Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ




Τον γαστρονομικό «κύκλο της ζωής» στην Ελλάδα, από τα γλυκά που προσφέρονται στις γεννήσεις, τις βαφτίσεις, τους αρραβώνες και τους γάμους μέχρι τις γλυκές γεύσεις «της παρηγοριάς», σαν αντίδοτο στην πίκρα της απώλειας αγαπημένων προσώπων, παρουσίασαν σε 40 εκπροσώπους εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων της Ευρώπης, αλλά και σε έξι εκπροσώπους του τουρκικού Τύπου, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρόδων Χαλκιδικής, μέσα από εξειδικευμένα μαθήματα παραδοσιακής μικρασιατικής ζαχαροπλαστικής.
Κατά τη διάρκειά της έξι Τούρκοι δημοσιογράφοι, συνοδευόμενοι από τη chef Μαρία Εκμεκτσίογλου ξεναγήθηκαν στην περιοχή των Οθωμανικών Σιδηροκαυσίων και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την παράκτια ζώνη, προκειμένου να ζήσουν / αποκτήσουν την εμπειρία.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μία μόνο από αυτές, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της τέταρτης θεματικής ενότητας του προγράμματος «Mount Athos Area Kouzina 2014», η οποία ήταν αφιερωμένη στην κουζίνα της Μικράς Ασίας και του Πόντου και διοργανώθηκε στις 2-8 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν σε Ουρανούπολη, Νέα Ρόδα και Αμμουλιανή, συνδυάζοντας τις γεύσεις της αγιορείτικης θάλασσας με εκείνες της μικρασιάτικης κουζίνας, τις ποντιακές μυρωδιές της παράδοσης και τα εδέσματα που προσφέρονται σε γιορτές του λιμανιού και του δρόμου.

TA ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ




Το νέο κυβερνητικό σχήμα: 

ΠρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς

Υπουργείο ΕξωτερικώνΥπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης)
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουργός: Άκης Γεροντόπουλος

Υπουργείο ΟικονομικώνΥπουργός: Γκίκας Χαρδούβελης
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης

Υπουργείο ΆμυναςΥπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρώτρια υπουργός: Φώφη Γεννηματά

Υπουργείο ΕσωτερικώνΥπουργός: Αργ.Ντινόπουλος
Υφυπουργός: Λεονταρίδης
Υφυπουργός: Γ.Ντόλιος 

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής ΔιακυβέρνησηςΥπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Υφυπουργός: Οδ.Κωνσταντινόπουλος
Υφυπουργός: Γεράσιμος Γιακουμάτος
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Αλ.Δερμετζόπουλος
Υφυπουργός: Κ.Κουκοδήμος

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Κ.Τασούλας
Υφυπουργός: Αντζελα Γκερέκου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Αδριανός

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής υπουργός: Ν.Ταγαράς
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Υπουργός: Γ.Βρούτσης
Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου
Yφυπουργός: Πλακιωτάκης

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Μάκης Βορίδης
Υφυπουργός: Κ.Παπακώστα
Αναπληρωτής υπουργός: Λ.Γρηγοράκος 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Γ.Καρασμάνης
Αναπληρωτής υπουργός: Π.Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβτσιώτης

Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Υπουργός: Γιώργος Ορφανός

Υπουργός Επικρατείας 
Δημήτρης Σταμάτης

Κυβερνητικός εκπρόσωπος 
Σοφία Βούλτεψη

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ




Την Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, η Εκκλησία μας εορτάζει το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το οποίο εκπορεύεται εκ του Πατρός.

