Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Κυβέρνηση αποφάσισε τον "ξαφνικό θάνατο" της ΕΡΤ. Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία. Αφήνουν στο δρόμο 2800 εργαζόμενους και στερούν την ελληνική περιφέρεια από τη δική της φωνή. Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων πολιτών.
Καταδικάζουμε την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία κλείνει η Φωνή της ΕΡΤ, ανοίγοντας το δρόμο για τις πρώτες απολύσεις σε μία νύχτα αλλά και τις υπόλοιπες, οι οποίες θα ακολουθήσουν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να ικανοποιήσει η Κυβέρνηση τις συμφωνίες της με την Τρόικα.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (περιοχή Βορείου Αιγαίου) εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους αλλά και κάθε πολίτη,
σήμερα Τετάρτη στις 19:00 στο Κτίριο της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ (έναντι Νοσοκομείου) για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ενημέρωση και τη δημόσια περιουσία.
Όλοι μαζί να αποτρέψουμε
τα σχέδια Κυβέρνησης και Τρόικας, που επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύσουν τους δημόσιους φορείς.
Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό. Καμία κυβέρνηση δε θα την κλείσει. Κανένας δε θα καρπωθεί τις δημόσιες ραδιοσυχνότητες.
Ο κοινός αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.