομα του κορυφαίου  Χιώτη παιδαγωγού Μιχάλη Παπαμαύρου.

         Η ονοματοδοσία αυτή μας δημιούργησε αυτονόητα την ευχάριστη υποχρέωση να τιμάμε πάντα το Βολισσιανό δάσκαλο και με τη διοργάνωση  εκδηλώσεων και με τη δουλειά μας και κυρίως με τη συνεχή προσπάθειά μας να προσφέρουμε ότι μπορούμε περισσότερο στους μαθητές μας και την κοινωνία γενικότερα..

         Αποκορύφωμα των μέχρι σήμερα δραστηριοτήτων  μας προκειμένου να τιμήσουμε αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα ήταν η εκδήλωση που διοργανώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιούλη, το οποίο ανέλαβε την έκδοση του συγγραφικού  έργου του Παπαμαύρου και την ανέγερση της προτομής του   στο χώρο του σχολείου.

         Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις μας και το ενδιαφέρον που παρατηρείται γενικότερα για τη ζωή και το έργο του συντοπίτη μας,  μας δίνουν το έναυσμα να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να προβάλλουμε την κορυφαία μορφή της εκπαίδευσης που πρέπει να αποτελεί ένα πρότυπο για όλους μας.

         Το 2013 συμπληρώνονται 50 χρόνια από το θάνατο του Μιχάλη Παπαμαύρου και αυτή η επέτειος μας δίνει και πάλι την ευκαιρία να τον τιμήσουμε με τον τρόπο που του αρμόζει.

        Πιστεύουμε ότι είναι καιρός τη σκυτάλη της απόδοσης τιμής  να παραλάβει, αυτή τη φορά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι ο Μιχάλης Παπαμαύρος αποτελεί ένα κεφάλαιο όχι μόνο για την παιδεία, αλλά για ολόκληρη τη Χίο και τη Βολισσό ειδικότερα.

        Στη συνοικία Πυθώνα της Βολισσού, όπως είναι γνωστό, διατηρείται, αν και σε πολλή κακή κατάσταση, το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μιχάλης Παπαμαύρος.

       Το σπίτι αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να μετατραπεί σ έναν χώρο επισκέψεων φοιτητών παιδαγωγικών τμημάτων, παραγόντων και φίλων της εκπαίδευσης, και όλων των ενδιαφερόμενων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα μπορούσε επίσης να ενταχθεί σ ένα δίκτυο σχολικών εκδρομών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως έχουμε διαπιστώσει, δεν υπάρχει γωνιά της Ελλάδας, απ την οποία να μην έχουν επικοινωνήσει μαζί μας ερευνητές, εκπαιδευτικοί και απλοί άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί ή ζητούν  περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του μεγάλου παιδαγωγού.

        Μέσα σ αυτό το πλαίσιο ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Βολισσού «Μιχάλης Παπαμαύρος» αποφάσισε να σας προτείνει να προχωρήσετε, ως Δήμος Χίου, σ όλες εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην επίτευξη του παραπάνω στόχου και συγκεκριμένα: την αγορά του οικήματος από τους σημερινούς ιδιοκτήτες, την ανακατασκευή του και τη δημιουργία ενός «Μουσείου Μιχάλη Παπαμαύρου».

        Η δημιουργία αυτού του Μουσείου θα είναι μια οφειλόμενη τιμή στο Μιχάλη Παπαμαύρο, αλλά ταυτόχρονα θα είναι μια μεγάλη τιμή και για τη γενέτειρά του, η οποία επί πλέον θα αποκομίσει πολλά οφέλη από τις αναμενόμενες επισκέψεις σ αυτό το χώρο.  Είναι προφανές ότι μια τέτοια ενέργεια συνάδει με το ρόλο που έχει να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως παράγοντας παιδείας και πολιτισμού.  

