Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"


ΤΟ ΘΕΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». ΕΠΙ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έθεσε για μία ακόμα φορά το θέμα του επανασχεδιασμού του «Καλλικράτη» για Δήμους της χώρας, κυρίως νησιωτικές όπου εμφανώς ο νόμος Ραγκούση όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά απεναντίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενους στους κατεξοχήν αρμοδίους Υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Αναπληρωτή Υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, είπε τα εξής:

«Ήταν τέλη καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου όταν ζήτησα να μου πείτε τι θα πράξετε για περιπτώσεις όπως είναι η Λέσβος, που είναι ένα τεράστιο νησί, ένας Δήμος που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, με τρία βουνά, δύο κόλπους και ένα τρισάθλιο οδικό δίκτυο και μου είχατε απαντήσει, με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού, ότι σκέφτεστε –στα σοβαρά, όμως, το σκέφτεστε- να κάνετε μία αναθεώρηση του «Καλλικράτη» για περιπτώσεις νησιωτικές και ίσως όχι μόνο.

Μέχρι σήμερα, όμως, έχει παρέλθει ο χρόνος και δεν έχουμε δει καμία πρωτοβουλία από την πλευρά σας, την ώρα μάλιστα που ακούγεται με ιδιαίτερη έμφαση ότι θέλετε να δώσετε και παράταση στη θητεία δήμων και περιφερειών κατά ένα με ενάμιση χρόνο, με την οποία παράταση σας λέμε ότι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ότι διαφωνούμε ριζικά.

Εκείνοι που κατέβηκαν στις περασμένες εκλογές, κατέβηκαν με τις προϋποθέσεις που γνώριζαν. Αν θέλουν τώρα παράταση γιατί δεν τα κατάφεραν τα δυόμισι χρόνια και ζητάνε να αποδείξουν εάν είναι καλοί δήμαρχοι ή όχι μετά από ενάμιση χρόνο, να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαφωνούμε».