Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

"ΦΡΕΝΟ" ΑΠΟ Γ.Γ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ "ΘΕΟΦΙΛΟΣ"


«Φρένο» από Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην αποδρομολόγηση του «Θεόφιλος»

«Θα πρέπει ν’ αντικαταστήσετε το «Θεόφιλος» με άλλο πλοίο της εταιρείας για ταν δρομολόγια των επιδοτούμενων γραμμών τα οποία είναι εγκεκριμένα μέχρι 31/3 /13». Αυτό απαντά ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Σπιλάνης στο αίτημα της ΝΕΛ για αποδρομολόγηση του «Θεόφιλος» .
 Η ΝΕΛ έχει ζητήσει την αποδρομολόγηση και του πλοίου «European Express” στο υπουργείο Ναυτιλίας. Ειδικά όμως όσο αφορά το «Θεόφιλος» το οποίο εκτελεί δρομολόγια άγονης γραμμής και είναι αρμοδιότητας της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η απάντηση είναι αρνητική.
Αναλυτικά στο έγγραφό της , η Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όσο αφορά το αίτημα της ΝΕΛ Lines αναφέρει τα εξής:
".. Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι για να έγκριθεί το αίτημα σας για  ακινησία του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Ν.Χ. 35 από 18/01/13 έως 14/03/13 για λόγους ετήσιας επιθεώρησης θα πρέπει να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από την αρ. 81/2009   σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας  και συγκεκριμένα η εκτέλεση των δρομολογίων της γραμμής ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΛΗΜΝΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΧΙΟΣ-ΒΑΘΥ  και επιστροφή  από άλλο πλοίο της εταιρείας σας.Επίσης σας γνωρίζουμε ότι τα δρομολόγια των επιδοτούμενων γραμμών  με Βόρειο Ελλάδα  είναι εγκεκριμένα μέχρι 31/01/13"
lesvosreport.gr