Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ





Τα βραβεία του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού σε μαθητές Λυκείου από Αθήνα, Πάτρα, Κατερίνη, Θεσσαλονική, Λάρισσα, Χίο!

Τα βραβεία του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού “Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρείν” (E-nnovation Junior)
σε μαθητές Λυκείου από Αθήνα, Πάτρα, Κατερίνη, Θεσσαλονική, Λάρισσα, Χίο.
Σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού “Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας - E-nnovation Junior” για μαθητές Λυκείου. Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό πάνω από 130 μαθητές από όλη την Ελλάδα (79 Λύκεια εκ των οποίων 57% εκτός Αττικής).

Στον φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 25 ομάδες μαθητών από 17 σχολεία της Ελλάδας(75% εκτός Αττικής). Τα φετινά βραβεία είναι:

· 1ο Βραβείο. Κ. Παργινός, Ν.Τσιλίκας (Β' Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού). e-Κανότητες: Δύο συγκεκριμένες τεχνολογίες για υποστήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής

· 2ο Βραβείο. Φ.Νικολάου (Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη). e-bicycle: Η δημιουργία ενός μαθητικού δικτύου ποδηλατιστών, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Ελλάδας.

· 3ο Βραβείο. Θ.Κυριαζής (Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πατρών). TeensGoOut: Υπηρεσία προώθησης-ενημέρωσης-διοργάνωσης τοπικών σχολικών εκδηλώσεων

· 4ο Βραβείο. Α. Τσινιστρίδης, Χ. Τουλίκας (ΕΠΑ.Σ Κατερίνης) YouRepairTube: Δημιουργία ενός ιστότοπου με πολυμεσικό περιεχόμενο, που θα περιλαμβάνει videos και εικονικές αναπαραστάσεις με τεχνικό περιεχόμενο.

· 5ο Βραβείο
 Δ.Στείρου, Κ. Μπουλά (ΕΠΑΛ Καρδαμύλων) ChiosSalesDetectives: Δημιουργία μιας ηλεκτρονικής επιχείρησης κοινωνικού χαρακτήρα, που θα αναδεικνύει και θα προβάλλει τις προσφορές των τοπικών επιχειρήσεων που αφορούν το νεανικό κοινό.

Σε όλους τους δόθηκε υποτροφία παρακολούθησης για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Program) που οργανώνει το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 27/6-11/7/2013, καθώς και δωρεάν συμμετοχή στο Φοιτητικό Συνέδριο του ίδιου τμήματος.

Ο μαθητικός διαγωνισμός διοργανώνεται για 4η χρονιά στα πλαίσια του Πανελλήνιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (www.ennovation.gr) E-nnovation 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ 2013


ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ 2013

από Επαγγελματικό Λύκειο Καρδαμύλων (Σημειώσεις) την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 στις 8:40 π.μ. 