       Κάθε περιοχή της χώρας μας φροντίζει να προβάλλει παντοιοτρόπως  τις προσωπικότητες της και να αναδεικνύει τα στοιχεία που συνδέονται με την παρουσία τους στο συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο. Πιστεύουμε ότι το παράδειγμα των άλλων περιοχών θα πρέπει να ακολουθήσει και η Χίος, αξιοποιώντας τη σημαντική συμβολή δικών της ανθρώπων στην παιδεία και τον πολιτισμό.


ΜΕ 4 ΠΛΟΙΑ Η ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΑΜΟΥ-ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αποφάσισε να δρομολογήσει τέσσερα πλοία για φέτος το καλοκαίρι στη γραμμή Σάμος - Περαιά. 


Ειδικότερα, θα δρομολογηθεί το πλοίο «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι» (από 29/6/2012 έως 2/9/2012) από Πειραιά για Μύκονο- Εύδηλο- Βαθύ (με επιστροφή), το πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» (από 29/6/2012 έως 9/9/2012) για το δρομολόγιο Πειραιάς- Εύδηλος- Καρλόβασι (με επιστροφή) το πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» από Πειραιά για Εύδηλο- Καρλόβασι (με επιστροφή) και Πειραιάς- Βαθύ (με επιστροφή).  

Το πλοίο «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» παραμένει στη γραμμή με τρία δρομολόγια που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αυξηθούν κατά τη θερινή περίοδο.  

Εξάλλου, τα πλοία «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» και «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» θα εκτελούν και τα δρομολόγια που συνδέουν τη Σάμο με τη Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη- Καβάλα).
newpost.gr

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΝΕΟ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ
Το Νοσοκομείο Σάμου αποκτά νέο αξονικό τομογράφο 
Θέμα χρόνου είναι η απόκτηση νέου ατομικού αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Σάμου, μετά τη δημοσίευση σχετικής προκήρυξης. 

Το νέο αξονικό μηχάνημα έχει ήδη παραγγελθεί και αναμένεται να φτάσει στη Σάμο μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι λόγω της μη σύναψης συμβάσεων των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ο όγκος των εξετάσεων στο Νοσοκομείο έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50% αφού δεν καλύπτονται πλέον οι εξετάσεις των ασφαλισμένων στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, αλλά θα πρέπει οι ίδιοι να καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό της εξέτασης.
newpost.gr

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΣτην ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των δημάρχων για την απευθείας μεταφορά των κονδυλίων των Δημοσίων Επενδύσεων για τους δήμους από τους κωδικούς τουυπουργείου Οικονομικών σε αυτούς του ΥΠΕΣ και τους ΚΑΠ, προχώρησε ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, με αλλαγή που κατέθεσε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» («Καλλικράτης 2»).
Σύμφωνα με το άρθρο 9, που αντικαθιστά τις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου 259, «τα έσοδα της παραγράφου 1 του παρόντος (σ.σ.: άρθρο 259 «Καλλικράτη») εγγράφονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό και κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων στο λογαριασμό με τίτλο "Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι". Ποσοστό μέχρι το 1/3 της περίπτωσης (α- σ.σ. Φόρος Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων) αυτής διατίθενται για την κάλυψη των επενδυτικών δαπανών των δήμων, αλλά τα λοιπά έσοδα της παραγράφου 1 διατίθενται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών των δήμων».
»Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μεταφέρονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών οι πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων για την απόδοση του 1/3 της περίπτωσης (α) της ανωτέρων παραγράφου».
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα τα προβλεπόμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τους δήμους παρέμεναν στους κωδικούς του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα αυτών ανί να μεταφέρεται στους δήμους, να πηγαίνει για να καλύψει διάφορες «μαύρες τρύπες» του κρατικού προϋπολογισμού.
aftodioikisi.gr

