Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΠΑΛΟΣ





ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ HASSELBLAD MASTERS AWARD. _OI EIKONEΣ ΤΟΥ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. _ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΕΖΑΝΤΕΣ. _Η ΙΔΙΟΤΥΠΗ, ΣΧΕΔΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ, ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ. _H ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ. _Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ AΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. _ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΛΕΥΚΩΜΑΤΩΝ. _EXEI ΦΩΤΟΓΡΑΦIΣΕΙ ΓΙΑ: ΗΥGEIA GROUP, VIVARTIA GROUP OF COMPANIES (ΕVEREST, GOODY’S, CRETAFARM, CHIPITA, BARBASTATHIS, CHRISI ZIMI), OLYMPIC AIR, ALDEMAR HOTELS, ASTIR PALACE, CAPSIS HOTELS, ELOUNDA MARE, ELOUNDA PENINSULA, DIVANI COLLECTION HOTELS, INTERCONTINENTAL ATHENAUM, ATHENS PARK HOTEL, CROWN PLAZA HOTEL, ATHENS ELEFTHERIOS VENIZELOS AIRPORT, IMACO SA, NEOKATOIKEIN, LI LA LO, PIZZA HUT, PILLSBURY, KFC, SIMPLY BURGERS, INTERCATERING, GLORIA JEANS, HATZIYIANAKIS, PETROCOLL, SEKA BUNKERING STATION, SILSIO SA, TUSSO COFFEE, WONDERPLANT, ALFA ROUFANIS, HELLENIC FOREIGN TRADE BOARD (HEPO). _ZEI ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. _ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΠΑΛΟΣ _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ _L.V. LUCICRIBIUM VITAE

Η REVOIL ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ





Η Revoil επίσημος υποστηρικτής της Α.Μ. Racing Kart Team H Revoil θα εφοδιάζει με καύσιμα τις προσπάθειες της A.M. Racing Kart Team, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσπάθειά μας και αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την προώθηση του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.



 Η Revoil είναι 100% Ελληνική Εταιρεία πετρελαιοειδών, με μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 10% και 550 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα στα οποία προσφέρει άριστα σε ποιότητα και εγγυημένα σε ποσότητα καύσιμα και λιπαντικά. 

KINΔΥΝΟΣ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗς ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ




Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Στις 15 Ιουνίου 2010 υπογράφηκε στην Αθήνα Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ελλάδας και του Υπουργείου Μεταφορών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που αφορούσε την συνεργασία στους τομείς των Ναυτιλιακών Μεταφορών και των Ναυτιλιακών Τεχνολογιών.


Το ανωτέρω μνημόνιο κατανόησης με το σχέδιο νόμου που έρχεται στην Βουλή για κύρωση κατά πάσα πιθανότητα αύριο μεταξύ των άλλων προβλέπει στο άρθρο 2 (V):

Εκπαίδευση και απασχόληση ναυτικών 

«Τα μέρη θα συνεργάζονται μέσω της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής προσωπικού, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην εφαρμογή των σχετικών συμβάσεων του Δ.Ν.Ο. (Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού) και των οργάνων του Δ.Ο.Ε. (Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας) που αφορούν τις συνθήκες εργασίας στα πλοία καθώς και στην διευκόλυνση των ναυτικών κατά την διάρκεια της παραμονής τους στους λιμένες και των δύο μερών».

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά την ανταλλαγή προσωπικού εντάσσεται στην λογική της λεγόμενης ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας εξυπηρετώντας εφοπλιστικά συμφέροντα αφού μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την επάνδρωση των υπό ελληνική και ξένη σημαία πλοίων με πληρώματα από την Κίνα χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με όρους εργασίας και αμοιβής εργασιακού μεσαίωνα. 

Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη διάταξη η οποία σε συνδυασμό με το άρθρο 19 «Ναυτολόγηση» του σχεδίου νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» που θα συζητηθεί στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα που επιβάλει πλήρη υποβάθμιση των Ελλήνων Ναυτεργατών στους όρους εργασίας και αμοιβής με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, θα τους μετατρέψει σε φτηνό ναυτεργατικό δυναμικό στα επίπεδα των Κινέζων.

Απαιτούμε την απόσυρση του σχεδίου νόμου του Μνημονίου Κατανόησης καθώς και την απόσυρση του σχεδίου νόμου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις»

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ ...


       του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΕΛΟΥ


Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση στη Χίο   
                                                                             
                                                                                   Tρικυμία εν κρανίω...  

Tρικυμία εν κρανίω διακρίνει το συντάκτη της ανακοίνωσης της Ν.Ε Χίου του ΚΚΕ  ‘ ΠΑΣΚ αναμεταδίδει Χρυσή Αυγή ’-που είναι ανάξια σχολιασμού όσο μας αφορά - και στην οποία για προφανείς λόγους  μικροκομματικής σκοπιμότητας μάς συκοφαντεί  για μια ακόμα φορά, δίνοντας ρεσιτάλ παραποίησης της συνδικαλιστικής πραγματικότητας στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης .Σας επισυνάπτουμε* την αρχική ανακοίνωση μας για το θέμα και ο κάθε καλοπροαίρετος ,νοήμων και λογικός άνθρωπος που δεν πάσχει από κομματική τύφλωση ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

