Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

KΛΕΙΣΙΜΟ ΕΦΟΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ : ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΥΦΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ



Η πρόσφατη απόφαση για άμεση κατάργηση 14 νησιώτικων Δ.Ο.Υ δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη ζωή των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ύστερα από την κατάργηση κι άλλων χρήσιμων υπηρεσιών εκεί (κλείσιμο υποκαταστημάτων ΙΚΑ, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κλπ.). Στη θέση τους θα λειτουργήσουν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (ΓΕΦ), μια δομή απαραίτητη, αρκεί η λειτουργία τους να σταθεί ικανή ώστε να διεκπεραιώνει το σύνολο των γραφειοκρατικών στο αντικείμενο τους διαδικασιών που υποχρεώνονται οι φορολογούμενοι. 
Κατά συνέπεια τα παρακάτω ερωτήματα ζητούν άμεση απάντηση:
α. Πώς εξασφαλίζεται ότι πολίτες που κατοικούν ή δραστηριοποιούνται σε νησιά που δεν υπάρχει Δ.Ο.Υ θα μπορούν να τακτοποιούν τις υποθέσεις τους στις ΔΟΥ που υπάγονται χωρίς να υποχρεώνονται να μετακινούνται από τον τόπο τους με προσωπικά έξοδα και αντίστοιχη σπατάλη χρόνου; Υπάρχει πρόβλεψη ότι τυχόν καθυστερήσεις στη λειτουργία του συστήματος -τουλάχιστον στη μεταβατική περίοδο- δεν θα επιβαρύνουν τον πολίτη αλλά η σχετική δαπάνη θα αναλαμβάνεται από το κράτος;
β. Πώς διασφαλίζεται ότι η κατάργηση των Δ.Ο.Υ αλλά και ο περιορισμός των συναφών οργανικών θέσεων, δεν ανοίγει άμεσα ή μελλοντικά το ζήτημα της αυτοδίκαιης απόλυσης ή της υποχρεωτικής μετάθεσης στις νέες έδρες των υπαλλήλων που τις στελεχώνουν;  Υπάρχει διαβούλευση με τους εργαζόμενους που υπηρετούν σ' αυτές και πρόβλεψη για περιπτώσεις νησιωτών υπαλλήλων για τους οποίους μια υποχρεωτικού χαρακτήρα μετάθεση δημιουργεί σοβαρό οικογενειακό /οικονομικό πρόβλημα -ειδικά σε περιόδους κρίσης;
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ευθαρσώς τονίσει και επαναλαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία την αναγκαιότητα πραγματικού εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο την ταχεία εξυπηρέτηση των πολιτών και την παράλληλη καταπολέμηση της διαφθοράς. Δεν μπορούμε όμως να συναινέσουμε σε μία πολιτική που μοναδική έγνοια έχει τη συμμόρφωση με επιταγές του μνημονίου μέσα από οριζόντιες και στις περισσότερες περιπτώσεις τυφλές περικοπές.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στη σχετική ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών «πανηγυρίζει» ότι μέσα σε δυο χρόνια μείωσε τις εφορίες από 290 σε 120. Κουβέντα όμως δεν έχει να πει για την έμπρακτη υποβάθμιση στην ποιότητα εξυπηρέτησης του πολίτη ή για τα επιπλέον κόστη που έντεχνα υποχρεώνει τον πολλαπλά επιβαρυνόμενο φορολογούμενο ακόμα και για να είναι .νόμιμος! Ή για το ότι το σύνολο των υπηρεσιών που «κλείνουν» ουσιαστικά μεταφέρονται από την Περιφέρεια στο Κέντρο.
Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών ακόμα δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες καλύτερης οργάνωσης άλλων κρίσιμων και υποστελεχωμένων διευθύνσεων ή υπηρεσιών στα νησιά (Τελωνεία, Κτηματική Υπηρεσία και Χημείο) που κάλλιστα κάτω από ένα σωστό οργανόγραμμα θα μπορούσαν με συστεγάσεις, αμοιβαίες αναπληρώσεις υπαλλήλων να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους -σε όφελος και των οικονομικών του Δημοσίου αλλά και των υπηρεσιών προς τους πολίτες /επιχειρήσεις των νησιών.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά το υπουργείο Οικονομικών προτιμά τον αιφνιδιασμό αντί της διαβούλευσης, παρακάμπτοντας ή αγνοώντας συνέπειες και κόστη για τους δραστηριοποιούμενους στα νησιά πολίτες. 
Οι Περιφερειακές Γραμματείες
 των Οικολόγων Πράσινων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου 

ΟΙ 1.835 "ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ" ΤΩΝ 13 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


Σε πληρη εφαρμογή μπήκε η διαδικασία αλλαγής χρήσης νοσοκομείων και δημόσιων δομών υγείας καθως συντονιστές του υπουργείου Υγείας προχώρησαν σε καταμέτρηση των νοσηλευομένων, ενώ δόθηκαν οδηγίες για το πώς θα γίνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς.
Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε καθεστώς κινητικότητας 1.835 υπαλλήλους όλων των κατηγοριών, οι οποίοι κατέχουν σήμερα οργανικές θέσεις σε 13 νοσοκομεία.
Οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το προσεχές διάστημα, ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, δεν θα γίνουν απολύσεις. καθως οι ανάγκες του συστήματος είναι μεγάλες.
Αναλυτικά, συμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», οι αριθμός των υπαλλήλων ανα νοσοκομείο που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα:
  • Κεντρική Υπηρεσία υπουργείου Υγείας: 7 υπάλληλοι
  • Πολυκλινικη: 181
  • Παράρτημα Πολυκλινικής: 189
  • Σισμανόγλειο: 233
  • Αμαλία Φλέμιγκ: 300
  • Κωνσταντοπούλειο: 154
  • Νοσοκομείο Πατησίων: 176
  • Σπηλιοπούλειο: 29
  • Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα: 20
  • Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής: 270
  • Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης: 38
  • Νοσοκομείο Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης: 7
  • Παναγία Θεσσαλονίκης: 170
Εως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων στα νοσοκομεία της Αθήνας, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη και η αλλαγή χρήσης τους, καθώς και η μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.
aftodioikisi.gr

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ : ΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ 91.153 ΠΑΙΔΙΑ


Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης τα προσωρινά αποτελέσματα των δυνητικά ωφελούμενων μητέρων που είχαν υποβάλλει αιτήσεις για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Tο εν λόγω πρόγραμμα αφορούσε μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία που επιθυμούσαν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Το πρόγραμμα δίνει μια ανάσα στις οικογένειες καθώς στις γυναίκες που θα επιλεγούν (ωφελούμενες) θα προσφέρονται θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας για τα τέκνα τους, σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Η διάθεση των θέσεων στις ωφελούμενες θα γίνεται μέσω «Εντολών Τοποθέτησης» από την E.E.T.A.A. Α.Ε.
Σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη κάλυψης κενών θέσεων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αυτές θα καλύπτονται από τον πίνακα επιλαχουσών, η διάρκεια ισχύος του οποίου λήγει με τη λήξη του εκάστοτε τρέχοντος σχολικού έτους.
Τα ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης σε ευρώ, που θα καταβάλλονται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., ανά θέση που θα καλυφθεί και ανά κατηγορία για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών (κατηγορία θέσης), είναι:
Α. Βρεφικοί – Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί:
Α1.1 Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών: 2.800 € χωρίς σίτιση και 3.500 € με σίτιση
Α1.2. Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 2.800 € χωρίς σίτιση και 3.500 € με σίτιση
Α1.3. Βρέφη από 18 μηνών έως 2,5 ετών: 2.800 € χωρίς σίτιση και 3.500 € με σίτιση
Α2. Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 2.100€ χωρίς σίτιση και 2.800 € με σίτιση
Β. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας:
Β1. Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 2.800 € χωρίς σίτιση και 3.500 € με σίτιση
Β2. Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 2.100€ χωρίς σίτιση και 2.800 € με σίτιση
Β3. Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών: 5.500€.
Γ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.):
Παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς
μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα: 1.400€ ανεξαρτήτου βάρδιας.
Δ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΜΕ Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α.)
Παιδιά με αναπηρία ή /και έφηβοι ή /και άτομα με νοητική υστέρηση ή / και κινητική αναπηρία: 5.500,00 €.
Στα ανωτέρω ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης σε ευρώ   περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για γραφική ύλη αξίας 100€.
Επιλεγέντες μητέρες – ενστάσεις
Τα αποτελέσματα των επιλεγέντων μητέρων ανά νομό έχουν αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο της ΕΤΕΑ( δείτε εδώ: http://www.eetaa1.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2013/2013-08-20_prosorina-gynaikwn/index_no_template.html)
Οι ενστάσεις επί των προσωρινών πινάκων υποβάλλονται μέσω φαξ, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε ταχυδρομικώς. Όσοι υποβάλλουν ταχυδρομικώς τις ενστάσεις αυτές θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι και τις 23/8 στην επιτροπή ελέγχου.
Aξίζει να σημειωθεί ότι, οπως έγραψε χθες η aftodioikisi.gr το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε αναζήτηση περί των 50 εκατ. ευρώ ώστε να μην μείνουν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 25.000 παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες  οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 91.000 (για την ακρίβεια 91.153), ενώ τα 150 εκατ. που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα καλύπτουν 60.000 παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι μένουν εκτός 30.000 παιδιά για τα οποία θα χρειάζονταν επιπλέον 75 εκατ. ευρώ.
aftodioikisi.gr

