Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΗΣ Π.Β.Α. , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ



Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Γιώργος Γιαννούσης, χαρακτηρίζει ως θετική την απορροφητικότητα των πόρων που παρουσίασε η Περιφέρεια, η οποία προήλθε -όπως τονίζει χαρακτηριστικά- έπειτα από «συντονισμένες κινήσεις και υπερπροσπάθεια των τελευταίων μηνών».
«Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη
Όπως θα ενημερωθήκατε από τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Κ. Χατζηδάκη, ο μνημονιακός στόχος για τις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ επετεύχθη κατά 88,39 % για όλο το έτος και κατά 102, % για το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Το αποτέλεσμα αυτό το πετύχαμε χάρις στις συντονισμένες κινήσεις και στην υπερπροσπάθεια όλων μας κατά το τελευταίο πεντάμηνο. 
Για τούτο θέλω να εκφράσω σε εσάς και τα στελέχη σας τις ειλικρινείς ευχαριστίες τόσο τις δικές μου όσο και του Υπουργού. Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι έστω και με την πίεση της τελευταίας στιγμής μπορούμε να φέρνουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Για το 2013 ο αντίστοιχος στόχος ανέρχεται στα 3,89 δις € συνολικά για όλο το ΕΣΠΑ, στόχος που για να επιτευχθεί θα χρειαστεί καλό προγραμματισμό και συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών. 
Θα έχουμε την ευκαιρία σύντομα να συζητήσουμε για τον συντονισμό των ενεργειών μας για το τρέχον έτος. Σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά.
Γιώργος Γιαννούσης»
Υπενθυμίζεται πως παρά τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες δεδομένου ότι το 2012 ήταν η χρονιά με την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση που γνώρισε η χώρα μας τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, το πρόγραμμα πέτυχε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που φαίνεται και από την άνοδο της Περιφέρειας κατά τρεις θέσεις σε σχέση με πέρυσι στις απορροφήσεις επί εκχωρήσεων όλων των Περιφερειών της χώρας. 

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΖΗΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ



Με αφορμή τη συμφωνία του Υπουργείου Ανάπτυξης με τις Περιφέρειες αναφορικά με το πλαίσιο του Προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών ύψους 456 εκ. ευρώ και το οποίο θα προκηρυχθεί στις 14/1/2013, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής ήδη από τη Δευτέρα 7/1 έστειλε επιστολή στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων/ ΕΣΠΑ στην οποία σημειώνει ότι λόγω της παρούσας οικονομικής κρίσης δεν πρέπει να υπάρχει αποκλεισμός σε κανένα κλάδο στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού και Υπηρεσιών, παρά μόνο αυτών που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του κανονισμού. 

Έτσι θα εξασφαλίζεται η ενίσχυση του συνόλου των επιχειρήσεων που είναι επιλέξιμες, ώστε αυτές να ενισχυθούν για τεχνολογική ή άλλη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό που θα τους επιτρέψει να είναι ανταγωνιστικές. 

Σε ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού, σημειώνεται στην επιστολή ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θεωρεί ότι το σύνολο πρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως Α΄ προτεραιότητας, ενώ θα πρέπει να συμπεριληφθούν το σύνολο των εμπλεκόμενων στον τομέα του τουρισμού επιχειρήσεων χωρίς εξαιρέσεις, δεδομένου ότι τόσο το υφιστάμενο δυναμικό, όσο και νέες επιχειρήσεις θα πρέπει να ενισχυθούν για ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού.
Επισημαίνεται επίσης ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου κρίνει αναγκαία τη διεύρυνση του «κλαδολογίου» και στους τρείς τομείς (Μεταποίηση, Τουρισμός, Υπηρεσίες) στο πλαίσιο της επιλεξιμότητας, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή διείσδυση στην τοπική οικονομία των νησιών μας. Σε ότι αφορά τις διαδικασίες δημοσιοποίησης, υλοποίησης και γενικά τη στήριξη της αποτελεσματικότητας της δράσης η Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα παρέχει την αναγκαία στήριξή της. 
Οι παραπάνω προτάσεις υποστηρίχθηκαν και από στελέχη της Περιφέρειας που συμμετείχαν σε σχετική σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα την Τρίτη 8/1.

