Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΗΣ Π.Β.Α. , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ



Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Γιώργος Γιαννούσης, χαρακτηρίζει ως θετική την απορροφητικότητα των πόρων που παρουσίασε η Περιφέρεια, η οποία προήλθε -όπως τονίζει χαρακτηριστικά- έπειτα από «συντονισμένες κινήσεις και υπερπροσπάθεια των τελευταίων μηνών».
«Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη
Όπως θα ενημερωθήκατε από τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Κ. Χατζηδάκη, ο μνημονιακός στόχος για τις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ επετεύχθη κατά 88,39 % για όλο το έτος και κατά 102, % για το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Το αποτέλεσμα αυτό το πετύχαμε χάρις στις συντονισμένες κινήσεις και στην υπερπροσπάθεια όλων μας κατά το τελευταίο πεντάμηνο. 
Για τούτο θέλω να εκφράσω σε εσάς και τα στελέχη σας τις ειλικρινείς ευχαριστίες τόσο τις δικές μου όσο και του Υπουργού. Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι έστω και με την πίεση της τελευταίας στιγμής μπορούμε να φέρνουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Για το 2013 ο αντίστοιχος στόχος ανέρχεται στα 3,89 δις € συνολικά για όλο το ΕΣΠΑ, στόχος που για να επιτευχθεί θα χρειαστεί καλό προγραμματισμό και συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών. 
Θα έχουμε την ευκαιρία σύντομα να συζητήσουμε για τον συντονισμό των ενεργειών μας για το τρέχον έτος. Σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά.
Γιώργος Γιαννούσης»
Υπενθυμίζεται πως παρά τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες δεδομένου ότι το 2012 ήταν η χρονιά με την μεγαλύτερη οικονομική ύφεση που γνώρισε η χώρα μας τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, το πρόγραμμα πέτυχε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που φαίνεται και από την άνοδο της Περιφέρειας κατά τρεις θέσεις σε σχέση με πέρυσι στις απορροφήσεις επί εκχωρήσεων όλων των Περιφερειών της χώρας.