ΠΡΟΤΑΣΗ 4 ΣΗΜΕΙΩΝ ΥΠΕΒΑΛΕ Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Πρόταση 4 σημείων υπέβαλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Υπουργό Εσωτερικών
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και του προεδρείου της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α, με αντικείμενο της συνάντησης, την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των δήμων.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε λόγο για μία συνάντηση "καλού κλίματος" - «συνέχεια της χθεσινής συνάντησης - συμφωνίας με την ΚΕΔΕ» όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., Θέμης Μπαλασόπουλος, από την πλευρά του, προχώρησε στην υποβολή, εκ νέου, της πρότασης τεσσάρων σημείων, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ήταν ουσιαστική και υπήρξαν αποτελέσματα. Συμφωνήσαμε ότι, θα ξαναβρεθούμε για να κουβεντιάσουμε πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις που έβαλε το προεδρείο της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. 
Χαίρομαι διότι όπως και χθες, στην συνάντηση με την ΚΕΔΕ, όλοι συμφωνούμε ότι θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των ΟΤΑ. Αυτό δεν το αρνείται κανένας. 
Ξεκινώντας από αυτή την ουσιαστική βάση, στην οποία συμφωνούμε όλοι, πιστεύω ότι την αξιολόγηση στους ΟΤΑ μπορούμε να την κάνουμε σωστά καθώς έχουμε τον χρόνο, έτσι ώστε ο πολίτης να απολαμβάνει καλές υπηρεσίες που θα πρέπει να είναι και το τελικό ζητούμενο. 
Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τον κίνδυνο των οριζόντιων περικοπών. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν, καθώς όπως σας είπα, όλοι οι εταίροι συμφωνούν στην αναγκαιότητα της αξιολόγησης και αυτό είναι το σημαντικό.»
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., Θ. Μπαλασόπουλος, με τη σειρά του, στα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του είπε:
«Στη σημερινή συζήτηση αυτό που θέσαμε είναι κυρίως, τί θα γίνει με τους σχολικούς φύλακες και την δημοτική αστυνομία καθώς ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα και το δεύτερο ήταν ότι έχουμε πολλές ουσιαστικές παρατηρήσεις στις δύο υπουργικές αποφάσεις που έχουν βγει. 
Η πρώτη είναι για την αξιολόγηση όσων θα βγουν στην διαθεσιμότητα και η δεύτερη που ουσιαστικά ίδια είναι και αφορά και αυτή την διαθεσιμότητα και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. 
Φαίνεται ότι από την πλευρά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπήρξε προχειρότητα και περισσότερο δημιουργούν παρά προσπαθούν να λύσουν προβλήματα.
Επαναλάβαμε στον Υπουργό Εσωτερικών την πρόταση της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την υποβολή πρότασης 4 σημείων: Πρώτον, θα πρέπει άμεσα με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών να γίνουν οι οργανισμοί εσωτερικής υπηρεσίας, γιατί υπάρχουν δεκάδες δήμοι που δεν έχουν γίνει. Δεύτερον, να γίνει καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων που υπάρχουν στο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συγκεκριμένα κριτήρια, διότι θα πρέπει να δούμε τις 130 αρμοδιότητες του «Καλλικράτη» που έχουν «παγώσει» που έπρεπε να είναι από την 1/1/2013. Τρίτον, να πάμε σε αξιολόγηση των Υπηρεσιών, η οποία δεν θα υπηρετεί τις επιταγές της τρόικα. Και το τελευταίο, να δούμε όπου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό την δυνατότητα μετακίνησης είτε εντός του δήμου, είτε σε άλλους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Μια σαφή πρόταση την οποία την λέμε τα τελευταία τρία χρόνια αλλά κανένας δεν την εφαρμόζει και κάτω από την πίεση μετά των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, οδηγούμαστε σε οριζόντιες περικοπές. 
Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τέτοιες πολιτικές διότι ουσιαστικά διαλύουν την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα στους πολίτες που εννοείτε πως έχουμε κληθεί για  να υπηρετήσουμε.»

