Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟ : 10.000 ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ... ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ



Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία για τη μετακίνηση των 2.000 υπαλλήλων, οι οποίοι τέθηκαν, τελικά, σε διαθεσιμότητα στο τέλος του 2012, καθώς έχει λήξει η προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο στους φορείς για τα αιτήματά τους, που αφορούν την πλήρωση κενών θέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και έχουν καταγραφεί πάνω από 10.000 θέσεις στο Δημόσιο, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις να εντοπίζονται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Υγείας, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης των νέων οργανογραμμάτων βρίσκονται στα υπουργεία, που αναμένεται να περικόψουν περίπου το 50% των υπηρεσιακών τους μονάδων, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων θα πρέπει να συνεδριάσει για την έγκρισή τους το Συντονιστικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
 aftodioikisi.gr

"ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ , ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ



E-mailΕκτύπωσηPDF
imata-logoΜε την βοήθεια του Θεού, η Ιματιοθήκη της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών μέχρι και σήμερα, έχει καλύψει ανάγκες ιματισμού και υπόδησης σε 398 συνανθρώπους μας. Μέλη πολυτέκνων οικογενειών, ανέργων, ασθενών, ανθρώπων που χρειάζονται στήριξη για να προχωρήσουν σ' αυτές τις δύσκολες εποχές και σ' αυτούς η Ιματιοθήκη «χαρίζεται» σαν στήριγμα.
Αποστολές μεγάλες, στην Αθήνα, στους αστέγους, στην πανελλήνια ένωση  φίλων των πολυτέκνων αλλά και στον τόπο μας, κοντά στους λαθρομετανάστες. Όλα αυτά δεν θα ήταν πραγματοποιήσιμα αν ο κάθε συντοπίτης μας, ο κάθε χριστιανός, ο Χιώτης χριστιανός, δεν έδειχνε έμπρακτα την αγάπη του, με το να προσέρχεται  στην Ιματιοθήκη με γεμάτα τα χέρια του ελπίδα, βοήθεια και προσφορά.
Γι' αυτό λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ!.
Οι υπεύθυνοι της Ιματιοθήκης
π. Αντώνιος & π. Μιχαήλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α΄ & Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΧΙΟΥ

Α' Κατηγορία
1ηΑ.Π.Ο. Κανάρης 44
2ηΠ.Ο Δάφνη39
3ηΑ.Π.Σ Ατρόμητος35
4ηΑ.Σ Όμηρος33
5ηΑ.Ε Καλαμωτής27
6ηΑ.Ο Πύργος23
7ηΑ.Π.Ε Μικρασιατική19
8ηΑ.Π.Σ Λαίλαπας19
9ηΑ.Π.Π.Σ Ηρακλής18
10ηΑ.Ο Βαρβασιακός16
11ηΑ.Ο Ελάτας15
12ηΑ.Ο Άτλας12
13ηΠ.Α.Ο Καρυών 6 
14ηΣ.Ι.Φ.Ι Κοφινάς 5

 

Β ' Κατηγορία
1ηΕ.Φ.Κ  Ποσειδών39
2ηΑ.Ο Αναγέννηση32
3ηΑ.Ε Κυβέλη/Λέων31 
4ηΑ.Ο Θύελλα26
5ηΑ.Ο Λέων Αφροδισίων26 
6ηΑ.Ο Πανοινούσσιος18
7ηΠανεπιστήμιο17
8ηΑ.Σ.Λ.Σ Ένωση14
9ηΠ.Ο Δόξα11 
10ηΚ.Ε.Α.Σ Φάρκαινα 9
11ηΑ.Ε Χίου/Βροντάδου 9 
12ηΠ.Α.Σ Κλασσικό και Μίνι 3
13ηΠ.Ο Ερασιτέχνης 1 


OΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΠΣ ΧΙΟΥ




Ορισμός Διαιτητών 22/01/2013
Ημερ/νία 
ωρα
ΓήπεδοΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενηΔιαιτητήςΑ΄ΒοηθόςΒ΄Βοηθός
23/01/2013
15:00
ΔΗΜ.ΣΤΑΔΙΟΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ
Β΄ κατηγορίας
ΛΕΩΝ
Β΄ κατηγορίας
ΣΠΥΡΙΑΔΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣΤΟΡΟΥΝΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
23/01/2013
16:00
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥΠΟΔ.ΑΚΑΔΗΜΙΑΝέωνΔΟΞΑΝέωνΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΜΑΧΑΙΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗΠΙΤΤΑΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
23/01/2013
18:15
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥΟΜΗΡΟΣΝέωνΑΤΡΟΜΗΤΟΣΝέωνΠΙΤΤΑΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΜΑΧΑΙΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
24/01/2013
18:15
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥΔΑΦΝΗΝέωνΗΡΑΚΛΗΣΝέωνΚΑΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑΓΙΟΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
25/01/2013
16:00
Ε.Π.Σ ΧΙΟΥΚΥΒΕΛΗ/ΛΕΩΝΝέωνΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΝέωνΚΑΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΜΑΧΑΙΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗΨΑΡΕΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ



Μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι συνεχίζετε να προσεγγίζετε το θέμα του νέου λιμανιού με τρόπο που νομίζει κανείς ότι το λιμάνι της Χίου δεν αφορά όλους τους Χιώτες παρά μόνο το Δήμαρχο.
Η Δημοτική Αρχή Χίου στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου δεν θα πάψει να διεκδικεί την κατασκευή του νέου λιμανιού στην περιοχή «Κοντάρι» .Δεν θα σταματήσουμε να την διεκδικούμε για οποιονδήποτε λόγο, θεωρώντας άλλωστε ότι αυτή η περίοδος είναι η πλέον κατάλληλη λαμβάνοντας υπ' όψιν την χιακή καταγωγή του Υπουργού Ναυτιλίας κ.Μουσουρούλη καθώς και την λεσβιακή καταγωγή του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, κ.Μουτζούρη.
Θεωρούμε τέλος ότι τα Μ.Μ.Ε. μπορούν να σχολιάζουν, να συμφωνούν ή να διαφωνούν με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, η δημοσιογραφική δεοντολογία όμως δεν συνάδει με θεατρινισμούς- όπως είχαμε και στην περίπτωση της επέκτασης του αεροδρομίου - προσπαθώντας έτσι να υποβαθμίσουν μια τέτοια κοινή προσπάθεια.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Ν.Ε.Λ. ΓΙΑ ΑΠΟΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΟΙΩΝ



Παρεμβάσεις Δημάρχου Λήμνου για το αίτημα της Ν.Ε.Λ για αποδρομολόγηση πλοίων
Κατόπιν πληροφόρησης του Δήμου Λήμνου για αίτημα της Ν.Ε.Λ. για αποδρομολόγηση των πλοίων "Θεόφιλος" και "European Express", ο Δήμαρχος Λήμνου επικοινώνησε άμεσα με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Σπιλάνη.
Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Δήμαρχο, ότι το Υπουργείο απάντησε αρνητικά στο αίτημα αποδρομολόγησης και ζήτησε από τη Ν.Ε.Λ. αν επανέλθει με το αίτημα, να έχει και τις απαραίτητες λύσεις για την εξυπηρέτηση των επιδοτούμενων γραμμών.
"Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε ότι η εταιρεία θα υποχρεωθεί να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις" αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για συναντήσεις με Υπουργεία, για θέματα που αφορούν το νησί μας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και με το Υπουργείο Ναυτιλίας.
lesvosreport.gr

"ΦΡΕΝΟ" ΑΠΟ Γ.Γ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ "ΘΕΟΦΙΛΟΣ"


«Φρένο» από Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην αποδρομολόγηση του «Θεόφιλος»

