Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ




Τον γαστρονομικό «κύκλο της ζωής» στην Ελλάδα, από τα γλυκά που προσφέρονται στις γεννήσεις, τις βαφτίσεις, τους αρραβώνες και τους γάμους μέχρι τις γλυκές γεύσεις «της παρηγοριάς», σαν αντίδοτο στην πίκρα της απώλειας αγαπημένων προσώπων, παρουσίασαν σε 40 εκπροσώπους εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων της Ευρώπης, αλλά και σε έξι εκπροσώπους του τουρκικού Τύπου, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρόδων Χαλκιδικής, μέσα από εξειδικευμένα μαθήματα παραδοσιακής μικρασιατικής ζαχαροπλαστικής.
Κατά τη διάρκειά της έξι Τούρκοι δημοσιογράφοι, συνοδευόμενοι από τη chef Μαρία Εκμεκτσίογλου ξεναγήθηκαν στην περιοχή των Οθωμανικών Σιδηροκαυσίων και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την παράκτια ζώνη, προκειμένου να ζήσουν / αποκτήσουν την εμπειρία.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μία μόνο από αυτές, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της τέταρτης θεματικής ενότητας του προγράμματος «Mount Athos Area Kouzina 2014», η οποία ήταν αφιερωμένη στην κουζίνα της Μικράς Ασίας και του Πόντου και διοργανώθηκε στις 2-8 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν σε Ουρανούπολη, Νέα Ρόδα και Αμμουλιανή, συνδυάζοντας τις γεύσεις της αγιορείτικης θάλασσας με εκείνες της μικρασιάτικης κουζίνας, τις ποντιακές μυρωδιές της παράδοσης και τα εδέσματα που προσφέρονται σε γιορτές του λιμανιού και του δρόμου.