AYTA EINAI TA KΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Αυτά είναι τα κριτήρια για το επίδομα φτώχειας
Από 75 ευρώ έως 360 ευρώ το μήνα – Ποιοι το δικαιούνται
Ανάσα, έστω και μικρή, αναμένεται να δώσει σε χιλιάδες νοικοκυριά το επίδομα φτώχειας το οποίο μελετάται ήδη από το υπουργείο Εργασίας.
Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Εργασίας το επίδομα να κυμαίνεται από 75 ευρώ έως 360 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η Τράπεζα τα κριτήρια για την εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος θα ισχύσουν αρχικά σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων από το 2014, και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις από το 2015.
Για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου (που είναι μία από τις προαπαιτούμενες δράσεις στον έλεγχο του Σεπτεμβρίου από την τρόικα) έχουν δεσμευτεί 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα διατεθεί σε περίπου 8.000-10.000 πάμπτωχους δικαιούχους (μεμονωμένα άτομα) και νοικοκυριά από δύο ή περισσότερες περιοχές της χώρας, με βασικό κριτήριο το ύψος του εισοδήματος να μην ξεπερνά τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στα «σενάρια» που περιλαμβάνει η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, η παγίδα που κρύβει η εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος είναι αφενός ότι, πέραν του εισοδήματος θα εξετάζονται και άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα και αγροτεμάχια και αφετέρου (και ίσως σημαντικότερο) ότι για να χρηματοδοτηθεί το μέτρο από το 2015 είναι πιθανό να περικοπούν ή να υποκατασταθούν από το εγγυημένο εισόδημα τα κοινωνικά και ασφαλιστικά επιδόματα, όπως η βασική σύνταξη του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ, καθώς και τα προνοιακά επιδόματα (200 ευρώ) που δίνονται σε άπορους.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/338307/ayta-einai-ta-kritiria-gia-to-epidoma-ftoheias#ixzz2cgdJeUbC

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ : 70.000 ΠΑΙΔΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ - ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ

Για το Πρόγραμμα Εναρμόνισης Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ζωής για τους παιδικούς σταθμούς ενημέρωσε τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υφυπουργού, περίπου 70.000 παιδιά θα εισαχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη, ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι έχουν ήδη εξασφαλιστεί 149 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα για συνολικά 60.000 παιδιά, ενώ σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα δοθούν περίπου 10 εκατ. για ακόμη 4.000 παιδιά.
Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο αυξάνονται οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς καθώς το 2011 είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα 48.000 παιδιά και το 2012 57.500.
Ο κ. Κεγκέρογλου διαβεβαίωσε ότι δεν συνδυάζεται η μη επιδότηση με μη ένταξη στον παιδικό σταθμό, καθώς και οι μη ενταγμένες στο πρόγραμμα οικογένειες θα μπορούν να βάλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς καταβάλλοντας όμως τα απαραίτητα τροφεία.

