Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΓΙΟΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο εμπρηστής της Χίου. Πρόκειται για το γιο ενός εποχικού πυροσβέστη.

Ο 24χρονος Σ.Ι., συνελήφθη σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Ράχη Καρδαμύλων, κατηγορούμενος για εμπρησμό αγροτοδασικής έκτασης κατ’ εξακολούθηση. Κατά την απολογία του, ομολόγησε ότι ήταν υπεύθυνος για την εκδήλωση 14 ακόμη πυρκαγιών στο βόρειο τμήμα της νήσου Χίου, μεταξύ των οποίων και τρεις πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί το 2011.

Ο 24χρονος παραδέχθηκε ότι προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στο νησί μόνο και μόνο επειδή δεν τον προσέλαβαν στο πυροσβεστικό σώμα!

Αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
zougla.gr

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΣΥΛΛΗΨΗ 24χρονου ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΧΙΟ





Σύμφωνα  με αποκλειστικές μας πληροφορίες, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής έχει προβεί σε μία σύλληψη 24 χρονου ημεδαπού, ο οποίος φέρεται να έχει  ομολογήσει 14 εμπρησμούς
Ο νεαρός αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε

ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Η ΧΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ!»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του και την Εκλογική Περιφέρεια της Χίου, έκανε την εξής δήλωση:

«Η επίσκεψή μου στο νησί της Χίου βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά αναγκάζομαι να κάνω μία άμεση δήλωση απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, διότι αυτό επιβάλλει η δραματική κατάσταση που αντικρίζω σε όποιο σημείο και αν έχω πάει με τους Πολιτευτές και τους Συντονιστές του Κινήματος.

Όπως με ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κωνσταντίνος Γανιάρης, το νησί δεν μπορεί να κηρυχθεί πυρόπληκτο, για να τύχουν του μάξιμουμ των ευεργετημάτων οι πληγέντες κάτοικοι, επαγγελματίες κλπ, επειδή με βάση την κείμενη νομοθεσία, δεν έχει καεί ούτε ένα…κτίριο!

Με άλλα λόγια επειδή με ηρωικές προσπάθειες έκαναν καλά τη δουλειά τους οι πυροσβέστες, οι πιλότοι, οι εθελοντές και οι κάτοικοι του νησιού!

Επίσης, όπως με ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος έχει διατελέσει και Πρόεδρος των Μαστιχοπαραγωγών, την αποζημίωση στο 40% των μαστιχόδεντρων που κάηκαν, τη δικαιούνται βάση νόμου, μόνον οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση οι κατ’ επάγγελμα μαστιχοπαραγωγοί, οι οποίοι όμως είναι…ισχυρή μειοψηφία.

Το αποτέλεσμα θα είναι αν δεν αποζημιωθούν όλοι οι μαστιχοπαραγωγοί, δηλαδή και εκείνοι που δεν είναι το κύριο επάγγελμά τους, (υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι οι αποζημιώσεις θα πάνε για αναφύτευση και για ανάπλαση των τεράστιων εκτάσεων μαστίχας που έχουν καεί), τότε η ερήμωση μαστιχοπαραγωγικών περιοχών θα δημιουργήσει βαθύτατο χτύπημα στην τοπική οικονομία και όχι μόνο, καθώς η μαστίχα είναι εθνικό προϊόν και μάλιστα παγκοσμίως μοναδικό.

Επανειλημμένα με παρεκάλεσαν οι Αυτοδιοικητικοί Φορείς να ζητήσω από τον αρμόδιο Υπουργό να κάνει τροποποίηση του νόμου για αυτή την έκτακτη περίπτωση.

Τη Δευτέρα το πρωί θα καταθέσω για τα δύο αυτά ζητήματα Επίκαιρη Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς με το αίτημα να συζητηθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Επίσης, καλώ την κυβέρνηση να στείλει το συντομότερο ζωοτροφές στο νησί, διότι όποια ζώα επέζησαν από τις καταστροφικές φωτιές κινδυνεύουν να πεθάνουν από την έλλειψη τροφής.

Τέλος, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση στις εκκλήσεις του Δημάρχου για την άμεση έναρξη διαδικασιών προμήθειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με καύσιμα, οπότε υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος κανένα δημοτικό όχημα να μην μπορεί να κινηθεί ούτε και αυτά της καθαριότητας, με δεδομένο ότι βενζίνες και πετρέλαια δόθηκαν στα οχήματα που ασχολήθηκαν με τη μάχη κατά της φωτιάς».

EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ κ.ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ


Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ.Χριστιάνα Καλογήρου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Χίο τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Αυγούστου.

Η κ.Καλογήρου το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Αυγούστου θα επισκεφθεί τις πληγείσες πface_kalog.jpgεριοχές, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ.Κωνσταντίνο Γανιάρη και το Γενικό Διευθυντή Δασών της ΑΔΑ κ.Νίκο Θεοδωρίδη, προκειμένου να αξιολογηθεί το άμεσο και επιτακτικό έργο των, αντιπλημμυρικών και άλλων, δράσεων αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς.
Η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ στη συνέχεια θα συναντηθεί με το δήμαρχο Χίου κ.Πολύδωρο Λαμπρινούδη στο δημαρχείο, και στις 19:30 θα συναντηθεί με τις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας: Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου «Όμικρον», Σύλλογο Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Ιωνίας, Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας- Δασοπυρόσβεσης Καλιμμασιάς και Φιλοδασική Ένωση Χίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Την Τρίτη 28 Αυγούστου η κ.Καλογήρου θα έχει σειρά συναντήσεων με την τοπική ηγεσία του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, τοπικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

"ΜΑΧΗ" ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ




Το θέμα των παιδικών σταθμών βασανίζει χιλιάδες μητέρες που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να φροντίσουν τα παιδιά τους...
Χιλιάδες οικογένειες βλέποντας τα μηνιαία εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών, την αύξηση των φόρων, την ακρίβεια και την ανεργία, δίνουν πραγματικά «μάχη» για μια θέση σε έναν παιδικό σταθμό, αφού δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.