                                                                                                                                                                      Χίος,10 Απρίλη 2013

                                                                     
                                                                         *Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση στη Χίο
                                         
                                            Η κομματική-συνδικαλιστική γραφειοκρατία στη ΔΟΕ είναι έτοιμη και ικανή για όλα!
Η συνδικαλιστική και κομματική γραφειοκρατία της ηγετικής ομάδας της ΔΟΕ έχει ‘’ξεφύγει’’ εντελώς. Τη μια λασπώνει τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ ως διασπαστές του κλάδου και την άλλη τη μετατρέπει σε φερέφωνο της Χρυσής Αυγής ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ), αναρτώντας στις 29/3/2013 (4:13μ.μ.) σε ιστοσελίδα του facebook, που φέρει την επωνυμία «ΔΟΕ Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας» βίντεο δημοσιευμένο στο YouTube από την φασιστική οργάνωση και στο οποίο μάλιστα ‘’έκανε λάικ’’ και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ )!!!. Το βίντεο στο you tube έχει ανέβει από χρήστη με το ψευδώνυμο Ι. Μεταξάς (imetaxas2012)!!! και στα σχόλιά του αναφέρει: «Δημοσιεύτηκε στις 28/3 2013
http://www.xryshaygh.com/index.php/home »

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι πετσοκομμένο απόσπασμα συνέντευξης της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε, όπου απαντά στη γνωστή προπαγάνδα, ότι η κόρη της φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο. Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας στα πλαίσια του γενικότερου αντιαριστερού μένους που την τελευταία περίοδο από κοινού καλλιεργούν ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ, χρησιμοποιεί τη ρητορική της Χρυσής Αυγής και εκθέτει την Ομοσπονδία. Η αναπαραγωγή της προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής από ιστότοπο που αποδίδεται στη ΔΟΕ αποτελεί τεράστιο ολίσθημα!!! Είναι η δεύτερη επίθεση – έμμεση αυτή τη φορά- ενάντια σε κόμμα της αριστεράς, μετά την γνωστή ανακοίνωση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κατά των νέων του ΣΥΡΙΖΑ πως τάχα θέλουν να διασπάσουν την Ομοσπονδία και να φτιάξουν μια άλλη ''αριστερή ΔΟΕ''. Ανακοίνωση που δυστυχώς ψηφίστηκε και από το ΠΑΜΕ στο Δ.Σ της ΔΟΕ και καταδεικνύει ότι οι ευκαιριακές συμπράξεις για μικρο-παραταξιακά και μικρο-εκλογικά οφέλη είναι αυτεπίστροφες, έχουν κοντά ποδάρια και μπορεί να οδηγήσουν τα συνδικάτα σε επικίνδυνους δρόμους.

Η Δ.Ο.Ε, ως συλλογική έκφραση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορεί να διασύρεται από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα και τον Πρόεδρο της. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ ως εργαλείο αντι-αριστερής και αντικομμουνιστικής επίθεσης. Τα δεκάδες χιλιάδες μέλη της Ομοσπονδίας περιμένουν από το Δ.Σ να αποκαταστήσει δημόσια το κύρος της. Να αποδοκιμάσει την πολιτικά ανεύθυνη στάση του Γενικού Γραμματέα και του Προέδρου της και να ζητήσει την παραίτησή τους.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΛΟΙΟ Η DIANA SHIPPING




Συνεχίζει τις αγορές πλοίων η Diana Shipping του Συμεών Παληού. Τελευταία «τσίμπησε» ένα ακόμη πλοίο, αυτή τη φορά ένα secondhand capes του 2005, το “Tamou”, 177.243 dwt, το οποίο η εταιρεία απέκτησε αντί 27.020.202 δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο η Diana Shipping έχει προσθέσει οκτώ νέα πλοία στον στόλο της. Το πλοίο θα μετονομασθεί “Baltimore” και αναμένεται να παραληφθεί στο τέλος του προσεχούς Μαΐου.

Περιλαμβανομένης και αυτή της αγοράς η Diana Shipping έχει ένα στόλο από 33 πλοία ξηρού φορτίου (2 Newcastlemax, 9 Capesize, 3 Post-Panamax, 2 Kamsarmax και 17 Panamax) καθώς και δυο υπό ναυπήγηση Ice Class Panamax τα οποία αναμένεται να παραλάβει στο τέταρτο τρίμηνο του 2013.

Η μεταφορική ικανότητα τους στόλου της χωρίς να περιλαμβάνονται τα πλοία που δεν έχει ακόμη παραλάβει ανέρχεται σε 3,5 εκατ. dwt και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 6,1 χρόνια.




theseanation.gr

MANOΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ :ΦΕΡΝΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ





Πριν από λίγο ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε, επισήμως και αρμοδίως, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για τη σύγκλησή της προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις νησιωτικές περιοχές.
Ο κ. Κόνσολας ενημέρωσε σχετικά και τον Υπουργό Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλο.
Αφορμή για αυτή την πρωτοβουλία υπήρξε το νέο κανονιστικό πλαίσιο για την οργανικότητα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με αυτό, οι 767 υφιστάμενες οργανικές θέσεις στα Δωδεκάνησα μειώνονται σε 592, χάνονται δηλαδή 175 θέσεις.
Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι δεν μπορεί να ισχύουν ισοπεδωτικά και ενιαία κριτήρια για όλα τα γεωγραφικά σύνολα της χώρας, δεν μπορεί να αγνοείται το στοιχείο της εθνικής και κοινωνικής διάστασης, που ενέχει η Παιδεία και οι δομές της, για τις νησιωτικές περιοχές.
Σε δήλωσή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων:
« Zήτησα πριν από λίγο τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και ενημέρωσα και τον κ. Υπουργό.
  Είναι μία ευκαιρία να συζητηθούν συνολικά τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες της εκπαίδευσης στα νησιά μας.
  Να έρθουν και να καταθέσουν τις απόψεις, τις προτάσεις και την εμπειρία τους οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, οι τοπικοί φορείς.
  Να μάθουν από πρώτο χέρι, όλοι οι συνάδελφοι, τι σημαίνει το σχολείο για την Αστυπάλαια, την Τήλο, τη Νίσυρο, Σύμη, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι και τα υπόλοιπα νησιά.
  Ποια είναι η σημασία να διατηρηθούν αυτές οι δομές, σημασία που υπερβαίνει δημοσιονομικά κριτήρια και έχει σαφή χαρακτηριστικά εθνικής προτεραιότητας.
  Συνολικά, σε όλο το Νότιο Αιγαίο με το νέο κανονιστικό πλαίσιο θα υπάρξει απώλεια 268 θέσεων».

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΑ





Υπεγράφη σήμερα από τον Υπ. Εσωτερικών η απόφαση κατανομής ποσού 19,2 εκ. ευρώ στους ΟΤΑ από την ΣΑΤΑ. Σύμφωνα με την κατανομή στο Δήμο Οινουσσών αναλογεί ποσό 7.240,00 ευρώ.

πηγή ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ 

Π.Ν.Ο :ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΚΙΝΑΣ




Η ΠΝΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίασή της έλαβε γνώση του περιεχομένου του Σχεδίου Νόμου «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Μεταφορών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς των Ναυτιλιακών Μεταφορών και των Ναυτιλιακών Τεχνολογιών.

Το Μνημόνιο, το οποίο κυρώνεται με το παραπάνω Σχέδιο Νόμου, που σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να κυρωθεί από τη Βουλή αυτή τη βδομάδα, προβλέπει στο άρθρο 2 (V) «Εκπαίδευση και απασχόληση ναυτικών» ότι: «Τα Μέρη θα συνεργάζονται μέσω της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής προσωπικού, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην εφαρμογή των σχετικών συμβάσεων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) και των οργάνων του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΔΟΕ-ILO) που αφορούν τις συνθήκες εργασίας στα πλοία, καθώς και στην διευκόλυνση των ναυτικών, κατά την διάρκεια της παραμονής τους στους λιμένες και των δύο Μερών».

Η Διοίκηση της ΠΝΟ καταγγέλλει την συγκεκριμένη διάταξη της υπό κύρωση συμφωνίας των δύο χωρών, με την οποία, στα πλαίσια της ανταλλαγής προσωπικού, επιβάλλεται η πλήρης υποβάθμιση των Ελλήνων ναυτεργατών τόσο στους όρους εργασίας και αμοιβής τους σε σχέση με τα ισχύοντα με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μετατρέποντάς τους σε φθηνό εργατικό δυναμικό και εξισώνοντάς στους στα επίπεδα των Κινέζων ναυτεργατών".

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ "ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ" - 13 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Η ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ


Συμπαράσταση της ΠΟΕΣΥ στους απολυμένους των "Αιολικών Νέων" | 13 Μαϊου στο Εφετείο η αγωγή αποζημιώσεων

Στο πλευρό των απολυμένων των "Αιολικών Νέων" η ΠΟΕΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση ενόψει τις εκδίκασης στις 13 Μαϊου σε δεύτερο βαθμό της αγωγής των 20 εργαζομένων για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αναφέρει τα εξής: 
"Έχουν περάσει 3 χρόνια από το αιφνιδιαστικό λουκέτο που έβαλε ο εκδότης Γιώργος Κονδυλούδης στην εφημερίδα ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ αφήνοντας χωρίς δουλειά μέσα σε μια νύχτα 20 εργαζόμενους, διοικητικούς, τεχνικούς και δημοσιογράφους και ενώ η επιχείρηση του σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε την 25 Φεβρουαρίου 2010 ήταν απόλυτα υγιής και βιώσιμη από οικονομικής πλευράς.
Ο εκδότης Γ. Κονδυλούδης λίγους μήνες μετά το κλείσιμο των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ξεκίνησε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα εκδίδοντας την εφημερίδα ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με άλλο προσωπικό.
Από την πρώτη μέρα του κλεισίματος της εφημερίδας ο εκδότης Κονδυλούδης ξεκίνησε μια εκστρατεία συκοφαντικής επίθεσης εναντίον τόσο των απολυμένων όσο και του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου, όπου με ύβρεις και ψευδείς μηνύσεις προσπαθεί να πείσει, ανεπιτυχώς βέβαια, την τοπική κοινωνία της Λέσβου ότι οι εργαζόμενοι έκλεισαν την επιχείρηση του. Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο αθωώθηκαν απ αυτές τις μηνύσεις και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό.
Αντιθέτως ο εκδότης Κονδυλούδης έχει καταδικαστεί επανειλημμένως από τα ποινικά δικαστήρια για σωρεία παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας. Τον Μάρτιο του 2011 καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση για γιατί δεν πλήρωνε τις νόμιμες αποδοχές σε δημοσιογράφο. Τον Σεπτέμβριο του 2012 σε 7 μήνες φυλάκιση γιατί δεν πλήρωνε τις νόμιμες αποδοχές στις πέντε εργαζόμενες τεχνικούς. Τέλος, τον Απρίλιο του 2013 σε 6 μήνες φυλάκιση για προσπάθεια εξαναγκασμού σε παραίτηση της προέδρου του ΣΕΜΜΕΛ.
Παρά λοιπόν τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του και παρά το γεγονός ότι οι απολυμένοι των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ έχουν κερδίσει και τα αστικά δικαστήρια που αφορούν τις νόμιμες αποζημιώσεις, μισθολογικές διαφορές και υπερωρίες, ο εκδότης Κονδυλούδης αρνείται πεισματικά να τις καταβάλει ενώ συνεχίζει τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη Λέσβο. Στις 13 Μαΐου 2013 εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η αγωγή των απολυμένων για τις αποζημιώσεις.
Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ στις 6 Απριλίου εκφράστηκε ομόφωνα η συμπαράσταση στους 20 απολυμένους για να σταματήσει ο πολυετής δικαστικός αγώνας και να αναγνωριστεί και σε δεύτερο βαθμό από την ελληνική δικαιοσύνη το αυτονόητο δικαίωμα των απολυμένων να αποζημιωθούν για την απόλυσή τους".
lesvosreport.gr

