Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο debate για την Κομισιόν


Οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο debate για την Κομισιόν
Πραγματοποιήθηκε, χθες, το κεντρικό debate των υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission), με τη συμμετοχή και του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (European Left). 
Ο κ. Τσίπρας απαντώντας τις ερωτήσεις, που του ετέθησαν επέμεινε στην ανάγκη να δοθεί τέλος στην πολιτική της λιτότητας, να υπάρξει Ευρωπαϊκή και βιώσιμη λύση για το χρέος, ενώ απευθύνθηκε, ειδικότερα, στον κ. Ζ. Κ. Γιούνκερ, ρωτώντας τον «τι συνέβη στις Κάννες», χωρίς, ωστόσο, να λάβει απάντηση. 
Εκτός του επικεφαλής της «European Left», Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν και οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (EPP), Μάρτιν Σουλτς (PES), Γκι Φέρχοφστατ (ALDE) και Σκα Κέλερ (GREENS), με όλους να αναπτύσσουν τις απόψεις τους και να "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" απαντώντας στις ερωτήσεις που έθεσε η δημοσιογράφος και διευθύντρια του Ιταλικού Δημόσιου Σταθμού RAI News24, Μόνικα Μαντζόνι. 
​Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ενώπιον ακροατηρίου. 
Τα βασικά σημεία των απαντήσεων - τοποθετήσεων» του κ. Αλ. Τσίπρα στο debate 
- «Είμαι από την Ελλάδα, τη χώρα που επιλέγει ως πειραματόζωο της πιο σκληρής λιτότητας, που εύχομαι να μην ζήσει κανένας άλλος. 
Καλώ τους Ευρωπαίους να κρίνουν αν αυτό είναι ιστορία επιτυχίας ή ιστορία κοινωνικής τραγωδίας. Καλούμε να στηρίξουν τα Κόμμα της Αριστεράς για να τεθεί τέρμα στην πολιτική της λιτότητας, για επανάκτηση της δημοκρατίας και για να ξαναβρούμε τις ιδρυτικές αξίες της Ε.Ε.».
- «Αν συνεχίσουμε με τις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας δεν υπάρχει περίπτωση αντιμετώπισης της ανεργίας. Η ανεργία στην Ευρώπη είναι δομική. Στηρίζουν τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Η λύση είναι να προχωρήσουμε σε γενναίες αποφάσεις για την Ευρώπη, ένα ευρωπαϊκό "new deal" για ενίσχυση της απασχόλησης που να περνά μέσα από την ανάπτυξη. Αν συνεχίσουμε με την καταστροφική λιτότητα δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί η ανεργία, ιδίως εκρηκτικές διαστάσεις της στο νότο».
Λιτότητα και ανάπτυξη
- «Οι ιδέες που εκφράζει ο Γκι Φερχόφσταντ νομίζει ότι είναι καινούριες, αλλά είναι πολύ παλιές που μας οδήγησαν στην κρίση, στην κρίση του '29 στη χρηματοπιστωτική φούσκα στην Αμερικής. Είναι ιδέες που έχουν θέσει την Ευρώπη σε μεγάλο κίνδυνο. Να σταματήσουμε τη λιτότητα, να σταματήσουμε την παράνοια του χρέους. Με μία Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και λύση ανάλογη με αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953 όπου διεγράφη μέρος του χρέους, δόθηκε μορατόριουμ για την αποπληρωμή του υπόλοιπου και ρήτρα ανάπτυξης».
- «Έχω μείνει άναυδος με τα bail-in προγράμματα. Μετά τα δις που φορτώσαμε στους φορολογούμενους, η νέα λογική είναι να φορτώσουμε δις στους καταθέτες. Νομίζω ότι είναι καταστροφική λογική. Η δική μας πρόταση είναι να πάμε σε μία συνολική λύση ελάφρυνσης του χρέους».
- «Και δημόσιες και ιδιωτικές τράπεζες. Το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα, κ. Φέρχοφστατ, χτίστηκε από τα Κόμματα που υποστηριζόταν στις Ευρώπη από τα δύο μεγάλα Ευρωπαϊκά Κόμματα. Όμως αποδείχτηκε ότι το φάρμακο που δόθηκε ήταν καταστροφικό».
- «Η άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού είναι έχει αιτίες και υπαίτιους. Ο Ευρωσκεπτικισμός οφείλεται στους κυβερνώντες της Ευρώπης και την λιτότητα. Εμείς λέμε ότι την Ευρώπη πρέπει να τη σώσουμε αλλάζοντας πολιτική, όχι εμμένοντας στις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας».
Ουκρανική κρίση 
- «Η Ευρώπη πειραματίζεται ξανά με τα υλικά του Ψυχρού Πολέμου. Αυτό είναι πισωγύρισμα. Ανοίγεται πληγή στην καρδιά της Ευρώπης. Απέναντι σε αυτή την απειλή ούτε απειλές ούτε κυρώσεις, αλλά διάλογος και διπλωματία. Να μην αποδεχτούμε την άνοδο νεοναζί σε Ευρωπαϊκή κυβέρνηση, να μη αναγνωρίσουμε τέτοια κυβέρνηση. Να δοθεί δυνατότητα στον Ουκρανικό λαό να είναι ο μόνος κυρίαρχος που θα αποφασίσει για το μέλλον του. Διάλογος στα πλαίσια του ΟΑΣΕ, να μην υπάρχει στρατιωτική παρέμβαση ούτε από το ΝΑΤΟ, ούτε από τη Ρωσία, να δοθεί ευκαιρία στην ειρήνη».
Κινήσεις ανεξαρτητοποίησης Καταλονία & Σκωτία
- «Η Ευρωπαϊκή Αριστερά σέβεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Οι συγκρούσεις, οι εντάσεις ανάμεσα σε λαούς και Έθνη δεν μπορούν ποτέ να οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να προκρίνεται η αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη. Σεβασμός στη θέληση πολιτών, ταυτόχρονα σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο. Για την περίπτωση της Καταλονίας, μια πιο ενισχυμένη αυτονομία στα πλαίσια μίας ομοσπονδιακής κοινότητας. Κάτι παρόμοιο και με την υπόθεση της Ουκρανίας. Η Ουκρανία πρέπει να είναι γέφυρα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη, όχι πεδίο αντιπαράθεσης».
Μετανάστευση 
- «Είναι παράξενο να προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα όταν στη Ε.Ε. συμμετέχουμε σε εστίες έντασης όπως στη Λιβύη. Δεν είναι αποτελεσματική η πολιτική της καταστολής. Πρέπει να αναθεωρηθεί η πολιτική του ασύλου, να δοθούν κονδύλια και να υπάρξει δίκαιη μοιρασιά της ευθύνης. Γιατί Ευρώπη σημαίνει αλληλεγγύη».
Θρησκευτικά σύμβολα στην Ε.Ε., δημόσιοι χώροι και μαντήλα
- «Κάθε πολίτης που ζει σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. οφείλει να σέβεται τους συνταγματικούς κανόνες. Και κάθε κράτος οφείλει να σέβεται τις πολιτισμικές παραδόσεις κάθε πολίτη. Αναφαίρετο δικαίωμα να έχουμε τη δυνατότητα να πιστεύουμε σε όποιο Θεό θέλουμε. Ένα επικίνδυνο κύμα αναχρονισμού και συντηρητισμού βλέπουμε στην Ευρώπη, και πιο επικίνδυνο ειδικά όταν αφορά συγκρούσεις για τη θρησκεία. 
Για τις αμβλώσεις στην Ισπανία: Μας γυρνά ο νόμος στις εποχές του δικτάτορα Φράνκο, εξέλιξη ενάντια στην οποία πρέπει να αγωνιστούμε». 
Στο θέμα για την εξήγηση της μεγάλης αποχής στις Ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ευρώπη είναι το έλλειμμα δημοκρατίας. 
«Οι πολίτες απέχουν γιατί θεωρούν ότι δεν μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής. Η Σύνοδος Κορυφής είναι μία σύνοδος που συμμετέχουν 28 ηγέτες και τελικά αποφασίζουν ό,τι θέλει η κα. Μέρκελ. Με την ευκαιρία να ρωτήσω τον κ. Γιούνκερ τι συνέβη στις Κάννες; Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε εσείς τι δημοψήφισμα θα κάνουν σε ένα κράτος-μέλος» είπε και συνέχισε:   
«Φοβούνται τη δημοκρατία, την αντίδραση των λαών. Πέτυχαν τα προγράμματα; Τι έγινε στις Κάννες; Μπορώ να σας δώσω το τζόκερ μου να απαντήσετε κύριε Γιούνκερ». 
Γιατί να σας ψηφίσουμε;  
- «Πρώτα από όλα μία Ευρώπη που θα ανήκει στους λαούς της. Μία Ευρώπη των λαών. Με ενίσχυση δημοκρατίας και συμμετοχή. Το Κοινοβούλιο θα λαμβάνει τις σημαντικές αποφάσεις, οι πολίτες θα αποφασίζουν για τα κρίσιμα ζητήματα με δημοψηφίσματα. Θα προσπαθήσουμε άμεσα να διώξουμε την τρόικα από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, την «καταστρόικα» όπως την λένε, θα προχωρήσουμε σε μία διαδικασία ευρωπαϊκής διάσκεψης για βιώσιμη λύση για το χρέος για να βγούμε από την κρίση με αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και δημοκρατία».