Είναι ομοούσιο με τα πρόσωπα του Πατρός και του Υιού και κατά το Σύμβολο της Πίστεως «συνπροσκυνείται και συνδοξάζεται» με τον Πατέρα και με τον Υιό, ίσο κατά τη λατρεία και την τιμή.
Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος
Μεγάλα είναι και ξεπερνούν την ανθρώπινη λογική τα χαρίσματα που μάς δώρισε σήμερα ο φιλάνθρωπος Θεός. Γι’ αυτό ας χαρούμε όλοι μαζί και σκιρτώντας από αγαλλίαση ας ανυμνήσουμε τον Κύριό μας. Γιατί η σημερινή ημέρα είναι για μάς εορτή και πανηγύρι.Όπως δηλαδή διαδέχονται η μια την άλλη οι εποχές και οι κινήσεις του ήλιου, έτσι ακριβώς και στην Εκκλησία η μία εορτή διαδέχεται την άλλη και με τον τρόπο αυτό απ’ τη μια πηγαίνουμε στην άλλη. Πριν από λίγο καιρό εορτάσαμε τον σταυρό, το πάθος και την Ανάσταση, και ύστερα από αυτά την Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στους ουρανούς.
Σήμερα φθάσαμε στην κορυφή των αγαθών, σ’ αυτήν την κορωνίδα των εορτών, βρισκόμαστε πια στην πραγματοποίηση των επαγγελιών του Κυρίου. «Γιατί αν φύγω –λέει- θα σάς στείλω άλλον Παράκλητο, και δεν θα σάς αφήσω ορφανούς». (Ιωάν. 16,6). Βλέπετε το πατρικό Του ενδιαφέρον; Βλέπετε την ανέκφραστη φιλανθρωπία Του; Πριν λίγες ημέρες ανελήφθη στον ουρανό, κάθισε στον βασιλικό θρόνο, στα δεξιά του Πατρός, και σήμερα μάς στέλνει ως δώρο τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και μ’ αυτόν τον τρόπο μάς χορηγεί άπειρα ουράνια αγαθά.
Γιατί, πες μου, ποιο από τα αγαθά που συμβάλλουν στη σωτηρία μας δεν μάς δόθηκε από το Άγιο Πνεύμα;
Με τη χάρη Του απαλλασσόμαστε απ’ τη δουλεία του διαβόλου, καλούμαστε στην ελευθερία του Χριστού, οδηγούμαστε στην ουράνια υιοθεσία, αναγεννιόμαστε απ’ την αρχή και ξεφορτωνόμαστε το βαρύ και δυσβάστακτο φορτίο των αμαρτιών μας.
Με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος βλέπουμε να υπάρχουν τόσοι ιερείς κι έχουμε τάγματα διδασκάλων της Εκκλησίας. Απ’ την πηγή αυτή πήγασαν πλούτη προφητειών και χαρίσματα ιάσεων και όλα τα άλλα που συνήθως στολίζουν την Εκκλησία του Θεού από το Άγιο Πνεύμα προέρχονται. Και φωνάζει ο Παύλος και λέει: «Για όλα αυτά τα χαρίσματα ενεργεί το ένα και μοναδικό Πνεύμα, που τα μοιράζει όπως θέλει στον καθένα χωριστά» (Α’ Κορ. 12,11).
«Όπως θέλει», λέει, όχι όπως έχει διαταχθεί. «Μοιράζει», και δεν μοιράζεται. Έχει εξουσία, και δεν εξουσιάζεται. Γιατί ο Παύλος λέει πως έχει και το Άγιο Πνεύμα την ίδια εξουσία, που έχει και ο Πατήρ. Κι όπως είπε για τον Πατέρα «ο Θεός είναι εκείνος που ενεργεί παντού και πάντα» (Α’ Κορ. 12,6), έτσι λέει και για το Άγιο Πνεύμα «για όλα αυτά τα χαρίσματα ενεργεί το ένα και μοναδικό Πνεύμα, που τα μοιράζει όπως θέλει στον καθένα χωριστά». Είδες τέλεια εξουσία που έχει; Γιατί όσα πρόσωπα έχουν την ίδια φύση και ουσία είναι φανερό ότι έχουν και την ίδια εξουσία, και όσα έχουν την ίδια αξία, σ’ αυτά μία είναι η δύναμη και η εξουσία.
Χάρη στη δύναμη του Αγίου Πνεύματος απαλλαχτήκαμε από τις αμαρτίες, μ’ αυτήν ξεπλύναμε την ψυχή μας από κάθε ρύπο. Με τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος, ενώ ήμασταν άνθρωποι, γίναμε άγγελοι, όσοι βέβαια θελήσαμε να μάς βοηθήσει η χάρη Του, χωρίς να αλλάξει η φύση μας, αλλά, κι αυτό είναι το πιο αξιοθαύμαστο, διατηρήσαμε την ανθρώπινη φύση μας και μ’ αυτή επιδείξαμε αγγελική συμπεριφορά. Τόσο μεγάλη είναι λοιπόν η δύναμη του Αγίου Πνεύματος!
Και όπως η πραγματική φωτιά όταν δεχτεί τον μαλακό πηλό τον καθιστά σκληρό κεραμίδι, έτσι ακριβώς και η φωτιά του Αγίου Πνεύματος, όταν δεχτεί μια ψυχή συνετή, ακόμη κι αν τη βρει πιο μαλακή κι απ’ τον πηλό, την κάνει πιο γερή κι απ’ το σίδερο. Και κάνει ξαφνικά πιο καθαρό απ’ τον ήλιο εκείνον που έως τώρα ήταν μολυσμένος απ’ την ακαθαρσία των αμαρτιών.[...]
«Με τη δύναμη του ονόματος του Κυρίου Ιησού Χριστού», λέει, «και με τη χάρη του Πνεύματος του Θεού μας». Είδες, αγαπητέ, τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος; Είδες ότι το Άγιο Πνεύμα, εξαφάνισε όλες αυτές τις κακίες, και ότι εκείνους που ήταν προηγουμένως υποδουλωμένοι στις αμαρτίες τους, τους ανέβασε ξαφνικά σε τόσο υψηλές τιμές;
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Κοντάκιον:
Ήχος πλ. δ’.
Ότε καταβάς τας γλώσσας συνέχεε, διεμέριζεν έθνη ο Ύψιστος· ότε του πυρός τας γλώσσας διένειμε, εις ενότητα πάντας εκάλεσε· και συμφώνως δοξάζομεν το Πανάγιον Πνεύμα
Με πληρ. από τον Ορθόδοξο Συναξαριστή
BriefingNews.gr