ΑΡΘΡΟ 259 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΙΟΝ 50 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΑΤην προναγγελθείσα «ισόρροπη κατανομή», όπως είπε ο ίδιος οΤ. Γιαννίτσης, της ΣΑΤΑ ανάμεσα σε περιφέρειες και δήμους προβλέπει αλλαγή στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» («Καλλικράτης 2») - ψηφίζεται τη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, κατ' εφαρμογή των επιταγών του μνημονίου 2, το υπουργείου Εσωτερικών μειώνει κατά 140 εκατ. ευρώ τις πιστώσεις του, «εκ των οποίων 90 εκατ. ευρώ από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) και 50 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των περιφερειών που προορίζονται για επενδυτικούς σκοπούς». Υπενθυμίζεται πως για το τελευταίο, το μείον 50 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες, η ΕΝΠΕ α, ζητώντας την απόσυρση της συγκεκριμένης τροπολογίας, καθώς είναι «ανάχωμα» στη λειτουργία και στους αναπτυξιακούς στόχους των περιφερειών
aftodioikisi.gr

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ 2 : ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ "ΑΚΣΙΑ" ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΤο «φιλί της ζωής» προσπαθεί να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους της χώρας, προκειμένου να μη βάλουν «λουκέτο», όπως τόσες φορές έχει τονίσει η ΚΕΔΕ, με μια σειρά από νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε το πρωί ο υπουργόςΤάσος Γιαννίτσης, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο-σκούπα τουυπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» («Καλλικράτης 2») - ψηφίζεται τη Δευτέρα. Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις αφορούν στη διευκόλυνση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των δήμων, τους πόρους των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) και τις επενδυτικές και λειτουργικές δαπάνες των δήμων.
Περί αποπληρωμής δανείων...
Σύμφωνα με το άρθρο 1παρατείνεται μέχρι και το 2017 η δυνατότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων δανείων των δήμων, των νομικών τους προσώπων και των Συνδέσμων ΟΤΑ, στην περίπτωση που τα έσοδα δεν επαρκούν (σ.σ: μέχρι σήμερα τους είχε δοθεί η δυνατότητα, αρχής γενομένης από το τρέχον έτος, κάποιας επιχορήγησης προκειμένου μέσα σε τρία χρόνια (2015) να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους):
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, «τυχόν εναπομείναν ποσό παρακρατείται από τους πόρους του άρθρου 259 του Ν. 3852/2012 (βλ. παρακάτω) σε ποσοστό 5%, σε ετήσια βάση εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος». Τα χρήματα που παρακρατούνται από τις πηγές του άρθρου 259 του Ν. 3852/2012 κατατίθενται στο λογαριασμό του Προγράμματος ΑΚΣΙΑ.
Επί της ουσίας, δηλαδή, οι δήμοι φαίνεται πως είναι διπλά ωφελημένοι, καθώς από τη μια πλευρά χρηματοδοτούνται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και μάλιστα επί μακρόν διάστημα (5 χρόνια) και από την άλλη τα χρήματα που παρακρατούνται από τους ΚΑΠ των δήμων «κατατίθενται» στο ΑΚΣΙΑ (η «πήγη» των προγραμμάτων αυτεπιστασίας κτλ.)
Στο ίδιο άρθρο, δε, του δίνεται επί της ουσίας σε δήμους και νομικά πρόσωπα η δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων και για παραπάνω από 5 χρόνια, με παράλληλη μείωση της δόσης, στην περίπτωση που ο δήμος «πνίγεται» οικονομικά και κινδυνεύει να βάλει λουκέτο.
«Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, μετά από αίτηση του δήμου και πρόταση της Ελεγκτικής Επιτροπής του άρθρου 268, παρ. 8 του Ν. 3815/2010 (Ελεγκτική Επιτροπή για δάνεια), μπορεί να επιμηκύνεται ο χρόνος παρακράτησης των ανωτέρων ποσών από τους πόρους του άρθρου 259 του Ν. 3852/2010 του επιχορηγηθέντα φορέα, με αντίστοιχη μείωση του ποσοστού παρακράτησης, εάν, με την εφαρμογή της παραγράφου 1 του παρόντος, διακυβεύεται η ομαλή λειτουργία αυτού».
aftodioikisi.gr