Ο ΚΑΜΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ




Σχετικά με το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας με τίτλο «Αδικαιολόγητη Άρνηση» που αναφέρεται στην άρνηση της περιφέρειας να παραχωρηθεί το  πρώην εργοστάσιο «Κρόνος» και η περιοχή του στους ιδιώτες που έχουν αναλάβει την ανακύκλωση των απορριμμάτων, σαν αποθηκευτικός χώρος των ανακυκλώσιμων υλικών, ό Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου έχει να δηλώσει τα εξής:
•           Τον Κάμπο της Χίου και τις εφαπτόμενες περιμετρικά περιοχές του δεν θα τις αφήσουμε να γίνουν ούτε σκουπιδότοποι, ούτε αποθηκευτικοί χώροι ανακυκλώσιμων υλικών. Άλλωστε αυτό δεν επιτρέπεται.
•           Δεν μας ενδιαφέρουν αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.
            Παράλληλα όμως αν η Περιφέρεια αρνείται την παραχώρηση της περιοχής του «Κρόνου» διότι δεν θέλει να επιβαρύνει  περισσότερο την περιοχή και τους κατοίκους της, εμείς την ευχαριστούμε. Φαντασθείτε να επιτρέψουμε ακριβώς δίπλα και από πάνω από τον ‘Άγιο Ισίδωρο των Πετροκοκκίνων να γίνει αποθηκευτικός Χώρος ανακυκλώσιμων υλικών.
Ας πάψουν λοιπόν οι εκλεγμένοι μας ‘Άρχοντες, να παίζουν παιγνίδια εντυπώσεων και επί του προκειμένου θέματος ας δηλώσουν ξεκάθαρα ποια είναι η θέση τους, για να λάβουμε και εμείς τα μέτρα μας.
Για το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου
Ζαννίκος Μάρκος

"ΦΙΛΟΙ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ" - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2012





Υποτροφίες. Χορηγία 27 οικονομικών βοηθημάτων σε αδύνατους οικονομικά σπουδαστές/φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ποσού 2.000,00 ευρώ έκαστο, συνολική ετήσια δαπάνη 54.000,00 ευρώ και δύο υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης και Τμήμα Τουρισμού) συνολικού ποσού 8.000,00 ευρώ, περίπου.
Επιμορφωτικό Εργαστήρι. Δημιούργημα της συνεργασίας  των σωματείων «Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού» και Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου «Ο Φάρος». Διδάσκονται κέντημα, υφαντική και δαντέλλα, κοπτική-ραπτική. Παραγγελίες δεκτές. Τα λειτουργικά έξοδα του Επιμορφωτικού Εργαστηρίου καλύπτονται από το σωματείο «Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού» και ανέρχονται στις 19.000,00 ευρώ ετησίως. 
Σχολεία. Ενίσχυση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και βιβλία για τον εξοπλισμό βιβλιοθηκών. Στείλαμε Η/Υ στο Δημοτικό Σχολείο Νενήτων.
Κοινωνικές Χορηγίες. Ενίσχυση του έργου της Φιλοδασικής Χίου με το ποσό των 1.000,00 ευρώ. Δωρεά στα Γηροκομεία Χίου και Καρδαμύλων ποσού 1.000,00 ευρώ σε καθένα. Ενισχύσαμε το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου με το ποσό των 4.000,00 ευρώ, για την αγορά φούρνου για τα συσσίτια. Δωρεά στον Παγχιακό Σύλλογο ατόμων με αναπηρία ποσού 1.000,00 ευρώ. Συμπληρωματική ενίσχυση του συλλόγου ΚΔΑΠΜΕΑ Χίου με το ποσό των 500,00 ευρώ. Χορηγία επιδομάτων σε οικογένειες της Χίου με προβλήματα υγείας και δυσκολίες διαβίωσης, συνολικού ποσού 20.000 ευρώ. 
Ενίσχυση της Εταιρείας Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων (ΕΓΑΝΥ), που στεγάζεται στο Διονύσειο Οικοτροφείο στο Νεοχώρι Χίου, με το ποσό των 6.000,00 ευρώ.
Εκδηλώσεις και εκδρομές. Ομιλία της κ. Μαρίας Αναστασοπούλου-Κριμιζή για την Καλιρρόη Παρέν με τίτλο «Ελληνική κοινωνία και φεμινισμός στα τέλη του 19ου αιώνα» (Μάρτιος 2012). Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Καρυές της Χίου» των κ.κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη - Ιακώβου Ψώρα - Αιμιλίας Τσακίρη, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (Απρίλιος 2012). Συμμετοχή στο συνέδριο της Euroclassica-Ομηρικής Ακαδημίας στη Χίο (Ιούλιος 2012).Συμμετοχή σε Ημερίδα-Αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του σε συνεργασία με άλλα χιώτικα σωματεία (Οκτώβριος 2012).  Επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας (Μάιος 2012). Οκταήμερη εκδρομή στη Ρωσία (Ιούνιος 2012).Τριήμερη εκδρομή στη Μονεμβασιά (Οκτώβριος 2012).
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη, τους  δωρητές και ευεργέτες του Συνδέσμου και όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο ενισχύουν το έργο του. 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