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ "ΣΤΟΠ" ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

«Κόλαφο» αποτελεί για τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες δικαστική απόφαση, που θέτει φραγμούς στην επεξεργασία και μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων των δανειοληπτών και των κατόχων πιστωτικών καρτών, ενώ βάζει κανόνες στις αλόγιστες τηλεφωνικές κλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών προς στους οφειλέτες.
Επιπρόσθετα, η δικαστική απόφαση, που χαρακτηρίζεται από νομικούς ως «βόμβα μεγατόνων», ορίζει ότι θα επιβάλλεται υποχρεωτικά αποζημίωση τουλάχιστον 5.869 ευρώ υπέρ του δανειολήπτη, σε περίπτωση παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων.
«Επιτελούς, αρχίζουν σιγά σιγά οι Έλληνες δικαστές να βγαίνουν από το λήθαργο και να αφουγκράζονται τα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών». Αυτό έλεγαν δικηγόροι στο «Πρώτο ΘΕΜΑ», με αφορμή την Εφετειακή απόφαση, που έβαλε φρένο στη μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων από τις τράπεζες στις εισπρακτικές εταιρείες χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των δανειοληπτών, ενώ τόνιζαν ότι οι εισπρακτικές εταιρείες εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα σε μια εποχή που οι πολίτες μαστίζονται από την μνημονιακή οικονομική πολιτική και τα χαράτσια.
Δεν παρέλειψαν οι δικηγόροι να επικρίνουν το γεγονός ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μένει αδιάφορος μπροστά στη συνεχώς αυξανόμενη ροπή των δικηγορικών γραφείων και των δικηγορικών εταιρειών να μετατρέπονται, χάριν του κέρδους, σε εισπρακτικές εταιρείες.
Μάλιστα, ορισμένες από αυτές, έχοντας πολιτικές πλάτες και διασυνδέσεις κάτω από το τραπέζι, αλλά και «πατέρα στην Κορώνη», έχουν μετατραπεί σε κολοσσούς, που απασχολούν δεκάδες εκατοντάδες δικηγόρους και υπαλλήλους, εκμεταλλευόμενες στο έπακρον την αδυναμία των δανειοληπτών να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Κάτω από την οικονομική μάστιγα και την ανεργία εξαναγκάζουν άλλους δανειολήπτες να υποθηκεύουν τα σπίτια τους και άλλα ακίνητα να τα βγάζουν στο σφυρί.
Παράλληλα, οι εισπρακτικές αυτές εταιρείες θησαυρίζουν στην κυριολεξία, ενώ πάντα ενημερώνουν με στόμφο τους δανειολήπτες προς εκφοβισμό ότι τηλεφωνούν από δικηγορικό γραφείο και η υπόθεσή τους είναι ένα βήμα πριν βγάλουν διαταγή πληρωμής ή πριν βγει το ακίνητό τους στο σφυρί, κ.λπ.
Σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου Αθηνών, οι τράπεζες έχουν τη δέσμια υποχρέωση πριν μεταβιβάσουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους, που έχουν στην κατοχή τους σε εισπρακτική εταιρεία (στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας, σταθερά και κινητά τηλέφωνα, οικονομικά δεδομένα, κ.λπ.), να ενημερώνουν το δανειολήπτη τους.