Ανακοίνωση «Αγωνιστικής Ενότητας» Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου


Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Χίου πραγματοποίησε στις 8-9 Μάη 2014 εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησής του. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα του νησιού και ανταποκρίθηκαν μαζικά και αγωνιστικά παίρνοντας μέρος στην εκλογική διαδικασία δυναμώνοντας τη φωνή τους, αυξάνοντας τους ψηφίσαντες σε 227 (184 το 2011), ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ψήφους και ποσοστά (από 143 ψήφοι σε 190) ενώ η «Προοδευτική Συνεργασία» από 38 στους 31 ψήφους. Οι συνάδελφοι έδειξαν ότι μπορεί το σωματείο σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να γίνει το αγωνιστικό τους μετερίζι, επαναβεβαιώνοντας την ταξική του κατεύθυνση. Καταρρίφθηκαν οι απειλές και οι συκοφαντίες που εκφράστηκαν από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με τις πλάτες της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Χίου ενάντια στο Σωματείο. Αποκαλύφθηκε στην πράξη τι πήγαν να καταφέρουν οι δυνάμεις αυτές ενάντια στο Σωματείο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές με τρόπο πραξικοπηματικό, πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων.  Από αυτή τους τη στάση αλλά και με την απουσία τους από τους αγώνες όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα με ποιους να πάνε και ποιους να αφήσουν.
Η καθαρή νίκη των ταξικών δυνάμεων πρέπει να γεμίζει τους εργάτες και τις εργάτριες στο νησί με αισιοδοξία για τις μάχες που έρχονται, να γίνει η απαρχή για την αλλαγή του συσχετισμών των δυνάμεων και σε άλλους χώρους, την οργάνωση του αγώνα, της αλληλεγγύης, για την ανασύνταξη του εργατικού  κινήματος μακριά από τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, σε σύγκρουση με την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων.
Το σωματείο καλεί τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στις γραμμές του και κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνώντων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα δουλέψει δε για να ενταχθούν στις γραμμές του ολοένα και περισσότερο οι συνάδελφοι που πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν: 227
Άκυρα: 6
Έγκυρα: 221
Αγωνιστική Ενότητα (ΠΑΜΕ): 190
Προοδευτική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ): 31
Για το Διοικητικό Συμβούλιο:
Αγωνιστική Ενότητα (ΠΑΜΕ): 6 έδρες