OMAΔΑ ΟΜΙΚΡΟΝ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΦΥΤΩΡΙΟ ΠΕΥΚΩΝ




Μία πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ της ΟΜΑΔΑΣ ΟΜΙΚΡΟΝ και του Γυμνασίου Βροντάδου , ξεκινά για την  Κυριακή  13 Ιανουαρίου με τη δημιουργία φυτωρίου πεύκων 

ΔΗΜΟΣΙΟ : ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ



Στη συμπλήρωση του αρχικού άρθρου του νόμου 4093/2012 για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους προχωρά η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή για την κύρωση των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Συγκεκριμένα,  με το άρθρο 14 εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παραπεμφθεί αμετακλήτως ενώπιον δικαστηρίου για κακούργημα τίθενται σε αργία και όσοι έχουν τελέσει σοβαρά πλημμελήματα όπως«κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά τη γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής».
aftodioikisi.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/1/2013



 1 Αίτηση Ασφαλιστικών μέτρων υπαλλήλων του Δήμου Χίου Καλλιόπης Κόφινα, Έλλης
Κοντογιάννη και Δημητρίου Ππασταματάκη κατά του Δήμου Χίου και ορισμός Δικηγόρου.                                                                                                
 2 Αίτηση Ασφαλιστικών μέτρων υπαλλήλων του Δήμου Χίου Ελένης Γρηγοροπούλου και λοιπών
οκτώ κατά του Δήμου Χίου και ορισμός Δικηγόρου.                                                                                                                          
 3 Αίτηση Ασφαλιστικών μέτρων υπαλλήλου του Δήμου Χίου Μαρκέλλας χηρ. Κωνσταντίνου
Μιχαηλίδη το γένος Παναγιώτη Γιαλούρη κατά του Δήμου Χίου και ορισμός Δικηγόρου.                                                                                            
 4 Άσκηση αγωγής διανομής για επίκοινο κτήμα στην περιοχή Αγ. Άννας Καπέλας.                                                                                                                                                                                    
 5 Νομική υποστήριξη αιρετού του Δήμου Χίου, Γεωργίου Χρίτη.                                                                                                                                                                                                    
 6 Άσκηση ή μη έφεσης κατά της 270/2012 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου.                                                                                                                                                                                  
 7 Άσκηση ένδικων Μέσων κατά των 400,401,402 και 403/2012 αποφάσεων Ειρηνοδικείου Χίου
(Υποθέσεις Αλ. Ζύμνη ).                                                                                                                                                  
 8 Αγωγή Γεωργίου Σταθάκη κλπ κατά Δήμου Χίου ενώπιον Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου
Μυτιλήνης ( Μεταβατική έδρα Χίου).                                                                                                                                    
 9 Αγωγή Γεωργίου Σταθάκη κλπ κατά Δήμου Χίου και "Παντελής & Αντώνης Λιτσάκης Ο.Ε"
ενώπιον του Μονομελούς  Πρωτοδικείου Χίου.                                                                                                                                  
10 Αγωγή Ευστρατίου Καραφύλλη κατά Δήμου Χίου - Ορισμός Δικηγόρου.                                                                                                                                                                                              
11 Άσκηση  έφεσης κατά της 212/2012 απόφασης Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης.                                                                                                                                                                      
12 Ανάκληση της με αριθ. 1045/2012 απόφασης οικονομικής επιτροπής Δήμου Χίου ως προς την
περίπτωση Α1, Α2,Α3,Α4 για την καταβολή οφειλών βάσει διαταγής πληρωμής.                                                                                              
13 Άσκηση ανακοπής κατά της με αριθ. 407/2012 διαταγής πληρωμής Ειρηνοδικείου Χίου της
ομόρρυθμης εταιρίας με την επωνυμία "Δ. Στυλιανός - Π. Μανίδης Ο.Ε.".                                                                                                    
14 Καθορισμός όρων δημοπρασίας ακινήτου τ.κ, Σιδηρούντας - αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.                                                                                                                                                                          
15 Καθορισμός των όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια γάλακτος έτους 2013 για
χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου Χίου.                                                                                                                  
16 Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού του έργου "Ανακαίνιση και ανάπτυξη οικισμού Νεοχωρίου".                                                                                                                                                                         17 Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού του έργου "Τροφοδότηση με ζεστό νερό από τον ΑΣΠ Χίου για
Κοιν.: Μ.Μ.Ε., Αντιδήμαρχοι, Δ/ντές Υπηρεσιών
Παρακαλούνται οι κκ Δημοτικοί  Σύμβουλοι, τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής οι οποίοι δεν
μπορούν να παρευρεθούν στην πιο πάνω συνεδρίασην να ειδοποιήσουν το αναπληρωματικό τους
μέλος να τους αντικαταστήσει.

