Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΙΘΕΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΝα επιστρέψουν άμεσα τις αδιάθετες δαπάνες τους, ζητά η κυβέρνηση από πρεσβείες και προξενεία...
Αίσθηση προκαλεί η είδηση πως η κυβέρνηση ζήτησε σήμερα με έγγραφο προς δεκάδες πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας να επιστρέψουν άμεσα στην εφορία τυχόν αδιάθετες δαπάνες.
Το «Βήμα» γράφει πως γνωρίζει το περιεχόμενο σχετικού εγγράφου, σύμφωνα με το οποίο οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό καλούνται να επιστρέψουν αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (έκδοση βίζας, πληρεξούσια και άλλα), ποσά τα οποία μέχρι σήμερα εν μέρει συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που χορηγούσε το υπουργείο Εξωτερικών στις πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ ένα ποσοστό εσόδων επέστρεφε στο ΥΠΕΞ - και όχι στις ΔΟΥ.
Το έγγραφο, συνεχίζει το ρεπορτάζ του «Βήματος» που υπογράφει ο Αχιλλέας Χεκίμογλου, καλεί τις διπλωματικές μας αρχές να επιστρέψουν άμεσα μέσω ΔΟΥ τυχόν αδιάθετες δαπάνες, που αφορούν κατά βάση έξοδα για γραφική ύλη, καθαριστικά κ.λπ. του τρέχοντος διμήνου.
Έμπειροι διπλωμάτες παρατηρούν ότι ουδέποτε έχει σταλεί αντίστοιχο έγγραφο στο παρελθόν.
Πηγή: iefimerida.gr

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑΈντονη είναι η φημολογία που επικρατεί τον τελευταίο καιρό, ότι λόγω έλλειψης ρευστότητας στη χώρα, θα καταργηθεί φέτος το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ όπου μητέρες ωφελούμενες εγγράφουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ.
Ρεπορτάζ: Κυριακή Χαριτάκη
Το Singleparent.gr επικοινώνησε με την ΕΕΤΑΑ και συγκεκριμένα με τη κυρία Μπάκα, υπάλληλο της υπηρεσίας, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι αυτό που και το ίδιο το προσωπικό της ΕΕΤΑΑ γνωρίζει, είναι ότι το πρόγραμμα θα ισχύσει κανονικά και φέτος ενώ νεότερα όσον αφορά την ανάρτηση της πρόσκλησης και άλλες λεπτομέρειες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν εντός 20 ημερών, δηλαδή γύρω στις αρχές Ιουνίου.
Σε ερώτησή μας τί θα γίνει με τις μαμάδες που βρίσκονται σε διάσταση και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εκδώσουν διαζύγιο επομένως δεν είναι σε θέση να το προσκομίσουν για να λάβουν περισσότερα μόρια, μας ενημέρωσαν πως αυτή τη χρονιά, θα προσπαθήσουν πάντοτε σε συνεργασία με τον δικηγόρο της υπηρεσίας, να βρούν τη καλύτερη δυνατή λύση ώστε να μην αδικηθεί καμία πλευρά και να μπορούν να εξυπηρετηθούν όσες μητέρες είναι σε διάσταση χωρίς να είναι τυπικά διαζευγμένες.