Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ¨ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ" ΤΟ epoli.gr ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"


Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. \δικαιώνει\ το epoli.gr για τις αλλαγές στον Καλλικράτη
Και πριν το epoli.gr ''λαλήσει τρεις''  ... έρχεται ο Τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να το δικαιώσει απόλυτα...!

Σχετικά, λοιπόν, με δηλώσεις που αφορούν στις αλλαγές στον ''Καλλικράτη'' και τον Εκλογικό Νόμο, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η πρώτη περίοδος εφαρμογής του «Καλλικράτη» δεν ολοκληρώθηκε ακόμη.

Πριν αποτιμήσουμε πλήρως, θεσμικά και με σοβαρότητα τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του, δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές. Πολύ περισσότερο όταν οι αναφορές σε αλλαγές του «Καλλικράτη» γίνονται πρόχειρα, αποσπασματικά και χωρίς ουσιαστικό διάλογο, τόσο μεταξύ των κομμάτων, όσο και με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης.

Διαχρονικά, όλες οι μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν για την ενίσχυση του ρόλου της Τ.Α. έχουν την σφραγίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., παρά τις πολιτικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από διάφορες πλευρές.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το ίδιο θα κάνει και τώρα με στόχο την υπεράσπιση των αλλαγών που έγιναν, τη βελτίωσή τους και την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, για την ενίσχυση και ολοκλήρωση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης και όχι την αποδυνάμωση της, τη διάλυση της και την επιστροφή σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο συγκεντρωτικού κράτους άλλων εποχών.

Στο πλαίσιο αυτό μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους κάθε βεβιασμένη πρόταση επικοινωνιακού χαρακτήρα για την χωροταξική αλλαγή του «Καλλικράτη» ή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σε μια περίοδο όπου η μεγάλη οικονομική κρίση είχε σημαντικές συνέπειες στην λειτουργία της Τ.Α., η αποτίμηση του «Καλλικράτη» πρέπει να γίνει μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, απαλλαγμένη από τις όποιες προεκλογικές φορτίσεις και σκοπιμότητες μέσα από τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης θα προτείνει τις όποιες αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις συμφωνηθούν».


epoli.gr