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ , ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ



Στην κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των δημάρχων προχωρά η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή για την κύρωση των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr στις 30 Νοεμβρίου 2012 και το είχε ανακοινώσει επισήμως τρεις ημέρες αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ με το εξής σκεπτικό: «Καταργούμε το ασυμβίβαστο των Δημάρχων προκειμένου να μην αποθαρρύνονται στελέχη της κοινωνίας που διστάζουν να εγκαταλείψουν πλήρως την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να ασχοληθούν με τα κοινά»,
Το ίδιο σκεπτικό επαναλαμβάνεται και στην εισηγητική έκθεση του παρόντος νομοσχεδίου αναφορικά με το άρθρο 18:

ΕΠΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ" ΤΩΝ ΟΤΑ



Στη σύσταση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, της γνωστής Εποπτείας ΟΤΑ, προχώρησε με την Αριθμ. Πρωτ. οικ.: 1288/10-01-12 απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Να σημειωθεί πως από την πλευρά των δημάρχων δε μετέχει κανείς αιρετός. Σύμφωνα με την απόφαση, το Παρατηρητήριο συγκροτείται από τους:
α) Γεωργία Μαραγκού, Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως Πρόεδρο,
β) Θεόδωρο Οικονόμου, Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών,
γ) Αρετή Μπελιά, Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών,
δ) Ευθύμιο Φωτόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ως εκπρόσωπο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, για τις εργασίες του Παρατηρητηρίου που αφορούν περιφέρειες,
ε) Κωνσταντίνο Κουτρομάνο, τέως Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ως εμπειρογνώμονα,
στ) Ανδρέα Κατσαρό, Επιστήμονα Συνεργάτη του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, και
ζ) Παναγιώτη Καρακούση, Γενικό Διευθυντή Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Υπουργείου Οικονομικών.
Βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Δημοσιονομικοί κανόνες και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 228Α/2012), το Παρατηρητήριο θα ελέγχει τα οικονομικά των ΟΤΑ και θα μπορεί να επιβάλλει μέτρα στην περίπτωση που διαπιστώσει απόκλιση από τους τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους άνω του 10%, τότε θα παρεμβαίνει και θα υποδεικνύει στο δήμο ή την περιφέρεια πώς θα διορθώσει την απόκλιση.
Εφόσον ο προϋπολογισμός παραμένει εκτροχιασμένος για δύο τρίμηνα, τότε ο ΟΤΑ θα μπαίνει σε καθεστώς επιτροπείας και, με απόφαση που εκδίδει ο υπουργός Εσωτερικών, θα υποχρεώνεται σε αναστολή προσλήψεων- υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζομένων, αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη κ.λπ, αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας και πάγωμα όλων των δαπανών, εκτός από τη μισθοδοσία και τις απολύτως ανελαστικές δαπάνες.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΝΠ, θα μπορεί να συνεδριάζει και να παίρνει αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή αιρετών.
Το Παρατηρητήριο συνεδριάζει εντός ωραρίου εργασίας, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του. Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής διεξάγονται στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Σταδίου 27 & Δραγατσανίου, Αθήνα. Στον πρόεδρο και τα μέλη του Παρατηρητηρίου ουδεμία αποζημίωση καταβάλλεται για τη συμμετοχή τους.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
aftodioikisi.gr