Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΚΑ

Στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που ήταν προγραμματισμένη χτες στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απαιτούν τη συνεργασία των Περιφερειών με το Υπουργείο κυρίως ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 καθώς και της προώθησης του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού.

Η ηγεσία του Υπουργείου και οι Περιφερειάρχες αφού διαπίστωσαν ότι η μέχρι τώρα συνεργασία τους είναι εξαιρετική, δεσμεύτηκαν ότι από κοινού θα συνεργαστούν στο ίδιο πνεύμα ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης και ο Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου παρουσίασαν τις προτεραιότητες και τους άξονες της ελληνικής προεδρίας και τους στρατηγικούς στόχους σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον ανέλυσαν τις πολιτικές που έχουν τεθεί από πλευράς Υπουργείου ζητώντας τη συνδρομή των Περιφερειών ώστε από τη στενή συνεργασία να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε σημαντικά έργα περιβάλλοντος και ανάπτυξης, όπως οι υδρογονάνθρακες, οι αγωγοί φυσικού αερίου, τα απορρίμματα, η προστασία της βιοποικιλότητας, ο χωροταξικός σχεδιασμός κ.α. 

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης αφού αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Ένωση Περιφερειών, ζήτησε τη συμβολή των Περιφερειαρχών προκειμένου να προχωρήσουν σε συνέργειες για τον καλύτερο σχεδιασμό και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, επενδύσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα δεσμεύτηκε για τη δίκαιη κατανομή των πόρων την επόμενη προγραμματική περίοδο.  

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 500 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας με εγκύκλιό του, το υπουργείο Υγείας.
Επιπρόσθετα, το υπουργείο επισημαίνει την αναγκαιότητα εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, υπογραμμίζοντας ότι «ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται εάν υπάρχουν ειδικές πινακίδες αναρτημένες με το σήμα απαγόρευσης του καπνίσματος στους ανάλογους χώρους, εάν υπάρχουν τασάκια κλπ στα τραπέζια πελατών, εάν υπάρχει το απαιτούμενο βιβλίο αναφοράς και καταγραφής ελέγχων σε εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας».
Στη νέα εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, θεωρείται δεδομένη η επιβολή κυρώσεων (διοικητικών και ποινικών), στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις, από τις οποίες είναι δυνατό να προκληθεί κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο επισημαίνεται η ανάγκη ελέγχου στις επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου, σε όλες τις επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητες εμπορίου τροφίμων και ποτών, στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, στις επιχειρήσεις αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ποτών (logistics providers), στους μεταφορείς που χρησιμοποιούν ειδικά αυτοκίνητα πώλησης προϊόντων, στις πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τυχόν υγειονομικά προβλήματα που δημιουργούνται από τη λειτουργία τους και στην ανεξέλεγκτη διακίνηση και διάθεση σφαγίων ζώων, στις επιχειρήσεις αναψυχής, στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους παρασκευαστές οι οποίοι πωλούν λιανικώς σε κινητούς ή προσωρινούς χώρους, στους εργαζόμενους σε όλες τις επιχειρήσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος (λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής, ατομική καθαριότητα, πιστοποιητικά υγείας κλπ), στις εγκαταστάσεις των σταθμών υπεραστικών λεωφορείων, σταθμών τρένων, αεροδρομίων και λιμανιών, καθώς και στα κάθε είδους μέσα μαζικής μεταφοράς, στα δημόσια θεάματα (θέατρα, συναυλιακούς χώρους κλπ).
Επίσης ιδιαίτερη προσοχή επιβάλλεται στα μαγειρεία, εστιατόρια, κυλικεία και λοιπούς βοηθητικούς χώρους υγιεινής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, κλινικών, θεραπευτηρίων, οίκων ευγηρίας, ιδρυμάτων και φορέων πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας, σε χώρους παραμονής και σίτισης αστέγων.

ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ :ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΩΣ 31/12.2013 - ΣΤΟΥΣ 2.500 ΟΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου για τις 10, 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου 2013.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η επίδειξη πολιτικής πυγμής και η παρελκυστική τακτική του Υπουργείου προσβάλλει τους απεργούς γιατρούς, απαξιώνει την περίθαλψη και εγκλωβίζει τους ασφαλισμένους σε αδιέξοδο.
Ζητά μάλιστα από τον υπουργό Υγείας να δώσει στοιχεία για τη μεταρρύθμιση
Καταλήγοντας, ζητά από την κυβέρνηση να δείξει υπεύθυνη στάση και καλεί το υπουργείο Υγείας σε διάλογο από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα.
Η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ μετά την προκλητική στάση του Υπουργείου Υγείας στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου για τις 10,11,12 και 13 Δεκεμβρίου 2013.
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι η επίδειξη πολιτικής πυγμής και η παρελκυστική τακτική του Υπουργείου προσβάλλει τους απεργούς γιατρούς, απαξιώνει την περίθαλψη και εγκλωβίζει τους ασφαλισμένους σε αδιέξοδο.
Θα περίμενε κανείς το Υπουργείο να έκανε δεύτερες σκέψεις, μετά την πρωτοφανή επιτυχία της κινητοποίησης, να έδειχνε τον απαραίτητο σεβασμό στους απεργούς, αλλά κυρίως στους πολίτες που απαιτούν την αξιοπρεπή λειτουργία των δημόσιων πολύϊατρείων.
Ευελπιστούσαμε στη δημόσια διαβούλευση να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις που θα απαντούσαν στα απεργιακά αιτήματα. Είχαμε την ελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς, στο τραπέζι της διαμεσολάβησης θα υπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης, «βλέπε απορρύθμισης», που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Αντί λοιπόν για τη σοβαρή αντιμετώπιση και τις εποικοδομητικές προτάσεις, εισπράξαμε πολιτικά τεχνάσματα με σκοπό τη διάλυση της απεργίας.
Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία, χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Ποιον κοροϊδεύουν τελικά;
Ας παρουσιάσουν ξεκάθαρα στους Έλληνες ασφαλισμένους την περίφημη μεταρρύθμιση. Τι θα κοστίσει, τι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, θα λειτουργήσουν εργαστήρια και μηχανήματα που έχουν πληρώσει με το υψηλότατο ασφάλιστρό τους διαχρονικά;
Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Επικοινωνιακά παιχνίδια, ατέλειωτες μιντιακές ώρες, αρκετή λάσπη, μιλώντας για συντεχνίες και ξεχνούν ότι η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού οργάνου έχει καταθέσει υπεύθυνες προτάσεις.
Ξαφνικά είναι δυνατόν όλους μας, που για χρόνια αγωνιζόμαστε για αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, να μας κυρίευσε ομαδική παράκρουση με συμπτώματα απεργιακής μανίας;
Ας μας επιδείξει ο κ. Γεωργιάδης μια σελίδα προεκλογικού προγράμματος, του κυβερνώντος κόμματος, που να αναφέρει για διάλυση της δημόσιας δομής και απολύσεις 2.500 γιατρών που για 25-30 χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ.
Και επιτέλους ποια η κοινωνική αναφορά και κοστολόγηση στο σχέδιό του;
Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να δείξει καλή διαγωγή στην Τρόικα συμπληρώνοντας τον αριθμό των απολύσεων. Είναι θλιβερή η εικόνα και προκλητικές για όλους μας οι μεταλλάξεις του Υπουργού, οι αντιφάσεις σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει την επιταγή προς τους δανειστές.
Καλούμε για μια ακόμη φορά την Κυβέρνηση να επιδείξει την υπεύθυνη στάση απέναντι στα προβλήματα της περίθαλψης και το Υπουργείο να προσέλθει στο διάλογο από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα και εμμονές για ανθρωποθυσίες.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη».
Σχετικά άρθρα
  • Επιχειρήσεις: SOS προς τράπεζες και κυβέρνηση!

    Στα 2,7 δισ. ευρώ ο καθαρός -μη εξυπηρετούμενος- δανεισμός 26 εισηγμένων εταιρειών! Τον κώδωνα του κινδύνου σε τράπεζες και κυβέρνηση για άμεσες και «γενναίες» δράσεις κρούει ο επιχειρηματικός κόσμος. Αναλυτικός πίνακας.
  • X.A.: Πού φθάνει η… ουρά του rebalancing 

    Οι συνεχιζόμενες αγορές από emerging funds και οι διαφορετικές εκτιμήσεις για τη διάρκειά τους. Πού ποντάρουν «ταύροι» και «αρκούδες». Κλειδί η στάση των active funds. Ποιες εταιρείες συμμετέχουν στα road shows στο εξωτερικό.
  • Στην.. «πρέσα» τα blue chips 