newsbomb.gr

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΠΙ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ

Κύρια σημεία από την τοποθέτηση του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του Σ/Ν του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης:  «Αντικατάσταση και συμπλήρωση διατάξεων για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης», 21.08.2013


Αναφορικά με το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία:
«Δυστυχώς, κυβερνητικά στελέχη άνοιξαν μια συζήτηση για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών που δεν ωφελεί κανέναν, δεν ωφελεί την κοινωνία, την οικονομία, την εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ θέσπισε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2010 με νομοθετική ρύθμιση, την αναστολή των πλειστηριασμών. Τότε, τον Ιούλιο του 2010, σε αυτή την αίθουσα, η αξιωματική αντιπολίτευση, που σήμερα υπερασπίζεται - και καλώς, υπερασπίζεται - την απαγόρευση, ψήφιζε παρών! Το ΠΑΣΟΚ, τόσο μέσω του Προέδρου του όσο και μέσω των βουλευτών και στελεχών του από την πρώτη στιγμή που άνοιξε αυτή η συζήτηση για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών κατέστησε απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν συζητά καμία άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας του μεσαίου και φτωχού Έλληνα πολίτη, που δεν πρέπει να φοβάται για την κατοικία του, δεν πρέπει να φοβάται ότι θα βρεθεί στη δίνη του πλειστηριασμού. Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι είναι πολύ θετική η πολιτική πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του  Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να συζητήσουν από κοινού και να βρουν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα».

Αναφορικά με την καινοτομία στην Ελλάδα:
«Η καινοτομία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειας για έξοδο από την κρίση. Στη  χώρα μας η Έρευνα και η Ανάπτυξη υστερεί και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά. Πρέπει να υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να γίνει η καινοτομία η αιχμή του δόρατος και να καθιερωθεί Εθνικό Σύστημα Καινοτομίας για να βγει η χώρα από την κρίση. Να οριστεί, επίσης, η σχέση του συντονιστή για την καινοτομία, που πρόσφατα όρισε το Υπουργείο Ανάπτυξης με τη Ζώνη Καινοτομίας. Να ξεφύγουμε από το θεριό της γραφειοκρατίας και να κάνουμε ένα βήμα πίσω ως Κυβέρνηση, ως Κράτος, ώστε να αφήσουμε την καινοτομία ελεύθερη να αναπνεύσει και να αξιοποιηθούν οι νέες ιδέες στη χώρα μας. Η καινοτομία είναι ο τρόπος για να σταματήσουμε την «αιμορραγία» της χώρας μας, με τους νέους επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό, ενώ μπορούμε να αποκτήσουμε θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου».

Εποπτεία ΑΣΕΠ για τη διασφάλιση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις:
«Θέλουμε μια Ζώνη Καινοτομίας ανεξάρτητη από τον κρατικό εναγκαλισμό. Μέχρι να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάθε πράξη της Κυβέρνησης και κάθε πράξη της εταιρείας θα διέπεται από απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία. Με αυτή την έννοια θα πρέπει αναφορικά με τις προσλήψεις προσωπικού στο φορέα να υπάρχει εποπτεία από το ΑΣΕΠ και να διέπονται από κανόνες, από κριτήρια, από αξιοκρατία, από διαφάνεια, από αντικειμενικότητα, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά».


Τέλος, επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης έκανε δεκτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εποπτεία του ΑΣΕΠ σε όλες τις προσλήψεις στον φορέα.

ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΣΠΕΡΙΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ , ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013


 ΣΧΕΤ.  1. Ο Κανονισμός Ε,Κ, 1405 /2006 και Κ.Υ.Α.1553 / 43506 / 10-4-2012.

