Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η ΜΑΡΙΑ ΣΟΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ

Τη μη συμμετοχή της στην υποψηφιότητα για Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου , αποφάσισε η,Μαρία Σόδη ,η οποία ήταν «φαβορί, για αυτη τη θέση . Υποψηφιότητες κατέθεσαν ο Αντώνης Ζαννίκος, (ψηφοδέλτιο 12 ατόμων) , ο Γιωργος Γεωργούλης ο οποίος κατέρχεται με ψηφοδέλτιο 27 ατόμων, αλλά και ο Δημήτρης Κυτριλάκης που προέρχεται από το χώρο των επαγγελματιών του τουρισμού ., με 4 άτομα στο ψηφοδέλτιο

"ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε να συμφωνήσει απολύτως με την ομόφωνη απόφαση της 68ης Συνόδου Πρυτάνεων, ότι οι πράξεις του υπουργείου Παιδείας «συνιστούν θεσμική εκτροπή», ενώ το υπό διαμόρφωση σχέδιο υπουργικής απόφασης για το εκλογικό σύστημα, παρουσιάζει πολλαπλά προβλήματα και, κυρίως, ευνοεί τη δημιουργία ισχυρών ομαδοποιήσεων.

Με την απόφασή της, η Σύγκλητος καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα του Αιγαίου «να αναδείξει τεκμηριωμένα την αντίθεσή της στο θεσμικό ρόλο της υπό διορισμό πενταμελούς επιτροπής, που καλείται, κατά παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και κατά παράβαση της δημοκρατικής ακαδημαϊκής δεοντολογίας, να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες εκλογής του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Καλεί, επίσης, την πανεπιστημιακή κοινότητα να μην συναινέσει στον επείσακτο θεσμικό ρόλο της επιτροπής».

Η Σύγκλητος εκτιμά -με την απόφασή της- πως η κρίσιμη προϋπόθεση για να μη διακυβευτεί η ήδη απειλούμενη ενότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας, είναι να μην αποδυναμωθεί η αυτοδιοίκηση του Πανεπιστημίου και η δημοκρατική του λειτουργία.

Τέλος, η Σύγκλητος αποφασίζει να προσφύγει, κατά προτίμηση σε συνεργασία με τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εναντίον του Νόμου 4009/2011 «για τις έκδηλα αντισυνταγματικές διατάξεις του».
newpost.gr

ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΠΡΟΟΔΟΣ» ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΥΣΕΙΑ



Στον άνω όροφο του κτιρίου του Σωματείου ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ λειτουργεί από διετίας μουσείο Γεωλογίας, Ζωολογίας και Φαρμακευτικής. Το μουσείο συνεχώς πλουτίζεται με νέα είδη εκθεμάτων.

.
Εκθέματα του Μουσείου: Στη Γεωλογία: Πετρώματα ασβεστολιθικά, ιζηματογενή, χαλικοπαγή, ψαμμίτες. ( Εδώ οι μαθητές θα δουν και τα στάδια δημιουργίας πετρωμάτων π.χ. χαλικοπαγών, κρυστάλλων κ.ά.). Επίσης εκτίθεται υλικό από ορυκτά (Γαλινίτης, λιθάργυρος, φθορίτης, Αιματίτης, Αραγωνίτης κ. ά), Σιδηρομετάλλευμα, Κρύσταλλοι χαλαζία κ. ά. , υλικό από ηφαίστεια, λάβα, αντιμόνιο, τεμάχια από σταλακτίτες, αρχή δημιουργίας σταλαγμιτών, αμωνίτες (απολιθωμένο δέντρο, απολιθωμένοι θαλάσσιοι κοχλίες, σαλιγκάρια, απολιθωμένα φύλλα, κοράλια, σπόγγοι, χτένι, αχινός, βάλανοι, βραχιόποδο, γαστερόποδα, παλαιοβυθός απολιθωμένο ξύλο, ) κ.ά., ηλικίας μέχρι και εκατό εκατομμυρίων χρόνων.
Σημαντικά, πιστεύομε, είναι και τα εκθέματα για τη χρήση της πέτρας και του χώματος (Αρμολιών, κεραμείων).
Στη Ζωολογία : Βαλσαμωμένα ζώα (αλεπού, νυφίτσα, χελώνα, λαγός, σαύρες, φίδια {οχιές, λαφιάτες, σκούταλη κ.ά.} και πουλιά ενδημικά και αποδημητικά, γύρω στα 60 είδη, {αετοειδή, κουκουβάγια μικρόωτος, μακρύωτος, λευκή, της Αθηνάς, πέρδικα, κούκος, αγριόπαπιες, ερωδιοί, ερωδιοί νάνοι, κορμοράνος, γλάρος κ. ά), φωλιές και αυγά πουλιών και στρουθοκαμήλου. Σημαντικά είναι και τα εκθέματα πολλών ειδών θαλασσινών, έντομα, πεταλούδες, σκορπιοί, κοριοί, αραχνοειδή, σκαθάρια, σφηκοειδή, σκουλήκια και μυγάκια που προκαλούν ασθένειες σε φυτά και καρπούς (δάκος, καπνώδης, πεταλουδάκι, της ελιάς) κ. ά.
Στη Φαρμακευτική : Υπάρχουν αξιόλογα παλαιά εργαλεία, φωτογραφίες και είδη Φαρμακευτικής, καθώς και βότανα με τη χρήση τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τους συντ/χους εκπαιδευτικούς : Κα Δήμητρα Πυκνή τηλ. 22710 52383, 6946113263 Κα Κουμελά Πλουμή τηλ. 52055, 6947002339 και κ. Γιάννη Κολλιάρο 22710- 51238.



Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου καταδίκασε δύο οδηγούς ταξί σε ποινη φυλάκισης 15 ημερων και πρόστιμο 300 ευρω για κακοποίηση ζώου ( πέταγαν μπομπάκια σε αδέσποτο σκύλο), μετα από μήνυση της φιλοζωικής Χίου

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ




Τον πρώτο επώνυμο φοροφυγά κατόρθωσε να βάλει στη φυλακή το ΠΑΣΟΚ
, μόνον που δεν είναι μέσα στην ...υποκριτική λίστα των προσωπικών δεδομένων με τους «μεγαλοκαρχαρίες» του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.


Ενας από τους στενούς φίλους, ομοϊδεάτης στο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών ουσιών και πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας Γρηγόρης Βαλλιανάτος κρατείτο μέχρι χθες το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο. Ο κ. Βαλλιανάτος αναμενόταν να μεταχθεί στις Δικαστικές Φυλακές της Χίου για να εκτίσει ποινή 26 μηνών, έπειτα από απόφαση του εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. Εάν δεν πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ (ώστε να καταδειχτεί ότι ο κ. Παπανδρέου κλείνει φυλακή ακόμα και τους φίλους του για το καλό της πατρίδος), τότε πρόκειται για προκλητική απόφαση άδικης εφαρμογής του νόμου, την ώρα που μεγαλοεπιχειρηματίες αρνούνται να αποδώσουν στο κράτος εκατομμύρια ευρώ βεβαιωμένων οφειλών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος συνελήφθη κοντά στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από «τυχαίο έλεγχο». Από την ταυτοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι εναντίον του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις. Η πρώτη απόφαση αφορούσε υπόθεση έκδοσης ακάλυπτων επιταγών. Εκδικάστηκε το 2002 και αμετάκλητα ο γνωστός δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλακή, χρηματικά μετατρέψιμους, αφού μάλλον δεν είχε ασκήσει ένδικα μέσα για να προσβάλει την ποινή. Το ποσό δεν πληρώθηκε και η ποινή πέρασε στο ποινικό του μητρώο.

Το 2008, σε άλλη υπόθεση, ο κ. Βαλλιανάτος καταδικάστηκε για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο σε έξι μήνες φυλακή. Λόγω του ποινικού μητρώου του 2002, το δικαστήριο δεν δέχτηκε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής (άρθρο 99 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα), με αποτέλεσμα η καταδίκη να μετατραπεί χρηματικά σε 31.000 ευρώ, ποσό που κατά πληροφορίες δεν είχε πληρώσει ο κ. Βαλλιανάτος. Στον τυχαίο έλεγχο φανερώθηκαν οι οφειλές. Ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου (που για πολλούς εξακολουθούσε άτυπα να βρίσκεται στον στενό κύκλο των προσώπων που ακροαζόταν) οδηγήθηκε με χειροπέδες (κατά μαρτυρίες αυτοπτών) στο Τμήμα Εκτελέσεων Ποινών στο κτίριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων, χθες το μεσημέρι, και από εκεί στον εισαγγελέα, που διέταξε τη φυλάκισή του ώστε να εκτίσει ποινή δύο ετών και δύο μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, φίλοι του κ. Βαλλιανάτου έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν ώστε ο γνωστός δημοσιογράφος να μην παραμείνει για μακρό διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα της Χίου.





ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA:

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΛ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ - ΤΟ "ΘΕΟΦΙΛΟΣ" ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Εληξε στις 5.00 το απόγευμα η διαμαρτυρία των ναυτεργατών οι οποίοι απειλούσαν να μπλοκάρουν τον απόπλου του καραβιού επειδή η εταιρεία Νel lines δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία για τις συμβάσεις των εργαζομένων.
Οι ναυτεργάτες που ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία τους στις 2.00 το μεσημέρι δήλωναν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να αναχωρήσει το "Θεόφιλος" στις 7 το απόγευμα για Μυτιλήνη ενώ μπλόκαραν τον απόπλου και του φορτηγού - οχηματαγωγού "Κολοσσός" από το Κερατσίνι.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του σωματείου "Στέφενσoν" Θωμάς Παππάς "η εταιρεία δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία και προκλητικά δηλώνει ότι δε θα το κάνει".
Ομως η εταιρεία ΝEL LINES δεσμεύτηκε πως θα εφαρμόσει τη ΣΣΕ και έτσι έληξε η διαμαρτυρία των ναυτεργατών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

newsit.gr

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΚΑΡΑΒΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΛ


Η ΠΝΟ καταγγέλει ότι η εταιρεία δεν εφαρμόζει τις συμβάσεις εργασίας.
Αυτή τη στιγμή ναυτεργάτες βρίσκονται στο πλοίο «Θεόφιλος», που αναμένεται να αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα για Μυτιλήνη και όπως δήλωσαν στο Νewsit στόχος τους είναι να μπλοκάρουν το απόπλου του καραβιού ενώ ναυτεργάτες περιφρουρούν και το οχηματαγωγό "Κολοσσός" που είναι δεμένο στο λιμάνι του Κερατσινίου.

Από την πλευρά της η εταιρεία ΝEL LINES σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι έχει πρόθεση να εφαρμόσει την ΣΣΕ, την οποία χαρακτηρίζει καταφανώς παράνομα επικυρωθείσα, αλλά διευκρινίζει ότι διατηρεί κάθε δίκιο της αν στην τελική το δικαστήριο πει ότι η ΣΣΕ είναι παράνομη.

Δηλώνει επίσης ότι είναι έτοιμη να λάβει «κάθε νομίμου μέτρου τόσο κατά του σωματείου όσο και ατομικώς εναντίον όσων συμμετέχουν σε τέτοιες παράνομες ενέργειες» κάνοντας λόγο για συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ
newsit.gr