Από την πλευρά τους, οι εισπρακτικές εταιρείες υποχρεούνται μόλις λάβουν τα προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών και πριν αρχίσουν να τηλεφωνούν στους δανειολήπτες και στους κατόχους πιστωτικών καρτών, να τους ενημερώνουν εγγράφως ότι έχουν τα προσωπικά τους στοιχεία.
Ακόμη, οι εισπρακτικές εταιρείες έχουν την υποχρέωση, στο πρώτο τηλεφώνημα που θα κάνουν προς τον οφειλέτη, να του λένε το όνομα του υπευθύνου της εταιρείας, το σκοπό της χρήσης των προσωπικών τους δεδομένων και ότι θα κάνουν χρήση των δεδομένων αυτών.
Οι Εφέτες υπογραμμίζουν ότι ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων απαγορεύει την επεξεργασία και μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση του ενδιαφερόμενου.
Εάν δεν τηρηθούν οι επίμαχοι νομοθετικοί κανόνες που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα και προκληθεί ηθική βλάβη στο δανειολήπτη, τότε, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, μπορεί ο τελευταίος να αξιώσει χρηματική ικανοποίηση, που το κατώτερο πλαφόν είναι 5.863 ευρώ, σημειώνεται στη δικαστική απόφαση.
Το χρονικό της υπόθεσης
Τους Εφέτες τους απασχόλησε περίπτωση δανειολήπτη, ο οποίος λόγω οικονομικής αδυναμίας καθυστέρησε την πληρωμή τριών δόσεων συνολικού ύψους 1.865 ευρώ από το δάνειο 25.000 ευρώ που είχε πάρει από τράπεζα.
Η τράπεζα μεταβίβασε όλα τα προσωπικά του δεδομένα σε εισπρακτική εταιρεία, χωρίς καν να τον ενημερώσει γι' αυτό.
Υπάλληλος της εισπρακτικής εταιρείας κάλεσε το δανειολήπτη στο κινητό, αλλά και στο σταθερό τηλέφωνο. Στο τηλέφωνο απάντησε ο γιος του δανειολήπτη, ο οποίος αιφνιδιάστηκε από την υπάλληλο της εισπρακτικής εταιρείας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφετειακή απόφαση, η υπάλληλος της εισπρακτικής ζητούσε από το γιο του δανειολήπτη -«χωρίς μάλιστα να τον ενημερώνει για λογαριασμό ποιας εταιρείας τον καλούσε»- να της επιβεβαιώσει τα σχετικά με τη ρύθμιση της επίδικης οφειλής του, προκαλώντας τόσο στον ίδιο όσο και στον πατέρα του «μεγάλη ψυχική αναστάτωση, θυμό και οργή από το γεγονός ότι τα απόρρητα κατά το νόμο προσωπικά του δεδομένα είχαν ανακοινωθεί και διαρρεύσει χωρίς καμιά δική του ενημέρωση σε τρίτους».
Σε άλλο σημείο, οι δικαστές τονίζουν ότι οι «παρανομίες και υπαίτιες (από πρόθεση) πράξεις και παραλείψεις της τράπεζας (δια των προστιθέντων οργάνων της) προσέβαλαν την προσωπικότητα του δανειολήπτη και προκάλεσαν σ' αυτόν σημαντική ηθική βλάβη, ενώ τα όργανα της τράπεζας, κατά την επεξεργασία (διαβίβαση, λήψη, καταχώρηση, χρήση) των προσωπικών δεδομένων αυτού, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση του, όφειλαν να γνωρίζουν την πιθανότητα επέλευσης της ηθικής βλάβης».
Κατόπιν όλων αυτών στο δανειολήπτη επιδικάστηκε η εύλογη χρηματική ικανοποίηση των 6.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από την τράπεζα, ενώ την υποχρέωσε να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα, που ανέρχονται στα 600 ευρώ.