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης   

rouketopolemos108 ρουκέτες έτοιμες προς ρίψη, καθώς και άλλα αντικείμενα κατασκευής ρουκετών για το έθιμο του Πάσχα, κατάσχεσαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.Οι ρουκέτες για το γνωστό «πόλεμο» μεταξύ των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγιάς Ερειθιανής στο Βροντάδο, βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, διακίνηση, χρήση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα.
era-aegean.gr

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ


Σύνταξη: Αναστασία Σπυριδάκη   

nel_simaΣε απολογία κλήθηκε η ΝΕΛ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με την αιτιολογία της μη τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει υπογράφοντας τη σύμβαση για την εκτέλεση των δρομολογίων των επιδοτούμενων γραμμών, με αφορμή το νέο πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων που  κατέθεσε για τη θερινή περίοδο. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Σπιλάνης «Τα δρομολόγια που κατέθεσε η συγκεκριμένη εταιρεία δεν καλύπτουν την σύνδεση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα. Δεν δεχόμαστε τα δρομολόγια για το πλοίο «Ταξιάρχης» καθώς είναι κατωτέρων προσόντων και θα πρέπει η εταιρεία να επαναφέρει ένα πλοίο με τα ίδια προσόντα που έχει το «Θεόφιλος». Σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Λήμνου η ΝΕΛ επαναφέρει το πλοίο «Aqua Maria» για δύο δρομολόγια την εβδομάδα στη σύνδεση με Άγιο Ευστράτιο και Λήμνο. «Δεν μπορώ να ερμηνεύσω πως μια εταιρεία αλλάζει τόσο γρήγορα πρόγραμμα καθώς άλλο μας είχε καταθέσει πριν από λίγο καιρό και άλλο παρουσίασε τώρα» δήλωσε ο κ. Σπιλάνης.
 era-aegean.gr

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ





Στο πλαίσιο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων από τον αρμόδιο Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου εκδόθηκε εγκύκλιος σχετικά με την υποχρέωση εφοδιασμού των πλωτών εφοδιαστικών μέσων με σύστημα αυτόματης αναγνώρισης (Automatic Identification SystemAIS).

Η εγκύκλιος παρέχει ειδικότερες διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή της αριθμ. οικ. 48941/3564/12/16-11-2012 (ΦΕΚ 3052 Β΄/18-11-2012) Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Ναυτιλίας και Αιγαίου στα πλωτά εφοδιαστικά μέσα.

Η εν λόγω Υ.Α. του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, εντάσσεται στο πλαίσιο της πλήρους απελευθέρωσης της μεταφοράς πετρελαιοειδών προϊόντων (ν. 3054/2002, όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4093/2012), η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου της γεωγραφικής θέσης των μεταφορικών μέσων πετρελαιοειδών προϊόντων.

THN ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ "ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ", ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/4/2013, ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ


Δραματική / 2012 / Γαλλία / Διάρκεια: 120’
Σκηνοθεσία: Jacques Audiard
Σενάριο: Jacques Audiard, Τhomas Bidegain, Craig Davidson
Πρωταγωνιστούν: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts
Ο Αλί, ο οποίος μεγαλώνει μόνος του τον πεντάχρονο γιο του και εργάζεται ως μπράβος σε νυχτερινό μαγαζί, γνωρίζει την Στεφανί, μια εκπαιδεύτρια φαλαινών στο τοπικό ενυδρείο. Έπειτα από ένα τρομερό ατύχημα που αφήνει τη Στεφανί ανάπηρη, η σχέση των δύο τους παίρνει απροσδόκητη τροπή.
Ο Jacques Audiard φανερώνει τη δεξιοτεχνική του δεινότητα ως σκηνοθέτης δημιουργώντας ένα γεμάτο ένταση ερωτικό δράμα, όπου συγκρούονται ο σκληρός ρεαλισμός και το μελόδραμα. Η Marion Cotillard εντυπωσιάζει για ακόμη μια φορά σε ένα ρόλο – ερμηνευτική πρόκληση, υποστηριζόμενη επάξια από τον δυναμικό παρτενέρ της Matthias Schoenaerts.
  • Δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου)
  • Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΑμεΑΒΑ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΠΑ ΣΤΗ ΧΙΟ


ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕ.Π.Α. ΣΤΗ ΧΙΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 11/4 ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΣΤΟ ΙΚΑ
ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ –
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"


ΤΟ ΘΕΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». ΕΠΙ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έθεσε για μία ακόμα φορά το θέμα του επανασχεδιασμού του «Καλλικράτη» για Δήμους της χώρας, κυρίως νησιωτικές όπου εμφανώς ο νόμος Ραγκούση όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά απεναντίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενους στους κατεξοχήν αρμοδίους Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Αναπληρωτή Υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, είπε τα εξής:

«Ήταν τέλη καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου όταν ζήτησα να μου πείτε τι θα πράξετε για περιπτώσεις όπως είναι η Λέσβος, που είναι ένα τεράστιο νησί, ένας Δήμος που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, με τρία βουνά, δύο κόλπους και ένα τρισάθλιο οδικό δίκτυο και μου είχατε απαντήσει, με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού, ότι σκέφτεστε –στα σοβαρά, όμως, το σκέφτεστε- να κάνετε μία αναθεώρηση του «Καλλικράτη» για περιπτώσεις νησιωτικές και ίσως όχι μόνο.

Μέχρι σήμερα, όμως, έχει παρέλθει ο χρόνος και δεν έχουμε δει καμία πρωτοβουλία από την πλευρά σας, την ώρα μάλιστα που ακούγεται με ιδιαίτερη έμφαση ότι θέλετε να δώσετε και παράταση στη θητεία δήμων και περιφερειών κατά ένα με ενάμιση χρόνο, με την οποία παράταση σας λέμε ότι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ότι διαφωνούμε ριζικά.

Εκείνοι που κατέβηκαν στις περασμένες εκλογές, κατέβηκαν με τις προϋποθέσεις που γνώριζαν. Αν θέλουν τώρα παράταση γιατί δεν τα κατάφεραν τα δυόμισι χρόνια και ζητάνε να αποδείξουν εάν είναι καλοί δήμαρχοι ή όχι μετά από ενάμιση χρόνο, να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαφωνούμε».

"ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ " : ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ




κ. Περιφερειάρχη,

Σε 20 μέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι ζητούμενο, δεδομένου ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα συνεδριάσεις των αρμόδιων Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας που έχουν συσταθεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Πέρα από τις ενέργειες που πραγματοποιούνται κάθε χρονιά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, ο προβληματισμός για τη φετινή περίοδο είναι ακόμη μεγαλύτερος, δεδομένου ότι το αγροτικό και δασικό οδικό δίκτυο παραμένει σε αρκετές περιοχές σε πολύ κακή κατάσταση και ιδιαίτερα στο νησί της Λέσβου στο οποίο το οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Ειδικότερα για το νησί της Χίου, το οποίο υπέστη σοβαρότατες καταστροφές από την περσινή πυρκαγιά, θα έπρεπε να έχουν εδώ και καιρό εντοπιστεί τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να έχει συγκληθεί το αρμόδιο Συντονιστικό Όργανο.

Προκειμένου συνεπώς να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να καταγραφούν τα προβλήματα και να υπάρξει χρόνος για να αντιμετωπιστούν, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας.

Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί για την έγκαιρη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Με τιμή

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

                                                 Παύλος Βογιατζής
Επικεφαλής

Βαλσαμίδης Θεόδωρος, Γόμου – Πρωτογεράκη Καλλιόπη,
Καλλονιάτης Παναγιώτης, Τζιμής Ευστράτιος, Σάρακας Δημήτρης,
Βρουλής Παντελής, Κάρμαντζης Σταμάτης, Μαλαφής Γιάννης
Κωνσταντινίδης Πολυκράτης, Πανούσος Αρτέμης

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ



Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα
Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε, έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση στην έγκριση της ορθής επανάληψης του κονδυλίου των εφημεριών του Έτους 2013 για το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου και την περίληψή τους στον Προϋπολογισμό.
Επισημαίνω ότι η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Χίου, οφειλόμενη στην προσπάθεια που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελεί σημαντική παράμετρο για την υγειονομική θωράκιση της ακριτικής και νησιωτικής περιοχή μας. 
Παρακαλούμε θερμά για την επίσπευση των διαδικασιών και την έγκριση των εφημεριών από Πλευράς Υπουργείου, όπως αυτές έχουν προταθεί από την 2η Δ.Υ.Π.Ε. σε έγγραφό της, της 25ης Φεβρουαρίου 2013.
Με εκτίμηση
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

ΨΑΧΝΟΥΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ



Νομοθετική ρύθμιση με την οποία όχι μόνο να κόβεται ο μισθός στους επιόρκους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε αργία αλλά και να επισπεύδει τις διαδικασίες απομάκρυνσής τους από το Δημόσιο, αναζητεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την Καθημερινή στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανόν να δημιουργηθεί «κεντρικό» πειθαρχικό συμβούλιο ή να φτάνει η εκδίκαση μόνο στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για να απομακρυνθεί ο υπάλληλος. Και σε περίπτωση που δικαιωθεί στο δευτεροβάθμιο να επιστρέψει.
aftodioikisi.gr

