Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πυργί - Χίος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ κ.κ.ΜΑΡΚΟΥ










Φωτογραφικα στιφμιότυπα απο τη χειροτονια του μητροπολίτου Χίου κ.κ. Μάρκου , το Σαββατο 8 Οκτωβρίου

TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Ο δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, αποφάσισε την τοποθέτηση των κάτωθι προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες του Δήμου Χίου, τουλάχιστον μέχρις ότου αποφασίσουν επ'αυτού τα υπηρεσιακά συμβούλια, όπως αυτά συγκροτηθούν με την διαδικασία και τα κριτήρια του Ν.3839/2010. Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από την 17η/10/2011:

-Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων: ΠΑΓΟΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ
-Αυτοτελές γραφείο διαφάνειας : ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
-Αυτοτελές γραφείο διοικητικής βοήθειας: ΧΑΜΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
-Αυτοτελές γραφείο πολιτικής προστασίας:ΚΑΖΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
-Διεύθυνση δημοτικής αστυνομίας:ΠΕΝΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
-Τμήμα επιχειρησιακού σχεδιασμού:ΣΑΡΑΝΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
-Τμήμα αστυνόμευσης : ΚΑΡΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Επόπτης δημοτικής αστυνομίας :ΡΙΣΚΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
-Δ/νση προγραμματισμού, οργάνωσης και πληροφορικής:ΤΣΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
-Τμήμα προγραμματισμού,ανάπτυξης και οργάνωσης:ΠΟΔΑΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
-Τμήμα τεχνολογιών,πληροφορικής και επικοινωνιών:ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
-Δ/νση τοπικής οικονομικής ανάπτυξης:ΠΑΛΙΟΥΡΑ-ΣΑΛΙΑΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
-Τμήμα αγροτικής παραγωγής και μαστίχας:ΠΙΠΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
-Τμήμα αλιείας :ΤΣΙΠΟΥΡΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
-Τμήμα αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων:ΤΣΟΛΑΣ ΚΟΣΜΑΣ
-Τμήμα φυσικών πόρων,ενέργειας και βιομηχανίας:ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
-Τμήμα απασχόλησης,ναυτιλίας και τουρισμού:ΠΑΓΟΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ
-Δ/νση πολεοδομίας :ΑΝΩΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
-Τμήμα έκδοσης οικοδομικών αδειών :ΠΑΠΑΛΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
-Τμήμα πολεοδομικών εφαρμογών :ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
-Τμήμα ελέγχου κατασκευών :ΑΓΙΑΣΜΑΤΗ ΣΟΦΙΑ
-Δ/νση καθαριότητας και ανακύκλωσης :ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Τμήμα αποκομιδής απορριμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών:ΚΑΡΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Τμήμα καθορισμού κοινοχρήστων χώρων και ειδικών συνεργείων:ΛΑΔΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝ.
-Τμήμα διαχείρισης και συντήρησης οχημάτων:ΚΑΤΟΛΕΩΝ ΕΛΕΝΗ
-Δ/νση περιβάλλοντος και πρασίνου :ΜΕΝΔΩΝΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
-Τμήμα περιβάλλοντος :ΑΜΠΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
-Τμήμα συντήρησης πρασίνου :ΓΙΑΝΝΕΛΗ ΕΛΕΝΗ
-Δ/νση κοινωνικής προστασίας, παιδείας και πολιτισμού:ΠΑΝΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
-Τμήμα κοινωνικής πολιτικής και πολιτικών ισότητας των φύλλων:ΚΩΣΤΑΛΑ ΔΕΣΠ.
-Τμήμα προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας:ΣΑΡΑΝΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
-Τμήμα παιδείας,δια βίου μάθησης και πολιτισμού:ΔΟΥΚΑ ΕΙΡΗΝΗ
-Δ/νση διοικητικών υπηρεσιών:ΒΙΤΕΛΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
-Τμήμα υποστήριξης πολιτικών οργάνων του Δήμου:ΠΑΧΟΥΝΔΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
-Τμήμα δημοτικής κατάστασης και ληξιαρχείου:ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΡΙΕΤΤΑ
-Τμήμα αλλοδαπών και μετανάστευσης :ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ
-Τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού :ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
-Τμήμα διοικητικής μέριμνας :ΚΟΙΛΙΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
-Τμήμα μισθοδοσίας : ΜΠΑΛΑΚΙΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
-Δ/νση οικονομικών υπηρεσιών :ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΕΤΤΑ
-Προϊσταμένη τμήματος :ΓΑΤΑΝΑ ΣΟΦΙΑ
-Τμήμα εσόδων :ΚΟΚΟΛΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
-Τμήμα περιουσίας :ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
-Τμήμα ταμείου :ΠΑΛΗΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
-Τμήμα αποθήκης και προμηθειών :ΣΤΑΜΠΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Δ/νση τεχνικών υπηρεσιών :ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
-Τμήμα συγκοινωνιακών και κτιριακών έργων :ΦΥΡΙΠΠΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
-Τμήμα ηλεκτρομηχανολογικών έργων και σηματοδότησης:ΚΥΡΙΑΚΩΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
-Τμήμα υδραυλικών και εγγειοβελτιωτικών έργων:ΠΑΠΠΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
-Τμήμα συγκοινωνιών, κυκλοφορίας και αδειών μεταφορών:ΤΣΑΓΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
-Δ/νση ΚΕΠ :ΤΣΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
-Τμήμα εξυπηρέτησης πολιτών :ΓΑΪΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
-Τμήμα εσωτερικής ανταπόκρισης : ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
-Προϊσταμένη τμήματος :ΜΑΥΡΕΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ



Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε , στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου Βασιλάκη.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Μηθύμνης Χρυσόστομο, Θεσσαλονίκης Άνθιμο, Καβάλας Προκόπιο, Ξάνθης Παντελεήμων, πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομος, Κυνουρίας Αλέξανδρο, Φθιώτιδος Νικόλαο, Σπάρτης Ευστάθιο, Σάμου Ευσέβιο, Σύρου Δωρόθεο, Πειραιώς Σεραφείμ, Κερκύρας Νεκτάριο, Πατρών Χρυσόστομο, Σερρών Θεολόγο, Ζιχνών Ιερόθεο, Κυθήρων Σεραφείμ, Χαλκίδος Χρυσόστομο, Κορίνθου Διονύσιο, Διδυμοτείχου Δαμασκηνό, Παροναξίας Καλλίνικο, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κύριλλο, Προικονήσου Ιωσήφ και Προύσης Ελπιδοφόρο.

Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Αργολίδος Ιάκωβος, Νικοπόλεως Μελέτιος, Νικαίας Αλέξιος, Ύδρας Εφραίμ, Τρίκκης Αλέξιος, Μυτιλήνης Ιάκωβος, Ελασσώνος Βασίλειος, Γλυφάδας Παύλος, Μεσογαίας Νικόλαος και Λευκάδος Θεόφιλος, Άκκραs Γεώργιοs, Χαρτούμ Εμμανουήλ και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Ο νέος Μητροπολίτης Χίου στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «όπως ο Κύριος στον Γολγοθά εσιώπησε, έτσι και εγώ σιωπώ, προσεύχομαι στον σταυρό της Αρχιερατικής διακονίας λέγων μόνο: «Των θυρανοίξων του παραδείσου, μνήσθητι μου Κύριε εν τη βασιλεία σου».

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, τόνισε: «Τα Μέλη της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου με την ψήφο τους, σε επέλεξαν για να ποιμάνεις την ιστορική και ακριτική Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών. Μια μητρόπολη αιματοβαμμένη, μια μητρόπολη που ανέδειξε αγίους».

«Από αυτή την ώρα λοιπόν καλείσαι ως Αρχιερεύς της ιστορικής αυτής Μητρόπολης, να ποιμάνεις με θυσιαστικό τρόπο, σ΄αυτή την δύσκολη εποχή αυτόν τον ευλογημένο λαό μας», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, υοπγράμμισε ότι "οι άνθρωποι που έχουν εξουσία στα χέρια τους, κατακυριεύουν τον λαό. Όμως αυτός που θέλει να γίνει πρώτος, πρέπει να είναι υπηρέτης όλων και αυτός που θέλει να φτάσει ψηλά, πρέπει να αρχίσει από τα χαμηλά."

"Εσύ καλείσαι σήμερα να διακονήσεις και όχι να εξουσιάσεις! Και να διακονήσεις όπως ο Ιησούς Χριστός, όπως ο ίδιος ομολόγησε ότι δεν ήρθε να για τον διακονήσουν, αλλά για να διακονήσει", πρόσθεσε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.

ΠΗΓΗ romfea

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΟ




Από τη φωτιά στην Κέραμο κάηκαν 18 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 2 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της έδρασαν 20 πυροσβέστες και 11 εθελοντές με 6 πυροσβεστικά οχήματα, 3 των ΟΤΑ και 4 εθελοντικά.