Η πολυήμερη εκδρομή των τελειοφοίτων μαθητών των σχολείων μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 27-3-2013 μέχρι 3-4-2013. Σ’ αυτήν συμμετείχαν 5 μαθητές του Γενικού Λυκείου, 7 μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου και ο συνοδός καθηγητής κ. Κούκιας Θεόδωρος. Η εκδρομή διοργανώθηκε με συνεργασία του ΕΠΑΛ Βροντάδου και του Μουσικού σχολείου της Χίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής ήταν το παρακάτω:
Αναχώρηση την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, από το λιμάνι της Χίου στις 23:10 με το πλοίο ΠΑΤΜΟΣ για Πειραιά.
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013: Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07:00. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Βόλο με ενδιάμεση στάση στις Θερμοπύλες. Άφιξη στο Βόλο στις 14:00 και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα περιήγηση στην πόλη και βραδινό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση.
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013: Το πρωί αναχώρηση για περιήγηση στα χωριά του Πηλίου και το χιονοδρομικό κέντρο. Το απόγευμα αναχώρηση από το Πήλιο, επιστροφή στο Βόλο, ξεκούραση.
Σάββατο 30 Μαρτίου 2013: Το πρωί αναχώρηση για Θεσσαλονίκη, άφιξη στην πόλη το μεσημέρι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα περιήγηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Βραδινό φαγητό, επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και νυχτερινή έξοδο.
Κυριακή 31 Μαρτίου 2013: Το πρωί περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης με το ειδικό λεωφορείο του Δήμου. Επίσκεψη στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στα Κάστρα Γεντί Κουλέ και στο Λευκό Πύργο. Μεσημεριανό φαγητό και εν συνεχεία μετάβαση στο Κέντρο Τεχνολογίας και Επιστημών «ΝΟΗΣΙΣ». Το βράδυ ψυχαγωγία στο Magic Park (Λούνα Πάρκ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση.
Δευτέρα 1 Απριλίου 2013: Το πρωί αναχώρηση για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Αρκτούρου. Το μεσημέρι επίσκεψη στην πόλη της Φλώρινας, περιήγηση και μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση από Φλώρινα, επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, ξεκούραση.
Τρίτη 2 Απριλίου 2013: Το πρωί αναχώρηση για τη Βεργίνα. Επίσκεψη στο μουσείο και τους τάφους του Φιλίππου. Αναχώρηση για τη Νάουσα περιήγηση στην πόλη και στη συνέχεια μεσημεριανό φαγητό στον Άγιο Νικόλαο. Το απόγευμα επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, ξεκούραση.
Τετάρτη 3 Απριλίου 2013: Το πρωί ξενάγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης ( Ροτόντα, Πανεπιστήμιο κλπ ). Το απόγευμα επίσκεψη στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos. Μετάβαση στις 20:00 στο αεροδρόμιο και αναχώρηση στις 20:50 για Χίο με την υπ’ αριθ. 20204 πτήση της ASTRA AIR LINES.
Άφιξη την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στις 22:00 στο Αεροδρόμιο της Χίου.
Η συμπεριφορά των μαθητών και των δυο σχολείων ήταν υποδειγματική τόσο στους χώρους του ξενοδοχείου όσο και σε όλα τα μέρη που επισκέφτηκαν. Οι μαθητές έζησαν μοναδική εμπειρία γνωρίζοντας αξιοθέατα, Αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας μοναδικού φυσικού κάλους.

Παρακάτω δίνεται ο οικονομικός απολογισμός της εκδρομής:

Κατάσταση Εσόδων-Εξόδων πολυήμερης εκδρομής ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

  Ε Σ Ο Δ Α

1 Από εκδηλώσεις των μαθητών και λαχειοφόρο κλήρωση 2.160
2 Από εισφορές των μαθητών στο ταμείο τους 520
3 Ίδρυμα "ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ" 1.000
4 Μαδιάς Ευάγγελος "CHIAN SPIRIT" 300
5 Ευθυμιάδης Παντελής 150
6 Φιλόπτωχος Καρδαμύλων 150
7 Ιχθυοκαλλιέργιες "ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε." 200
8 Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων 180
9 Σύλλογος Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου Καρδαμύλων 100
10 SUPER MARKET "ΧΑΡΑ Α.Ε." 100
ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 4.860

  Ε Ξ Ο Δ Α

1 Πληρωμή Τουριστικού γραφείου ( εισιτήρια πλοίου και αεροπλάνου, πούλμαν και ξενοδοχείο ) 4.140
2 Εισιτήρια για Μουσεία Αρχαιολογικούς χώρους, θέατρο και πλανητάριο "ΝΟΗΣΙΣ" 720
ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ 4.860
ΥΠΟΛΟΙΠΟ = ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ - ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ = 4.860 - 4.860 = 0 €

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Οι Διευθυντές, οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς των Λυκείων ευχαριστούν θερμά όλους όσους με τη χορηγία τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδρομής, που για τις περισσότερες οικογένειες αποτελεί ένα μεγάλο οικονομικό κόστος.

