Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΚΑ

Στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που ήταν προγραμματισμένη χτες στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απαιτούν τη συνεργασία των Περιφερειών με το Υπουργείο κυρίως ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 καθώς και της προώθησης του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού.

Η ηγεσία του Υπουργείου και οι Περιφερειάρχες αφού διαπίστωσαν ότι η μέχρι τώρα συνεργασία τους είναι εξαιρετική, δεσμεύτηκαν ότι από κοινού θα συνεργαστούν στο ίδιο πνεύμα ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης και ο Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου παρουσίασαν τις προτεραιότητες και τους άξονες της ελληνικής προεδρίας και τους στρατηγικούς στόχους σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον ανέλυσαν τις πολιτικές που έχουν τεθεί από πλευράς Υπουργείου ζητώντας τη συνδρομή των Περιφερειών ώστε από τη στενή συνεργασία να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε σημαντικά έργα περιβάλλοντος και ανάπτυξης, όπως οι υδρογονάνθρακες, οι αγωγοί φυσικού αερίου, τα απορρίμματα, η προστασία της βιοποικιλότητας, ο χωροταξικός σχεδιασμός κ.α. 

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης αφού αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Ένωση Περιφερειών, ζήτησε τη συμβολή των Περιφερειαρχών προκειμένου να προχωρήσουν σε συνέργειες για τον καλύτερο σχεδιασμό και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, επενδύσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα δεσμεύτηκε για τη δίκαιη κατανομή των πόρων την επόμενη προγραμματική περίοδο.