Προοδευτική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ): 1 έδρα

ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ;


                
Όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών (18 Μάη περιφερειακές - δημοτικές εκλογές και 25 Μάη για την Ευρωπαϊκή Ένωση), τόσο τα κόμματα φανερώνουν ποιος είναι ο εκλογικός τους στόχος.
Στόχος τους είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού με συνεργασίες και συμπράξεις,  προκειμένου να εξασφαλιστεί κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα για να συνεχίσει έτσι  χωρίς εμπόδια η  ανάκαμψη των κερδών της πλουτοκρατίας  στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων.
Μικρογραφία του κεντρικού πολιτικού σκηνικού αποτελεί και η διαμόρφωση των συνεργασιών στις παρατάξεις για Δήμο και Περιφέρεια μεταξύ των κομμάτων που υπηρετούν το σύστημα.
Η παράταξη του δημάρχου Λαμπρινούδη, το βαθύ ΠΑΣΟΚ,  με πολιτικές «εξαγορές και συγχωνεύσεις» απορρόφησε  ένα μεγάλο  μέρος της ΝΔ και των συμβούλων από τη μέχρι πρότινος αξιωματική αντιπολίτευση, που αποδείχτηκε, ασχέτως των προθέσεων του επικεφαλής της, δεξαμενή του συνασπισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Στις εκλογές της Τοπικής Διοίκησης, όλοι πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και των συμμάχων του, "πέταξαν" τον πολιτικό τους μανδύα, είτε είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, είτε σύμβουλοι. Μιλάνε ότι είναι ακομμάτιστοι, ανένταχτοι κλπ. και όλοι μαζί θ’ αγωνιστούν για το καλό του τόπου…
Για το καλό του τόπου η παράταξη του νυν Δημάρχου ρουσφετολογεί χωρίς σταματημό, εκβιάζει και εξαγοράζει συνειδήσεις και αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων, των άνεργων και εργαζόμενων, των συνταξιούχων και ηλικιωμένων που βλέπουν τις φωτογραφίες τους να ποζάρουν στα εικονικά «έργα και ημέρες» του Λαμπρινούδη, στα αυτονόητα δικαιώματά τους που τα έχουν πληρώσει με το αίμα τους, βλέπουν όλοι αυτοί τη μια  με «τσουρέκια της ντροπής», την άλλη με μια σύμβαση, την παράλλη με μια απόσπαση ή μια υπόσχεση να κρεμάζονται οι ζωές τους στα προεκλογικά τσιγκέλια του προεκλογικού παζαριού της δημοτικής αρχής.
Για το καλό μας ο τεχνοκρατισμός των δήθεν ανεξάρτητων της «Πρωτοβουλίας» με γνωστά κομματικά υλικά ΔΗΜΑΡ,  βλέπε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στελέχη «αυτονομημένα» της νυν συγκυβέρνησης, με πλήρη στήριξη πολιτευτών της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ παλαιών και νέων και όρκους πίστης στα καλά του μνημονίου, στρώνει το δρόμο για άλλη μια παγίδα της λαϊκής ψήφου, για άλλη  μια χαμένη για τα λαϊκά συμφέροντα 5ετία.
Και στους δύο βλέπεις ψηφοδέλτια με το σλόγκαν «μπες στο ψηφοδέλτιο να βρεις δουλειά». Νέοι άνθρωποι με σπουδές ψάχνουν αποκούμπι σ’ αυτούς του συνδυασμούς, επιθυμούν να συμπαρασύρουν φίλους και συγγενείς , γιατί εκείνοι επέλεξαν την ομηρία τους για ένα κομμάτι ψωμί. Ρώτησαν όμως τους συγγενείς και φίλους αν θέλουν να τους ακολουθήσουν σ’ αυτή την πορεία , ταύτισής τους μ’ αυτούς που γκρέμισαν τη ζωή τους;
Για το καλό του τόπου ο ΣΥΡΙΖΑ- «Χιακή Συμπολιτεία» όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει και στο βάθος η «αριστερή» κυβέρνηση ως νέος χαλίφης του πάλαι ποτέ Πασοκικού-Κοτσακικού 1981, ετοιμάζεται να μας σώσει. Τη μια προβάλλει τις ΜΚΟ, την άλλη τις ΚΟΙΝΣΕΠ, την επόμενη τον «εθελοντισμό» που ξελασπώνει κυβερνήσεις από τις ευθύνες τους, σπέρνει αυταπάτες και κρύβει ότι οι Δήμοι και οι δήμαρχοι ή θα είναι αγωνιστές με το λαό που υποφέρει ή εχθροί του.
Θέλουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ  να αποποιηθούν τις πολιτικές τους μέχρι τώρα. Τη σκληρή, βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου που στήριξαν μέχρι σήμερα. Τη στήριξη της πολιτικής και λογικής του μονόδρομου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι θα αναβαπτιστούν και θα συνεχίζουν να ακολουθούν με μεγαλύτερη στοχοπροσήλωση την ίδια πολιτική, κοιμίζοντας το λαό μας.
Θαμπώνουν το ταξικό κριτήριο της ψήφου. Το κριτήριο που πρέπει να έχουν οι κολασμένοι αυτής της ζωής, οι «φτωχοδιάβολοι». Εμείς όλοι που με πίκρα βγάζουμε το ψωμί που μας αρπάζουν πάνω από το τραπέζι.
            Είναι τυχαίο οι αλλαγές ρόλων στα ψηφοδέλτια; Οι αντίπαλοι έγιναν συνοδοιπόροι και οι συνοδοιπόροι αντίπαλοι. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τίποτε πολιτικά δεν τους χωρίζει.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, για το ΚΚΕ  κριτήριο ψήφου για το λαό στις επικείμενες εκλογές πρέπει να είναι:
Ποιο αποτέλεσμα και ποιοι συσχετισμοί θα τον βοηθήσουν από καλύτερες θέσεις να αντιμετωπίσει την επίθεση που θα μεγαλώσει σε βάρος του, ανεξάρτητα από το αν και πόσο γρήγορα θα τα βρουν η πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν , για να μας τσαλαπατήσουν με «ανάπτυξη» και ματωμένα πλεονάσματα .
Οι βασικές προϋποθέσεις που η ιστορική αλλά και καθημερινή  πείρα έχει αναδείξει μέχρι σήμερα είναι:  Να δυναμώσει η δύναμη του λαού ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και τα κόμματα, που με την πολιτική τους υπηρετούν το κεφάλαιο. Να δυναμώσουν οι καθημερινοί αγώνες για τις άμεσες και σύγχρονες ανάγκες τους. Υγεία, Παιδεία, δουλειά κλπ.
Αυτό σημαίνει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το ΚΚΕ να κερδίσουν δήμους και περιφέρειες, κι αν αυτό δε γίνει, να δυναμώσουν καθοριστικά παντού στην Τοπική διοίκηση και στην Ευρωβουλή να σταλούν περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές για να παλέψουν για το λαό και όχι να κάνουν τα «σκυλάκια πολυτελείας» του συστήματος.
Γι’ αυτό ο κάθε εργαζόμενος,  αυτοαπασχολούμενος, μικρομαγαζάτορας ή μικροβιοτέχνης, φτωχός αγρότης, νέος, συνταξιούχος πρέπει να πάει στην κάλπη να ψηφίσει έχοντας μπροστά του τη ζωή που τραβά με περικοπές στο εισόδημά του,με φορολογίες, με απώλειά των βασικών του δικαιωμάτων. Με ταξικό κριτήριο να δώσει ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ παντού.
Να μην ψηφίσει ο λαός μας που υποφέρει  τα ίδια κόμματα που θα ψηφίσουν αυτοί που ευθύνονται για τα δεινά τους. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες και τα άλλα τζάκια της ολιγαρχίας του πλούτου.
Λέμε λοιπόν : Κριτήριο ψήφου η κλεμμένη ζωή μας, τα βάσανά μας, η χαμένη μας αξιοπρέπεια.
Κριτήριο ψήφου η διοίκηση του Δήμου και της Περιφέρειας να περάσει στα χέρια της Λαϊκής Συσπείρωσης.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS

     Σήμερα Πέμπτη, 15-05-2014, ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νικόλαος Νύκτας υποδέχθηκαν αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών από τα σχολεία που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Comenius. Κατά τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την αξία της διαπολιτισμικής προσέγγισης των λαών, καθώς και για εκπαιδευτικά θέματα.

     Στο πρόγραμμα συμμετείχαν, εκτός από την Ελλάδα, η Τουρκία, η Ρουμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Σλοβενία. Από τη Χίο συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Πυργίου, με την υπεύθυνη διευθύντρια κα Αγγελική Ταξιάρχου. Να σημειωθεί ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών της ευρύτερης περιοχής Μαστιχοχωρίων.

Η Τουρκία στήνει μόνιμη εξέδρα άντλησης πετρελαίου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας


elliniki_hfalokripida_exedra_antisis_petrelaiou_
Ένοπλη σύγκρουση με την Ελλάδα δημιουργεί η Τουρκία με την απόφασή της να εγκαταστήσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτιοανατολικά του Καστελόριζου μόνιμης εξέδρας αντλήσεως πετρελαίου.
Όπως ανακοίνωσε ήμερα ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Taner Yıldız, η Τουρκία στήνει εξέδρα περίπου 170 μίλια νότια-νοτιοδυτικά της Αττάλειας σε περιοχή βέβαια που είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την οποία φυσικά δεν αναγνωρίζει η Τουρκία!
Είναι περίπου κοντά στην περιοχή όπου σημειώθηκε το επεισόδιο με το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο «Μάλεμε Όστερμπολντ» το Νοέμβριο του 1998 που έφερε στα πρόθυρα «θερμού» επεισοδίου τις δύο χώρες, προχωρώντας σε έρευνες νοτιοανατολικά της Τουρκίας.
Στην προκείμενη περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή: Δεν μιλάμε για απλές έρευνες αλλά για εγκατάσταση μόνιμης εξέδρας αντλήσεως πετρελαίου, θεωρητικά μπορούμε να πούμε για Casus Belli.
O εφημερίδες του τουρκικού τύπου, (Milliyet,Yeni Şafak) ασχολούνται σήμερα εκτενώς με την συνεργασία της αμερικανικής εταιρείας Shell με την Τουρκία, που προχωρεί στην μόνιμη εγκατάσταση πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου, την οποία μάλιστα έχει ονομάσει χαρακτηριστικά, «Εθνική Πλατφόρμα», (Milli platforme), ανοιχτά του λιμένα της Αττάλειας, στα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου, όπου ακόμα δεν έχει καθοριστεί (με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η ελληνική ΑΟΖ).
Η ανακοίνωση για την εγκατάσταση της τουρκικής πλατφόρμας στην περιοχή, έγινε από το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, και ταυτόχρονα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, Barbaros συνεχίζει ανενόχλητο τις βόλτες-έρευνες του για την ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων σε κυπριακές αλλά και σε αμφισβητούμενες περιοχές στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Taner Yıldız, η πλατφόρμα αναμένεται να εγκατασταθεί εντός του έτους καθώς οι έρευνες προχωρούν και εντοπίζονται τα ενεργειακά κοιτάσματα που θα καθορίσουν και το ακριβές στίγμα της εγκατάστασης της εν λόγω πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο.
Φυσικά όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Αφού οι Αμερικανοί προωθούν την «λύση» Ανάν εκ νέου για να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, και να περάσουν αγωγό που θα διοχετεύει φυσικό αέριο από τα ισραηλινά και κυπριακά κοιτάσματα μέσα από την Τουρκία.
Την Κύπρο θα επισκεφθεί και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για να ασκήσει και νέα πίεση προς την ελληνοκυπριακή πλευρά περί επίσπευσης αποδοχής της «λύσης». Ο Μπάιντεν στο μεταξύ έχει αποκτήσει και την φήμη ανθρώπου που ακολουθεί οικογενειακή ατζέντα.
Μόλις χθες πρώτο το defencenet σας γνωστοποίησε ότι ο δεύτερος γιος του Χάντερ Μπάιντεν ανέλαβε νομικός διευθυντής της μεγαλύτερης ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου (όλως τυχαίως δηλαδή).
Έτσι και επίσημα τα αμερικανικά συμφέροντα έβαλαν πόδι στην αγορά υδρογονανθράκων της Ουκρανίας, με τον Χάντερ Μπάϊντεν (γιό του αντιπροέδρου των ΗΠΑ) να αναλαμβάνει διευθυντής σε Ουκρανική πετρελαϊκή εταιρεία offshore με έδρα την Κύπρο.
Πρόκειται για την Burisma Holdings τη μεγαλύτερη ιδιωτική παραγωγός φυσικού αερίου της Ουκρανίας. Ο Ρ. Χάντερ Μπάϊντεν θα είναι υπεύθυνος της νομικής μονάδος υποστήριξης της εταιρείας και θα παρέχει συμβουλές και στήριξη για την Εταιρεία στους διεθνείς οργανισμούς .
«Προσωπικές» προεκτάσεις διακρίνει στην επίσκεψη Μπάϊντεν, αλλά και το αμερικανικό ενδιαφέρον ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στο Σίγμα.
Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν αγάπησαν την Κύπρο έτσι ξαφνικά αλλά είπε, έχουν συμφέροντα στην Κύπρο που ακούνε στο όνομα «ενεργειακός πλούτος».
Ό κ. Κυπριανού, αναφέρθηκε σε πληροφορίες ότι κατά την άφιξη του ο κ. Μπάιντεν θα συζητήσει το θέμα Ουκρανίας και προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τις ακραίες πολιτικές πρακτικές των ΗΠΑ σε σχέση με το ουκρανικό, καθώς όπως είπε θα προκαλούσε προβλήματα στις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία.
Ο κ. Κυπριανού αποκάλυψε, επικαλούμενος πληροφορίες που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο, ότι ο γιος του κ. Μπάιντεν έχει συμφέροντα στην Κύπρο, καθώς όπως είπε είναι μέλος υπεράκτιας εταιρείας της Ουκρανίας που δραστηριοποιείται στην Λεμεσό με το όνομα Bourisma.
«Δεν είμαστε ενάντια στην ύπαρξη διεθνούς ενδιαφέροντος αλλά τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν τα ΗΕ και δεν πρέπει να υπάρχει μονομερές ενδιαφέρον».
Πρώτο το defencenet είχε αναφέρει και το τουρκικό ΦΕΚ τον Φεβρουάριο του 2012 που ανέφερε την έναρξη των ερευνών επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οι οποίες έρευνες ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2012.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση, δήλωση ή ενέργεια από την ελληνική κυβέρνηση.

