Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

19-6-13 Ο ΦΟΚ & το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ στο ανοιχτό θέατρο Καρδαμύλων προγραμματίζουν την παράσταση > (σάτιρα) Δημόκριτου Τουκάπα.


23-6-13 Εκδήλωση > 8μ.μ στην παραλία τουΜαρμάρου, αναβίωση εθίμου και παραδοσιακά εδέσματα των Καρδαμύλων.

13 & 14-7-13 Ο ΦΟΚ παρουσιάζει την θεατρική παράσταση > των Ρέππα - Παπαθανασίου. Το έργο θα παρουσιαστεί και στην Σύρο από 1-10 Οκτωβρίου στο φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων

.25 έως 30-7-13 Έκθεση βιβλίου στην παραλία Μαρμάρου 2-8-13 Το χορευτικό του ΦΟΚ θα
 συμμετέχει σε χορευτικό συναπάντημα στην Βολισσό.

3 & 4-8-13 Το χορευτικό θα συμμετέχει σε εκδήλωση στα Μιστεγνα της Μυτιλήνης.

10-8-13 Το χορευτικό θα συμμετέχει σε εκδήλωση των Αποφοίτων στα Καρδάμυλα.

18-8-13 Ο ΦΟΚ & η θεατρική ομάδα Χίου θα ανεβάσουν την θεατρική παράσταση > στο Ανοικτό θέατρο Καρδαμύλων.

1-9-13 έως 7-9-13 Ο ΦΟΚ οργανώνει εκδρομή στην Καππαδοκία σε συνεργασία με το πρακτορείο της Ε. Παπαζή. 

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" - ΜΕ ΛΕΜΒΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ"

- Η πυρκαγιά ξέσπασε στην τσιμινιέρα
- Καλά στην υγεία τους οι 248 επιβαίνοντες, πέντε παρουσιάσαν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα
- Δόθηκε εντολή από τον καπετάνιο να φορέσουν όλοι τα σωσίβιά τους
- Στο σημείο έχουν σπεύσει σκάφη του λιμενικού και επιβατηγά και φορτηγά
Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην τσιμινιέρα του πλοίου “Νήσος Μύκονος” με 248 επιβαίνοντες, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς- Σύρος- Μύκονος- Σάμος.
Το πλοίο βρίσκεται ακινητοποιημένο ανοιχτά της Σάμου, πολύ κοντά στο Καρλόβασι, ενώ στο σημείο βρίσκονται και σκάφη του λιμενικού.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα και ο καπετάνιος έδωσε εντολή στους επιβαίνοντες να συγκεντρωθούν στο σαλόνι και να φορέσουν τα σωσίβιά τους.
Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και αυτή την ώρα γίνεται η μετεπιβίβασή τους με λέμβους στο επιβατηγό Παναγία Θεοτόκος που έσπευσε στο σημείο. Πέντε απο τους επιβάτες παρουσίασαν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς συνεπιβάτες τους.


newsit.gr

EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΜΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ – ΝΤ ΑΔΕΔΥ
ΟΜΟΣΠ. ΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧ. & ΕΜΠΟΡΩΝ




ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΜΕ

     Χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και σε όλες τις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Χώρας.
    
     Οι πολίτες που φορτώνονται τα δεινά της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης διατράνωσαν την αντίθεση και την αγανάκτησή τους για την αδιέξοδη και αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική, που αφενός μεν εντείνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση και αφετέρου υποβαθμίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

     Η αυταρχική μεθοδολογία της Κυβέρνησης και οι αντιδημοκρατικές της ενέργειες απαντήθηκαν από την ελληνική κοινωνία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη ρήση «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες». Στην Κυβέρνηση και στους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ένα μόνο μήνυμα θέλουμε να στείλουμε «ΣΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΜΕ». Η ΕΡΤ είναι ακόμα ανοιχτή. Δεν έκλεισε χάρη στους εργαζόμενούς της. Δε φιμώθηκε, δε σίγασε. Είναι εδώ και προσφέρει ακόμα ενημέρωση, δημοκρατία και πολιτισμό.