Καρδάμυλα 16 – 4 – 2013
Ο Διευθυντής                                                                              Ο Διευθυντής
του Γενικού Λυκείου                                                                    του Επαγγελματικού Λυκείου

Δ. Λευκαδίτης                                                                             Ι. Λιγνός

IΔΙΩΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΑ - ΧΙΟΣ - ΣΑΜΟΣ - ΑΘΗΝΑ



Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28/05/2013 και ώρα 13:00 στο Δημαρχιακό Κατάστημα, θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή, με μοναδικό θέμα προς συζήτηση την «Έγκριση όρων διαγωνισμού για την ανάθεση σε ιδιωτικό αερομεταφορέα της εκτέλεσης ναυλωμένων πτήσεων για την γραμμή Αθήνα-Χίος-Σάμος-Αθήνα».
Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί την αριθ.238/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη μονοπωλιακή πολιτική της "Olympic Air ", η οποία έχει φτάσει τις τιμές των εισιτηρίων σε επίπεδο, όπου, για να ταξιδέψει κάποιος μετ' επιστροφής, στην Αθήνα, απαιτείται μισός μηνιαίος μισθός!!
Αυτή η απόφαση έρχεται να ανακουφίσει τους δημότες μας, σε μία περίοδο κρίσιμη για τα ακριτικά νησιά και τη Χίο, όταν η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, μειώνει τις τιμές των εισιτηρίων κατά 50% για νησιά όπως Ρόδο, Σαντορίνη κ.λ.π., χωρίς καν να γίνεται λόγος για το δικό μας νησί, παρά τις όποιες προσπάθειες μας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΪΟΥ 2013, ΣΤΙΣ 12.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ


 1 Διενέργεια Δημοπρασίας ακινήτου Δημοτικού Ακινήτου στην οδό Αεροπόρου Βασιλειάδη αρ.9
της Δ.Κ. Χίου.
 2 Διενέργεια Δημοπρασίας Βόρειου Καταστήματος πρώην Γεωργικής Σχολής Χαλκειούς.
 3 Διενέργεια Δημοπρασίας Πισίνας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Αίπους.
 4 Διενέργεια Δημοπρασίας Mύλων στην περιοχή του Νοσοκομείου (Ταμπάκικα).
 5 Έγκριση πρακτικού του έργου "Αγροτική οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Αμανής".
 6 Αγωγή Στεφάνου Γλύκα για αμοιβή από συμπληρωματικές εργασίες σε συμβάσεις έργου
ενώπιων Πενταμελούς Εφετείου Βορείου Αιγαίου.
 7 Δικαστική διόρθωση ανακριβούς πρώτης εγγραφής στο κτηματολογικό βιβλίο.
 8 Εξέταση της αρ.πρωτ.25674/17-5-2013 Ένστασης κατά του πρακτικού διενέργειας του
πρόχειρου διαγωνισμού "Προμήθεια λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού έτους 2013".
 9 Ψήφιση πίστωσης για χρηματοδότηση ΔΗ.ΚΕ.Χ. βάση Διαφοράς εσόδων - εξόδων του
προϋπολογισμού της.
10 Ψήφιση πίστωσης για την Αγορά ακινήτων στην τοπική κοινότητα Ελάτας.
11 Ψήφιση πίστωσης για την αποπληρωμή της μελέτης: "Παράκαμψη περιοχής Γρου".
12 Ψήφιση πίστωσης για το έργο "Αποκατάσταση κτηρίων οδού Δημοκρατίας".
13 Ψήφιση πίστωσης για την εκτέλεση του έργου: Ανακατασκευή τοιχίου αντιστήριξης δρόμου στο
Δαφνώνα".
14 Απόδοση επιχορήγησης στη ΔΕΥΑΝΧ για την αντιμετώπιση δαπανών λειτουργίας εργοστασίων
αφαλάτωσης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ




Συνάντηση με τον διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Κοντό είχε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ Απόστολο Κοιμήση, το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Λαρισαίων, Κώστα Τζανακούλη, και τον πρόεδρο ΠΕΔ Θεσσαλίας  και δήμαρχο Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει στο ισχύον καθεστώς εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του οργανισμού από τους δημοτικούς ανταποκριτές – υπαλλήλους των δήμων.