e-nautilia.gr

«Απαιτούμε την απόσυρση της απόφασης για κατάργηση του επιδόματος μετεκπαίδευσης»


kesen_epidoma_metekpaideusis_
H Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο απαιτεί την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για κατάργηση του επιδόματος μετεκπαίδευσης.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών επιδιώκουν σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων στο ΚΕΣΕΝ, την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης Αριθ. 1.5188/οικ.3.968 (Τεύχος Β’ Αριθ. Φύλλου 915/20-05-2011) άρθρο 4, παρ. 7, για την κατάργηση του επιδόματος μετεκπαίδευσης, σε περίπτωση που το όριο απουσιών υπερβαίνει το ποσοστό του 10% επί της συνολικής διάρκειας των ωρών του προγράμματος.
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών και η Διεύθυνση Σπουδών του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών προκλητικά προσμετρά ως απουσίες και τις μέρες που οι σπουδαστές και συνολικά οι ναυτεργάτες πραγματοποιούσαν απεργιακές κινητοποιήσεις, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης που στοχεύει στην κατάργηση του επιδόματος μετεκπαίδευσης στο ΚΕΣΕΝ, διεκδικούμε στα πλαίσια του συνόλου των αιτημάτων μας, που είναι αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων του ΚΕΣΕΝ, την άμεση καταβολή του επιδόματος μετεκπαίδευσης πριν την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών, να αυξηθεί στο 80% του βασικού μισθού του αντίστοιχου διπλώματος και επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όλους τους μετεκπαιδευόμενους χωρίς κανένα περιορισμό.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΣΕΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

e-nautilia.gr

Συνεχίζει να «ψάχνεται» για VLCC η Navios


navios_fragkou_
H Navios Maritime Acquisition έκανε πίσω στην αγορά του Younara Glory, αλλά μάλλον κατέληξε στην αγορά ενός λίγου παλιότερου και φθηνότερου VLCC, αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές.
Η Navios Acquisition φέρεται να προχώρησε στην αγορά του χωρητικότητας 305.500 dwt Charles Eddie (κατασκευασμένο το 2002) από τη Sincere Navigation, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Η συναλλαγή “έκλεισε” στη τιμή των 41 εκατομμύριων δολαρίων και αν ισχύει θα είναι η πέμπτη αγορά VLCC της ιδιοκτήτριας εταιρείας σε επτά μήνες.
Μέχρι στιγμής πάντως τα στελέχη της Navios αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο επί του θέματος.
Η εταιρεία της Αγγελικής Φράγκου ήταν μία από τις ενδιαφερόμενες για την αγορά του 320.000 dwt Younara Glory (κατασκευασμένου το 2004).
Το συγκεκριμένο VLCC τελικά κατέληξε στην DHT την περασμένη εβδομάδα, έναντι 49 εκατομμυρίων (φημολογείται ότι η Navios πρότεινε 47 εκατομμύρια).
Η ελληνική εταιρεία έχει εννέα VLCC ήδη στον αποτελούμενο από πάνω από 30 δεξαμενόπλοια εμπορικό της στόλο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβε ένα νεότευκτο τάνκερ MR2.

e-nautilia.gr

«Προκλητικά το ΥΝΑ καταργεί το επίδομα φοίτησης του ΚΕΣΕΝ»

kesen_epidoma_foitisis_
Προκλητικά και αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Ναυτιλίας και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών «ανακάλυψαν» υπουργική απόφαση του 2011 (Αριθ. 1.5188/οικ.3.968, Τεύχος Β’ Αριθ. Φύλλου 915/20-05-2011) με στόχο την κατάργηση του επιδόματος φοίτησης για τους μετεκπαιδευόμενους του ΚΕΣΕΝ.
Εντείνουν τις κατασταλτικές μεθόδους βάζοντας ζήτημα για απουσίες σε απεργιακές κινητοποιήσεις, την ίδια ώρα που διαρκώς υπονομεύεται η ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, με την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ωρομίσθιοι και με απλήρωτες υπερωρίες, δεν γίνεται ενισχυτική διδασκαλία ενώ οργιάζουν τα φροντιστηριακά παραμάγαζα.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης που στοχεύει στην κατάργηση του επιδόματος μετεκπαίδευσης στο ΚΕΣΕΝ, να καταβληθεί άμεσα το επίδομα μετεκπαίδευσης πριν την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών, να αυξηθεί στο 80% του βασικού μισθού του αντίστοιχου διπλώματος και επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όλους τους μετεκπαιδευόμενους χωρίς κανένα περιορισμό.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν


e-nautilia.gr

48 διαθέσιμοι υπάλληλοι επιστρέφουν στο Δημόσιο!