«Θα πρέπει ν’ αντικαταστήσετε το «Θεόφιλος» με άλλο πλοίο της εταιρείας για ταν δρομολόγια των επιδοτούμενων γραμμών τα οποία είναι εγκεκριμένα μέχρι 31/3 /13». Αυτό απαντά ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Σπιλάνης στο αίτημα της ΝΕΛ για αποδρομολόγηση του «Θεόφιλος» .
 Η ΝΕΛ έχει ζητήσει την αποδρομολόγηση και του πλοίου «European Express” στο υπουργείο Ναυτιλίας. Ειδικά όμως όσο αφορά το «Θεόφιλος» το οποίο εκτελεί δρομολόγια άγονης γραμμής και είναι αρμοδιότητας της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η απάντηση είναι αρνητική.
Αναλυτικά στο έγγραφό της , η Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όσο αφορά το αίτημα της ΝΕΛ Lines αναφέρει τα εξής:
".. Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι για να έγκριθεί το αίτημα σας για  ακινησία του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Ν.Χ. 35 από 18/01/13 έως 14/03/13 για λόγους ετήσιας επιθεώρησης θα πρέπει να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από την αρ. 81/2009   σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας  και συγκεκριμένα η εκτέλεση των δρομολογίων της γραμμής ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΛΗΜΝΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΧΙΟΣ-ΒΑΘΥ  και επιστροφή  από άλλο πλοίο της εταιρείας σας.Επίσης σας γνωρίζουμε ότι τα δρομολόγια των επιδοτούμενων γραμμών  με Βόρειο Ελλάδα  είναι εγκεκριμένα μέχρι 31/01/13"
lesvosreport.gr

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ visa Schengen ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ

προς
τον Υπουργό Εξωτερικών
και
τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη




Πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πάγωμα της συνέχισης του προγράμματος έκδοσης visa σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η Χίος, εξαιτίας της εκτίμησης του ΥΠΕΞ για ρεύμα μετανάστευσης από την εμπόλεμη Συρία. Ταυτόχρονα, οι προβλέψεις στο χώρο του τουρισμού κάνουν λόγο για αύξηση του κύματος τουριστών από τη Ρωσία και την Τουρκία προς τη χώρα μας.
Τον περασμένο Νοέμβριο, σε απάντηση σχετικής Ερώτησης για το εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απαντούσε ότι: «…σε ό,τι ειδικότερα αφορά τη Χίο …. έχει εγκριθεί η αγορά, με χρηματοδότηση κατά 75% του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, σχετικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα 6 ηλεκτρονικών υπολογιστών, 6 συσκευών ανάγνωσης ταξιδιωτικών εγγράφων, 6 εκτυπωτών Full Page Readers και 6 UPS. Ο υλικοτεχνικός αυτός εξοπλισμός, όταν παραληφθεί θα αποσταλεί αμέσως στα συνοριακά σημεία διέλευσης της εν λόγω νήσου».

«Επίσης, οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων θα ενισχυθούν με επιπλέον αστυνομικό προσωπικό, καθώς και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να ανταποκριθούν αυτές, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες».

Εν κατακλείδι, θετική διαγραφόταν η αποτίμηση των οφελών του πιλοτικού προγράμματος, αλλά και η πρόθεση για τη συνέχισή του. Συγκεκριμένα, αναφερόταν ότι «στη συνάντηση της ομάδας εργασίας … του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 11 Οκτωβρίου 2012…η παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος έτυχε θετικών σχολίων και αποτιμάται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ως επιτυχημένο». Το ενδεχόμενο επανάληψης του προγράμματος «…θα εξεταστεί εκ νέου από το Υπουργείο και το συναρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών και σε περίπτωση επανάληψης του προγράμματος …. οι αποφάσεις οι σχετικές με τις διαδικασίες που θα ισχύσουν, καθώς και για τον εν γένει σχεδιασμό σε επίπεδο υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού θα ληφθούν εγκαίρως…».





Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1.      Ισχύει η, μέχρι πριν λίγο καιρό, θετικά διακείμενη πρόθεση των συναρμόδιων Υπουργείων για τη συνέχιση του επιτυχημένου, όπως χαρακτηρίζεται, προγράμματος;
2.      Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα έκδοσης visa στις περιοχές που μέχρι πρότινος ίσχυε, πάντα, υπό τις προϋποθέσεις εκείνες που θα προασπίζεται η εθνική  ασφάλεια;


17 Ιανουαρίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής


Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος


OMAΔΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ "ΣΒΟΥΡΑ"


Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (ΚΠΕ) σας ενημερώνει ότι από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά τη δράση της η Ομάδα Ψυχαγωγίας «Σβούρα», η οποία απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους.
Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, παιδιά και έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και κυρίως να ψυχαγωγηθούν.
Τα παιδιά/έφηβοι θα αλληλεπιδράσουν και θα αξιοποιήσουν τις δημιουργικές ικανότητές τους μέσα από βιωματικά παιχνίδια, μουσική, κίνηση, γνωριμία με υλικά. Επίσης, σε κάποιες συναντήσεις τα μέλη της «Σβούρας» πρόκειται να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δράσεις και να επισκεφτούν χώρους ψυχαγωγίας.
Η δράση της «Σβούρας» περιλαμβάνει 3 κύκλους. Ο κάθε κύκλος αποτελείται από 7 συναντήσεις με διάρκεια 1,5 ώρας η κάθε μία. Η σύνθεση των ομάδων θα διαμορφωθεί ανάλογα με την ηλικία των παιδιών/εφήβων.

Την ομάδα θα συντονίζουν οι: Μαρία Λαδάκη, ψυχολόγος, Δέσποινα Ψυχή, ψυχολόγος, Έφη Βήλλου, μουσικοθεραπεύτρια.

Ο 1ος κύκλος έχει τίτλο
«Ξεγελώντας το χειμώνα»
και αρχίζει στις 23 Ιανουαρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 2271020000 από τις 8:00π.μ.-8:00μ.μ.



                                   \\KPESERVER\UserShares\shared\etairia\ΕΠΙΣΤΟΛΟΧΑΡΤΑ - ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ\Υπογραφή ΒΣ νέο 6-12-2011.jpg

ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ"



Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (ΚΠΕ) ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης: Χιώτικη Συνεργασία,  στο πλαίσιο της Πράξης «Στηρίζοντας την απασχόληση των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου»,  η οποία έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού  2007-2013» ενημερώνει ότι  την Τρίτη  22/01/2013 ξεκίνησαν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων για την επιλογή των 100 ωφελουμένων και θα διαρκέσουν μέχρι τη Παρασκευή 8/02/2013. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου (Εγκρεμού 30). 

Αντικείμενο του έργου είναι η εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για εκατό (100) ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας ως εξής:
·  Τριάντα πέντε (35) σε θέσεις μισθωτής εργασίας
·  Δεκαπέντε (15) σε θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας
·  Τριάντα (30) για αυτοαπασχόληση / επιχειρηματικότητα
·  Είκοσι (20) για ίδρυση τριών (3) κοινωνικών επιχειρήσεων

Οι δράσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν οι ωφελούμενοι άνεργοι είναι:
·  Συμβουλευτική υποστήριξη
·  Παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης με εκπαιδευτικό επίδομα
·  Ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων



H πρόεδρος Δ.Σ του
Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Παρασκευή Σιδηροφάγη

ENIΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



Στο πλαίσιο της ενεργοποίησης της νέας δράσης «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών» διοργανώνεται στην Χίο ενημερωτική ημερίδα την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 5:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Μ. Βουρνούς»  της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
Στόχος της ημερίδας η οποία θα γίνει υπό την τεχνική υποστήριξη του Ενδιάμεσου Φορέα (ΕΛΑΝΕΤ) είναι η ενημέρωση του κοινού για το πρόγραμμα, τις ευκαιρίες και δυνατότητες που παρέχονται για ενίσχυση του υπάρχοντος παραγωγικού δυναμικού στον Τομέα της Μεταποίησης του Τουρισμού και των Υπηρεσιών, καθώς επίσης και την στήριξη της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων.
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στηρίζει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νησιών μας και προς έμπρακτη απόδειξη της εν λόγω βούλησης, στο πλαίσιο της τελευταίας αναθεώρησης ενίσχυση τον άξονα επιχειρηματικότητας και ψηφιακής σύγκλισης με επιπλέον 22,5 εκ.
Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και τα στελέχη της θα είναι στην διάθεση σας για ότι επιπλέον χρειαστεί τόσο κατά την διαδικασία ενημέρωσης του κοινού, όσο και στην στήριξη κατά την υποβολή ερωτημάτων για διευκρίνιση ζητημάτων της εφαρμογής του προγράμματος.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ.ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΕΥΘΥΜΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ


Αξιότιμη κ. Σαρόγλου – Τσάκου,

     Με την ευκαιρία της τιμητικής διάκρισης που σας απενεμήθη «Έπαινος – Εύφημος Μνεία» από την Ακαδημία Αθηνών, δεχθείτε παρακαλώ τα θερμότερα συγχαρητήρια και τις ειλικρινέστερες  ευχές μου, για πολλές ακόμα τιμές και διακρίσεις.