protothema.gr

ΕΤΣΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΑΝ ΦΤΗΝΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η χρήση των ισπανικών CN-235 επιτρέπει διελεύσεις χαμηλότερης ταχύτητας πάνω από τα Δωδεκάνησα, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου με λιγότερες πτήσεις από τα τουρκικά αεροσκάφη
Το άλμα στον αριθμό των παραβιάσεων είναι εμφανές από τα στοιχεία που παραθέτει η Καθημερινή, καθώς αναφέρεται ότι φέτος σημειώθηκαν 1.017 παραβιάσεις μέχρι το τέλος Μαΐου, όταν το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν γίνει μόνο 636.
Ωστόσο, η αύξηση αυτή έχει επιτευχθεί με μείωση των τουρκικών πτήσεων στο μισό (576 έναντι 1.084), καθώς έχει αλλάξει η πρακτική που εφαρμόζει η τουρκική πλευρά.
Το «κλειδί» κατά το δημοσίευμα βρίσκεται στην «αντικατάσταση» των F-16 με τα CN-235, αεροσκάφη αεροναυτικής συνεργασίας που αγόρασε η Τουρκία από την ισπανική CASA, θυγατρική της EADS.
Τα δικινητήρια ελικοφόρα αντί να πραγματοποιούν κυκλικές διαδρομές από σταθερή βάση πραγματοποιούν «βόλτες» κατά μήκος του Αιγαίου και περνούν πάνω από τα Δωδεκάνησα, όπου πραγματοποιούν πολλές φορές ως και 25 παραβιάσεις σε μία πτήση, ή και πάνω από 50 σε μία ημέρα, αν επιστρέψουν στη βάση τους.
Μάλιστα, έχοντας χαμηλότερης κατανάλωσης κινητήρες και υπερδιπλάσια ακτίνα δράσης, μειώνουν και το συνολικό κόστος για την τουρκική πλευρά.