Αντισυνταγματική κρίθηκε για μία ακόμα φορά η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο καθώς με  δύο νέες αποφάσεις του το Πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε ότι οι διατάξεις του ν.4172/2013 και των Υπουργικών Αποφάσεων, που κατήργησαν οργανικές θέσεις υπαλλήλων στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου, είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα ενώ διέταξε την επάνοδο στην εργασία συνολικά 48 εργασιακά διαθέσιμων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της δικηγόρου-εργατολόγου Μαρίας – Μαγδαληνής Τσίπρα το Δικαστήριο έκρινε: «Περαιτέρω, δεδομένου, ότι ο διορισμός δημοσίου υπαλλήλου προϋποθέτει την προηγούμενη νομοθέτηση οργανικής θέσης, συνεπώς και την ορθολογική οργάνωση των λειτουργιών και γενικά των υπηρεσιών του κράτους, δεν είναι συνταγματικά επιτρεπτό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο θεμιτός σκοπός της αναδιοργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών και της ορθολογικής διαχείρισης τη αντίστοιχης δημόσιας δαπάνης να καθορίζονται όροι υποχρεωτικής απομάκρυνσης υπαλλήλων από την υπηρεσία με βάση κριτήρια μη συνδεόμενα με τις λειτουργικές και οργανωτικέ ανάγκες της Διοίκησης καθώς και με τα προσόντα, τις ικανότητες και γενικά την υπηρεσιακή απόδοση των υπαλλήλων και να επέρχεται έτσι η κατάργηση των οργανικών θέσεων, τις οποίες κατείχαν οι απομακρυνόμενοι, ως αυτόθροη συνέπεια της απομάκρυνσης (βλ.Ολ.ΣτΕ 3354/2013 ΤΝΠΔΣΑ)».
Συνέπεια των ανωτέρω το Δικαστήριο διέταξε:
«-Υποχρεώνει το καθ’ ου να αποδέχεται προσωρινά τις υπηρεσίες των αιτούντων με τους ίδιους όρους και αποδοχές πριν την θέση των αιτούντων σε διαθεσιμότητα.
-Απειλεί εις βάρος του καθ’ ου και υπέρ εκάστου των αιτούντων χρηματική ποινή ύψους τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε ημέρα άρνησης του να αποδέχεται τις υπηρεσίες των αιτούντων…»
Η προσπάθεια μας και ο αγώνας μας για την ανατροπή των δυσμενών μέτρων, που έχουν επιβληθεί εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και είμαστε βέβαιοι, ότι με τη συνδρομή της δικαιοσύνης θα οδηγηθούμε στην τελική μας δικαίωση.

aftodioikisi.gr

Μόνο ένας στους τρεις δημάρχους δημοσιοποιούν τα «πόθεν έσχες» τους – Ποιοι «κρύβονται» (λίστα)


Αν και η διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει το μεγάλο ζητούμενο έως και στις μέρες μας, η διαπίστωση ότι μόνο το 1/3 (πιο συγκεκριμένα το 29%) των δημάρχων δημοσιοποιεί κανονικά τα πλήρη περιουσιακά του στοιχεία, μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει.
Προσφάτως, η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος» (ΔΔ-Ε) υλοποίησε ένα νέο project με τίτλο «Διαφανής Τοπική Αυτοδιοίκηση», θέτοντας ένα μεγάλο στόχο: την ενίσχυση της διαφάνειας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λίγους μόνο μήνες πριν την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών.
Με το project έγινε ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζοντας την καλύτερη πρόσβαση στα «πόθεν έσχες» των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Άλλωστε, ο νόμος προβλέπει τη δημοσιοποίηση τους στον επίσημο ιστότοπο κάθε δήμου. Οι άνθρωποι της οργάνωσης εντόπισαν και συγκέντρωσαν σε μιαιστοσελίδα τα δημοσιευμένα «πόθεν έσχες» των εν ενεργεία δημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων (βάσει της απογραφής του 2011) της χώρας που αφορούν στα τρία τελευταία έτη (2013, 2012, 2011).
Η aftodioikisi.gr, ενόψει και των εκλογών, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν ποιοι αιρετοί τηρούν τους κανόνες διαφάνεις, προχώρησε στην αναζήτηση και στην καταγραφή των συγκεκριμένων 100 δημάρχων. Από τα αποτελέσματα, προκύπτει ότι μόνο 29 στους 100 δημάρχους δημοσιοποίησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ως όφειλαν και τα τρία έτη. Τρείς υπέβαλαν την αντίρρησή τους να δημοσιευθούν τα «πόθεν έσχες» τους στην ιστοσελίδα της ΔΔ-Ε, παρόλο που στο site του δήμου τους υπάρχει αναρτημένο, ενώ για έναν δεν υπάρχει κάποια αναφορά. Οι υπόλοιποι 67, είτε «παρέλειψαν» έστω μια χρονιά, ή ακόμη και τις τρεις.
Παρακάτω παρουσιάζεται η λίστα των δημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων που δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» τους όλα τα έτη της τριετίας 2011-2013:
Αγ. Παρασκευής: Βασίλειος Ζορμπάς – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για το 2012
Αγ. Αναργύρων: Νίκος Σαράντης – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2013
Αιγάλεω: Χρήστος Καρδαράς – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Αιγίου: Στάθης Θεοδωρακόπουλος – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Αλεξάνδρειας: Φώτης Δημητριάδης – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Αλίμου: Θάνος Ορφανός – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Λάζαρος Κυρίζογλου – Δεν βρέθηκε ανάτηση για το 2011