Εκ μέρους της ΚΕΔΕ υπογραμμίστηκε, ότι μετά τον Καλλικράτη και τη συνένωση των δήμων το καθεστώς των ανταποκριτών, αν και αναμορφώθηκε, δεν έχει αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι, η επικοινωνία και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων να γίνεται με δυσκολία, δεδομένου ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν επιφορτιστεί με επιπλέον καθήκοντα σε μια περίοδο που οι δήμοι έχουν μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα με την άσκηση νέων αρμοδιοτήτων που μεταφέρθηκαν με τον Καλλικράτη.

Εκτός αυτού, οι δήμοι καλούνται να καλύψουν από το δικό τους προϋπολογισμό τα λειτουργικά έξοδα για την παροχή αυτών των υπηρεσιών στους ασφαλισμένους. Αντίθετα ο ΟΓΑ εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του χωρίς να απασχολεί δικούς του υπαλλήλους και χωρίς να βαρύνεται με καμία δαπάνη, εκτός της αποζημίωσης την οποία καταβάλει κάθε δύο μήνες στους ανταποκριτές δημοτικούς υπαλλήλους.

Τούτων δοθέντων, η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον διοικητή του ΟΓΑ ενημέρωση για το πώς σκοπεύει εφεξής ο οργανισμός να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του, και αν εξετάζεται η περίπτωση να αναλάβει ο ίδιος ο ΟΓΑ με δικούς του υπαλλήλους και υπηρεσίες την εξυπηρέτησή τους.
Η ΚΕΔΕ πρότεινε, στο βαθμό που ο ΟΓΑ επιθυμεί την εξυπηρέτηση των σκοπών του με υπαλλήλους των δήμων, είτε κατ’ αποκλειστικότητα απασχολούμενους, είτε με παράλληλη προς τα κύρια καθήκοντά τους απασχόληση, το θέμα να εξετασθεί σε συνεργασία με τον ΟΓΑ, το υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ εκ μέρους των Δήμων και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκ μέρους των υπαλλήλων των δήμων, προς την κατεύθυνση σύναψης σχετικών προγραμματικών συμβάσεων και ανάλογων χρηματοδοτήσεων.

Ο διοικητής του ΟΓΑ πρότεινε και συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί κοινή Ομάδα Εργασίας, η οποία θα εξετάσει τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις της ΚΕΔΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ





Συνάντηση με τον διοικητή του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο, τον υποδιοικητή και διευθυντές υπηρεσιών του οργανισμού είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ Απόστολο Κοιμήση, το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Λαρισαίων, Κώστα Τζανακούλη, και τον πρόεδρο ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχο Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα με αντικείμενο την ανανέωση του τρόπου συνεργασίας μεταξύ του οργανισμού και των δήμων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των φυσικών και  νομικών προσώπων - ασφαλισμένων του.
Όπως τονίστηκε εκ μέρους της ΚΕΔΕ, μέχρι σήμερα οι δήμοι, όπως και άλλοι φορείς του δημοσίου, υποχρεούνται να παρέχουν κάθε συνδρομή και πληροφορία στον ΕΛΓΑ για την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων ενεργητικής προστασίας, ασφάλισης της παραγωγής και του κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ασφάλιση ζημιών στην παραγωγή των συστηματικών καλλιεργειών και στο ζωικό, φυτικό και έγγειο κεφάλαιο των αγροτών από τους φυσικούς κινδύνους. 
Οι εργασίες αυτές, σε επίπεδο δήμων εκτελούνται για λογαριασμό του ΕΛΓΑ από τους ανταποκριτές δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές παράλληλα προς τα κύρια καθήκοντά τους.
Και αυτό γιατί σε επίπεδο δήμων, ο οργανισμός δεν διαθέτει ούτε προσωπικό ούτε υποδομές, όπως συμβαίνει σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης λοιπόν συμφωνήθηκαν τα εξής:
  • Να γίνει σταδιακή ανάπτυξη υπηρεσιών στους δήμους για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στην παραγωγή εξαιτίας φυσικών καταστροφών.
  • Στα πλαίσια της κινητικότητας στο Δημόσιο να ενισχυθούν οι υπηρεσίες αυτές από γεωτεχνικούς από άλλες υπηρεσίας στις οποίες πλεονάζουν.
  • Να δρομολογηθεί μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων η βελτίωση τοπικών υποδομών, διευθετήσεις ρεμάτων και χειμάρρων για την αποφυγή πλημμυρών.
  • Επίσης να δρομολογηθεί συστηματική μηχανογράφηση με πιλοτικές εφαρμογές, καταρχήν σε ορισμένους δήμους, ώστε να μειωθεί σημαντικά η γραφειοκρατία, να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να μειωθεί ο χρόνος μεταξύ του φυσικού καταστροφικού φαινομένου και της καταβολής των αποζημιώσεων.
  • Εντός 15 ημερών να συγκροτηθεί κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων  η οποία θα προετοιμάσει σε τεχνικό επίπεδο τα συμφωνηθέντα, ώστε να αρχίσει άμεσα η υλοποίησή τους.
Κοινή άποψη και των δύο μερών είναι ότι οι ενδιάμεσες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ πρέπει σε συνεργασία με τους δήμους να παρέχονται άμεσα στους δικαιούχους παραγωγούς και στο εγγύτερο σε αυτούς επίπεδο.

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ


Ερώτηση
προς τον
Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Κατάργηση μετακίνησης ετεροδημοτών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ετεροδημότες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο καταγωγής τους (αν, δεν δηλώσουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ότι επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στον τόπο διαμονής τους), ενώ τα κόμματα επιχορηγούνται με σημαντικά ποσά, για την μετακίνηση των ετεροδημοτών και παράλληλα, τους δίνεται η δυνατότητα να απουσιάσουν δικαιολογημένα από την εργασία τους για αυτόν τον σκοπό.

Οι οικονομικοκοινωνικές συνθήκες που επικρατούν επιβάλουν την επανεκτίμηση και τον επαναπροσδιορισμό αποφάσεων και πρακτικών που αφορούν στη σχέση του πολίτη με την πολιτική, προσαρμοσμένων σε αυτές τις συνθήκες. Πληθώρα ετεροδημοτών που αδυνατούν να καλύψουν το οικονομικό κόστος της μετακίνησής τους και δεν υποβάλουν σχετική δήλωση, θα στερηθούν το δικαίωμα του εκλέγειν, εξαιτίας της οικονομικής τους αδυναμίας. Αυτό, θέτει σε κίνδυνο μια από τις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας και αποτελεί καθήκον και χρέος της συντεταγμένης Πολιτείας να προφυλάξει και να προστατέψει το αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη να εκλέγει τους αντιπροσώπους του.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Υπάρχει σχεδιασμός του Υπουργείου για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών στον τόπο διαμονής τους, με απλούστευση των σχετικών διαδικασιών, για να μπορούν να ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και οι τοπικές κοινωνίες να εκφράζουν τη βούλησή τους;


23 Μαΐου 2013
Ο ερωτών βουλευτής


Κωνσταντίνος Δ. Τριαντάφυλλος

ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΣΤΗ ΧΙΟ


ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Την αγανάκτηση των κατοίκων της Αμανής ποιος την ακούει;

Οι τρεις γιατροί της περιοχής που καλύπτουν το 1/3 της εδαφικής περιφέρειας της Χίου, είναι στην ουσία ένας, αφού οι άλλοι δύο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και σε άλλα μέρη του νησιού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωριών της Αμανής να εύχονται να μην συμβεί κάποιο έκτακτο περιστατικό.

Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα της κρατικής αδιαφορίας, αφού σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να μεταφερθεί ασθενής από την Βολισσό στα Κουρούνια, όπου εδρεύει ο ένας γιατρός.