     Ο έπαινος αυτός αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση για τη σπουδαία δράση σας, ως ιατρό, ερευνήτρια και συγγραφέα. Το επιστημονικό σας ιατρικό βιβλίο «ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΠΛΩ» αποτελεί ένα πολύτιμο και πρωτοποριακό εργαλείο, που θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε κάθε πλοίο συμπληρώνοντας ένα αισθητό κενό στο χώρο της Ιατρικής και της Ναυτιλίας.

    Ως Χιώτες είμαστε περήφανοι που δύο εξαίρετες χιακές παρουσίες, τόσο εσείς όσο και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, κ. Μητρόπουλος Ευθύμιος, Υποναύαρχος του Λιμενικού Σώματος,  κληθήκατε μεταξύ των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών, της κοινωνικής προσφοράς και της αυτοθυσίας ως τιμώμενες προσωπικότητες.

   Σας εύχομαι ολόψυχα καλή και δημιουργική συνέχεια στις προσπάθειές σας.
    




Με φιλικούς χαιρετισμούς

και εκτίμηση



Πολύδωρος Λαμπρινούδης

Δήμαρχος Χίου

ΠΕΝΕΝ : Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΟΣ





Στην συνεδρίαση του Δ.Σ του ΝΑΤ στις 18/1/2013 ετέθη για συζήτηση και ψήφιση ο προϋπολογισμός του ΝΑΤ για το έτος 2013. Ο Προϋπολογισμός του ΝΑΤ για το 2013 ήταν απόλυτα προσαρμοσμένος στην μνημονιακή πολιτική όπως την ασκεί η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του ΝΑΤ για το 2013, η εικόνα που διαμορφώνεται για το ασφαλιστικό ταμείο των Ναυτικών είναι η παρακάτω:
Έσοδα: 251.223.577
Έξοδα: 1.244.611.594
Οργανικό Έλλειμμα: 993.388.017
Κρατική επιχορήγηση: 1.035.000.000
Από τα έσοδα του ΝΑΤ που ανέρχονται σε 251.223.577 ευρώ, τα 155.000.000 ευρώ θα προέλθουν από τις περικοπές των συντάξεων, σύμφωνα με τους εφαρμοστικούς νόμους (Ν. 4024/2011 20% στις συντάξεις από 1.200 ευρώ και πάνω, από την μείωση των συντάξεων σε όλους τους συνταξιούχους του ΝΑΤ κατά 7%, και Ν. 4093/2012). Τα πραγματικά έσοδα του ΝΑΤ ανέρχονται σε 96.223.577 ευρώ και θα προέλθουν από εισφορές, λοιπά έσοδα και επιχειρηματική δραστηριότητα. Στον προϋπολογισμό για το 2013 παρουσιάζεται πλεόνασμα το οποίο είναι εικονικό και αναμένεται να συμψηφισθεί στην πορεία υλοποίησης του Προϋπολογισμού. Με τον Ν. 3978/2011 όπου καταργήθηκε το Κ.Α.Ε.Ο τα έσοδα του ΝΑΤ μειώθηκαν κατά 30.000.000 ευρώ τον χρόνο. Η σχέση συνταξιούχων προς εργαζομένους είναι 4,2:1 (αριθμόςσυνταξιούχων 71.800 και θέσεις εργασίας 17.000) Επίσης από το 2003 και μετά δεν έχει συνταχθεί ισολογισμός του ΝΑΤ παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των Ναυτεργατών και των συνταξιούχων. Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ και μέλος του Δ.Σ του ΝΑΤ ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε και τα εξής: Για την δραματική οικονομική κατάσταση του ΝΑΤ ευθύνονται οι ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν διαδοχικά από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ στον χώρο της Ναυτιλίας που μοναδικό στόχο είχαν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εφοπλιστικών εταιριών με τις διμερείς συμβάσεις, τις χαμηλές εφοπλιστικές εισφορές, τις μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, τις εισφοροαπαλλαγές σε ορισμένες κατηγορίες πλοίων, με την χρησιμοποίηση χαμηλόμισθων και ανασφάλιστων αλλοδαπών ναυτικών, με την μείωση των Ελλήνων Ναυτικών από την ποντοπόρο ναυτιλία και την κρουαζιέρα, όπως επίσης και με τα ανεξόφλητα χρέη αρκετών ναυτιλιακών εταιριών, τα οποία αγγίζουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρούμε ότι ο Προϋπολογισμός είναι βαθειά αντιναυτεργατικός, οδηγεί σε μεγαλύτερη συρρίκνωση του εισοδήματος των συνταξιούχων ναυτικών και τιμωρεί με βάρβαρο τρόπο τους ναυτεργάτες και τους απόμαχους του κύματος, αυτούς δηλαδή που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της ναυτιλίας. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τον προϋπολογισμό του 2013 και καλούμε τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία ναυτικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αγώνα και δράση για να μην περάσει η συντονισμένη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Για τους παραπάνω λόγους ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του ΝΑΤ για το 2013. Το ίδιο έκαναν και άλλοι δύο εκπρόσωποι των Ναυτεργατών.
Πειραιάς 21/1/ 2013
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