Αργυρούπολης-Ελληνικού: Χρήστος Κορτζίδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Άρτας: Γιάννης Παπαλέξης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Αχαρνών: Σωτήρης Ντούρος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Σπύρος Πανάς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Βέροιας: Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Βύρωνα: Νίκος Χαρδαλιάς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Γαλατσίου: Κυριάκος Τσίρος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Γλυφάδας: Κωνσταντίνος Κόκκορης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Δάφνης-Υμηττού: Μιχάλης Σταυριανουδάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Δέλτα: Νικόλαος Γιούτικας – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Εορδαίας: Παρασκευή Χρυσηίδου – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2011
Ζακύνθου: Στέλιος Μποζίκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Ηλιούπολης: Βασίλης Βαλασόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Ηρακλείου Αττικής: Παντελής Βλασσόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Θέρμης: Θόδωρος Παπαδόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Θήβας: Σπύρος Νικολάου – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Ιλίου: Νίκος Ζενέτος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Ιωαννιτών: Φίλιππας Φίλιος – Υπέβαλε αντίρρηση χρήσης στοιχείων
Καβάλας: Κώστας Σιμητσής – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Καλαμάτας: Παναγιώτης Νίκας – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Καρδίτσας: Κώστας Παπαλός – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2012
Καστοριάς: Μανώλης Χατζησυμεωνίδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Κατερίνης: Σάββας Χιονίδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Λουκάς Τζανής – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Κέρκυρας: Γιάννης Τρεπεκλής – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το έτος 2013
Κηφισιάς: Νίκος Χιωτάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Κιλκίς: Ευάγγελος Μπαλάσκας – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Κοζάνης: Λάζαρος Μαλούτας – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το έτος 2011
Κομοτηνής: Γιώργος Πετρίδης – Υπέβαλε αντίρρηση χρήσης στοιχείων
Λαγκαδά: Γιάννης Αναστασιάδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2012
Λαμιέων: Γιώργος Κοτρωνιάς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Μαραθώνα: Ιωάννης Λουίζος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Μεγαρέων: Γιάννης Μαρινάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Μεσολογγίου: Παναγιώτης Κατσούλης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2013
Μοσχάτου-Ταύρου: Ανδρέας Ευθυμίου – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Μυτιλήνης: Δημήτρης Βουνάτσος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2013
Νέας Ιωνίας: Ηρακλής Γκότσης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Νέας Προποντίδας: Δαμιανός Ιωαννίδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2012
Νέας Σμύρνης: Σταύρος Τζουλάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Γιώργος Ιωακειμίδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2012
Παλαιού Φαλήρου: Διονύσης Χατζηδάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Παλλήνης: Θανάσης Ζούτσος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Παπάγου-Χολαργού: Βασίλης Ξύδης – Υπέβαλε αντίρρηση χρήσης στοιχείων
Πάτρας: Γιάννης Δημαράς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012-2013
Παύλου Μελά: Διαμαντής Παπαδόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Πειραιά: Βασιλης Μιχαλολιάκος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Πέλλας: Γρηγόρης Στάμκος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Πετρούπολης: Θωμάς Κοτσαμπάς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Πυλαίας-Χορτιάτη: Παντελής Ιγνατιάδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2012
Πύργου: Γεράσιμος Παρασκευόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2013
Ρόδου: Στάθης Κουσουρνάς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2012
Σαλαμίνας: Γιάννης Τζαβάρης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Σέρρες: Πέτρος Αγγελίδης (δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστοσελίδα)
Σπάρτης: Σταύρος Αργειτάκος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Σπάτων-Αρτέμιδος: Χρήστος Μάρκου – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Τρικκαίων: Χρήστος Λάππας – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2012
Φυλής: Δημήτρης Μπουραΐμης - Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Χαλκηδόνος: Γιάννης Μπίκος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2013
Χαλκιδέων: Θανάσης Ζεμπίλης – Δεν βρέθηκε ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2012
Ωρωπού: Γιάννης Οικονομάκος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2012