     Το Εργατικό Κέντρο Χίου καλεί τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να αναλογισθούν αν χαθεί η υπόθεση της ΕΡΤ μετά τη δυναμική και την αντίδραση που ξέσπασε στο εσωτερικό και το εξωτερικό, πως θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τη Δ.Ο.Υ. Χίου, τα σχολεία μας, τη Βιβλιοθήκη Κοραή, το Πανεπιστήμιο και όλα όσα ακούστηκε ότι θα κλείσουν, αλλά οι αρμόδιοι το διέψευσαν.
     Γι’ αυτό ακριβώς συνεχίζουμε τον αγώνα σήμερα και αύριο, στα πλαίσια του «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» και την Κυριακή και πάλι στην Πλατεία στις 8 το βράδυ.
    
Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.

     Αλλιώς, μάντεψε ποιος έχει σειρά;







Στην συγκέντρωση θα παίξουν και θα τραγουδήσουν οι: Μαρκέλλος Πούπαλος, Σταμάτης Πούπαλος, Μανώλης Στάθης και Γιάννης Ρήγος.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ , ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ , ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΕΩΝ


Για την ΕΡΤ
Συζητάμε σήμερα στη Βουλή σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή για τη δημοκρατίας μας και την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ένα νομοσχέδιο που καταδεικνύει ότι όταν υπάρχει ειλικρίνεια, πραγματική βούληση και συγκεκριμένος πολιτικός στόχος, τότε υπάρχει και αποτέλεσμα. Όταν οι δυνατότητες που δίνει η κοινοβουλευτική δημοκρατία εξαντλούνται, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος και να καταδειχθεί ότι το αυτονόητο δεν είναι ουτοπία, τότε οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί υποχωρούν. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο παράδειγμα του σημερινού νομοσχεδίου δεν αποτέλεσε παράδειγμα και για την περίπτωση της ΕΡΤ. Αντ’ αυτού επελέγη μία πρόσκαιρη επικοινωνιακή πυγμή. Αντί της λύσης της προοπτικής και του εξορθολογισμού , επελέγη το «μαύρο» στην οθόνη.

Για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών.
Είναι μία σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία, που στοχεύει σε δύο πράγματα. Τη διαγενεακή δικαιοσύνη και τη διαγενεακή εμπιστοσύνη. 
Είναι μία νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ που επικεντρώνεται σε 5 συγκεκριμένα σημεία:
  1. Καταρχάς λειτουργεί προνοητικά ως Προμηθέας και όχι κατόπιν εορτής ως Επιμηθέας. Έρχεται να συνδράμει να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα που είναι η γήρανση του πληθυσμού, η αύξηση των συνταξιούχων, η μείωση των εργαζομένων και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
  2. Η συγκεκριμένη ρύθμιση συμπληρώνει το ασφαλιστικό κεφάλαιο αλληλεγγύης γενεών.
  3. Η σημερινή ρύθμιση επιβεβαιώνει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, καθώς το Ταμείο θα χρηματοδοτείται από τα έσοδα από την εκμετάλλευση τους.
  4. Ανοίγει την επείγουσα ατζέντα που αφορά στη νέα γενιά της χώρας. Τα ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά δεν είναι μόνο η μεγάλη ανεργία, αλλά και τα προβλήματα συμμετοχής των νέων, των πολιτιστικών τους δικαιωμάτων, της δημιουργίας του πρώτου νοικοκυριού του νέου. Ανοίγει η προοπτική για μία ουσιαστική συζήτηση όπως γίνεται και στην Ευρώπη για την εγγύηση για τη νέα γενιά.  Δηλαδή τη δυνατότητα να μπορεί ο κάθε νέος θεσμικά, με τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών πόρων να έχει 1 τουλάχιστον έτος πρακτικής δόκιμης απασχόλησης με ταυτόχρονη επαγγελματική κατάρτιση.
  5. Με το νομοσχέδιο αυτό καταδεικνύεται ότι η πολιτική ζωή δεν είναι μόνο κορώνες, δεν είναι εξαγγελίες.  Η πολιτική ζωή μπορεί να είναι και ανάδειξη λύσεων και προτάσεων.

