Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΧΑΣΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Απίστευτο κι όμως συνέβη. Τέσσερις μαθητές Λυκείου συνέλαβε επ' αυτοφώρω η ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, μετά από έφοδο σε σχολικό λεωφορείο, που πραγματοποιούσε εκδρομή από τη Μυτιλήνη στην Πέτρα Μόλυβο.
H ομάδα δίωξης ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, ύστερα από πληροφορίες που είχε, έκανε έφοδο στο σχολικό πούλμαν, ανακαλύπτοντας επιβαρυντικά στοιχεία σε ακόμα τρία άτομα, δύο ενήλικες και έναν ακόμα ανήλικο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Σε βάρος των δύο ενηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπορία ναρκωτικών ουσιών, αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους μικρές ποσότητες ναρκωτικών, έτοιμες για διάθεση.
Ερωτηματικά ωστόσο προκύπτουν, για τις ευθύνες των καθηγητών που συνόδευαν τους μαθητές στην εκδρομή, ίσως δε και για τον οδηγό του πούλμαν, ο οποίος έχει και την ευθύνη των επιβατών που μεταφέρει.
Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και για ότι νεότερο έχουμε θα σας ενημερώσουμε αμέσως.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματική αστυνομική έρευνα, συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, 5 ημεδαποί (4 ανήλικοι & 1 ενήλικος) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και 2 ημεδαποί (ενήλικοι) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Πηγή: Lesvosnews.gr
(Φωτογραφία αρχείου)

"ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ"



Η Δημοτική Πινακοθήκη Χίου συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF, “Η Ώρα της Γης”, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής από την Παρασκευή 30/03/2012 και μέχρι την Τετάρτη 04/04/2012 θα πραγματοποιείται στους χώρους της Πινακοθήκης επισταμένη ξενάγηση και παρουσίαση του έργου του ζωγράφου Γιάννη Μηταράκη, με επίκεντρο έργα του καλλιτέχνη που αντλούν τη θεματολογία τους από τη φύση και το περιβάλλον.



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ



ΘΕΜΑ:  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΣΑ (Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση)

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στην Αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνούς» της ΠΕ Χίου ενημέρωση των τοπικών φορέων σχετικά με την Πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Π.Β.Α.), για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2007-2013.
Την ενημέρωση πραγματοποίησε στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε συνεργασία με στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Π.Β.Α.
Το Πρόγραμμα προσβλέπει σε στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων των νησιών της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα και επιχειρήσεις της περιοχής, ώστε να εξασφαλισθεί η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, αφού διαγνωσθούν τόσο οι τοπικές ανάγκες, όσο και οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.
Δικαιούχοι των δράσεων μπορούν να είναι Αναπτυξιακές Συμπράξεις, με συμμετοχή Δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, οι οποίες θα λειτουργούν με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν είναι να υπάρχει Διαχειριστική Επάρκεια της Αναπτυξιακής Σύμπραξης.
Η υποστήριξη των ανέργων (νέων επιστημόνων, αγροτών κ.λ.π) περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, που θα τους προετοιμάζει κατάλληλα, ώστε είτε να ιδρύσουν οι ίδιοι επιχειρήσεις, που θα καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής, ή να προσληφθούν από επιχειρήσεις, καλύπτοντας πραγματικές και διαπιστωμένες ανάγκες τους.
.
Το σύνολο της Δημόσιας δαπάνης της Πρόσκλησης ανέρχεται στο ποσό των 2.000.000 €, ενώ ο μέγιστος Πρ/σμός ανά πρόταση είναι 800.000 €.
Την ενημέρωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον εκπρόσωποι τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ




            ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Χίος,     30/3//2012
         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ           

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                   
           


Ταχ. Δ/νση
Ταχ. Κώδικας
TELEX
FAX.
Τηλέφωνο
:
::::

Πολυτεχνείου 1
82 100 - Χίος
294125
2271 0 40718
2271 0 44201


ΠΡΟΣ :


κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – Γραφείο Κου Υπουργού




ΚΟΙΝ.:
  1. Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
  2. Αστυνομική Διεύθυνση Χίου






Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται στο ακριτικό νησί μας έξαρση της εγκληματικότητας (κλοπές, διαρρήξεις, βίαια περιστατικά  κ.λπ). Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου είναι γεγονός ότι είναι έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας μεταξύ των πολιτών.
Καθίσταται συνεπώς αναγκαία η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου σε προσωπικό προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία, κάτι που αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για τη ζωή και την ανάπτυξη στα νησιά μας. Εν όψει μάλιστα της θερινής περιόδου, κατά την οποία ο πληθυσμός της Χίου πολλαπλασιάζεται το αίτημά μας αποκτά επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα.
Είμαι βέβαιος, Κύριε Υπουργέ, ότι κατανοείτε τη σημασία  του αιτήματός μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

                                                                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ


                       
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                            Αρ. Πρωτ. Φ.311.2/2038
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ                           Χίος, 30/03/2012                                                                 

   ΤΜΗΜΑ                 
 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση
Ταχ. Κώδικας
FAX.
Πληροφορίες
Τηλέφωνο
e-mail
:
::::
:
Πολυτεχνείου 1
82 100 - Χίος
22710 - 44211
Ιωάννης Κουντουριάδης
22710 – 44212
i.kountouriadis@chios.pvaigaiou.gov.gr
ΠΡΟΣ :
                       Όπως
               Πίνακας Αποδεκτών
ΚΟΙΝ  :



ΘΕΜΑ.: Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ)
                Περιφερειακής Ενότητας Χίου

ΣΧΕΤ  :  α. Ν.3013/2002, αρθ. 12
      β. Γενικό Σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», 2η Αναθεωρημένη Έκδοση.
                  γ.Αρ. Πρ.Φ.311/οικ.941/14/03/2011/ Π.Β.Α./ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

            Σύμφωνα με τα ανωτέρω σχετικά, συγκαλούμε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, την Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 και ώρα 11:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Χίου, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων αντιπυρικής περιόδου έτους 2012».
                
Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π. παρακαλούνται να έχουν συντάξει Μνημόνιο Ενεργειών αρμοδιότητας τους, συμπεριλαμβανομένου και του Παραρτήματος  «Ι» όπως προβλέπεται από το (β) σχετικό τα οποία θα  παρουσιάσουν στο Σ.Ο.Π.Π. και να αποσταλούν σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς – υπηρεσίες.

Παρακαλούμε και εφιστούμε την προσοχή για την  συμμετοχή όλων σας,  στην σύσκεψη.

Χρέη Γραμματέα θα εκτελεί η υπάλληλος Μαρία Τσιαδή, του Γραφείου ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Π.Ε. Χίου.


          Ακριβές αντίγραφο                             Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

      Ιωάννης Κουντουριάδης
 Υπαλ. Πολιτικής Προστασίας                        Κωνσταντίνος Γανιάρης
        ΔΕ Προσωπικό Η/Υ