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΝΑ , ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ, ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, σε κοινοβουλευτική ερώτηση για τους φορείς και οργανισμούς που εποπτεύονται από τα Υπουργεία

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, έδωσε την ακόλουθη απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, με θέμα «Καταγραφή ακριβών στοιχείων της ταυτότητας των Φορέων και Οργανισμών που εποπτεύονται από τα Υπουργεία»:
«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι εποπτευόμενοι από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου φορείς είναι:

·                     οι Οργανισμοί Λιμένων Α.Ε.,
·                     τα Λιμενικά Ταμεία (αρμοδιότητας του ΥΝΑ),
·                     ο Οίκος Ναύτου (ΟΝ) ο οποίος είναι ν.π.δ.δ., συστήθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. της 1ης Μαρτίου 1927 (Α΄ 32) και λειτουργεί με τον ν.4075/2012 (Α΄89),
·                     το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΝΕΕ) το οποίο είναι ν.π.δ.δ. ( ν.δ. 644/1948, ΦΕΚ Α΄110 και ν. 989/1979, ΦΕΚ Α΄260),
·                     το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) το οποίο είναι ν.π.δ.δ. (Α.Ν. 192/1936, ΦΕΚ Α΄438),
·                     το Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας το οποίο είναι ν.π.ι.δ. (ν. 2638/1998, ΦΕΚ Α΄204),
·                     το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ) το οποίο είναι ν.π.δ.δ. και
·                     το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα το οποίο είναι ν.π.ι.δ. (άρθρο 4 του ν. 4081/2012, ΦΕΚ Α΄ 184).

Όσον αφορά στο απασχολούμενο προσωπικό των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε., των Λιμενικών Ταμείων, του ΟΝ, του ΝΕΕ και του ΓΕΝΕ επισυνάπτεται πίνακας (φ.03), καθώς και σχετικά έγγραφα με αναλυτικά στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας, την ακίνητη περιουσία και τα μισθώματα που καταβάλουν οι Οργανισμοί Λιμένων, τα Λιμενικά Ταμεία και ο ΟΝ, προς πληρέστερη ενημέρωσή σας (φ. 78).
Πέραν των ανωτέρω σημειώνεται ότι το ΓΕΝΕ έχει έδρα στον Πειραιά (οδός Νοταρά 141), ενώ παραρτήματά του λειτουργούν στις εγκαταστάσεις των Λιμενικών Αρχών, εξυπηρετούνται από στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και διευθύνονται από τους Λιμενάρχες, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Στο ΓΕΝΕ απασχολούνται τέσσερις μόνιμοι (04) υπάλληλοι κλάδου Διοικητικού – Οικονομικού κατηγορίας ΠΕ, εννέα (09) μόνιμοι υπάλληλοι και δυο (02) ΙΔΑΧ κλάδου Διοικητικού – Λογιστικού κατηγορίας ΔΕ, ένας (01) μόνιμος υπάλληλος κλάδου Βοηθητικού Προσωπικού κατηγορίας ΥΕ και ένας (01) ΙΔΑΧ κλάδου Διοικητικών Υπαλλήλων κατηγορίας ΥΕ. Επίσης, σε αυτό απασχολούνται τρία (03) στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. εκ των οποίων ένας ανώτερος Αξιωματικός ΛΣ τοποθετείται ως Διευθυντής.

Τα έσοδα του ΓΕΝΕ προέρχονται από το Κεφάλαιο Ανεργίας Ασθένειας Ναυτικών (ΚΑΑΝ) που τηρείται στο ΝΑΤ και είναι τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη της μισθοδοσίας των υπαλλήλων και των λοιπών λειτουργικών εξόδων. Το κόστος μισθοδοσίας για το έτος 2012 ανήλθε στο ποσό των 312.182,84 € (μεικτά). Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι το ΓΕΝΕ δεν έχει οφειλές προς τρίτους ούτε διαθέτει ακίνητα στην ιδιοκτησία του. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται είναι πενταώροφο και διαθέτει ισόγειο με ξεχωριστή είσοδο. Βρίσκεται επί της οδού Νοταρά 141 στον Πειραιά και καταλαμβάνει έκταση 582,72 τ.μ. Για τη χρήση του κτιρίου καταβάλλεται μηνιαίο μίσθωμα 6.172,90€ από το ΚΑΑΝ.

Το ΝΕΕ εποπτεύεται από το Υπουργείο μας βάσει του άρθρου 3 του π.δ. 98/2012 (ΦΕΚ 160 Α΄). Ο προϋπολογισμός του εγκρίνεται ετησίως με απόφαση του Υπουργού (Α.Ν. 281/1936, ΦΕΚ 473 Α΄, όπως τροποποιήθηκε), ενώ η σχετική Απόφαση για το έτος 2013 είναι αναρτημένη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: Β4ΜΨΟΠ-Ψ6Δ. Τα έσοδα του προϋπολογισμού του ΝΕΕ προέρχονται από εισφορές/συνδρομές των μελών του (πλοία) και λοιπές ίδιες πηγές (αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, έκδοση πιστοποιητικών κλπ), χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Οι δαπάνες για τη μισθοδοσία των έξι μονίμων (06) υπαλλήλων που απασχολούνται καθώς και ενός (01) ο οποίος καλύπτει ειδική θέση, ανέρχονται για το 2013 στο ποσό των 214.030,00 €. Τα περιουσιακά στοιχεία του εν λόγω νομικού προσώπου είναι ένα ακίνητο στην οδό Κολοκοτρώνη 100 στον Πειραιά, από την εκμίσθωση του οποίου προϋπολογίζεται για το 2013 η είσπραξη του ποσού των 4.800€.