    Συνεχίζεται η διόρθωση των τραπεζών που παρασύρουν χαμηλότερα το Γ.Δ. προς τις 1.205 μονάδες και τον FT 25 προς τις 395. Σε δοκιμασία οι 185 μονάδες για τον Τραπεζικό, με απώλειες και οι 5 του κλάδου. Κόντρα κίνηση από FFG, Jumbo, Frigoglass


euro2day.gr

EMΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ


Η aftodioikisi.gr έχει αποκαλύψει από τις αρχές Οκτωβρίου το σχέδιο κατάργησης των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο σχεδιασμός αυτός που υποστηρίζεται από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη έχει παγώσει λόγω αντιδράσεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ιδιαίτερα επιφυλακτικός φέρεται να είναι ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.
Το πολιτικό πρόβλημα που αναδεικνύεται από όσους αντιδρούν είναι ότι μια σύγκρουση της κυβέρνησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε προεκλογική περίοδο θα μπορούσε να έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές υποστηρίζουν ότι με το νέο έτος, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαίου, ατύπως θα ξεκινήσει μια πολύμηνη προεκλογική περίοδος που σταδιακά θα κλιμακώνεται. Και εκτιμούν ότι οι δρόμοι πνιγμένοι στα σκουπίδια θα ενθαρρύνουν τη λεγόμενη αντισυστημική/αντικομματική ψήφο και οπωσδήποτε θα πλήξουν την κυβέρνηση που θα εμφανίζεται αδύναμη να διαχειριστεί μια κρίση που αγγίζει άμεσα την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Πάντως, τουλάχιστον δύο δήμαρχοι μεγάλων πόλεων έχουν στα χέρια τους μελέτη που δείχνει ότι με την κατάργηση της υπηρεσίας καθαριότητας θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα με πολύ μικρότερο κόστος. Τα στοιχεία αυτά επικαλούνται οι υποστηρικτές του σχεδιασμού που επιμένουν ότι πρέπει να γίνει η σύγκρουση και ότι η κοινή γνώμη θα εκτιμήσει τη μεταρρυθμιστική δυναμική εφόσον καταδειχθεί αποφασιστικότητα μέχρι το τέλος.


aftodioikisi

ΒΡΟΧΕΣ , ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ


Βροχές και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, βοριάδες εντάσεως 7 με 9 μποφόρ στα ανατολικά και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα) τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 1 έως 9 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Kαιρός: γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 01 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Kαιρός: λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τις πρωινές ώρες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Kαιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα). Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Kαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Kαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νοτιά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Τοπικές προγνώσεις
Αττική
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα) τις πρωινές ώρες. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Kαιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 09 βαθμούς κελσίου.

aftodioikisi.gr

"ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ : Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ"


συνέδριο & εκπαιδευτικό σεμινάριο
13 Δεκεμβρίου 2013, 9:00, Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Οι εξελίξεις στην υγεία καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση και η Τρόικα να απαντήσουν με τρόπο τεκμηριωμένο και ολοκληρωμένο στις ανάγκες της κοινωνίας στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Οι κοινωνικές συνέπειες των μέτρων που εφαρμόζονται αποδεικνύουν ότι ελήφθησαν χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση. Αυτό που χρειάζεται εδώ και τώρα είναι νέες, προσεκτικά σχεδιασμένες πολιτικές με έμφαση στη διαφάνεια και στο διάλογο με τη κοινωνία των πολιτών.
Προς την κατεύθυνση αυτή και με την υποστήριξη του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, τωνΓιατρών του Κόσμου Ελλάδας, της PRAKSISτων Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της ΔΕΔΙΔΙΚΑ-Διασωματειακής Επιτροπής Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών με Καρκίνο, της ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ, και της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Δημόσια Υγεία (EPHA), η μη κυβερνητική – μη κερδοσκοπική οργάνωση TransAtlantic Consumer Dialogue (TACD) διοργανώνει διεθνές συνέδριο και σεμινάριο με θέμα: «Οι συνέπειες της κρίσης στην πρόσβαση στα φάρμακα: H κοινωνία απαιτεί δίκαιες λύσεις», που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 09:00 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα). Στόχος είναι να ενδυναμωθεί η φωνή της κοινωνίας των πολιτών ούτως ώστε να μπορούν να λάβουν ισότιμα μέρος στις διαπραγματεύσεις με τη κυβέρνηση και την Τρόικα. Ο ρόλος των πολιτών, στις συνθήκες του Μνημονίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμος καθώς χρειάζονται περισσότεροι κοινωνικοί φορείς ικανοί να συνδιαλλαγούν, να ελέγξουν τις αποφάσεις των αρχών αλλά και να προβούν σε αντιπροτάσεις. Το συνέδριο αποτελεί συνέχεια ημερίδας που διοργανώθηκε στις 31 Μαΐου 2013 στην Αθήνα με θέμα: «Πώς εγγυόμαστε την πρόσβαση στα φάρμακα στην Ελλάδα;».
Σεμινάριο για την ενδυνάμωση & εκπαίδευση της κοινωνίας των πολιτών
Μία από τις καινοτομίες του συνεδρίου είναι το εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο απευθύνεται στους εκπροσώπους της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών που ασχολούνται με την υγεία. Το εν λόγω «εργαστήρι» αποβλέπει α) στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, β) στον συντονισμό των δράσεών τους, γ) στην ισότιμη συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων και δ) στην αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων τους (advocacy capacity-building).
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με Έλληνες και ξένους ειδικούς και να αποκομίσουν γνώσεις σχετικά με τη συγκρότηση προτάσεων, τη δημιουργία συμμαχιών, τα πλεονεκτήματα της συλλογικής δράσης και τις διάφορες τεχνικές διαπραγμάτευσης.
Το σεμινάριο μετουσιώνει το «Όχι σε αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς» σε απτά παραδείγματα δράσης και χτίζει πάνω στο τρίπτυχο «αυτοοργάνωση - συμμαχία - στόχοι».
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δήλωση συμμετοχής (προθεσμία υποβολής συμμετοχών 10 Δεκεμβρίου), επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου (http://a2mgreece.splashthat.com/). Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με a2m.athensconference@gmail.com. Επικοινωνήστε στο twitter, χρησιμοποιώντας #a2mGreece

