Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

«Απαιτούμε την απόσυρση της απόφασης για κατάργηση του επιδόματος μετεκπαίδευσης»


kesen_epidoma_metekpaideusis_
H Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο απαιτεί την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για κατάργηση του επιδόματος μετεκπαίδευσης.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών επιδιώκουν σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων στο ΚΕΣΕΝ, την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης Αριθ. 1.5188/οικ.3.968 (Τεύχος Β’ Αριθ. Φύλλου 915/20-05-2011) άρθρο 4, παρ. 7, για την κατάργηση του επιδόματος μετεκπαίδευσης, σε περίπτωση που το όριο απουσιών υπερβαίνει το ποσοστό του 10% επί της συνολικής διάρκειας των ωρών του προγράμματος.
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών και η Διεύθυνση Σπουδών του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών προκλητικά προσμετρά ως απουσίες και τις μέρες που οι σπουδαστές και συνολικά οι ναυτεργάτες πραγματοποιούσαν απεργιακές κινητοποιήσεις, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης που στοχεύει στην κατάργηση του επιδόματος μετεκπαίδευσης στο ΚΕΣΕΝ, διεκδικούμε στα πλαίσια του συνόλου των αιτημάτων μας, που είναι αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων του ΚΕΣΕΝ, την άμεση καταβολή του επιδόματος μετεκπαίδευσης πριν την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών, να αυξηθεί στο 80% του βασικού μισθού του αντίστοιχου διπλώματος και επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όλους τους μετεκπαιδευόμενους χωρίς κανένα περιορισμό.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΣΕΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

e-nautilia.gr