             Για τη χορήγηση της στρεμματικής ενίσχυσης στα εσπεριδοειδή, η οποία ανέρχεται σε 50 ΕΥΡΩ ανά στρέμμα ,απαιτείται  η υποβολή στη Δ/νση  Αγροτικής  Ανάπτυξης Χίου,  χωριστής  Αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης  του παραγωγού, πέρα  από  την  αίτηση της  Ενιαίας  Ενίσχυσης  που  έχει  υποβληθεί  τον  Μάιο του  2013 στις  Ενώσεις ( Ε.Α.Σ.Χ. και  Ε.Μ.Χ. ).
       Από  την  22η   Αυγούστου  έως  την  9η  Σεπτεμβρίου   2013 ,  και  ώρα 8:00 π.μ. – 2:00 μ.μ  , πρέπει  όλοι  οι  εσπεριδοκαλλιεργητές  της Χίου  να  περάσουν  από  την  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χίου ( Κοντογιάννη 6-8 Χίος ),  για  την  υπογραφή   των   αιτήσεών τους και την  συμπλήρωση τυχόν  ελλειπόντων  στοιχείων .
1. Παραγωγοί που υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά το  2013
            Θα  πρέπει  να  προσκομίσουν  τα παρακάτω δικαιολογητικά :
            1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
            2. Φωτοαντίγραφο πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τράπεζας Πειραιώς ( πρώην ΑΤΕ )
            3. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού ή της φορολογικής δήλωσης όπου θα φαίνεται ο ΑΦΜ.
            4. Τίτλοι ιδιοκτησίας ή φορολογικό έντυπο Ε9  για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια. Στην περίπτωση ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων από τρίτους υποβάλλονται  μισθωτήρια.  Τα  μισθωτήρια μπορεί να έχουν γίνει σε συμβολαιογράφο ή να είναι θεωρημένα από την Εφορία. Τα απλά μισθωτήρια διάρκειας κάτω των 9 ετών θεωρούνται από την υπηρεσία μας.  Για τη θεώρησή τους όμως απαιτείται η υποβολή αποδεικτικών κατοχής του ιδιοκτήτη [τίτλος  ή Ε9 του ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου και η παρουσία και των δύο συμβαλλομένων (ιδιοκτήτη κι εκμισθωτή)].
   2 . Παραγωγοί που έχουν υποβάλει αίτηση και το 2012
          Σε περίπτωση που δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την περιουσιακή κατάσταση κλπ, απαιτούνται  μόνον υπογραφές  και δεν χρειάζεται να υποβληθούν ξανά τα δικαιολογητικά 1,2,3 και 4 της προηγούμενης περίπτωσης.
            Αν όμως έχει αλλάξει κάτι  πχ. απόκτηση ή ενοικίαση νέων αγροτεμαχίων πρέπει να υποβληθούν  παραστατικά κατοχής ή ενοικίασης των νέων αγροτεμαχίων σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παράγραφο 1,  περίπτωση  4.
     Παρακαλούμε  για  την  ενημέρωση όλων  των  εσπεριδοκαλλιεργητών  .  


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ Mugla , ΣΤΗ ΧΙΟ

          Τη  Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, έφθασε στη Χίο αντιπροσωπεία από την περιφέρεια Mugla της Τουρκίας, και συγκεκριμένα από τους Δήμους Yalikavak, Bodrum και Marmaris, για να γνωρίσουν το νησί μας. Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μεχμέτ Ερντέν και από εκπροσώπους των Δήμων της περιοχής, θα παραμείνει στο νησί μας μέχρι το Σάββατο.

     Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε ανταπόδοση της αποστολής που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα ο Δήμος Χίου στην περιφέρεια της Mugla, με στόχο την προώθηση τουριστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών. Η ανταπόκριση εκ μέρους της τουρκικής Περιφέρειας υπήρξε θερμή, γι’ αυτό και από την παρούσα επίσκεψη αναμένεται να ανοίξουν νέες προοπτικές στον τομέα του Τουρισμού, εξαιρετικά πολύτιμες για την τόνωση της αγοράς.


     Οι επαφές με την περιοχή της Mugla, η οποία βρίσκεται στη Ν.Δ. Τουρκία, εντάσσεται στα πλαίσια της προβολής του νησιού μας, την οποία έχει οργανώσει ο Δήμος Χίου και στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών από νέες και πιο απομακρυσμένες περιοχές της Τουρκίας, έτσι ώστε να διευρυνθεί η παραμονή των επισκεπτών στο νησί μας και να τονωθεί η τουριστική αγορά από άγνωστες έως τώρα περιοχές.