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ "ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ" ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ


Το μεγαλύτερο blog Δημοτικών Αστυνομικών της Χώρας (www.dimastin.blogspot.gr) καταγγέλλει μοριοδότηση με ρουσφετολογικά κριτήρια για τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών από την ηγεσία τουυπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και υποστηρίζει ότι προωθούνται φωτογραφικές ρυθμίσεις προκειμένου να εξυπηρετηθεί δημοτικός αστυνομικός που εργάζεται στο γραφείο του Κ. Μητσοτάκη. «Ωρα για αποκαλύψεις» αναφέρουν στη σχετική ανάρτηση και υποστηρίζουν ότι υπάρχει μετακλητός υπάλληλος (δημοτικός αστυνομικός) στο γραφείο Μητσοτάκη ο οποίος και κανόνισε να μοριοδοτηθεί η σειρά του 2010 με +20 μόρια επειδή ο ίδιος ανήκει σε αυτήν. Το θέμα αυτό είχε αναδείξει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η «Εφημερίδα των Συντακτών«. Καταγγέλλεται επίσης ότι είναι ο «εμπνευστής» των εξαιρέσεων και της εθελοντικής κινητικότητας

aftodioikisi.gr

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ¨ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ" ΤΟ epoli.gr ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"


Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. \δικαιώνει\ το epoli.gr για τις αλλαγές στον Καλλικράτη
Και πριν το epoli.gr ''λαλήσει τρεις''  ... έρχεται ο Τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να το δικαιώσει απόλυτα...!

Σχετικά, λοιπόν, με δηλώσεις που αφορούν στις αλλαγές στον ''Καλλικράτη'' και τον Εκλογικό Νόμο, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η πρώτη περίοδος εφαρμογής του «Καλλικράτη» δεν ολοκληρώθηκε ακόμη.

Πριν αποτιμήσουμε πλήρως, θεσμικά και με σοβαρότητα τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του, δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές. Πολύ περισσότερο όταν οι αναφορές σε αλλαγές του «Καλλικράτη» γίνονται πρόχειρα, αποσπασματικά και χωρίς ουσιαστικό διάλογο, τόσο μεταξύ των κομμάτων, όσο και με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης.

Διαχρονικά, όλες οι μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν για την ενίσχυση του ρόλου της Τ.Α. έχουν την σφραγίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., παρά τις πολιτικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από διάφορες πλευρές.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το ίδιο θα κάνει και τώρα με στόχο την υπεράσπιση των αλλαγών που έγιναν, τη βελτίωσή τους και την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, για την ενίσχυση και ολοκλήρωση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης και όχι την αποδυνάμωση της, τη διάλυση της και την επιστροφή σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο συγκεντρωτικού κράτους άλλων εποχών.

Στο πλαίσιο αυτό μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους κάθε βεβιασμένη πρόταση επικοινωνιακού χαρακτήρα για την χωροταξική αλλαγή του «Καλλικράτη» ή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σε μια περίοδο όπου η μεγάλη οικονομική κρίση είχε σημαντικές συνέπειες στην λειτουργία της Τ.Α., η αποτίμηση του «Καλλικράτη» πρέπει να γίνει μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, απαλλαγμένη από τις όποιες προεκλογικές φορτίσεις και σκοπιμότητες μέσα από τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης θα προτείνει τις όποιες αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις συμφωνηθούν».


epoli.gr