Ο καταγόμενος από την περιοχή, Υπουργός της κυβέρνησης γνωρίζει το τεράστιο αυτό πρόβλημα; Κι αν ναι, τι έχει κάνει γι’ αυτό το σοβαρό θέμα;
Εμείς πάντως το συγκεκριμένο θέμα θα το προωθήσουμε στη Βουλή, όπως και πολλά άλλα, μέσω της νέας επίσκεψης του Βουλευτή Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ στο νησί μας το απόγευμα της Πέμπτης 23/05/2013, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με φορείς, πολίτες και με τα μέλη της Συντονιστικής μας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΪΟΥ 2013 , ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, (άρθρο 67 Ν. 3852/2010)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχ. Βουρνούς» την 27η του μηνός Μαΐου του έτους 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου



Καμπούρης Ι. Στυλιανός


Συνημμένα:
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης
Παρακαλούνται οι παρατάξεις να ορίσουν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης με γραπτή δήλωση τους στο Προεδρείο τους ειδικούς αγορητές ανά θέμα.
Με τον ίδιο τρόπο παρακαλούνται να εγγραφούν ως ομιλητές και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. (Άρθρο 67, παρ. 6 του Ν. 3852/2010, άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου).

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 27/05/2013.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.  26580/2013
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)
Αρ. θέματος
Θέμα
Εισηγητής
 1
Τροποποίηση εγκεκριμένου σχεδίου ΟΣΑΑ Δ. Χίου.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.
 2
Έγκριση ισολογισμού-απολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2012 της ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
κ. Κοντούδης, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
 3
Έγκριση σχεδίου Π.Σ. με το Δ. Οινουσσών για το έργο «Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δ. Οινουσσών»
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 4
Έγκριση σχεδίου Π.Σ. για το έργο "Επισκευή-συντήρηση δημοτικού σταδίου Χίου για τη διεξαγωγή των 26ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 5
Εργασία συντήρησης Βοτανικού Κήπου.
Δ/νση Περιβάλλοντος & Πρασίνου.
 6
Καθαρισμός χειμάρρων και αποψίλωση χόρτων Δ.Ε. Καμποχώρων.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 7
Καθαρισμός χειμάρρων και αποψίλωση χόρτων Δ.Ε. Αγ. Μηνά.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 8
Καθαρισμός χειμάρρων και αποψίλωση χώρων Δ.Ε. Ομηρούπολης.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 9
Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης Φυτά-Κηπουριές-Πισπιλούντα.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 10
Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στη Δ.Ε. Καρδαμύλων.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 11
Καθαρισμός και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Χίου.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 12
Επισκευή γηπέδου Καλαμωτής.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 13
Επείγουσες επισκευαστικές εργασίες πολυδύναμου ιατρείου Βολισσού.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 14
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου "Εξωραϊσμός περιβάλλοντα χώρου σχολείου Ολύμπων.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 15
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Επισκευή μύλου περιοχής Ταμπάκικα».
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 16
Έγκριση 2ου Σ.Π., λύση σύμβασης και παραλαβή της μελέτης "Παράκαμψη περιοχής Γρού
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 17
Xορήγηση παράτασης στο έργο με τίτλο: "Τροφοδότηση με ζεστό νερό του Ιωνικού κολυμβητηρίου από τον Α.Σ.Π. Χίου, για τις ανάγκες θέρμανσης του κλειστού κολυμβητηρίου".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 18