Το ΤΑΛΣ εποπτεύεται από τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία. Σύμφωνα με προσωρινά οικονομικά στοιχεία της 31-12-2012 η τρέχουσα αξία της κινητής περιουσίας του ανέρχεται στα 903.145,80€, η οποία συνίσταται σε τραπεζικές καταθέσεις προερχόμενες αποκλειστικά από εισφορές – κρατήσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τόκους καταθέσεων, ενώ η αναπόσβεστη αξία του εξοπλισμού ανέρχεται σε 0,01€. Το Ταμείο στεγάζεται σε γραφεία του 6ου ορόφου του κτιρίου της 2ας Μεραρχίας 18 στον Πειραιά, τα οποία έχουν διατεθεί από το Υπουργείο μας σύμφωνα με την αριθ. 5344.18/55/08/24-10-2008 απόφαση κ. Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ως εκ τούτου δεν καταβάλλονται μισθώματα κτιρίων. Σημειώνεται επίσης ότι σε αυτό απασχολούνται επτά (07) στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Το Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας στεγάζεται επί της Λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη 154, 1ος όροφος, καταλαμβάνει επιφάνεια 450,00 τ.μ. και καταβάλλει μηνιαίο μίσθωμα 1.320,62 €. Σημειώνεται επίσης ότι σε αυτό απασχολούνται τρία (03) στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τέλος, όσον αφορά το Πλωτό Μουσείο η εποπτεία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου συνίσταται στον έλεγχο της ασφαλούς λειτουργίας του πλοίου το οποίο χρησιμοποιεί το Μουσείο για την εκπλήρωση του σκοπού του σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, καθώς και σε έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες αφορούν πράξεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του Μουσείου. Πόροι του Μουσείου, που θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση του σκοπού του, είναι δωρεές και εν γένει παροχές, χορηγίες, επιχορηγήσεις, κληρονομιές, κληροδοσίες και έσοδα από τη
δραστηριότητά του. Επίσης, το ΔΣ του Μουσείου αποφασίζει για την πρόσληψη του προσωπικού του κατ’ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.»

"ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ" ΣΕ 4 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΤ



Καθυστερήσεις έως και δύο ώρες στην προσέλευση στην υπηρεσία τους για υπαλλήλους τεσσάρων υπουργείων και ενός οργανισμού διαπιστώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων που πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ).
Συγκεκριμένα, πέντε τριμελή κλιμάκια του ΣΕΕΔ πραγματοποίησαν ελέγχους στα υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και στον ΕΟΤ, όπου διαπίστωσαν ότι οι «κοπανατζήδες» ήταν δεκάδες
aftodioikisi.gr

ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ : "ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ" ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ 197 ΝΠΔΔ , ΟΚΤΩ ΦΟΡΕΩΝ



Να αποστείλουν στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι τις 20 Απριλίου στοιχεία σχετικά με το πώς προχωρούν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις 8 φορέων και 197 νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα. ζητά με εγκύκλιό του προς οκτώ υπουργεία ο Α. Μανιτάκης. Πρόκειται για τα υπουργεία Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας, Εργασίας, Περιβάλλοντος Τουρισμού και Μακεδονίας – Θράκης, από τα οποία ο υπουργός με την εγκύκλιό του που στάλθηκε χθες, Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013 (Αρ. Πρωτ.: ΔΟΑ/Φ.20/οικ.9824) ο υπουργός ζητά να αποτυπωθεί η εικόνα που επικρατεί όσον αφορά την ολοκλήρωση «της διενεργούμενης εκκαθάρισης και των διαδικασιών τακτοποίησης του προσωπικού», την αξιοποίηση των ιδιόκτητων κτιρίων και τη λήξη των μισθώσεων των μη ιδιόκτητων, τη διασφάλιση, μεταφορά και αξιοποίηση του κάθε είδους εξοπλισμού κτλ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο,  «για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων μεταρρυθμιστικών μέτρων που προωθεί στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, προωθεί και την ορθολογική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα στην κατεύθυνση του περιορισμού του εύρους του (μέσω καταργήσεων ή συγχωνεύσεων)».
aftodioikisi.gr

"Η ΤΡΟΪΚΑ ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ " ...