ethnos.gr

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 : ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας να είναι πιο κοντά από ποτέ και από την Πέμπτη 12 Ιουνίου μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα χορέψει... σάμπα!
 Οι τηλεθεατές μέσα από τα τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤsports και τη ΝΕΡΙΤ HD θα παρακολουθήσουν όλες τις μάχες από τα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ και τα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ θα μεταδοθούν και σε επανάληψη.
Δείτε το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα, από τη φάση των ομίλων μέχρι και το μεγάλο τελικό
Α' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
12/6Σάο ΠάολοΒραζιλία - Κροατία23:00
13/6ΝατάλΜεξικό - Καμερούν19:00
17/6ΦορταλέζαΒραζιλία - Μεξικό22:00
19/6ΜανάουςΚαμερούν - Κροατία01:00
23/6ΜπραζίλιαΚαμερούν - Βραζιλία23:00
23/6ΡεσίφεΚροατία - Μεξικό23:00
Β' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
13/6ΣαλβαδόρΙσπανία - Ολλανδία22:00
14/6ΚουιάμπαΧιλή - Αυστραλία01:00
18/6Ρίο Ντε ΤζανέιροΙσπανία - Χιλή22:00
18/6Πόρτο ΑλέγκρεΑυστραλία - Ολλανδία19:00
23/6KουριτίμπαΑυστραλία - Ισπανία19:00
23/6Σάο ΠάολοΟλλανδία - Χιλή19:00
Γ' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
14/6Μπέλο ΟριζόντεΚολομβία - Ελλάδα19:00
15/6ΡεσίφεΑκτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία04:00
19/6ΜπραζίλιαΚολομβία - Ακτή Ελεφαντοστού19:00
20/6ΝατάλΙαπωνία - Ελλάδα01:00
24/6ΚουιάμπαΙαπωνία - Κολομβία23:00
24/6ΦορταλέζαΕλλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού23:00
Δ' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
14/6ΦορταλέζαΟυρουγουάη - Κόστα Ρίκα22:00
15/6ΜανάουςΑγγλία - Ιταλία01:00
19/6Σάο ΠάολοΟυρουγουάη - Αγγλία22:00
20/6ΡεσίφεΙταλία - Κόστα Ρίκα19:00
24/6ΝατάλΙταλία - Ουρουγουάη19:00
24/6Μπέλο ΟριζόντεΚόστα Ρίκα- Αγγλία19:00
Ε' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
15/6ΜπραζίλιαΕλβετία - Εκουαδόρ19:00
15/6Πόρτο ΑλέγκρεΓαλλία - Ονδούρα22:00
20/6ΣαλβαδόρΕλβετία - Γαλλία22:00
21/6ΚουριτίμπαΟνδούρα - Εκουαδόρ01:00
25/6ΜανάουςΟνδούρα - Ελβετία23:00
25/6Ρίο Ντε ΤζανέιροΕκουαδόρ - Γαλλία23:00
ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
16/6Ρίο Ντε ΤζανέιροΑργεντινή - Βοσνία/Ερζεγοβίνη01:00
16/6ΚουριτίμπαΙράν - Νιγηρία22:00
21/6Μπέλο ΟριζόντεΑργεντινή - Ιράν19:00
22/6ΚουιάμπαΝιγηρία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη01:00
25/6Πόρτο ΑλέγκρεΝιγηρία - Αργεντινή19:00
25/6ΣαλβαδόρΒοσνία/Ερζεγοβίνη - Ιράν19:00
Ζ' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
16/6ΣαλβαδόρΓερμανία - Πορτογαλία19:00
17/6ΝατάλΓκάνα - ΗΠΑ01:00
21/6ΦορταλέζαΓερμανία - Γκάνα22:00
23/6ΜανάουςΗΠΑ - Πορτογαλία01:00
26/6ΡεσίφεΗΠΑ - Γερμανία19:00
26/6ΜπραζίλιαΠορτογαλία - Γκάνα19:00
Η' ΟΜΙΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
17/6Μπέλο ΟριζόντεΒέλγιο - Αλγερία19:00
18/6ΚουιάμπαΡωσία - Νότια Κορέα01:00
22/6Ρίο Ντε ΤζανέιροΒέλγιο - Ρωσία19:00
22/6Πόρτο ΑλέγκρεΝότια Κορέα - Αλγερία22:00
26/6Σάο ΠάολοΝότια Κορέα - Βέλγιο23:00
26/6ΚουριτίμπαΑλγερία - Ρωσία23:00
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
28/6Μπέλο ΟριζόντεΑ1 - Β2 (49)19:00
28/6Ρίο Ντε ΤζανέιροΓ1 - Δ2 (50)23:00
29/6ΦορταλέζαΒ1 - Α2 (51)19:00
29/6ΡεσίφεΔ1 - Γ2 (52)23:00
30/6ΜπραζίλιαΕ1 - ΣΤ2 (53)19:00
30/6Πόρτο ΑλέγκρεΖ1 - Η2 (54)23:00
1/7Σάο ΠάολοΣΤ1 - Ε2 (55)19:00
1/7ΣαλβαδόρΗ1 - Ζ2 (56)23:00
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
4/7ΦορταλέζαΝικητής (49) - Νικητής (50) (57)23:00
4/7Ρίο Ντε ΤζανέιροΝικητής (53) - Νικητής (54) (58)19:00
5/7ΣαλβαδόρΝικητής (51) - Νικητής (52) (59)23:00
5/7ΜπραζίλιαΝικητής (55) - Νικητής (56) (60)19:00
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
8/7Μπέλο ΟριζόντεΝικητής (57) - Νικητής (58) (61)23:00
9/7Σάο ΠάολοΝικητής (59) - Νικητής (60) (62)23:00
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
12/7ΜπραζίλιαΗττημένος (61) - Ηττημένος (62)23:00
ΤΕΛΙΚΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΟΛΗΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
13/7Ρίο Ντε ΤζανέιροΝικητής (61) - Νικητής (62)22:00



Read more: http://www.newsbomb.gr/sports/story/457123/moyntial-2014-to-plires-tileoptiko-programma-tis-nerit-pinakas#ixzz3488ojnd9