Χορήγηση παράτασης στο έργο "Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Ομηρούπολης-Έγκριση 1ου ΑΠΕ
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 19
Εξωραϊσμός χώρου για τοποθέτηση αγάλματος Ν. Πλαστήρα.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 20
Έγκριση μουσειογραφικής μελέτης για το Ναυτιλιακό μουσείο Καρδαμύλων.
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 21
Οριστική παραλαβή της πράξης "Επέκταση μητροπολιτικού δικτύου οπτικών ινών Δήμου Χίου".
Δ/νση Προγραμματισμού.
 22
Έγκριση εκτέλεσης της προμήθειας με τίτλο "Προμήθεια προβολέων καλωδίων και λοιπών υλικών".
Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 23
Τροποποίηση προϋπολογισμού. Καταχώρηση-Διαγραφή τιμολογίων.
Δ/νσεις Οικονομικών, Καθαριότητας
 24
Τριμηνιαία έκθεση εσόδων-εξόδων 1ου τριμήνου 2013
Οικονομική Επιτροπή
 25
Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην οδό Ιωάννου Χρήστου, Κοντάρι Χίος.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.
 26
Λήψη απόφασης σχετικά με το ακίνητο στην περιοχή "Κάτω Πατήσια" επί της οδού Αγ. Παρασκευής.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.
 27
Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην περιοχή "Χοιροστάσιο Γιαμού" Δ.Κ. Θυμιανών.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.
 28
Παραχώρηση χρήσης δημοτικού οικοπέδου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.
 29
Παραχώρηση ακινήτου στον Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.
 30
Μεταρρύθμιση και επικαιροποίηση της αριθ. 505/2011 απόφασης του Δ.Σ., (μύλοι Ανέμωνα).
κ. Αλοίμονου, Νομική Σύμβουλος Δ. Χίου
 31
Αίτημα Λουκίας Μαναγού.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.
 32
Αιτήματα μισθωτών για μείωση ενοικίου.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.
 33
Κληροδότημα Λαγούδη.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών & κ. Αλοίμονου, Νομική Σύμβουλος Δ. Χίου
 34
Παραχώρηση οχήματος ΧΙΒ-1596 από την ΕΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε.
κ. Δήμαρχος
 35
Εφαρμογή σχεδίου πόλεως στη διασταύρωση των οδών Ευαγγελιστρίας και Δρόσου.
κ. Αλοίμονου, Νομική Σύμβουλος Δ. Χίου
 36
Επιβολή αναλογούντος τέλους χρήσης για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2012 στην Τ.Κ. Νενήτων.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.
 37
Τέλη χρήσης νεκροταφείου Καλαμωτής.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.
 38
Επιβολή τελών ελεγχόμενης στάθμευσης.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών.
 39
Λύση και εκκαθάριση της εταιρείας με τον διακριτικό τίτλο ΗΩΣ.
κ. Αλοίμονου, Νομική Σύμβουλος Δ. Χίου
 40
Απογραφή αρχείου και κινητών περιουσιακών στοιχείων της ΝΕΛΕ Χίου.
Μέλη της Επιτροπής Απογραφής
 41
Αίτημα Βασιλείου Μυτιληναίου για τα αδέσποτα.
κ. Πρόεδρος
 42
Ανάληψη πρωτοβουλίας για τον Ανάβατο.
κ. Μούνδρος, Πρόεδρος Δημ.Επιτροπής Τουριστ. Προβολής & Ανάπτυξης.
 43
Καθορισμός δικαιώματος βοσκής και δικαιώματος χρήσης στεγάστρων 2013.
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
 44
Έγκριση κανονισμού κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
 45
Έγκριση κανονισμού για την υπαίθρια διαφήμιση.
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
 46
Επικαιροποίηση της αριθ. 535/2011 απόφασης του Δ.Σ.
κ. Στεφάνου, Αντιδήμαρχος Χίου
 47
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
 48
Έγκριση αποφάσεων Ν.Π.
Πρόεδροι Ν.Π.
 49
Τροποποιήσεις αποφάσεων Δ.Σ.
κ. Καμπούρης, Πρόεδρος Δ.Σ.
 50
Μητρώο Χιωτών δημιουργών-χειροτεχνών με σήμα γνησιότητας.
κ. Μούνδρος, Πρόεδρος Δημ.Επιτροπής Τουριστ. Προβολής & Ανάπτυξης.
 51
Ανανέωση αδειών Αγροτικής Αγοράς.
κ. Στεφάνου, Αντιδήμαρχος Χίου
52
Μετακινήσεις.
κ. Καμπούρης, Πρόεδρος Δ.Σ.