Για την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας.
Πρέπει να εκμεταλλευθούμε τους αναξιοποίητους πόρους του ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να συγκεντρώσουμε  όσο το δυνατόν περισσότερους  πόρους στο μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα.  Πρέπει να διοχετευθούν οι πόροι από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ στην κατεύθυνση των προγραμμάτων ανάσχεσης της ανεργίας.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου ακολουθεί στο παρακάτω link:


ΦΩΤΙΑ ΕΝ ΠΛΩ ΣΤΟ "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ





Φωτιά εκδηλώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «νήσος Μύκονος» της εταιρείας Hellenic Seaways το οποίο απέπλευσε στις 12 από το λιμάνι του Πειραιά για Σάμο με επιβάτες 248 ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, ενώ το επιβατηγό-οχηματαγωγό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευδήλου και Καρλοβασίου. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας κανείς από τους επιβάτες του πλοίου δεν διατρέχει κίνδυνο. Κοντά στο «νήσος Μύκονος» βρίσκονται τέσσερα παραπλέοντα σκάφη ενώ σπεύδουν δύο περιπολικά του Λιμενικού Σώματος. 

Σήμερα ήταν το πρώτο δρομολόγιο του φέρι μπόουτ για τη νέα περίοδο. 

Πριν καταπλεύσει στη Σάμο, το «νήσος Μύκονος» είχε πιάσει στη Σύρο, στην Μύκονο και στον Εύδηλο της Ικαρίας.

Το πλοίο αναμένεται στη Σάμο στις 17:30.

ΠΗΓΗ protothema.gr

ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/6/2013 στα γραφεία της ΚΟΕ, η κλήρωση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών. Στην προκριματική φάση που θα διεξαχθεί στις 12-14 Ιουλίου 2013 θα συμμετάσχουν 8 ομάδες. Η ομάδα μας κληρώθηκε στον Α Όμιλο και θα αντιμετωπίσει τις ομάδες Πανιώνιο, Ιωνικό Νίκαιας και Λαμία. Αναλυτικά οι 2 όμιλοι όπως προέκυψαν από την κληρωτίδα:
Α’ Όμιλος: Πανιώνιος, Ιωνικός Νίκαιας, ΝΕ Λαμίας, ΝΟ Χίου

Β’ Όμιλος: ΝΟ Αγίου Νικολάου, Ηλυσιακός, ΝΕ Λάρισας, ΑΝΟ Γλυφάδας

Στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στις 19-21 Ιουλίου 2013 θα παίξουν οι 2 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου για θέσεις 1-4 (πλέι οφ ανόδου) και οι 2 τελευταίες κάθε Ομίλου για θέσεις 5-8 (πλέι άουτ καθόδου).
Η 1η ομάδα των πλέι οφ ανέρχεται στην Α1 Εθνική κατηγορία, ενώ οι 2 τελευταίες των πλέι άουτ, υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική κατηγορία.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΠΟΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/6/2013 στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Κορασίδων (γεν. 1999) η οποία θα διεξαχθεί στις 5-7 Ιουλίου 2013. Η ομάδα μας θα συμμετάσχει στον Α' όμιλο και θα αντιμετωπίσει τη Βουλιαγμένη, το Νηρέα Χαλανδρίου και το Ρέθυμνο.
Α’ Όμιλος: ΝΟ Ρεθύμνου, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟ Χίου, Νηρέας Χαλανδρίου

Β’ Όμιλος: Τρίτων Αμαρουσίου, Ηρακλής, Ολυμπιακός, ΑΝΟ Γλυφάδας

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην τετράδα και θα διεκδικήσουν τα μετάλλια (θέσεις 1-3).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Κυβέρνηση αποφάσισε τον "ξαφνικό θάνατο" της ΕΡΤ. Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία. Αφήνουν στο δρόμο 2800 εργαζόμενους και στερούν την ελληνική περιφέρεια από τη δική της φωνή. Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων πολιτών.
Καταδικάζουμε την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία κλείνει η Φωνή της ΕΡΤ, ανοίγοντας το δρόμο για τις πρώτες απολύσεις σε μία νύχτα αλλά και τις υπόλοιπες, οι οποίες θα ακολουθήσουν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να ικανοποιήσει η Κυβέρνηση τις συμφωνίες της με την Τρόικα.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (περιοχή Βορείου Αιγαίου) εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους αλλά και κάθε πολίτη,
σήμερα Τετάρτη στις 19:00 στο Κτίριο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ (έναντι Νοσοκομείου) για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ενημέρωση και τη δημόσια περιουσία.
Όλοι μαζί να αποτρέψουμε
τα σχέδια Κυβέρνησης και Τρόικας, που επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύσουν τους δημόσιους φορείς.
Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό. Καμία κυβέρνηση δε θα την κλείσει. Κανένας δε θα καρπωθεί τις δημόσιες ραδιοσυχνότητες.
Ο κοινός αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΠΗΝ

Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς   

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη νέα κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα Μέσα, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων εικοσιτετράωρων απεργιών με τις οποίες ο δημοσιογραφικός κόσμος απαντά στην ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Η νέα απεργία αρχίζει στις 06:00 σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, και ισχύει για τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, περιοδικά, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
Από την απεργία εξαιρούνται μόνο όσα ηλεκτρονικά μέσα μεταδίδουν αποκλειστικά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Τα ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα μπορούν να μεταδίδουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και λαϊκές εκδηλώσεις συμπαράστασης, στο πλαίσιο σύντομων απεργιακών ειδησεογραφικών δελτίων.
Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπερασπιζόμαστε την Ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό, υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία.
Καλούμε τους συναδέλφους και τους πολίτες να συνεχίσουν να συγκεντρώνονται και να συμπαρίστανται στις εκδηλώσεις υποστήριξης στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ.
Σημείωση: Σε περίπτωση που παρατηρηθούν κρούσματα απεργοσπασίας ή καταγραφούν περιπτώσεις αποδοχής -ως αποτέλεσμα παρότρυνσης ή πίεσης- από συναδέλφους μέλη ή μη μέλη να εργαστούν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, εκτός των προκαθορισμένων πλαισίων, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό πειθαρχικές διαδικασίες.

era-aegean.gr

ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΝΑΛΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ



Η απόφαση των υπουργών δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο σχετικό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.




«Προσλαμβάνουμε ως ειδικό διαχειριστή, με σχέση έμμισθης εντολής, για τη διαχείριση του συνόλου των


στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της που μεταβιβάστηκαν στο Δημόσιο» αναφέρει η απόφαση για τον οικονομολόγο κ.Μάναλη.




Η απόφαση ισχύει μέχρι τη σύσταση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΕΡΤ

- Αντιδράσεις στο εσωτερικό και την Ευρώπη επέβαλαν την απόφαση
- Αναζητείται νομική φόρμουλα για λειτουργία της τηλεόρασης μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ
- Καταρχήν θετική η αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που περιμένουν ολοκληρωμένη πρότασηΗ απόφαση για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κάποια μορφή πάρθηκε ήδη από το Μαξίμου και η απόφαση αυτή ήδη διαβιβάστηκε στα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης.
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν απαντήσει καταρχήν θετικά, αναμένουν όμως όπως διευκρίνισαν την τελική πρόταση για να έχουν πλήρη άποψη.
Η απόφαση προήλθε, επιβλήθηκε επί της ουσίας, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το λουκέτο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η πολιτική αστάθεια και οι κυβερνητικοί τριγμοί προκάλεσαν προβληματισμό στην Ευρώπη που συνέστησε αλλαγή στάσης.
Επί της ουσίας αυτό που επιδιώκεται τώρα είναι να αρχίσει ξανά με κάποιον τρόπο η εκπομπή κάποιου προγράμματος από τη συχνότητα της ΕΡΤ.
Υπάρχουν ωστόσο κάποια σημαντικά προβλήματα. Πρέπει να αναζητηθεί η νομική φόρμουλα εκείνη που θα επιτρέψει τη λειτουργία των συχνοτήτων της ΕΡΤ αλλά και την εργασία του απαραίτητου προσωπικού.
Με την ΕΡΤ να έχει κλείσει και την ΝΕΡΙΤ να μην υφίσταται ακόμη αναζητείται η κυβέρνηση αναζητά τη νομική φόρμουλα ώστε να πάψει να εκπέμπει “μαύρο” η συχνότητα και να λειτουργήσει ένα σχήμα με περιορισμένο αριθμό προσωπικού για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε μια προσπάθεια να λήξει το αδιέξοδο με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους και σε δεύτερο στάδιο να προχωρήσει η δημιουργία της ΝΕΡΙΤ.
Ταυτόχρονα αναζητείται ο τρόπος να αρχίσει και πάλι η εκπομπή τον μεταδόσεων από το κανάλι της Βουλής αλλά και τα ξένα δορυφορικά κανάλια.

newsbomb.gr