ΧΙΟΣ - ΛΙΜΑΝΙ

ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ "ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343" ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΦΑΦΑΛΙΟΥ




Όταν μπήκα στο Δρομοκαΐτειο την πρώτη βραδιά, αισθάνθηκα αμέσως την συμφορά μου βαρύτερη, την πλήξη με τα μαύρα της φτερά να με σκεπάζει ολόκληρο, σύγκορμο και σύψυχο. Διεσκέλισα το κατώφλι του Σα νεκρός, όπως θα διεσκέλιζα με ακέραιες τις αισθήσεις μου το κατώφλι του Άδη. Οι νοσοκόμοι και οι γιατροί με τις λευκές καμιζόλες που κατέβαιναν στην εξώθυρα να με παραλάβουν και με εψαχούλευαν με το βλέμμα τους, ένα βλέμμα μέχρι οστέων εξεταστικό και διασκεδαστικό, που μου ξήλωνε ραφή προς ραφήν -κρακ, κρακ, κρακ- σαν το τρυπάνι του νεκροσκόπου το πετσί και τα κόκκαλα και μου αναμόχλευε με τη λεπτή ερευνητική του αιχμή την καρδιά και την κόγχη του εγκεφάλου, μου έκαναν την εντύπωσιν -το θυμάμαι Σα να ‘ναι τώρα- λευκοπτέρυγων αγγέλων νεκροπομπών, που με εζύγιαζαν στην τρομερή φλωροζυγαριά της αδυσώπητης κρίσεως, σε ποιο τάχα κύκλο του καθαρτηρίου ή της κολάσεως θα έπρεπε να με κατατάξουν…»
Το απόσπασμα που μόλις διαβάσατε, ανήκει στον λογοτέχνη Ρώμο Φιλύρα (ψευδώνυμο, με το οποίο έγινε γνωστός ο Γιάννης Οικονομόπουλος) και αφορά όπως θα καταλάβατε την εισαγωγή του στο Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο. Κι αυτό, όπως και πολλά άλλα κείμενα του Γεράσιμου Βώκου, του Γεωργίου Βιζυηνού, του Μιχάλη Μητσάκη κ.α, βρίσκονται συγκεντρωμένα στο βιβλίο της Μαρίας Σ. Φαφαλιού «ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343-Μαρτυρίες απ’ το Δρομοκαΐτειο», που δεν είναι μεν καινούργιο, αλλά είναι παραμένει πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρον. Το εν λόγω έργο, καταφέρνει να καταγράψει όλη την εκεί διαδρομή των επιφανών αυτών ανδρών, αλλά και τα στιγμιότυπα απ’ τη ζωή όλων των ανθρώπων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνδέθηκαν με το Θεραπευτήριο, είτε ως ειδικοί, είτε ως ασθενείς. Χρησιμοποιώντας ως τρόπο συλλογής δεδομένων τις προφορικές και γραπτές μαρτυρίες, η συγγραφέας καταφέρνει να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, όχι μόνο των επιστημόνων, που θα το διαβάσουν για επαγγελματική ενημέρωση, αλλά και των όποιων άλλων ενδιαφερόμενων αναγνωστών. Σε μένα, εξαιρετική εντύπωση έκαναν τα κείμενα των λογοτεχνών, που έζησαν εκεί, οι σατυρικοί στίχοι του Σουρή, αλλά και τα άγνωστα ουσιαστικά ιστορικά στοιχεία που αφορούν το χώρο της ψυχικής υγείας και ειδικότερα του άνωθεν προαναφερθέντος Θεραπευτηρίου. Όσοι το επιλέξετε, σίγουρα θα εκπλαγείτε με τον πλούτο των πληροφοριών.
«Και οι χλωμές, φασματικές, εφιαλτικές μορφές των αρρώστων, που τριγυρνούσανε στον περίβολο, μου φανήκανε σαν φαντάσματα, σαν άυλα και άπιαστα φαντάσματα που τριγυρνούσαν στις όχθες του Άρνου και οπού στα χείλη τους έτρεμε, μαζί με το άφωνο «καλώς ώρισες» το ερώτημα: «Τι νέα απ’ τον απάνω κόσμο, από τον κόσμον των ζωντανών;» Ωραίο είναι που εδώ μέσα μας φέρονται σα να είμεθα γνωστικοί. Ξυπνάμε, τρώμε, κοιμούμαστε σύμφωνα με τον κανονισμό. Αυτοκράτορες, Θεοί, Βασιλιάδες, υποχρεωνόμαστε να σηκωθούμε την ώρα που ορίζει ο κύριος νοσοκόμος. Δε ρωτάει αν θέλουμε και αν μπορούμε να διακόψουμε την υπερκόσμια αποστολή μας. Αν είναι έτσι, τι όφελος να είμαστε τρελοί; Και μεις σκλάβοι της ανθρώπινης στενοκεφαλιάς;» (Ρώμος Φιλύρας).
Το βιβλίο «ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343» κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις «Κέδρος» (σελ.459).
..