Ποιοι δήμαρχοι δημοσιοποίησαν κανονικά τα «πόθεν έσχες» τους:
Αγ. Δημητρίου: Μαρία Ανδρούτσου
Αγρινίου: Παύλος Μοσχολιός
Αθηναίων: Γιώργος Καμίνης
Αλεξανδρούπολης: Βαγγέλης Λαμπάκης
Αμαρουσίου: Γιώργος Πατούλης
Βόλου: Πάνος Σκοτινιώτης
Διονύσου: Γιάννης Καλαφατέλης
Δράμας: Κυριάκος Χαρακίδης
Ζωγράφου: Κωνσταντίνος Καλλίρης
Θερμαϊκού: Γιάννης Αλεξανδρής
Θέσσαλονίκης: Γιάννης Μπουτάρης
Καλαμαριάς: Θεοδόσης Μπακογλίδης
Καλλιθέας: Κώστας Ασκούνης
Κεφαλονιάς: Αλέξανδρος Παρίσης
Κορδελιού: Στάθης Λαφαζανίδης
Κορίνθου: Αλέξανδρος Πνευματικός
Κορυδαλλού: Σταύρος Κασιμάτης
Λαρισαίων: Κωνσταντίνος Τζανακούλης
Ξάνθης: Μιχάλης Στυλιανίδης
Ορεστιάδας: Δημήτρης Μουζάς
Πεντέλης: Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης
Περιστερίου: Ανδρέας Παχατουρίδης
Συκεών-Νεάπολης: Σίμος Δανιηλίδης
Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος: Εύη Γαϊτανά-Αποστολάκη
Χαλανδρίου: Γιώργος Κουράσης
Χανίων: Μανώλης Σκουλάκης
Χαϊδαρίου: Δημήτρης Μαραβέλιας
Χίου: Πολύδωρος Λαμπρινούδης
Ωραιοκάστρου: Δημήτρης Σαραμάντος
*Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας www.transparency.gr/diafanis-topiki-aftodioikisi μπορεί να πλοηγηθεί και να ενημερωθεί εύκολα για τα εισοδήματα, την ακίνητη περιουσία, τη μετοχική ή επιχειρηματική δραστηριότητα του υπόχρεου και των οικείων του εισάγοντας στη μηχανή αναζήτησης τον Δήμο ή το όνομα του προσώπου που επιθυμεί.

aftodioikisi.gr