MEΡΙΚΗ ΑΡΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΟΣΤΡΑΚΩΝ




Βάσει των αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Δευτέρα 14/1 και τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν γνωστά σήμερα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προβαίνει στη μερική άρση της απαγόρευσης αλιείας οστράκων, επιτρέποντας την αλίευση σε πρώτη φάση των κυδωνιών.
Σε ότι αφορά στα χάβαρα, ζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντώνη Γιαννάκη νέα δειγματοληψία -η οποία και έγινε σήμερα- από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθεί το αν θα επιτραπεί η συνολική άρση της απαγόρευσης της αλιείας στον Κόλπο της Καλλονής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνης Γιαννάκης μετά από την εξέλιξη αυτή δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παρακολουθεί το όλο θέμα με ιδιαίτερη σοβαρότητα και θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.».

ΤΑ ΜΥΛΩΝΑΔΑΚΙΑ ΣTO ELIART - 2 ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ




Παρασκευή 25 Ιανουαρίου
& Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου
Ώρα 22.00



Ο Γιώργος και ο Σταύρος Μυλωναδάκης, έρχονται για δεύτερη φορά, στη μουσικοθεατρική σκηνή «ELIART», για δύο μόνο Παρασκευές, στις 25 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου.

Αυτό που χαρακτηρίζει τις ζωντανές εμφανίσεις του Γιώργου και του Σταύρου Μυλωναδάκη είναι η άμεση σχέση και η επαφή με το κοινό!!! Μέσα από τα τραγούδια που έχουν επιλέξει να πουν, δημιουργείται ένας διάλογος και μία διαδραστική σχέση που ξεφεύγει από το προγραμματισμένο και φτάνει στα όρια του "αυθόρμητου" και αυτού που εκείνη την ώρα θέλει να "ακούσει η ψυχή"!

Δυο ώρες πρόγραμμα στο οποίο περνάμε καλά, με τραγούδια και διασκευές δικές τους, αλλά και μια επιλογή από έλληνες παλαιότερους και σύγχρονους τραγουδοποιούς και συνθέτες, όπως ο Νίκος Παπάζογλου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Ορφέας Περίδης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Σταμάτης Κραουνάκης και πολλοί άλλοι, αλλά και μια επιλογή από αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια σε σύγχρονες ενορχηστρώσεις.

Δυο βραδιές για να περάσουμε καλά και πάνω και κάτω από τη σκηνή, με ωραία τραγούδια και καλή παρέα!!!

Στα πλήκτρα / πιάνο ο Γιάννης Μούτσος
……………………………………………………………………………………..

Παρασκευή 25/1 κ´ 1/2 2013.

Τιμή εισιστηρίου - 10 ευρώ με κρασί