Στη διάψευση όλων των σεναρίων για απολύσεις επίορκων, υπαλλήλων ΔΕΚΟ μέσω αξιολόγησης κλπ προχώρησαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την αποχώρηση του Α. Μανιτάκη από τη συνάντηση με την τρόικα και το οικονομικό επιτελείο.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της aftodioikisi.gr, συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνιζαν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την τρόικα δεν ετέθη κανένα θέμα απολύσεων, απλώς δόθηκαν κάποιες τεχνικές διευκρινίσεις σε σχέση με την κινητικότητα. Μάλιστα, τόνιζαν ότι «το θέμα των απολύσεων το έκλεισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του συνάντησης με τρόικα», τονίζοντας ότι αυτό που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση είναι η κινητικότητα 25.000.
Παράλληλα οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Μανιτάκη τόνιζαν ότι προχωράει κανονικά το σχέδιο κινητικότητα του υπουργείου και εξέφραζαν αισιοδοξία ότι θα βρεθεί κοινός τόπος με την τρόικα.
Πάντως, την ίδια ώρα από το υπουργείο Οικονομικών παρά τη φωτογραφία Στουρνάρα – Μανιτάκη,  η εικόνα που δίνεται είναι διαφορετική, καθώς τονίζεται ότι ο κ. Μανιτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε ότι είναι εφικτό να απομακρυνθούν περί τους 7000 επίορκους, «κοπανατζήδες», με πλαστά πτυχία αλλά και ανεπαρκείς με βάση την αξιολόγηση, υπαλλήλους.
aftodioikisi.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ : ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Μόνο αστείες μπορούν να χαρακτηριστούν οι λαθροχειρίες του στελέχους της “Κοινωνικής Συμμαχίας” κ. Καραβασίλη, αλλά και της “Αντιμνημονιακής Κίνησης Δημοσίων Υπαλλήλων” (ΣΥΡΙΖΑ) περί “ανίερων συμμαχιών” του ΠΑΜΕ με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στο ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ. Το ποιοι χρόνια ήταν αγκαλιά με το ΠΑΣΟΚ και εφάρμοζαν τις πολιτικές που σήμερα ζούμε και ποιοι σήμερα αλληθωρίζουν για κυβερνητικές θεσούλες είναι γνωστό τοις πάσει...

Πολύ μεγάλη η αγωνία από εκείνους που μονίμως απουσιάζουν από την περιφρούρηση και οργάνωση των αγώνων, από εκείνους που εξ' αιτίας των πρακτικών τους τόσα χρόνια οι έννοιες “συνδικαλισμός” και “συνδικαλιστής” έχουν ταυτιστεί με τη ρεμούλα, το συμβιβασμό και το βόλεμα.

Πέφτουν όμως οι μάσκες και πάλι. Ο αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμαχιών του με το ένα μέλος της ΠΑΣΚ είναι το ΠΑΜΕ και η γραμμή της σύγκρουσης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που εκφράζει και υπηρετεί. Με αφορμή λοιπόν το ζήτημα της μομφής στο ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ από κοινού επιδιώκουν να ανατρέψουν τη συγκρότηση του προεδρείου σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση όπως οι ίδιοι αρχικά τη συμφώνησαν.

Δεν μας εκπλήσσει, αφού το ίδιο ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων όπου μόλις πριν μέρες η “Αυτόνομη Παρέμβαση” με την παράταξη ΕΜΕΙΣ (στελέχη της πρώην ΠΑΣΚΕ) και τη ΔΑΚΕ, πέταξαν έξω τις ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ (στηρίζονται από το ΠΑΜΕ) τσαλαπατώντας τη θέση για αντιπροσωπευτικό - αναλογικό Προεδρείο . Ο λόγος; “Εάν αναλάβετε εσείς τον πρόεδρο, δε θα λειτουργήσει το προεδρείο. Να πάρετε τον αντιπρόεδρο που δεν είναι θέση ευθύνης, δε θα δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του προεδρείου (ΑΠ)”. Δεν τα κάνουν λοιπόν μόνο στη Χίο αλλά παντού είναι απέναντι στο ΠΑΜΕ γιατί τέτοια ενότητα επιδιώκουν, εργαζομένων - εργοδοτών.

Από την άλλη, όσο αφορά τις γενικές πολιτικές θέσεις κάθε δύναμης μέσα στην ΑΔΕΔΥ είναι γνωστές, ανεξάρτητα από τη θέση που κράτησε ο καθένας για δικούς του λόγους στο ζήτημα της μομφής στη Χίο, και είναι μέγιστη πολιτική απατεωνιά του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρά σε τσουβαλιάσματα.

Για να τελειώνουμε λοιπόν. Το ΠΑΜΕ ξεκάθαρα μιλά για σύγκρουση με ένα σύστημα, που λέγεται καπιταλιστικό, που  με μνημόνια ή χωρίς, με ανίκανους ή ικανούς πολιτικούς, με καλές ή κακές διαπραγματεύσεις ή προθέσεις, με όποια μορφή διαχείρισής του, κοινό παρονομαστή έχει την καταλήστευση και εξαθλίωση των λαών. Ή θα το διαχειριστούμε σε βάρος των εργατών και θα στοιχηθούμε πίσω από τις ηγεσίες σας ή οι εργαζόμενοι θα το ανατρέψουν, χτίζοντας τη δική τους κοινωνία, μέσος δρόμος δεν υπάρχει. Αυτή είναι όλη η ουσία που προκαλεί την επίθεση προς στις ταξικές δυνάμεις από εκείνους που χρόνια αυτοαποκαλούνται “κοινωνικοί εταίροι” της κυβέρνησης και της ΕΕ. Εκεί  κρίνεται το ποιος είναι με ποιον και έχουμε μάτια και βλέπουμε τις κολεγιές του ΣΥΡΙΖΑ και με τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης και με τις δυνάμεις της «κυβερνώσας» αριστεράς που ευαγγελίζεται ο ίδιος, όπως ο κ. Καραβασίλης.

Τέλος, θα συμβουλεύαμε  τον κ. Καραβασίλη να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Αφού κατά τα λεγόμενά του το ΠΑΜΕ εκπροσωπεί το 5% των εργαζομένων και οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ το 95%, τότε γιατί σκάει τόσο;